Bill Gates: Duitse immigrasiebeleid gaan tot ramp lei

Eers die ou terroris se hand geskud, toe landbouraad uitgedeel en nou tot sy sinne gekom
Deel op

Bill Gates het gewaarsku dat Europa se oop-deur immigrasiebeleid tot ‘n ramp gaan lei.

Volgens die Microsoft-stigter Gates sal migrasie na Europa toeneem. “Die druk is enorm – net as gevolg van die uiters hoë bevolkingsgroei in Afrika,” het hy gesê.

Gates, een van die wêreld se rykste individue, meen dat Europese leiers die migrasiekrisis voed deur steeds groot getalle Afrikane te verwelkom. Hy het verwys na kanselier Angela Merkel se oopgrensbeleid. Die instromers wil onder meer in luukse hotelle gehuisves word, ‘n Samsung Galaxy S8 as ‘n geskenk ontvang, goue tande en gratis WiFi kry.

In ‘n onderhoud met die Duitse weekblad Welt am Sonntag het die 61-jarige gepraat oor die probleme wat veroorsaak word deur die “Duitse houding teenoor vlugtelinge”, insluitende onwettige immigrante.

Die Bill en Melinda Gates Foundation het jare lank probeer om effektiewe maatreëls teen uiterste armoede en siektes in Afrika en ander onderontwikkelde lande te bevorder, wat daarop dui dat Gates uit ervaring praat.

Die IT-miljardêr het gesê Duitse gasvryheid het bygedra tot die instroming. “Aan die een kant wil jy vrygewigheid en vlugtelinge aanmoedig, maar hoe meer vrygewig jy is, hoe meer word daaroor gepraat – wat op sy beurt meer mense motiveer om Afrika te verlaat,” het Gates verduidelik.

“Duitsland kan onmoontlik nie die groot, massiewe aantal mense wat na Europa wil kom, laat binnekom nie.” Gates het gesê Europa moet eerder “dit moeiliker vir Afrikane maak om die vasteland te bereik via die huidige vervoerroetes” om die huidige invloei te keer.

Italië het in bykans 85 persent van vanjaar se aankomste hanteer, die meeste van hulle uit sub-Sahara Afrika, terwyl baie Europese lande kla dat hulle ook sukkel om die inkomelinge te hanteer.

Frankryk het die pleidooi van Italië se minister van binnelandse sake, Marco Minniti, verwerp om sy hawens na migrante oop te maak. Minniti se eweknie, Gerard Collomb, het aan AFP gesê dit sal net meer immigrante aanmoedig om te kom.

Op Dinsdag het die Europese Kommissie ‘n nuwe hulpplan vir Italië en Libië aangekondig, wat €35 miljoen werd is om die vloei te verminder. Met die voorgestelde grensafsluiting deur Oostenryk, dreig ‘n nuwe krisis, die vasteland se ergste sedert die Tweede Wêreldoorlog.

Die EU wil Egipte, Niger, Ethiopië en Soedan aanmoedig om hul onderdane terug te neem, het die Kommissie gesê. Die plan sal bespreek word deur die ministers van binnelandse sake van die EU in Estland se hoofstad Tallinn Donderdag.

Die besluit in 2015 om ongeveer 160 000 vlugtelinge na verskillende lande te verplaas, maar die Hongare, Pole en Tsjegge het intussen geweier om die instromers van Italië en Griekeland te vat.

Die Europese migrasiekommissaris, Dimitris Avramopoulos, het Dinsdag ‘n beroep gedoen op EU-lande om die uitsetting van mislukte asielsoekers te bespoedig om die druk te verlig, maar het gesê dit benodig samewerking uit hul eie lande.

Die VN-syfers toon dat tussen 1 Januarie en 3 Julie het meer as 85 000 immigrante Italië oorval, byna 9300 Griekeland, 6500 Spanje en meer as 270 Ciprus.

“Ons is onder geweldige druk,” het Italië se Minniti die naweek gesê. Die Rooi Kruis het intussen gewaarsku dat die situasie in oorvol ontvangssentra kritiek geword het, terwyl die VN se vlugtelinge-agentskap gewaarsku het dat Italië nie tienduisende migrante alleen kan opneem nie.

Neem deel aan die gesprek en lewer gerus hier onder kommentaar!

L.W. U gebruik die Disqus-kommentaarafdeling op eie risiko en PRAAG, die redaksie of enige verwante persone of entiteite aanvaar geen verantwoordelikheid vir u kommentaar en watter gevolge ook al daaruit mag voortspruit nie. Terselfdertyd vereis ons dat u ter wille van beskaafdheid, redelikheid en die gerief van ander gebruikers, u sal weerhou van kwetsende taalgebruik, vloekwoorde, persoonlike aanvalle op medegebruikers, twissoekery en algemene "trol"-gedrag. Enigeen wat só 'n laspos word, sal summier verbied word en sy IP-adres sal insgelyks versper word. Ons sal ook nie huiwer om, waar nodig, kriminele klagte aanhangig te maak teen individue wat hulle aan dreigemente, teistering of intimidasie skuldig maak nie.