Poetin vermy NAVO-lugruim op pad na G20

Deel op

Die vliegtuig van die Russiese president, Vladimir Poetin, het ‘n lang ompad na die G20-beraad in Hamburg, Duitsland, geneem. Dit het bykans 500 km ekstra gevlieg om te verhoed dat die president oor die oostelike flank van NAVO vlieg.

Poetin se vliegtuig het ‘n roete oor Finland en die Oossee in plaas van Pole en die Oosseestate-lugruim na sy bestemming geneem, het yournewswire.com berig.

Vlugopsporingsdata van FlightRadar24 het onthul hoe die Russiese presidensiële Il-96-300PU van Moskou na Hamburg verlede Donderdag die nie-NAVO-lande Finland en Swede oorgesteek het voordat hulle die Deense en Duitse lugruim binnegekom het.

Presidensiële woordvoerder Dmitri Peskov wou nie kommentaar lewer oor die rede vir die ompad nie. “Ek sal hierdie vraag sonder ‘n antwoord laat, want alle kwessies wat verband hou met die president se bewegings het direk betrekking op sy veiligheid,” het hy gesê.

Die roete na Duitsland het gelei tot die Britse poniepers, die Daily Mail en The Sun, wat gespekuleer het dat Poetin “vrees dat hy afgeskiet sal word”. Verlede maand het ‘n Poolse F-16 gevaarlik naby die Russiese minister van verdediging Sergei Shoigu gevlieg, wat een van die Su-27’s gedwing het om die indringer te waarsku.

Intussen het die media in Warskou wild bespiegel dat Rusland agter die Poolse presidensiële vliegtuigongeluk in Smolensk, Rusland in 2010 was, wat die dood van president Lech Kaczynski tot gevolg gehad het.

Alexander Gramtsjikin, adjunk-direkteur van die Instituut vir Politieke en Militêre Analise in Moskou, het gesê die Poolse lugruim is tans baie gevaarlik: “Die Poolse Lugmag is die enigste lugmag ter wêreld wat toegerus is met beide Amerikaanse en Russiese toerusting. Spesifiek, hulle het 48 F-16’s, ongeveer 30 MiG-29s, en ongeveer 30 Su-22-vegvliegtuie in diens, met nog 20 in die stoor. Na die ineenstorting van die Sowjetunie het die Pole al die voormalige Oos-Duitse en Tsjeggiese MiG-29s gekoop. Hul grondgebaseerde lugverdediging sluit in ‘n battery van Amerikaanse Patriots, sowel as S-200-en Krug-missielverdedigingstelsels,” het die ontleder gesê.

Rusland se vloot van presidensiële Il-96-300PU’s bestaan ​​uit vier vliegtuie, toegerus met gevorderde sekuriteitskenmerke, insluitende ‘n beskermende deklaag om radar te verwar, ‘n stelsel teen MANPADS-missiele en hul eie lugverdedigingstelsel. Maar dit bied nie beskerming teen valsvlagaanvalle nie.

Neem deel aan die gesprek en lewer gerus hier onder kommentaar!

L.W. U gebruik die Disqus-kommentaarafdeling op eie risiko en PRAAG, die redaksie of enige verwante persone of entiteite aanvaar geen verantwoordelikheid vir u kommentaar en watter gevolge ook al daaruit mag voortspruit nie. Terselfdertyd vereis ons dat u ter wille van beskaafdheid, redelikheid en die gerief van ander gebruikers, u sal weerhou van kwetsende taalgebruik, vloekwoorde, persoonlike aanvalle op medegebruikers, twissoekery en algemene "trol"-gedrag. Enigeen wat só 'n laspos word, sal summier verbied word en sy IP-adres sal insgelyks versper word. Ons sal ook nie huiwer om, waar nodig, kriminele klagte aanhangig te maak teen individue wat hulle aan dreigemente, teistering of intimidasie skuldig maak nie.