Afriforum, FW de Klerk-stigting en liberale Engelse in koalisie teen Zuma

Deel op

Die FW de Klerk-stigting het vroeër vandeesmaand aangekondig dat dit saam met Afriforum en ‘n liberale Engelse organisasie genaamd die Quaker Peace Centre gaan werk om ‘n hofsaak teen president Jacob Zuma te maak.

Volgens Megan Dick, ‘n woordvoerder van die FW de Klerk-stigting, verteenwoordig die drie organisasies ‘n “losse koalisie en ‘n diverse deursnee van Suid-Afrikaners, wat verenig is in hul (wens) om ‘n terugkeer na grondwetlike waardes en die regstaat te sien sover dit alle aangeleenthede betref wat die staat raak”.

Die Afriforum-FW-de-Klerk-QPC-koalisie gaan aansoek doen om ‘n verklarende bevel vanaf die Grondwethof wat die president weens botsende belange sal verbied om ‘n geregtelike ondersoek na “staatskaping” aan te wys. Volgens die FW de Klerk-stigting, het “die president reeds voorheen so ‘n botsing van belange voor die Grondwethof tydens die Nkandla-saak erken”.

Neem deel aan die gesprek en lewer gerus hier onder kommentaar!

L.W. U gebruik die Disqus-kommentaarafdeling op eie risiko en PRAAG, die redaksie of enige verwante persone of entiteite aanvaar geen verantwoordelikheid vir u kommentaar en watter gevolge ook al daaruit mag voortspruit nie. Terselfdertyd vereis ons dat u ter wille van beskaafdheid, redelikheid en die gerief van ander gebruikers, u sal weerhou van kwetsende taalgebruik, vloekwoorde, persoonlike aanvalle op medegebruikers, twissoekery en algemene "trol"-gedrag. Enigeen wat só 'n laspos word, sal summier verbied word en sy IP-adres sal insgelyks versper word. Ons sal ook nie huiwer om, waar nodig, kriminele klagte aanhangig te maak teen individue wat hulle aan dreigemente, teistering of intimidasie skuldig maak nie.