Suna Venter van RSG se liggaam in haar woonstel gevind

Suna Venter. Foto: Twitter.

Die bekende radiojoernalis en lid van die RSG-Monitorspan, Suna Venter, se ligaam is vanoggend in haar woonstel in Fairland, Johannesburg gevind, volgens ‘n persverklaring wat deur haar familie uitgereik is.

Venter was voorheen ernstig siek na ‘n besoek aan Sirië in 2012. Sy was ook een van die groep van agt joernaliste van die SAUK wat afgedank is omdat hulle nie die vorige hoof van die SAUK, Hlaudi Motsoeneng, se voorskrifte oor berigte aangaande gewelddadige betogings wou nakom nie. Sy en haar kollegas is egter deur die Arbeidshof in ‘n opspraakwekkende hofsaak heraangestel.

Luidens die verklaring deur haar familie is sy onlangs gediagnoseer met “streskardiomiopatie”, wat blykbaar deur lang tydperke van ongewone spanning veroorsaak word.

Suna Venter het in die onlangse verlede doodsdreigemente per sms ontvang. Sy is ook met ‘n windbuks in die gesig geskiet toe sy by ‘n kitskosrestaurant in Linden, Johannesburg, uitgestap het, waarna sy ‘n operasie moes ondergaan om die windbukskoeëls uit haar gesig te verwyder.

“Daar is verskeie kere by haar woonstel ingebreek, die remkabels van haar motor is gesny en haar motor se bande stukkend gekerf. Daar is op haar geskiet en sy is ontvoer en aan ‘n boom in Melvillekoppies vasgemaak terwyl die gras rondom haar aan die brand gesteek is,” lui die verklaring deur haar gesin verder.

Oor die afgelope jaar is sy ook drie keer aangerand.

Suna Venter was die dogter van dr. Phillip Venter, predikant van die NG Gemeente Fairland. Sy word verder oorleef deur haar moeder Christa, broer Wilhelm en suster Tessa.

Ná haar besoek en Sirië, was Suna Venter betrokke by die Moslem-liefdadigheidsorganisasie “Gift of the Givers” en het vervolgens Libië, die Gasastrook, Egipte en Sirië besoek.

Haar kollega Futa Krige sê: “Sy het soveel omgegee oor die situasie in Sirië dat sy net nadat die oorlog begin het, verlof by RSG geneem het om vanuit die oorlogsone verslag te doen.

“Sy was tot en met haar dood besorg oor die welsyn van die kinders wat sy tydens dié besoeke teëgekom het.”

Neem deel aan die gesprek en lewer gerus hier onder kommentaar!

L.W. U gebruik die Disqus-kommentaarafdeling op eie risiko en PRAAG, die redaksie of enige verwante persone of entiteite aanvaar geen verantwoordelikheid vir u kommentaar en watter gevolge ook al daaruit mag voortspruit nie. Terselfdertyd vereis ons dat u ter wille van beskaafdheid, redelikheid en die gerief van ander gebruikers, u sal weerhou van kwetsende taalgebruik, vloekwoorde, persoonlike aanvalle op medegebruikers, twissoekery en algemene "trol"-gedrag. Enigeen wat só 'n laspos word, sal summier verbied word en sy IP-adres sal insgelyks versper word. Ons sal ook nie huiwer om, waar nodig, kriminele klagte aanhangig te maak teen individue wat hulle aan dreigemente, teistering of intimidasie skuldig maak nie.
 • sussie se vissie

  As ontferming en welsyn oor uitgeweke snotneus Afrikaner kinders n man na aan die hart le….is die Klein Akker plakkerskamp neffens Kraaifontein n goeie vertrekpunt.
  ‘K meen maar net……….

 • Willem

  Gift Of The Givers is ‘n CIA frontorganisasie..
  Was baie aktief aan die rebellekant met die omverwerping van die Gadaffi regering in Libya, en weer aan die rebellekant om (gelukkig onsuksevol tot dusver) van Assad ontslae te raak..

  • Willem

   Maar wie kon haar so geteiken het?
   Ek vermoed sterk haar besoek aan die Gaza strook het sommiges ontstel. En die sommiges het nogal ‘n geneigtheid tot geweld en onophoudelike teistering, en daar is nogal baie van hulle in Johannesburg..

   • G

    Sy is deur hulle vermoor, net soos Chris Louw. Dis baie duidelik. Vra enige mediese spesialis. Daardie ‘siekte’ lei nie tot sterfte nie. Snaaks die res kom nooit iets oor nie.

    • Arrie

     Snaaks dat daar sonder ‘n outopsie besluit is sy is agv ‘n gebroke hart oorlede.

     • sussie se vissie

      Phffftt.
      Gebroke hart-sindroom is vir ‘Arries’ wat sukkel om hul kop om simptome van streskardiomiopatie… te kry.

     • Arrie

      Sussie gaan was jou vissie en loop slaap. Om simptome te toon van streskardiomiopatie beteken nie noodwendig sy is dood agv daarvan nie. Was jy by haar outopsie? Is daar inderdaad ‘n outopsie gedoen, of is daar maar net aangeneem?

     • sussie se vissie

      Wat wil ek by n outopsie loop soek….as my outoppie vir my wag?
      Dan weer. Op sy ouderdom klink dit vir my na dieselle ding?
      Ek pleit ‘no contest’.

     • Arrie

      Genade tog! Van alle ghaak wat ek vandag moes aanhoor dit ook nog. Nou toe, gaan maak jou outoppie se slaaptyd koffie en bly onder die mans se oë uit. Jy weet vrouens word gesien en nie gehoor nie,

     • sussie se vissie

      🙂
      Maak so.

     • Ou Transvaal

      Is dit ‘n gebroke hart of eerder intense teleurstelling dat sy haar lewe aan ‘n droom geoffer het , met uiterse respek gese??

     • ‘n Kennis van my, dr. Peter Hammond, skryf: “stand for something or fall for everything”. Ek self staan vir die regse Afrikaner. Nie in simpatie met antieke werkwyses en swaksinnighede wat ons al dieper in die agtermoede gedompel agterlaat nie, maar om tog ‘n beter front, ‘n gementorde gestalte en ‘n gesamentlike stem tot eendrag maak mag te bevorder. Daarsonder, sal ons jammerlik soos die kinders in die midde ooste, altyd aan ons eiesinnig maar onkundige lot oorlgelaat bly, tot uitsterwing a.g.v. versuim en inmenging.

     • Arrie

      Tevergeefs Ou Transvaal, vir haar was dit alles tevergeefs.

 • Ciska

  Nog ‘n lib het die stof gebyt. Hoe hartseer. Het enige van julle al agter die kap van die byl gekom met die wit afrikaner vrou (sy verdien nie ‘n Afrikaner in hoofletters nie!) se siening en mening oor ons ander “agterlikes” en “ver-regste gespuis” (haar woorde!). Nee kyk, die outannie het gee simpatie nie….

  • sussie se vissie

   Merk my plasing is met n Staedtler uitveer bygekom.
   LW – in n ander se leed le daar geen verkneukeling nie.
   Het maar bloot verwys na die wit/Afrikaner plakkerskampong ( Klein Akker neffens Kraaifontein ) waar verhongerde kinders die Kaapse winter moet trotseer.
   Indien jy kwansuis die lief en leed van kinders op die hart dra….is Sirie effe ver en jou voorstoep baie nader.
   Dan weer.. is plaaslike snotneusies seker te ‘agterlik’ om enige vorm van omarmde empatie te verdien?

  • Arrie

   Uit die mond van ‘n Bybeldraende Godvresende vrou? Verlustig jou nie in ander se dood nie outannie…..jy mag dalk net die volgende wees Sy was iemand se kind en dogter…..

   • Maddox1

    Ciska is egter reg met haar stelling. Het die vrou haar ooit uitgespreek teen wit moord, veral plaas moorde?. Nee sy maak konserwatiewe mense af as “ver-regse gespuis”, so se jou wat ek sal nie eers een krokodil traan stort vir so laakbare lib nie. Soos die gesegde gaan, meng jou met die semels en al daai dinge…….

    • Arrie

     Tipies.

     • Maddox1

      Se net vir my hoeveel keer het sy opgestaan vir haar mede blanke boere wat so wreed vermoor word op die plase, woor jy begin kots oor “tipies en verregse gespuis””. . Ek sal jou se, jy is miskien nie lib nie, maar ly aan dieselfde self-haat sindroom as so baie van die libs, jy weet dit nog net nie.

     • Arrie

      Maddox1? Mad dog? Say no more.

     • Maddox1

      Die vraag was op jou gemik, nie na Dr Dan nie. Ek weet hy het nie army gedoen nie, hy het sy redes. Ek wou weet vannaf jou, siende dat jy wittes wat nie agteroorbuig vir die hoofstroom liberale siening uitkryt as “tipies” en harteloos. Army het jou geleer om jou eie volk en vaderland eerste te stel, iets wat geen lib of draadsittende “konserwatiewe” ooit sal verstaan nie.
      Sonder om te probeer die vraag vermy, se asseblief vir my wat het die vrou OOIT gedoen of gese oor blanke plaas moorde en blanke armoede soos gekry in wit plakker kampe?

     • Arrie

      Kom ek vra jou ‘n teenvraag Maddox1. Wat het jý gedoen behalwe weermag toe gegaan, dat jy jouself so belangrik ag? Sy was nog ‘n blote kind op 32. Moes sy soos Sunette Bridges ook plakkerskampe vir die wittes gaan oprig? Of dalk gaan kospakkies uitdeel?

     • G

      Maddox ek dink sy antwoord was toe lang NIKS

     • Arrie

      Dis reg ja, n lang NIKS. Sy vraag regverdig nie n ordentlike antwoord nie.

     • Maddox1

      G,
      Presies, hy kan nie antwoord nie, daaroom probeer hy die vraag vermy,deur allerande absurde stellings te maak. feit bly die vrou het net mooi niks vir blankes gedoen nie, behalwe om hulle te ettikeer as verregse gespuis.

     • Maddox1

      Ek het myself nooit belangrik geag nie, jy sien gesigte- gaan kry hulp daarvoor asseblief. Maar siende dat jy nou vra wat doen ek, wel ek is nou betrokke by drie liefdadigheids organisasies, 2 van hulle sien om na die welstand van arm blankes. Die ander een is ‘n diere organisasie wat spesialiseer in voorkomende behandeling en opvoeding van mense in townships , asook re-homing van wees diere.So ek doen my deel vir my mede blanke mense, wat doen jy?
      Jy se sy was ‘n kind, snaaks genoeg sy was oud genoeg om blankes as verregse gespuis te ettikeer. En ja dalk moes sy eerder kos pakkies gaan uitdeel het aan arm blankes, en haar platforms gebruik het waar sy gewerk het om mense bewus te maak van die nood van arm blankes en plaas moorde, maar nee sy gaan soek haar heil in ‘n ander land en by ander mense wat nie eers blank is nie. En jy wil he ek moet ‘n traan stort vir sulke mense? wakker word asseblief!

     • Arrie

      Jy inspireer my vreeslik Maddox1. Doet so voort. 🙂

     • Rifrug

      “Maddox1? Mad dog? Say no more.”

      Arrie, jy stel jou onkunde ten toon … jou aanname oor Maddox1 se naam is so ver verkeerd dat ek jou jammer kry, en bietjie gaan reghelp!

      dox = search for and publish private or identifying information about (a particular individual) on the Internet

   • JESSEJAMES

    Arrie, dood is hartseer en dit is iets wat met almal gebeur. Nietemin was Suna ‘n liberale persoon wat selfvernietiging van ons “volk” in SA bevorder het. Sy was bv baie blatant onakkuraat met haar beriggewing tydens Eugene Terreblanche se begrafnis – Sy het telkens gesê daar is net ‘n “paar honderd” mense by sy begrafnis terwyl daar meer as 2000 mense was!
    Sy het Eugene Terreblance se familie “verbitterd” en “bitter” beskryf op ‘n dag terwyl hulle ‘n geliefde moes begrawe! Sy het gesê hoe swart politici by ET se begrafnis daar was as gebaar van versoening – so asof sy presies weet waarom hul nou juis daar was!

 • chris

  ek steun die gedagte/lyn soos die van Ciska ten volle ..!! – maar dan ruik iets vir my ook nie helemal pluis met die ..libtard-diet se dood nie — daar is gese dit hou verband met n’ oormaat “stres/volheid” .. weens ‘doodsdreigemente’ /en ..na n besoek aan oorloggeteisterde ..sprinkaan-land /met ditse sharia-doodswette ..!?!** /.. nou : as jy “sterk” genoeg is om hieri chaos-pot(/ snot) te gaan besoek — dan moet jy sekerlik ook sterk genoeg wees om enigiets anders te kan ..trotseer ..!?!*

 • Ou Transvaal

  Die dermuitrygers is vaag oor die oorsaak van haar dood ; is dit demokrasie , liberalisme , fopnuus of nie-rassigheid wat die siekte (as dit werklik ‘n siektetoestand was ) tot gevolg gehad het en ek moet dit weer se ….dit maai deesdae onder linkses ???
  Die uitspraak van een van haar genote verdien kennisname …..dat “joernaliste” nou beskerming verdien omrede hulle weergawe van waarheid nou lewensgevaarlik word , komend van die wat ons al vir dekades vertel dat die NSA na potporri en alles wat mooi is ruik .
  Die beste van alles is dat daar geen sugestie is dat die regses enigsins bydra tot hierdie afoes van die Woordsmouse nie ??

 • Arrie

  Nuusberig as lykdig (by die dood van Suna Venter)
  Clinton V du Plessis
  Poësie
  2017-06-30
  3143

  Nuusberig as lykdig (by die dood van Suna Venter)
  Op bladsy een sit jy:
  oorbelle groot en oop
  soos jou deernis en jou omgee …
  vir die ontheemde kinders van oorloë.
  Tóé was jy nog lewend,
  maar nou dood
  jou storie se einde,
  hierdie land het jou hart
  geknak, gebreek.
  Jy’t gesien wat nie gesien moes word,
  verwoord wat verswyg moes word
  hierdie land is gewelddadig,
  behalwe op radio en TV,
  só het hy gesê, en só wou hy dit hê.
  Soos:
  Mandy Rossouw,
  Bantu Stephen Biko,
  Nat Nakasa,
  Ingrid Jonker
  sterwe jy té jonk, té vroeg
  in hierdie land wat die lewe haat
  en die leuen oneindig lief het.
  Verder, dieper die koerant in,
  verby die faksie-politiek,
  die sepies,
  die kerklike seksklagtes,
  die crossword, kripties, profeties:
  22.across: violent encounter (5)
  28.down: bird of prey (5)
  en Hagar
  sit die digter:
  op bladsy nege,
  sy praat oor mans;
  mans en mag en die dood,
  mans en geld en mag,
  onsigbare mans,
  mans en vroue en suits
  en weerloosheid.
  En op bladsy een sit jy:
  stukkend soos Sirië,
  en weerloos teen mag,
  só bly spook jou gesig by my.

  Die Burger, Vrydag 30 Junie 2017