Verlinkse Kaas rand swart lesbiër aan uit ‘frustrasie’ nie ‘rassisme’ nie

Verlinkse Groen woonsteleienaar, Anita de Horde; Slagoffer Nkumbi

‘n Swart Suid-Afrikaanse toeris is Saterdag in Amsterdam beseer nadat sy ‘n argument met haar Airbnb-gasheer gehad het by ‘n woonstel wat aan ‘n lid van die Groenlinks-party behoort. ‘n Video van die voorval wys hoe die swart vrou na ‘n argument by die trappe afgegooi word, het die koerant AD berig.

Die swart Suid-Afrikaanse lesbiër is ‘n vriend van die Suid-Afrikaanse fotograaf Zanele Muholi, wie se werk tans in die Stedelijk Museum in Amsterdam uitgestal word. Muholi het die video van die aanranding op Instagram gepos. “Ek is so kwaad daaroor dat ek nie eers kan slaap nie. Dit is rassisme en kan nie geregverdig word nie,” het sy geskryf. “Geweld op swart liggame soos jy kan sien in hierdie video.”

Die persoon wat die toeris van die trappe gestoot het, is in hegtenis geneem, het ‘n polisiewoordvoerder aan die Telegraaf bevestig terwyl die slagoffer na die hospitaal geneem is vir behandeling. Sy het ‘n klag teen die dader gelê.

Vreemd genoeg verdedig die Groenlinkse aktiviste gereeld plakkers – genoem krakers in Nederland – wat huise onwettig in die stad beset. Die swart toeris het gesê dat die aanvaller haar vertel het dat “dit nie Afrika is nie” voordat sy haar in die trappe gestoot het.

Die eiendom van Amsterdam se Airbnb is tans in besit van die prominente GroenLinkse lid Anita de Horde. Omdat die eienaar van die woonstel van Groenlinks is, argumenteer haar ondersteuners dat rassisme nie ‘n moontlike motief kon wees nie.

“Dit was waarskynlik die gevolg van frustrasie. Ek het gehoor dat die huurders nie haastig was om te vertrek terwyl die uitkloktyd al langer as ‘n uur verstryk het,” het een inwoner aan die Nederlandse media gesê. “Die opsigter weet ook dat die Airbnb-gaste van verlede week baie geraas gemaak het,” het De Telegraaf berig.

De Horde is geaffilieer met Bureau de Helling, die wetenskaplike kantoor van GroenLinks. Dit is bekend dat De Horde se party erg teen Airbnb-verhuring in die gebied gekant is. Voorheen het die party bevind dat die munisipaliteit ‘n einde moet maak aan “woeker vakansiehuur via Airbnb”. Hulle wil ook die ooreenkoms beëindig wat die munisipaliteit met Airbnb aangegaan het.

Terwyl De Horde voorgee om in die woonstel te bly, is dit duidelik dat sy dit slegs uithuur om juis te woeker.

De Horde maak asof sy in die huis woon, saam met die 47-jarige Gijs Davelaar, met blanko bordjies langs die deurklokkie. Hy was verantwoordelik vir die stoot van die Suid-Afrikaanse gas.

Davelaar is deur die polisie in hegtenis geneem, maar volgens die Openbare Vervolgingsdiens is hy vrygelaat omdat hy ‘n permanente inwoner is met voltydse werk en geen kriminele rekord het nie. Maar toe De Telegraaf die maatskappy waarvoor hy gesê het hy werk skakel, is hulle vertel dat hy op vakansie was. Ten spyte van verskeie versoeke het De Horde of haar vennoot, Gijs Davelaar, nie gereageer op telefoonoproepe, sms’e of e-posse nie.

Anita en Gijs se profiele is deur Airbnb uitgevee. Die maatskappy het ‘n lewenslange verbod op Gijs aangekondig. “Ons sal die hardste maatreëls tref wat ons kan neem teen sulke verwerplike gedrag, insluitend die lewenslange verbod op sulke mense van ons platform en sal die polisie en justisie help met hul ondersoek en moontlike kriminele vervolging,” het David King, wat die maatskappy verteenwoordig, gesê.

Die swart toeris is geïdentifiseer as die Suid-Afrikaanse “rolprentmaker” Sibalhe Nkumbi, wat in Europa studeer. Sy was in Amsterdam om ‘n vriend se kunsuitstalling te hersien.

Volgens haar het die Airbnb-gasheer sy humeur verloor en haar van die trappe gegooi. Hy is deur sy vrou ontbied, het The Independent berig. In die video kan hy gehoor word, waar hy skree: “Uit, uit”, voordat sy haar by die trappe afstoot.

“Ons het geweet ons is laat,” het sy verduidelik in ‘n video wat op YouTube geplaas is. “Ons het die klokkie gehoor. Die dame was duidelik ontsteld … sy het gesê dit is nie aanvaarbaar nie, jy moet nou oppak en gaan. Ek het baie verskoning gevra omdat ons laat was.”

Nkumbi sê dat sy en haar vriende besig was toe die vrou met haar man teruggekom het, wat beledigend geword het. Hy het hulle “julle mense” genoem en gesê: “Jy is nie die koningin wat jy dink jy is nie … dit is nie Afrika nie.”

“Enige persoon van kleur wat dit lees en rassistiese aanvalle waargeneem het, weet wanneer dit met jou gebeur,” het Nkumbi die Britse dagblad vertel. “En die dader maak altyd seker dat hulle iets vaag sê … sodat hulle niks kan bewys nie. As dit ‘n wit persoon was, kan ek jou verseker dat dit anders sou gewees het.”

Volgens haar wou hy haar aspris van die trappe af gooi. “Toe ek teen die muur vasgryp, probeer hy my tot sy posisie dwing en uiteindelik het ek my greep verloor en dis toe ek gevlieg het.”

Hy het probeer om dieselfde ding aan haar kollega te doen maar sy het aan die reling vasgehou en gesê hy moet haar nie aanraak nie. “Ek onthou nie hoe dit gebeur het nie,” sê sy. “Ek het wakker geword in die hospitaal. En toe het ek die video van die storie gekry. Almal het te kere gegaan, die polisie het my uitvra.”

Nkumbi sê sy het harsingskudding opgedoen. Op die video toon sy groot kneusplekke oor haar arms wat sy sê, veroorsaak is deur Davelaar se greep. “Ek kom van Suid-Afrika waar jy dit sal verwag omdat rassisme sigbaar is,” het sy bygevoeg. “Maar om hierheen te kom en so aangeval te word, ek het dit glad nie verwag nie. Ek is eintlik baie teleurgesteld.”

En dit deur ‘n lid van Groenlinks.

Neem deel aan die gesprek en lewer gerus hier onder kommentaar!

L.W. U gebruik die Disqus-kommentaarafdeling op eie risiko en PRAAG, die redaksie of enige verwante persone of entiteite aanvaar geen verantwoordelikheid vir u kommentaar en watter gevolge ook al daaruit mag voortspruit nie. Terselfdertyd vereis ons dat u ter wille van beskaafdheid, redelikheid en die gerief van ander gebruikers, u sal weerhou van kwetsende taalgebruik, vloekwoorde, persoonlike aanvalle op medegebruikers, twissoekery en algemene "trol"-gedrag. Enigeen wat só 'n laspos word, sal summier verbied word en sy IP-adres sal insgelyks versper word. Ons sal ook nie huiwer om, waar nodig, kriminele klagte aanhangig te maak teen individue wat hulle aan dreigemente, teistering of intimidasie skuldig maak nie.
 • Alan Joseph Secrève

  Die linkse gespuis is hul eie grootste vyand.

  • Charles

   Daar praat jy die waarheid:)

  • Hans Onrust

   met het beding dat de catastrofale kosten doorgaans graag op de conservatieve medemens, die geen voorstander is van deze inhumane vervangende ‘migratie’, worden afgewenteld

 • sussie se vissie

  Gebeure openbaar n reukie van die Spur insident.
  Altyd ‘sitting pretty’ soos n kat wat room gesteel het.
  Of tydens oproere was ‘Sipho nie deel van die groep nie…maar bloot op pad winkel-toe om brood te koop’.
  Terloops, die plasing vermeld ‘hy’ ( Davelaar ) was verantwoordelik vir die ‘stoot’ van die Suid Afrikaanse gas.
  Dog dan die flapkoppie is lesbies??

  • G

   Het dit al linkse stote gekeer? Lyk of hy eerder gestoot is deur homself as ek die berig lees.

   • Kalium_Chloraat

    Ek kan ook nie mooi uit die berig aflei wie gestoot het nie – hy of sy? Dis so lekker wanneer ‘n liberaal se oge oopgaan.

    • Charles

     Baaaiee lekker… soos in, “welkom in die werklike wereld lib, bly die skille het van jou oe afgeval.”…en…MAGA!

 • Wim

  Ek voel ook frustrasie. Dan kan ek seker maar iemand van die EFF gaan aanrand?

  • Dit is net frustrasie as dit ‘n links liberaal is wat droog maak, as dit nou ‘n regse was wat net hard gepraat het was hy die saad van die wilde hond. Maar ek is bly dat dit duidelik word dat opterdes van blankes teen swartes nie altyd gegrond is in rasisme nie

  • Charles

   Hehe!!!

 • expatNederland

  Mede door Groenlinks importeer Nederland jaarlijks >=40,000 werkloses. 40k!! ELKE JAAR. Ik woon al 20 jaar in NL, 20*800,000!! Partijen zoals PVV is vel tegen. Maar, niemand durft zich uit te spreken wegens linkse mainstream-media terreur. Geert Wilders zou, als je mainstream media geloven, de Satan himself zijn. Bovendien. De PVV is de enige partij die kamervragen stellen over Zuid-Afrika.

  • Hans Onrust

   Partijen zoals PVV is ( moet zijn : zijn) vel (moet zijn : fel) tegen. (een vel is eigelijk een huid of laagje, en fel is synoniem aan fanatiek of gedreven)
   De PVV is de enige partij die kamervragen stellen (moet zijn : stelt ) over Zuid-Afrika. (een partij is enkelvoud)

   Maar belangrijker is dat uw inhoud wel juist is. Nog afgezien van de enorme volksvijandige fraude en plundering en vervanging die er achter die aantallen schuil gaat.

   • expatNederland

    vanochtend in de NRC (ook zo linkse mainstream media bolwerk!!) bericht dat Vluchtelingen in Rotterdam vastloop mbt huur enz. WTF?!?!? Als je zelf je huur niet kunnen regelen.. Mijn lieve hemel.. En ze zijn ALLEMAAL werkleloos. Ik, jij moet ervoor dokken!!!
    Toen ik in NL kwam moest ik mijzefl maar zien te redden. Ik was een keer naar vluchtelingenwerk gegaan met de vraag of ik ook huis/huur subsidie en salaris mogen krijgen.. de mevrouw keek mij aan alsof ik uit een boom was gevallen.. “meneer u bent geen vluchteling”. En daarmee as het ook gezegd.

    Ik zou zeggen.. ga investeren in landen als Syrië, ga DAAR scilen, rust kweken, samenwekren met de Russen want de russen willen geen extremisten in hun land. Dat lijkt mij slim.
    Iem voor Syrië en Noord-afrika. Ga daar met lokale organisaties werken.

    Ik heb de ziekenfonds nog in 1999 meegemaakt. Daarna afgelopen. Mijn ziekte verzekering ging van €25 naar €120. In één keer!!

    Op alles wordt gekort. Maar die kanslozen, die zullen ze wel binnenhalen.

    • Hans Onrust

     vluchtelingen mogen niet blank zijn.
     Ik zou zeggen begin eens met investeren in blank, met al dat geld en middelen die blank wordt afgepakt. en begin eens met schadevergoedingen voor de talloze slachtoffers van deze ‘migratie’ sinds de jaren ’60.

     • BRAVO.

     • expatNederland

      Vanochtend in de NRC weekendeditie.. €5,000 per statushouder.
      €5,000 * 40,000 = €200,000,000.

      Mijn schoonfamilie is een (groen)linkse bolwerk. en ik moet maar beter zwijgen.

   • More en DANKIE Hans,
    ek het jou en Expat se insette so stimulerend gevind en ook heel maklik gelees. Dit is asof ek net skielik op net is. Dit was heel lekker. Vrede

 • Jared van Niekerk

  Persoonlike kontak met Afrikane is die gewaarborgde kuur vir alle vorme van linksgeit.

  • Charles

   Hehe, jy’t my laat lag!

  • Charles

   Swart Afrikane.

  • G

   Hierdie Hollander was lyk my binne minute perdfris na sy Nkumbi kuur. Gepraat van frustrasie, kan jy dink waar trek ons al op die skaal van frustrasie?! Ons is al 50 miljoen keer oorgesond. Miskien nog gesonder.

 • Charles

  Ek laaikit, ek laaikit 😉

 • G

  Ek sien ook die blerrie ding. Mens hoop as die baarde in gewade hulle begin rondklap sal hulle wakkerskrik

 • Rooikop

  Die meeste westerlinge het wurms in hulle breine – party van ons is darem al “gebreinspoel” deur direkte kontak om nie ‘n oorhoopse voorliefde vir Afrikane te hê nie. Dit lyk of hierdies nou ook genees is – heelwaarskynlik ook maar net tydelik.

 • Johann Schutte

  Aantreklikheid (gemeenskaps-toegekende seksuele waarde) PLUS luidkeelse ondersteuning van wat ookal die heersende populere perspektief is, trek die man met die grootste mag/ballas (gemeenskapstoegekende alfa status). Dis `n amper onwrikbare oer-oue oorlewingsmeganisme, en dit bring ons tans tot by die punt van uitwissing. Dis deel van die rede waarom vrouens in die verlede nie toegelaat was om `n politieke keuse uit te oefen nie.

  Dogtertjies het nog nie eers hare nie, dan is daar al strikkies op die kop. Fisiese aantreklikheid word beklemtoon van amper die oomblik dat sy haar kop uitsteek. Dit, tesame met alliansie met wie ookal die mag het is `n kragtige persoonlike invloedsbasis.

 • Hans Onrust

  Voor wie wil is het volgende vraaggesprek over de misdadigers en terroristen van ‘Groen Links’ in Nederland wel interessant en de moeite van kijken waard. U weet dat de linkse schandknaap en stroman Jesse Klaver, 3 weken geleden nog bij de misdaad bevorderende Duitse ‘Grünen’ de depressieve boel mocht opfleuren…..
  In minuut 52, 53, 54 wordt ook nog over de weerzinwekkende situatie in anc sacp Suid Afrika en de moorden op de Boere gesproken. Peter Siebelt ‘weet waar Abraham de mosterd haalt’……
  ‘RaRa, Onkruit, Dwars’ zijn volksvijandige naastenhatende linkse misdaad en terreurbendes, die al 25 jaar rustig hun gang mogen gaan in Nederland. En vanwaaruit zelfs hoge linkse politieke posten zijn voortgekomen voor de grootste misdadigers !
  Dat de groene beul die Pim Fortuyn vermoordde, alleen zou hebben gehandeld, is natuurlijk ook een politiek correcte LEUGEN die moest en zou worden verkondigt na het politiek correct justitieel onderzoek.

 • Hans Onrust
  • Oh my God….

   • Hans Onrust

    over het fragment van 2.48 tot 2.52 roep ik ‘oh my God’, Krok.
    Al 50 jaar lijdt criminaliserend islamiserend ‘kleurend’ Amsterdam, onder ongekozen bolsjewistische burgemeesters en hun radicale racistische anti blanke volksvijandigheid.
    Was het bv. niet pedo sexuele misdadiger Ed van Thijn, die de amsterdamse politier verbood in the grijpen op voortwoekerende Turkse misdaad in de jaren 80….

    Die ook nog eens, zwemmend in hypocrisie, krokodillen tranen janken bij herdenkingen van de Transatlantische slavernij……

 • Skisofreen

  Davelaar 47? Sy is dan seker 33. Die hele ding ruik na ‘n melodramatiese TV-produksie.

 • John

  Uit die bodem van my hart, baie dankie aan die individu wie hierdie berig geplaas het. Goed om so nou en dan hardop te skreeu van die lag.
  “Ooh mah gawt !!”

 • Owen

  The british ,dutch & french always make me laugh, so many of their former subjects are now in their countries causing havoc via left wing white scum.

 • Miskien moet ons die Volkstaat gedagte verruil vir Volkskontinente, – want lyk my daar is geen bewese kuur vir kulturele verskille op dees aarde nie? Te midde van die beste pogings deur die eeue is daar maar kort-kort onsmaaklike insidente iewers! Nie eers die Roomse (Protestante) Teologie of Reenboogplan se prutpot bied volhoubare opsies nie …

  • more Johnny,
   hoe sê Transvaal altyd.
   KOLSKOOT. KORT EN SAAKLIK OPGESOM.

 • Gladnie, dat jou morele waardes so kan daal bloot vir eie plesier en welluste. Dit is n skande.