BLF voer linkse agenda-skrywers hul eie Biko-stroop

Deel op

Die Suid-Afrikaanse Nasionale Redakteursforum, Sanef, het ‘n dringende hofaansoek ingedien teen Black First Land First en sy leier, Andile Mngxitama.

Sanef vra die Hooggeregshof in Johannesburg vir ‘n interdik teen Mngxitama en sy beweging om te verhoed dat hulle sogenaamde joernaliste, redakteurs en politieke ontleders wat die Guptas teiken, uitsonder.

Sam Mkhokheli van Sanef sê Suid-Afrikaners moet wakker skrik aangesien dit nie net oor die media gaan nie, maar die reg van die publiek om te weet wat aangaan. Bykans elf sogenaamde “joernaliste”, eerder bekend vir hul linkse aktivisme en Boerehaat as hul sogenaamde joernalistiek, word ironies genoeg deur die organisasie gelys.

Die beweging sê hulle gaan die linkse joernaliste uitsonder as protes teen rassisme, naamskending, fopnuus en hul gebrek aan dekking van wit korrupsie. Die BLF het die lys bekendgemaak teen wie hulle gaan betoog.

Dit volg na die redakteurs, Peter Bruce, Tim Cohen en die politieke ontleder, Karima Brown verlede week buite Bruce se huis geïntimideer is. Lede van die beweging het ‘n protesaksie voor Bruce se huis gehou oor ‘n rubriek wat hy oor die Gupta-familie geskryf het.

Die Suid-Afrikaanse redakteursforum het vroeër gewaarsku dat die Black First Land First-beweging moet ophou om joernaliste te dreig of hulle sal in die hof aangekla word.

In ‘n brief aan die beweging skryf Sanef dat hy kennis neem van die dreigement op sy webblad teen sekere wit joernaliste. Peter Bruce van Business Day, Sam Sole van Bhungane, die rubriekskrywer Max du Preez, Adriaan Basson van News24 en Stephen Grootes van 702 word onder meer gedreig.

Sanef het intussen ‘n dringende hofbevel teen die BLF by die Johannesburgse Hoooggeregshof ingedien om te verhoed dat die beweging dié individue uitsonder. BLF sê hy sal die hofaansoek teenstaan.

Sanef het intussen ‘n beroep op alle joernaliste gedoen om vandag swart armbande te dra in solidariteit met kollegas wat deur die Black First Land First-beweging “geteister” word. Mngxitama sê egter hulle sal voortgaan om, wat hy noem, wit rassistiese joernaliste uit te sonder. Die lys sluit onder andere ook Barry Bateman van EWN en 702 in. Maar die lys bevat nie net wit name nie.

Die voorsitter van Sanef, Mahlatse Gallens sê “joernaliste” word “geteister om bewerings van korrupsie en staatskaping uit die openbare domein te hou”.

Die Ahmed Kathrada-stigting het “intimidasie van joernaliste” deur die organisasie Black First Land First, veroordeel. Die organisasie sê hy maak ten sterkte beswaar teen ‘n verklaring deur die BLF dat ‘n groep “wit” joernaliste gelys gaan word.

Die direkteur van die Kathrada-stigting, Neeshan Balton sê dit is veral kommerkwekkend weens die feit dat die BLF al telkemale in die publiek die Gupta-familie verdedig het. Balton het die belangrikheid van ‘n vrye en onafhanklike media in ‘n demokrasie beklemtoon, maar niks genoem van die onwenslikheid van ‘n monopolie nie.

Mngxitama, het ‘n beeld van ‘n stroop getwiet wat daarop gemik is om alle bekende simptome van Lekgowa Laka te verhoed, vermoedelik ‘n geestesiekte onder swart mense.

In die twiet het Mngxitama die 702-gasheer Eusebius Mckaiser geteiken, een van die 11 media-persoonlikhede wat deur BLF uitgewys is. Die bitterbek Mckaiser word daarvan beskuldig dat hy Lekgowa Laka onderlede het.

Mngxitama het ook getwiet: “Polisie skiet ons mense in Alexander [die swart woonbuurt Alexandra wat swartmense dikwels as ‘Alexander’ uitspreek] oor onteiening. Dit is net ‘n oefening. Die grond is ons s’n. #AlexanderLandexpropriation.”

Hy het ook opgemerk tydens die betoging buite Bruce se huis: “Die huise in Sandton lyk goed. Ons is net aan die opwarm [om huise te beset]”

Neem deel aan die gesprek en lewer gerus hier onder kommentaar!

L.W. U gebruik die Disqus-kommentaarafdeling op eie risiko en PRAAG, die redaksie of enige verwante persone of entiteite aanvaar geen verantwoordelikheid vir u kommentaar en watter gevolge ook al daaruit mag voortspruit nie. Terselfdertyd vereis ons dat u ter wille van beskaafdheid, redelikheid en die gerief van ander gebruikers, u sal weerhou van kwetsende taalgebruik, vloekwoorde, persoonlike aanvalle op medegebruikers, twissoekery en algemene "trol"-gedrag. Enigeen wat só 'n laspos word, sal summier verbied word en sy IP-adres sal insgelyks versper word. Ons sal ook nie huiwer om, waar nodig, kriminele klagte aanhangig te maak teen individue wat hulle aan dreigemente, teistering of intimidasie skuldig maak nie.