Amalia-plaasmoord: Bejaarde se lyk in veld gekry, aanvallers soek

Die polisie in Noordwes is steeds op soek na ‘n onbekende getal aanvallers in verband met die moord op die 72-jarige Elsa Erasmus op haar plaas buite Amalia in Noordwes.

Erasmus se lyk is Sondagmiddag in die veld ‘n paar kilometer van haar bakkie gevind nadat sy sedert Saterdagmiddag vermis was.

Voorsitter van die Amalia-landbouvereniging, Gerrit Meyer, wat Erasmus goed geken het, sê haar kinders het onraad vermoed toe hulle haar nie op haar selfoon in die hande kon kry nie.

Meyer sê Erasmus het alleen op die plaas gebly en geboer nadat haar man ‘n paar jaar gelede oorlede is.

Volgens hom is daar ‘n vermoede dat sy Saterdag in haar plaashuis deur aanvallers ingewag is toe sy van haar beeste in die veld teruggekeer het.

Neem deel aan die gesprek en lewer gerus hier onder kommentaar!

L.W. U gebruik die Disqus-kommentaarafdeling op eie risiko en PRAAG, die redaksie of enige verwante persone of entiteite aanvaar geen verantwoordelikheid vir u kommentaar en watter gevolge ook al daaruit mag voortspruit nie. Terselfdertyd vereis ons dat u ter wille van beskaafdheid, redelikheid en die gerief van ander gebruikers, u sal weerhou van kwetsende taalgebruik, vloekwoorde, persoonlike aanvalle op medegebruikers, twissoekery en algemene "trol"-gedrag. Enigeen wat só 'n laspos word, sal summier verbied word en sy IP-adres sal insgelyks versper word. Ons sal ook nie huiwer om, waar nodig, kriminele klagte aanhangig te maak teen individue wat hulle aan dreigemente, teistering of intimidasie skuldig maak nie.
 • Rooikop

  @#$%^&*(*&^%$^&*(&^%$%^&*&^%$%^&* is al wat ek hieroor kan sê.

  • sussie se vissie

   Rustig raak.
   Engel An(g)us sal sorg.

 • Nou sit ek self met ‘n probleempie rondom beginsels van Burgerlike Beveiliging (“Rampbestuur” soos wat AfriForum dit meer polities korrek wil noem en verdoesel). Ons weet nou al na talle ontledings, films, boeke, webwerwe, gesprekke, mediaverslae, braaivliesvure-gesprekke met brandewyn-in-die-hand, President Trump se Tweets, ge-ykte GPF vergaderings, vervelige Cluster vergaderings en befaamde berade wat warm lugborrels baar, dat Buurtwag, Plaaswag en GPF inisiatiwe meer as ‘n “facelift” nodig het! Die gaping tussen onvoldoende reaktiewe polisieering (sonder genoeg SAPD of GPF voertuie, onopgeleide burgerlike vrywilligers, ombekwame beamptes, afgedankde Reserviste en groot risiko vir vrywillige deelnemers) dringend die gaping moet toemaak tussen polisieering en verdediging. M.a.w. ‘n tipe van voorkomende Kommandostruktuur word in SA benodig. Ons weet dit … weet dit … weet dit … ! Tipies sit-sit-so Afrikanergewyse is daar ook nou die wie meen dat hulle paraat en gereed is vir die oorlog. Die OORLOG, – my oudste en my jongste, – word daagliks teen Jan Publiek gevoer, nie teen die AWB, Kommandokorps, SAW Veterane, die Nag van die Generaals, die Kappie Kommando, oud SAP lede, die onttrekkende Suidlanders of die (half-georganiseerde) Volksfillistyne nie. Ons Buurtwagte word nou die terrein waar nuwe “krygskunde”, taktiek en metodiek ter beveiliging ontleed, uitgetoets en kruisbestuif moet word! Maar is wispelturige en ongedissiplineerde burgerlikes in groepies met -geite enigins instaat daartoe? Ek vermoed ons “wittes” gaan nog lank bloei, ten apatiese aanskoue van kermende volksgenote, landsgenote, burgerlikes en families, – en die vyand weet daar is ‘n Achilles Hakskeen in ons Burgerlike Beveiligingsstrukture, benaderings en in ons koppe.

  • sussie se vissie

   Vanuit ver-af lande sal ons oorwin.
   Daai ‘all right’ se cuckies en memes sallie job doen.

   • Ai Vissie, ons sal waarskynlik beter moet doen as blote siniese kommentaar en die “frozen chosen” van binne of buite die laer (en die kerk), weet jy? Soos in die Staat van Israel, – m.b.t. burgerlike beveiliging, – sal ons net moet leer om paraat, super-georganiseerd en super-wakker te leef elke dag. (Nasionale koordinasie en die wie “pa” staan is nog baie gebrekkig.) Elkeen moet net hom/haar self goed kan handhaaf of saam met die bure en in die buurt optree soos en waar ookal nodig. Anders bly ons kalm, doen nuwe besigheid en geniet die braai en die KWV brandewyn (of vrugte sap).