Poetin vermy NAVO-lugruim op pad na G20

Die vliegtuig van die Russiese president, Vladimir Poetin, het ‘n lang ompad na die G20-beraad in Hamburg, Duitsland, geneem. Dit het bykans 500 km ekstra gevlieg om te verhoed dat die president oor die oostelike flank van NAVO vlieg.

Poetin se vliegtuig het ‘n roete oor Finland en die Oossee in plaas van Pole en die Oosseestate-lugruim na sy bestemming geneem, het yournewswire.com berig.

Vlugopsporingsdata van FlightRadar24 het onthul hoe die Russiese presidensiële Il-96-300PU van Moskou na Hamburg verlede Donderdag die nie-NAVO-lande Finland en Swede oorgesteek het voordat hulle die Deense en Duitse lugruim binnegekom het.

Presidensiële woordvoerder Dmitri Peskov wou nie kommentaar lewer oor die rede vir die ompad nie. “Ek sal hierdie vraag sonder ‘n antwoord laat, want alle kwessies wat verband hou met die president se bewegings het direk betrekking op sy veiligheid,” het hy gesê.

Die roete na Duitsland het gelei tot die Britse poniepers, die Daily Mail en The Sun, wat gespekuleer het dat Poetin “vrees dat hy afgeskiet sal word”. Verlede maand het ‘n Poolse F-16 gevaarlik naby die Russiese minister van verdediging Sergei Shoigu gevlieg, wat een van die Su-27’s gedwing het om die indringer te waarsku.

Intussen het die media in Warskou wild bespiegel dat Rusland agter die Poolse presidensiële vliegtuigongeluk in Smolensk, Rusland in 2010 was, wat die dood van president Lech Kaczynski tot gevolg gehad het.

Alexander Gramtsjikin, adjunk-direkteur van die Instituut vir Politieke en Militêre Analise in Moskou, het gesê die Poolse lugruim is tans baie gevaarlik: “Die Poolse Lugmag is die enigste lugmag ter wêreld wat toegerus is met beide Amerikaanse en Russiese toerusting. Spesifiek, hulle het 48 F-16’s, ongeveer 30 MiG-29s, en ongeveer 30 Su-22-vegvliegtuie in diens, met nog 20 in die stoor. Na die ineenstorting van die Sowjetunie het die Pole al die voormalige Oos-Duitse en Tsjeggiese MiG-29s gekoop. Hul grondgebaseerde lugverdediging sluit in ‘n battery van Amerikaanse Patriots, sowel as S-200-en Krug-missielverdedigingstelsels,” het die ontleder gesê.

Rusland se vloot van presidensiële Il-96-300PU’s bestaan ​​uit vier vliegtuie, toegerus met gevorderde sekuriteitskenmerke, insluitende ‘n beskermende deklaag om radar te verwar, ‘n stelsel teen MANPADS-missiele en hul eie lugverdedigingstelsel. Maar dit bied nie beskerming teen valsvlagaanvalle nie.

Neem deel aan die gesprek en lewer gerus hier onder kommentaar!

L.W. U gebruik die Disqus-kommentaarafdeling op eie risiko en PRAAG, die redaksie of enige verwante persone of entiteite aanvaar geen verantwoordelikheid vir u kommentaar en watter gevolge ook al daaruit mag voortspruit nie. Terselfdertyd vereis ons dat u ter wille van beskaafdheid, redelikheid en die gerief van ander gebruikers, u sal weerhou van kwetsende taalgebruik, vloekwoorde, persoonlike aanvalle op medegebruikers, twissoekery en algemene "trol"-gedrag. Enigeen wat só 'n laspos word, sal summier verbied word en sy IP-adres sal insgelyks versper word. Ons sal ook nie huiwer om, waar nodig, kriminele klagte aanhangig te maak teen individue wat hulle aan dreigemente, teistering of intimidasie skuldig maak nie.
 • Riaan Slabbert

  Ai….wil iemand nie maar ons hele parlement met n atoombom kom bestook nie…

  • Charles

   Ons was SO slim, die enigste hefboom (kernwapens) wat ons gehad het ten einde mag te behou, het De Klerk en sy trawante besluit om uitmekaar te haal…wat ‘n heerlike verskoning om NET SOMMER SO ONS moeilik gewonne mag op te gee. Vandag het twee Boere gesterf aan hul skietwonde wat deur gemors veroorsaak is, maar die partytjie wat Soros vir die patetiese, narsistiese en self-geinteresseerde Afrikaner gereel het, gaan joluit!!
   JY KAN SIEN AAN DIE LEDEGETAL VAN ORANIA (ten spyte van al die verdienstelike pogings van enkele patriotte) HOE VERSKRIKLIK ENTOESIASTIES ONS AFRIKANERS OOR ONS VRYHEID EN ONAFHANKLIKHEID IS!!/sark. Meer verbitterd en ontnugter as ek kan jy seker nie op die stadium kry nie; en om te dink genoemde persoon was eens op ‘n tyd gedurende sy studentejare ‘n verfoeilike lib. Stortkop het sopas ook die Rubicon oorgesteek per die definisie van ‘n diktator, d.i. jy word gese om te gaan, maar weier volstrek. Die steenkooldissipels se onderdukking van die Boer/Afrikaner gaan nog wat die Engelsman aan ons gedoen het en aan ons taal en kultuur; na ‘n teepartytjie laat lyk-RED ONS DAN SLEIGH, GEN DE WET EN JOPIE FOURIE!!!!(PER “WALS MET MATILDA”). Ek sien ons klein kindertjies word ook al goed ingelyf deur die propaganda “diktatuur van die liberalis” masjienerie(staatsskole, maar ja, “nee dankie” en “trek jou neus op” vir CVO, benede jou; ne Afrikaner…)
   Daar is nie meer hoop nie…

   • Cobud Kruher

    Puik gesê…..

    • Charles

     Dankie 🙂

 • Dit bly interessant om te let hoe Afrika bv. destyds vanuit gerieflike konferensiekamers in koloniale state verdeel is, en hoe die Weste en die Ooste tot vyande van mekaar bewinpel is. Volgens ‘n vriend, dr. W.A. Liebenberg, se navorsing oor die verspeiding na die Babiloniese an Assiriese ballingskap van rentmeestervolke, is nie (al) die Russe ons diep historiese vyande nie, net soos wat al die “Jode” nie ons Christelike vriende is nie. Ag, maar ons as mense is darem tog so lief vir speletjies uitdink of speel, en om soveel dinge maar vir soetkoek op te eet! Nugter dink? Waarheid soek tot ons dit vind? Nee … dis te veel moeite en verantwoordelikheid!