Brief: Kan Afrikaners saamwerk?

Die spreekwoord, “Want soos hy in sy siel bereken is, so is hy,“ beskryf nie net die omvang van ‘n man se volle wese nie, maar is so uitvoerig as om uit te strek tot elke bepaling en besonderheid van sy lewe. ‘n Man is letterlik wat hy dink, sy karakter is die totale som van al sy gedagtes.
Soos wat die plant groei, en nie kan onstaan sonder die saad nie, so groei elke daad van ‘n man uit die verborge saad van gedagtes, en kan nie daarsonder voortspruit nie. Dit geld sowel vir die dade wat “spontaan” en “onbedag” genoem word as dié wat met voorbedagtheid uitgevoer word. – James Allen, As a Man Thinketh

Afrikaners kan nie saamstaan nie, Afrikaners is lui, Afrikaners is afvallig, Afrikaners moet gestraf word.

Bogenoemde is stellings wat mens dikwels hoor van ons ouer geslagte. Trouens, mens hoor dit veel meer vanaf die ouer geslagte as van die jonges. Dit laat my dink dat sulke uitsprake “meme” is wat versprei is tydens ons oueres se vormingsjare, en dat hulle nou eenmaal daardie gedagtes nie kan ontgroei nie.

Hierdie probleem is redelik eenvoudig, dus gaan my brief gaan hierdie keer mooi kort wees.

Laat die leser hom verbeel dat daar ‘n bus vol rugbyspelers op pad is na ‘n groot wedstryd, en onderweg daarheen ry die bus per ongeluk deur ‘n lelike slaggat. Een band is stukkend en die busbestuurder vra die naaste passasier om hulp:

Bestuurder: “Passasier, kan jy en ‘n paar van jou kamerade gou kom help om die stukkende band te vervang?”

Passasier: “Meneer, nie ek óf my kamerade kan u kom help nie, want, u sien, ons elkeen het ‘n verskillende ideologie as dit kom by bande ruil, en boonop stem meeste van ons nie saam met die roete wat gekies is om ons by die wedstryd te bring nie, daarom is dit vir ons onmoontlik om u nou met u versoek te help. Miskien as ons ‘n demokratiese verkiesing hou…”

Die les is: ‘n mens se wil, jou gedagtegang, bepaal of mens wil saamwerk of nie.

Meeste van ons mense het al deelgeneem aan ‘n spansport, veral in hulle jeug. Daar is baie mense wat beginsels wat hulle uit hul gekose sport geleer het, toepas op sowel hulle privaat as hulle beroepslewens as volwassenes. Beginsels soos: goeie sportmanskap, die belange van die span bo dié van die individuele speler, oefening en voorbereiding om doeltreffend te kan presteer, ens. Tog sal dit meeste van hulle tussen die oë slaan as ek nou sê dat daardie beginsels net so geldig is vir hulle volksbestaan, en dat dit doelbewus so toegepas moet word.

Selfs die vergelyking met spansport is vir my oppervlakkig. ‘n Mens kan soveel spanne ruil as wat mens wil en net soveel deel wees van die eerste span as van die laaste. Dit is nie die geval met ‘n volk nie.

Nou sal enkele verskoppelinge seker nog steeds vir my in die kommentaar laat weet oor hoekom saamhorigheid onmoontlik is, of dat Afrikaners hardnekkig is en nie wil luister nie, of dat ons stryd onoorwinbaar is, ens.  Dit is reg so, elkeen het sy stokperdjie.

Vir dié lesers wat ernstig is oor die toekoms en hul volk se plek daarin, moet daar in hierdie verband geen dubbelsinnigheid wees nie. Hulle moet verstaan wat gedoen moet word, en dat samewerking tussen ons mense daarvoor nodig is.

Dit is jou plig.

— Pierre Fouché

Neem deel aan die gesprek en lewer gerus hier onder kommentaar!

L.W. U gebruik die Disqus-kommentaarafdeling op eie risiko en PRAAG, die redaksie of enige verwante persone of entiteite aanvaar geen verantwoordelikheid vir u kommentaar en watter gevolge ook al daaruit mag voortspruit nie. Terselfdertyd vereis ons dat u ter wille van beskaafdheid, redelikheid en die gerief van ander gebruikers, u sal weerhou van kwetsende taalgebruik, vloekwoorde, persoonlike aanvalle op medegebruikers, twissoekery en algemene "trol"-gedrag. Enigeen wat só 'n laspos word, sal summier verbied word en sy IP-adres sal insgelyks versper word. Ons sal ook nie huiwer om, waar nodig, kriminele klagte aanhangig te maak teen individue wat hulle aan dreigemente, teistering of intimidasie skuldig maak nie.
 • Vicky

  Ek werk nie met Broeders, Sioniste en hulle shabbos organisasies nie. Om die waarheid te sê sal ek verkies om met volksvyande te werk voor ek met Afriforum hande vat.

  • John

   Is dit nie juis ‘n weerspreking nie ?
   Het jy hoegenaamd aan iets positiefs gedink voordat jy jou negatiewe stelling hier gemaak het ?
   Ek dink dis dalk juis wat die skrywer hier wou benadruk – Afrikaners kuk en kerm eerder omdat dit vir hulle lekker is.

   • Vicky

    Ek is nie n Afrikaner nie. Daar bestaan nie so iets nie. Die blanke stamme wat nie Anglos in SA is nie – is die Cape Dutch , Hugenote en Boere. As my stam 100 000 mense in minder as 30 jaar verloor het sou ek nog meer negatief gewees het.

    • John

     Lekker dag vir u ook.

 • John

  Wat is die oogmerk van jou voorgestelde samewerking Piere ? En met dit in gedagte het jy ‘n spesifieke vorm van samewerking in gedagte ?

 • Trac Mila

  Het die Boere n leier?

  • John

   Omtrent 15. Elkeen met sy eie politieke party en custom godsdiens.

   • Trac Mila

    Dankie.

   • sussie se vissie

    Net daar spring Frikkie op en dring aan om as ‘Afrikaner’ te ‘lei’.
    Sug.
    Dinge neig weer na n oerse debat.

 • Trac Mila

  Hoekom kan ons nie saam met die HNP party saamwerk?

  • John

   Geen rede hoekom nie. Maar hou tog in gedagte :
   – die party was in ’69 gestig in potes teen BJ Vorster se besluit om Maori spelers en toeskouers toe te laat in SA tydens die All Blacks se toer in SA. Dis nou die selle Maoris wie se land, net soos die Boere sin, deur die gehate britte oorgeneem was.
   – Die ander rede vir die tot stand koming van hierdie party was omdat Vorster weer diplomatieke bande met Malawi hervat het.
   – Calvinisme sou verstewig word as staats godsdiens en Afrikaans sou die enigste taal gewees het.

   So, kan iemand met hulle saam werk ?
   Ek persoonlik is `n Satanistiese transvestiet, maar ek praat Afrikaans. Ek het so idee die Herstigters sal my soort vriendelik versoek om te verdamp.

  • sussie se vissie

   Want die omvang/raamwerk van hul ‘visie’ – vind jy in museums.
   Meen te sê: –
   Die waterpomp van n model T Fordjie…pas lankal nie meer op n nuwe Ford Focus RS nie.
   Nuwe dae…nuwe dinge.

   • Vicky

    JY ! het vir Albert hier weggejaag Bert Oosthuizen. Vir jou voel ek niks.

    • sussie se vissie

     Hoe kry n ou plaaskoei soos ek dit reg.
     Dink jy’s meer in jou liefde versaak.
     Get over it.

     • Vicky

      Ek is lief vir my stam. Is jy lief vir die Anglo’s wat jou omring?

     • sussie se vissie

      Wil blyk jy’s lief vir enigiets wat voorkom.

     • Vicky

      Albert gaan my alles oor jou vertel Bert. Het jou arrestasie in 2009 jou ruggraat geknak?

     • sussie se vissie

      Jou bysleep van ene ‘Bert’ ( nes ‘Albert’ ) – dui op skroomlose verdagmakery.
      Probeer :-
      Albert Brenner: Die Vryheidsfront Plus Moses – praag.co.za.
      Als daar blootgelê soos die beentjies van n dame in n rooilig-huis.
      Waarom wil jy elke diskussie op Praag ontspoor in jou versugting na ‘Albert’?
      Voorts: Die skepper van die neologisme ‘Mandeadla’ verraai al die personas van jou kuberliefde.
      Google gerus…en raak wys.

     • sussie se vissie

      Voorts.
      Jy’t die phoep hoor knal…maar weet nie wie’t die boontjiesop geeet nie.
      Naas afguns…is VERRAAD n ander Afrikaner deug.
      Iets wat ‘Bert’ jou terdeë oor kan inlig.
      Andersyds is jou ge-kwêlla alhier…n bevestiging van die outeur se vermoede.
      Twis & onmin jou-sulks se brood en botter, en verklaarAfrikaner samehorigheid tot mite.

     • Baas

      “Iets waaroor Bert jou terdee kan oor inlig”.

      Lol; die ontnugterende waarheid is dat edeldierbare Bert landuit moes vlug omdat hy kuber bedrog gepleeg het. Sy verweer dat sy arrestasie uitsluitlik weens sy redakteurskap van South Africa Sucks was is absolute bog.

      “Die speurders het direk na my boekrak gestap en alle Dan Roodt boeke gekonfiskeer”

      Lmga, Berty. Dink jy werklik almal is so onnosel soos jy… die groot rekenaar “deskundige” wat nie eers weet hoe om sy IP adress te versteek nie.

      PS. Almal wat Dan Roodt boeke besit moet asb op hul hoede wees. Die polisie gaan julle almal eendag arresteer en dan forseer om landuit te vlug na England… waar julle dan die skemer van jul lewens in die kelders van julle vrouliefies se meenthuisies moet verbring… met middernagtelik”snarky” kommmentare op Praag as die enigste plesiertjie nog innie lewe.

     • Arrie

      Jy maak darem nou vreeslike ernstige beskuldiging hier Parratjie. Beskuldigings wat jou nogal duur te staan kan laat kom. Jy weet, iets soos naamskending ens. Ernstige sake inderdaad.

     • Vicky

      Naamskending? Gaan jy soos Steve Hofmeyr of Afriforum die hof binnevaar net om n snotklap te kry?

     • Arrie

      Snotklap? Jy raak vreeslik vulgêr en voorbarig hier op die forum ou Parra, maar wat jy nodig het is ‘n PW klap. Daarna sal jy weer wiele voel. Lyk my jy soek geselskap.

     • Vicky

      Die Afrikaner se blaf is groter as… Oh Nee wag. Die Afrikaner het geen byt nie.

     • Arrie

      Soos die Vicky’s van die lewe wat net vol blaf is.

     • John

      U herinner my sterk aan wyle Stienie wie so paar jaar gelede nog hier besig was om haar Lexington sigrets se rook altyd oor my heining te blaas. Of enig iemand wie non-dogmatiese stellings durf stel het hier op PRAAG moes onmiddellik verbaal bespoeg word. U is nie dalk daardie selfde herruisde ou vrou nie ?

     • sussie se vissie

      Wees tog die ou siel genadig.
      Haar soeke na ‘Albert’ het n Kevin gebaar.
      Lsg walsie…toe ook maar van korte duur.

     • Vicky

      Nee. Weet nie wie dit is nie.

     • John

      O. In daardie geval vra ek om verskoning. Ek raak maar bewoë en nostalgies. Sy was werklik `n ware plat oppie aarde venynige ou siel. Mis haar vreeslik en ek skat toe ek jou vriendelike en sagte geaardheid merk wou ek hê dit moes sy wees.

     • sussie se vissie

      Dan durf ek jou seker ook nie uitvra oor my ‘nuwe’ avatar nie.
      Doen aan die hand jy jou groot LIEFDE raam en op jou bedkassie sit.
      Take heed. If you snooze…you lose.

     • Arrie

      Van watter stam sou u nou eintlik afstam Parratjie?

 • Ou Transvaal

  Die wat se dat die Boervolk nie saam kan staan nie , moet kennis neem van gevalle soos die kragdadige optrede soos die Spur sage .
  Die wat nog se dat ons nie kan saam staan nie beweeg in die verkeerde kringe , ons volg nie koninkrykies nie , ons volg VOLK!!!!

  • John

   Hulle kannie. Noem nog voorbeelde van samehorigheid dan noem ek voorbeelde van tweespalt.

 • sussie se vissie

  Die psige ( mindset ) van die ‘Afrikaner’ wou ek al lankal ondersoek, of poog te verklaar.
  Die slaggat waarin die bus val, vind jy heel dikwels in n diagnose van:
  Afguns.
  Inherente jaloesie.
  ‘Die son sal op jou rug nie skyn nie’-sindroom.
  Gaan sit vir n slag op n vee vendusie en spits jou ore. Die afguns en geskinner drup soeter as die soetste koeksuster.

  • Vicky

   Jy is nie een om te praat nie. Jy met jou jaloesie op Albert

   • sussie se vissie

    As jy my inlig wie ‘Albert’ is…mag ek my dalkies net verweer.

    • Johann Schutte

     Dis `n projeksie. Haar parra is groen. Met een of ander soort van erotomaniese jaloesie. Arme Albert (wie hy ookal is) is die cathexis.

     • sussie se vissie

      Spesinjaal vir jou. ( weer )
      Die smurfie met sy ‘comic book’ lingua franca wat ons parratjie tot nat slympoele dwing.
      Waaroor die ‘Fatal Attraction’ weet nugter.

     • Baas

      (Welgedaan, PRAAG! Julle laat toe dat twee middel-jarige Afrikaner “mans” n vrou, Vicky, beledig en teister met die vieslikste platvloerse seksueele inuendos… maar verwyder summier n kommentaar ter verdediging van die vrou… teen die twee ou bar sfinkter elwe. SKAAM julle!)

     • 11petrus2

      He-he,… mooi klossiegat spanpoging so uit die boeder mafia uit!

     • sussie se vissie

      He-he.
      Nough said.

     • Arrie

      Dit klink parranormaal Johann Schutte. Parasiet ook nie. Klink te veel na ‘n damesfiets sitplek.

   • 11petrus2

    he-he, almal bokryer muskiete wat begin posisioneer om slurpie in te skry as die draai gegooi word,..!

    • sussie se vissie

     …durf sê…meer n bokdhrol wat in joue hare gedraai word.
     Wat my laat dink.
     Broederbonders.
     Bokryers.
     Israeliete.
     Doppers.
     NG – drenkelinge.
     Uncle An(g)us.
     Naspesse.
     Mal Max.
     PW.
     Beyers Naude.
     Boetie-issie-blixem in.
     Leonore Charletyn Bosman.
     Bert.
     Albert aka Kevin ( altyd Grommig…? )
     Begin jy verstaan hoe foorked-up hierdie Afrikaner/Boerskap daar uitsien?

 • John

  Pierre so tyd gelede het ek `n basiese riglyn probeer voorstel om `n begin te maak vir die heropbou van Afrikaners. Maar ek herinner my dat die onderlinge bekgevegte, spontane gebede en Dan Roodt se vasbeslotenheid om die parlement te bestorm met `n splinter nuwe party meer aandag geniet het.

  Maar, in geen orde van belangrikheid, was dit as volg – Bring hierdie departemente tot stand :

  1. Sekerheid en Beskerming – `n Aanvanklik private sekerheid maatskappy kan uit eindelik groei tot `n staande kommando mag.

  2. Maatskaplike dienste – Blanke Afrikaanse mense se oues lê vandag vergete in ouetehuise waar `n wins gemaak moet word. Afrikaanse wees kinders word opgepas deur barmhartige ousies in plakke waar soms haglike toestande heers. `n Volk wie nie agter sy eie mense kan kyk nie is nie `n volk nie.

  3. Kuns en Kultuur – Ingeslote die aspek van geskiedenis, moet hierdie goed weer terugkeer na Afrikaner beheer. Dit kan en moet gevier word, want sit is wat `n volk definieer.

  4. Onderneming – Voortdurende ondersoek na geleenthede vir werkskepping en inkomste. Waarom was daar tot vandag toe nog nie `n enkele Afrikaner word processor nie ?! In Afrikaner besit ? Almal is maar nog steeds aangewese op Microsoft. In stede van Boeke vertaal uit Frans van `n ou wie in `n toilet wegkruip, hoekom wend Dan Roodt homself nie tot so `n meer edele taak nie ?

 • Johanw

  Natuurlik kan die Afrikaners saamwerk! Hulle werk saam met grondhervorming, kultuurversaking, taalversaking, vermenging, die DA, RA, SEB, oorgee, opgee, ens, ens, ens.

  • 11petrus2

   Ma natuurlik kan ons saamwerk,,….daar is natuurlik twee dodelike resepte wat ek ervaar het wat seepglad werk. 1) )))Afrikaners((( stem bindelings vir enigige iets wat te doen het met Abraham, Isak en Jakob,..dis nou daai uitverkorenes wat alles so te se beheer en van belang is ter oorlewing. ONS IS BESLIS STRATEGIESE DONNERS AS DIT BY STEM KOM. 2) Die eerste prys natuurlik is wanneer daar n uitgeslape en geslepe bokryer in die beurt is wat weet van strontpraat ,…dan verloor ons kop,…huis se sleutels, geweerkluis esm word ter goeder trou oorhandig, want ons het n troef, daai beste grondwet in 23 jaar ooit, en as dit dan nou nie so oulik werk nie gaan bid ons maar saam met die aartappel boer en sy goue kalf ‘genaamd’ Geldjags’….of leef maar van die veld af solank dit nog kan….OF WAG VIR JAN BRAND,…..en die akademiese bokryers staan alreeds gereed om in te skuif by die tafels van raadgewende hoedanigheid……!,

 • Jip, ek dink julle is reg. Die Afrikaner kan nie saamwerk nie. Soek na nuwerwetse dinge en harloop dan weer ons beentjies stomp om terug te kom by die groepies en die geite. Iewers sal die passasiers, – ook die een met die AfriForum petjie, – moet uitklim en saamwerk om die band te ruil (as ander Afrikaner organisasies nie nog besig is om die bus se wiele te herontwerp nie) … mits daar reeds ooreenstemming is oor die rigting, roete en bestemming.

 • Joe Hall

  My pelle en ek het as Afrikaners geen problem wanneer samewerking met ander Afrikaners benodig word nie.
  Trouens, indien ons nie in samewerking geglo en dit by herhaling gedurende die afgelope 40 jaar toegepas het nie, was ons waarskynlik nie vandag hier om in weerwil van ‘n spul trutte wat hulself as Afrikaners identifiseer, te teem oor ons sogenaamde onvermoë om saam te span teen die vyand nie.
  Regte Afrikaners is soos ons, danksy hul erkenning en respek vir ons voorvaders se pyne en stryd tyderns die ABO, Rebellie, Depressie, Taal onderdrukking, Arm-Blanke pyne ens ens , mense wat nie voor die geringste bedreigings kapituleer en mekaar se derms aan’t uitryg is nie.
  So.
  Ja Pierre Fouche, ons weet waarom, hoekom en oorlat ons as Afrikaners bereid is om soos ons voorvaders op enige terrain saam te werk met enige wetter wat ons Afrikanerbelange voorop stel.

 • Anton Schutte

  The term “Afrikaner” is too wide a description. I often consider the family strife that must have been prevalent in the Breytenbach family…one son a right leaning warrior, the younger one a poet and a left leaning anti apartheid activist. Throwing such a wide net would include the Eugene Tereblanche’s, the thieving Carl Neihaus’es of the world, the lot in between, including all the “lekker” inbred folk near Daspoort… No, the only time I have seen the Afrikaners stand together was in 92 when 69 percent of voters elected to “hends op”.. Very few Afrikaners voted for the only honest man of the time, Jaap Marais, a true Afrikaner.

 • Johan Ferreira

  Die mite dat Afrikaners nie kan saamstaan nie is net n verskoning wat apologiste gebruik om nie te presteer en dan aandag op onsself te trek nie. Dis waar dat die Hollanders, Franse en Engelse wat ons voorvaders was waarskynlik hardekwas, impulsiewe, avontuurlustige, sterk persoonlikhede was. Dit is in ons gene, maar Afrikaners sal saamstaan as hulle n gemeenskaplike doel ontwikkel. DIT IS WAAR ONS MOET BEGIN.. Kyk maar na Amerikaanse en europese politiek, die gebrek aan “saamstaan” is ‘n veskynsel eie aan die hele mensdom.

 • Johan Ferreira

  Die proses om selfbeskikking te bewerkstellig moet op grondvlak begin waar elke Afrikaner wat ernstig is oor die saak aanvaar dat daar nie n enkele een van ons is wat NIKS kan doen nie. Al dra jy net R50 per maand by aan die organisasie van jou keuse. Dan moet ons aanvaar dat ons nie elke een van hierdie volk kan saamsleep nie, diegene wat die doelwit mis en die proses saboteer moet agterbly. Ons het net n relatief klein persentasie van die volk nodig om weer op te staan. Die belangrike is dat elkeen iets moet begin doen om ander te motiveer, nie te demotiveer nie.

 • Vicky

  Moet asb nie vir die Boere vertel hulle is Afrikaners nie.

  • sussie se vissie

   Sou graag wou…ma die goed hettie ore nie.
   Vra Les.

 • Baas

  PRAAG se tyd is verby.

  Tussen diensplig-ontduiker Roodt se anti-Anglo fanatisme, 80-jarige “slimmer as jy” doekdraer Thys Human se boom aanbiddery en Bert (D)Oosthuizen se alewige viswyf geskinder en pro-Anglo Progressiewe pseudo-snark, is daar geen plek meer vir nugter en kritiese denke meer.

  Geen wonder daar is GEEN jong Afrikaners op hierdie blad nie… want die klomp selfsaangestelde, selfgesentreerde hoof kokkedore hier is net hier om hul eie egos te streel… vir n laaste keer… voordat hulle in die ashoop van die Geskiedenis verdwyn, waar hul hoort.

 • sussie se vissie

  Beste stuurlui staan aan’t wal.
  Jags boonop.

 • sussie se vissie

  Wie kan teen wysheid en insig debatteer?
  Die waardeerde heer ( sy hoflikheid ten spyt ) – was skreiend ondergrawend.
  Min sou weet…anders as u wat die feite van geskiedenis, op u hart dra.

 • Johanw

  Johan Ferreira is heeltemal reg dat selfbeskikking op grondvlak bewerkstellig moet word. Maar dit is juis waar die probleme wit in die blom sit. Bewerkstellig is sinoniem met volkswil. Johan jy is ook reg dat ‘n klein persentasie nodig is om ‘n volkstaat te verklaar. Daar is ‘n onafhanklike staat met ‘n paar 100 inwoners en daar is meer as tien met minder as 100 000 inwoners. Dit keer terug na 2 belangrike aspekte nl volkswil en ‘n geïdentifiseerde grondgebied. Daar is verskeie areas geïdentifiseer maar ontwikkeling vorder stadig as gevolg van volkswil.

  Daar word nie aangesoek gedoen vir ‘n volkstaat nie. ‘n Volkstaat word verklaar. Die internasionale reg maak maak tot ‘n sekere voorsiening vir nuwe state maar dit is sake wat ex post facto hanteer word. Daar word ook nie onderhandel vir ‘n volkstaat nie. Die enigste goedkeuring wat verkry moet word is van volksgenote. Statisties was daar ‘n sterk afname in belangstelling vir ‘n volkstaat aldus meningsopnames en afleidings van verkiesingsuitslae die afgelope 20 jaar.

  Die ironie is dat Afrikaners heel waarskynlik gaan verdwyn as die huidige omstandighede geprojekteer word met spesifieke verwysing na die saamwerkmentaliteit van Afrikaners om, ten koste van hulself, aan ‘n reënboog utopia te bou. Volkstate of onafhanklikheid kom nie tot stand om ‘n raadstafel nie.

  • Karel Combrinck

   Weer moet ek met jou saamstem Johan. Daar kom egter nog n element by: Leierskap. Niks sal ooit gebeur sonder ‘n leier van die kaliber van genl Hertzog, vader Kestell, dr Malan of dr Verwoerd nie. Is daar een?,

   • Johanw

    Jy is reg Karel, leierskap is ‘n groot leemte. My gevoel is dat daar ‘n nuwe Afrikaner elite na vore moet kom wat die leierskap rol kan vervul. Persoonlik dink ek daar is baie sulke persone. Tyd is egter nie aan ons kant om te wag nie. Dit is beter as die leierskap spontaan na vore kom as wat ons dit na vore wil druk. Die groot frustrasie is die onbeholpenheid van huidige Afrikanerstrukture en hul onvermoë om te konsolideer. Daar was al hoeveel strategiese komitees en niks realiseer daaruit nie.

 • Arrie

  Paul Kruger was op tik.

 • Thys Du Plessis

  Ons moet versigtig wees dat eenheid nie ons god word nie, maar in die God van Bloedrivier sal ons eenheid as by-voordeel kry.

 • Neoton

  Ons is maar ‘n moeilike klompie mense met die saamwerk ding.

 • Charles

  Dankie Pierre!! Dit het reeds begin, WANT dit is nou noodsaaklik en onontbeerlik vir ons almal as Afrikaners se voortbestaan:)

 • Arrie

  Gas of is dit dalk matras, jy sê die verveligste ou goedjies. Is dit nou die beste wat jy kan doen onder jou omstandighede?

 • Pierre dit is nou weer ‘n ander manier om daarna te kyk, ek gebruik graag die beeld van ‘n span wat ‘n gebou bou. Daar is die messelaars, loodgieters, elektrisiëns en ‘n magdom ander wat saam werk om ‘n doel te bereik. Dit is nie nodig dat die loodgieter weet hoe om te messel nie, hy moet net vertroue hê dat die messelaar sy deel goed sal doen, en anders om. Verder moet hulle net met mekaar te kommunikeer wanneer wie wat sal doen en kort voor lank is die projek afgehandel en elkeen kry sy vergoeding.