Jhb-middestad: Swart inwoners trek terug na brand in gekaapte gebou

Deel op

Die swart inwoners van ‘n gekaapte gebou in die middestad van Johannesburg, Cape York, is besig om daarin terug te trek ondanks die onveiligheid en gevaar. Die gebou is in die middestad van Johannesburg op die hoek van Nugget- en Jeppestraat geleë. Van die name van dié strate is intussen deur die Johannesburgse munisipaliteit verander, maar meeste mense gebruik nog die ou name.

‘n Brand in die gebou het Woensdag die dood van sewe inwoners veroorsaak, waarna die munisipaliteit gelas het dat die gebou ontruim moes word. Cape York is berug vir prostitusie en dwelmhandel.

Blykbaar is die gebou deur ‘n inwoner aan die brand gesteek nadat dié sy kamer daarin kwyt was.

Volgens ‘n amptelike ondersoek is die gebou nie meer geskik vir menslike huisvesting nie; nietemin het inwoners dit weereens beset omdat hulle glo nie oor ander huisvesting beskik nie.

Die ANC-raadslid vir die gebied, Nokuthula Xaba, sê dat die gebou die toneel van ‘n misdaad was en dat niemand toegang daartoe behoort te geniet nie. Volgens haar moet die gebou weens die aard van die misdaad  vir ten minste drie dae leeg staan.

Nokuthula Xaba was enkele jare gelede in die nuus omdat sy self gratis huisvesting in ‘n woonstel vir verpleegsters in Hospitaalstraat, Johannesburg geniet het. Sy was voorheen ‘n verpleegster maar toe sy as raadslid verkies is, het sy nagelaat om as verpleegster te bedank en het steeds haar gratis woonstel behou.

Uitsettings het Woensdag kort ná die brand plaasgevind, maar vele inwoners het kort daarna na die gebou teruggekeer.

Liefdadigheidsorganisasies is tans besig om komberse en voedsel aan die inwoners te verskaf wat weer die gebou betrek het.

 

Nokuthula Xaba het ‘n beroep op die publiek gedoen om geld te skenk. “Ons het oop hande nodig; help, help, asseblief,” het sy aan die media gesê.

Neem deel aan die gesprek en lewer gerus hier onder kommentaar!

L.W. U gebruik die Disqus-kommentaarafdeling op eie risiko en PRAAG, die redaksie of enige verwante persone of entiteite aanvaar geen verantwoordelikheid vir u kommentaar en watter gevolge ook al daaruit mag voortspruit nie. Terselfdertyd vereis ons dat u ter wille van beskaafdheid, redelikheid en die gerief van ander gebruikers, u sal weerhou van kwetsende taalgebruik, vloekwoorde, persoonlike aanvalle op medegebruikers, twissoekery en algemene "trol"-gedrag. Enigeen wat só 'n laspos word, sal summier verbied word en sy IP-adres sal insgelyks versper word. Ons sal ook nie huiwer om, waar nodig, kriminele klagte aanhangig te maak teen individue wat hulle aan dreigemente, teistering of intimidasie skuldig maak nie.