Marine in parlement nadat sy setel wen

Die Franse anti-immigrasie politikus Marine Le Pen (48) het Sondag ‘n setel in Frankryk se parlement verower, het Reuters berig.

Sondag na die tweede ronde van die wetgewende verkiesing,sal haar party, die Front National na verwagting tussen vyf en sewe setels wen. Nadat hy teen Emmanuel Macron in die presidensiële verkiesing verloor het, het Le Pen aangekondig dat sy ‘n parlementêre setel sal betwis, aangesien dit belangrik is dat wetgewers Macron se beleid teenstaan.

Le Pen het weer eens kritiek op Frankryk se verkiesingsstelsel gehad en gesê dat proporsionele verteenwoordiging haar party baie meer setels in die parlement sal gee.

“Dit is ‘n skandaal dat ons party wat 7,6 miljoen stemme in die eerste ronde van die presidensiële verkiesing gekry het en drie miljoen meer in die tweede ronde, nie ‘n groep in die Franse parlement kan vorm nie,” het die FN-leier gesê.

‘n Groep kan slegs gevorm word as ‘n party 15 setels kry, wat toegang tot befondsing asook meer spreektyd beteken.

Le Pen het 59 persent van die stemme gewen in ‘n oortuigende oorwinning teen haar beginner-mededinger in Henin Beaumont, ‘n arm voormalige mynstad, het die FN-woordvoerder Steeve Briois bevestig.

Sy het maklik die eerste ronde van die stryd teen nie minder nie as twaalf teenstanders gewen, en het ‘n aanspraakmaker van die nuwe president se party, La Republique en Marche (REM), Anne Roquet, gewen.

Le Pen se vennoot en party-adjunk, Louis Aliot het sy setel in Suidwes-Frankryk gewen.

Florian Philippot, haar regterhand in die Nasionale Front (FN), kon nie sy setel behou in die voormalige industriële gebied van Moselle in Oos-Frankryk nie. Hy word verantwoordelik gehou vir haar verlies, nadat Marine nie Macron verslaan het nie.

Gilbert Collard, ‘n ander topadviseur en een van slegs twee anti-immgrasie wetgewers in die parlement van 2012-2017, het ook sy setel verloor.

Die stempersentasie was besonder laag, wat aan Macron se alliansie ‘n voordeel tot dusver besorg het. Die Franse president se REM het volgens aanduidings ‘n groot meerderheid behaal in die tweede rondte van die parlementêre verkiesing. Sy party wat saam met Modem ‘n alliansie aangegaan het, het tot dusver 351 van die 577 setels in die Parlement ingepalm. Finale uitslae word afgewag.

Neem deel aan die gesprek en lewer gerus hier onder kommentaar!

L.W. U gebruik die Disqus-kommentaarafdeling op eie risiko en PRAAG, die redaksie of enige verwante persone of entiteite aanvaar geen verantwoordelikheid vir u kommentaar en watter gevolge ook al daaruit mag voortspruit nie. Terselfdertyd vereis ons dat u ter wille van beskaafdheid, redelikheid en die gerief van ander gebruikers, u sal weerhou van kwetsende taalgebruik, vloekwoorde, persoonlike aanvalle op medegebruikers, twissoekery en algemene "trol"-gedrag. Enigeen wat só 'n laspos word, sal summier verbied word en sy IP-adres sal insgelyks versper word. Ons sal ook nie huiwer om, waar nodig, kriminele klagte aanhangig te maak teen individue wat hulle aan dreigemente, teistering of intimidasie skuldig maak nie.
 • John

  Dit sal die Franse nog 5 jaar neem voordat hulle tiener generasie begin wakker skrik wanneer hulle geliefde Parys van binne af begin vrot. Minarette op elke blok en kinders wat aangerand word. Dit terwyl hulle “welfare” geplunder word deur baard manne wat oor die grense stroom.
  Die “Je Suise Charlie” sindroom en vredes simbole wat tans in Frankryk met groot entoesiasme uitbloei is `n simptoom van `n jong verwarde kind wie nie oor die nodige geskiedkundige raamwerk beskik om te besef wat besig is om te gebeur nie.

  Onder die leierskap van die Franse pinup president sal ander kwale opduik. Die trok stakers en ander industrie werkers moes plek maak vir die verkiesing skouspel, maar dis nou verby en die probleme van voor die verkiesing is steeds daar. En siende dat Macron sy verkiesing veldtog totaal d.m.v. populisme en naïewe optimisme gesmokkel het glo ek dat hy als wat voorlê met die selfde sak vol clichés sal aanpak en redelik vinnig op donner.
  Dis dan wanner sy eie massas teen hom sal draai. Dit was die geval was met sy voorgangers.

  Le Pen is dwaas om die selfde populisme na te jaag. In hierdie verkiesing sou sy natuurlik nie `n groot hoeveelheid setels in palm nie – haar bevolking is vol gestop met propaganda drugs. Sy moet haar self posisioneer vir die onafwendbare “correction” wat binnekort gaan kom.
  Die onteiende blanke Franse -, Duitse – en ander Europese bevolkings het sonder die media en ten spyte van die media geleer om op hul eie op te staan onder PEGIDA – die eerste regse politieke organisasie sonder grense. Dis net `n kwessie van tyd voordat hierdie organisasie begin momentum kry teen die einste kapitaal mag wat die propaganda masjien bedryf. Dis vir my die grootste ironie van die laaste 1000 jaar in Europa – Europeërs moet saam staan teen die juiste organisasie wat hulle wil verenig – die E.U.