Media spring op Arktiese ysberg om ‘klimaatontkenners’ te verskree

Deel op

‘n Reuse ysberg in die Antarktika, met ‘n oppervlakte van 5 800 km2, het op 10-12 Julie 2017 losgeskeur. Omdat die ysberg heeltemal van die Larsen C  ysbank losgekom het, het sommige Trump-kritici die “klimaatontkenners” blameer.

Volgens die New York Times bevestig hierdie nuus die voorspelling van die Amerikaanse navorser John H. Mercer, wat in 1978 in Nature gepubliseer is. Die Noordpool, ‘n yslaag, gaan verdwyn omdat die klimaat warmer word. Ysbanke is uitgestrekte stukke ys wat op die see dryf, honderde meter dik, aan die rand van gletsers.

Die New York Times het vergeet om te noem dat hierdie gebeurtenis niks buitengewoon is nie. In 1956 is ‘n ysberg ses keer die grootte van die onlangse een waargeneem wat van Antarktika afbreek het en in 1927 het ‘n ander ysberg vier keer die volume van die onlangse ysbank gebreek.

Die hoofstroommedia se fopnuus het het aan die skree gegaan oor die “klimaatontkenners” nadat president Trump sy land van die Parys-klimaatooreenkoms onttrek het, maar ook in 1995 en 2002 is soortgelyke waarnemings oor ysbanke gemaak.

Dan McGrath, ‘n gletserkenner aan die Colorado State University, het gesê dit is ‘n natuurlike verskynsel. “Dit is dus ‘n baie natuurlike deel van die proses wat ons hier sien.” McGrath het verskeie seisoene op die Antarktiese Skiereiland, spesifiek op Larsen C, in 2011 deurgebring.

“Dit op sigself … hierdie potensiële uitkalwingsgebeurtenis is nie direk gekoppel aan klimaatsverandering nie,” het McGrath gesê. “Dit is nie direk gekoppel aan die verwarming van atmosferiese temperature in die atmosfeer van die skiereiland nie.”

Aangesien daar geen data beskikbaar is vir die vorige eeue nie, is dit maklik om te beweer dat “mensgemaakte aardverwarming” te blameer is. Die NYT het die President Trump gekritiseer nadat hy van die Paryse-ooreenkoms onttrek het.

Trump is sterk gekant teen die finansiële stelsel van ‘n steenkoolbeurs. Sy besluit is dus nie gefokus op die omgewing nie, maar op die finansiële stelsel wat in die naam van “klimaatsverandering” opgestel word. David Blood, ‘n voormalige direkteur van die beleggingsbank Goldman Sachs, en Al Gore, voormalige Amerikaanse vise-president, het die Carbon Exchange opgestel.

Scott Pruitt, EPA-administrateur, het hierdie maand kritici van president Donald Trump se klimaatbeleid as geveinsdes afgemaak. Pruitt het die naam van die Duitse kanselier Angela Merkel spesifiek genoem. As die vermindering van koolstofdioksieduitset “so belangrik vir jou is, Mev die kanselier, hoekom raak jy ontslae van kernkrag? Toe ek die laaste keer gekontroleer het, is dit redelik skoon op CO2,” het hy gesê. Merkel is een van die mees geharde openbare ondersteuners van die Parys-klimaatveranderingsooreenkoms.

Die VSA se onttrekking uit die Parys-klimaatooreenkoms is in werklikheid die Amerikaanse onttrekking uit die Koolstofwisselkredietstelsel wat sy uitvinders as ‘n geldmakende foefie ontwerp het om hulself te verryk. Die steenkoolbeurs wat deur Blood en Gore [sic] geskep het, se statute is opgestel deur niemand anders as Barack Obama nie, voordat hy president geword het.

Pruitt meen die EPA moet by sy kernfunksies bly, insluitend die vermindering van lugbesoedeling, die skoonmaak van giftige afvalsterreine, die regulering van chemikalieë en die verbetering van watergehalte.

Hy het gevra vir ‘n openbare televisie-debat oor klimaatswetenskap en bewerings verwerp dat hy ‘n “klimaatontkenner” is. “Wat beteken dit selfs? Dit is wat ek daaraan dink. Ek ontken die klimaat? Regtig? Wow, OK. Dit is gek, volgens my,” het hy gesê.

Neem deel aan die gesprek en lewer gerus hier onder kommentaar!

L.W. U gebruik die Disqus-kommentaarafdeling op eie risiko en PRAAG, die redaksie of enige verwante persone of entiteite aanvaar geen verantwoordelikheid vir u kommentaar en watter gevolge ook al daaruit mag voortspruit nie. Terselfdertyd vereis ons dat u ter wille van beskaafdheid, redelikheid en die gerief van ander gebruikers, u sal weerhou van kwetsende taalgebruik, vloekwoorde, persoonlike aanvalle op medegebruikers, twissoekery en algemene "trol"-gedrag. Enigeen wat só 'n laspos word, sal summier verbied word en sy IP-adres sal insgelyks versper word. Ons sal ook nie huiwer om, waar nodig, kriminele klagte aanhangig te maak teen individue wat hulle aan dreigemente, teistering of intimidasie skuldig maak nie.