Skietery op N1 met taxi-staking wat verkeer tot stilstand dwing in Gauteng

Geweerskote is afgevuur op die N1 in Midrand by die Mall of Africa, naby die Allandale-afrit. Nie net geweerskote het geklap nie, maar taxi’s word geskut en pendelaars word erg ontwrig weens protesoptrede deur taxibestuurders in Gauteng.

Groot verkeersontwrigtings kom regoor die provinsie voor. Meer as tien taxi’s is geskut omdat hulle die N1 hoofweg versper het.

Sommige pendelaars, veral in Pretoria, is met geweld uit busse gedwing. Taxi’s ry op plekke ook baie stadig om motoriste te frustreer.

PRAAG het met ‘n motoris in Fourways gepraat wat sê motors waag dit nie naby die taxi-versperrings nie weens die intimidasie.

Die Gautengse polisie probeer om die situasie onder beheer te kry. Mense is ook aangeraai om hul ritte uit te stel totdat die situasie onder beheer is.

Ontwrigtings kom voor op die N1 en M1 hoofweë tussen Johannesburg en Pretoria te midde van duisende taxi-pendelaars wat vandag staak.

Die Suid-Afrikaanse Taxi-raad het bevestig dat sy lede ‘n protesoptog na die kantore van die Suid-Afrikaanse taxi-finansieringsdiens in Midrand, noord van Johannesburg gaan hou.

Hulle betoog teen hoër finansieringskoste vir minibusse. Die taxi-eienaars en -bestuurders het toestemming vir die protesoptrede. SANTACO sê hulle sal ook motorvervaardigers, banke, versekerings- en brandstofmaatskappye teiken.

Neem deel aan die gesprek en lewer gerus hier onder kommentaar!

L.W. U gebruik die Disqus-kommentaarafdeling op eie risiko en PRAAG, die redaksie of enige verwante persone of entiteite aanvaar geen verantwoordelikheid vir u kommentaar en watter gevolge ook al daaruit mag voortspruit nie. Terselfdertyd vereis ons dat u ter wille van beskaafdheid, redelikheid en die gerief van ander gebruikers, u sal weerhou van kwetsende taalgebruik, vloekwoorde, persoonlike aanvalle op medegebruikers, twissoekery en algemene "trol"-gedrag. Enigeen wat só 'n laspos word, sal summier verbied word en sy IP-adres sal insgelyks versper word. Ons sal ook nie huiwer om, waar nodig, kriminele klagte aanhangig te maak teen individue wat hulle aan dreigemente, teistering of intimidasie skuldig maak nie.
 • Rooikop

  En so eskaleer die skaal van die oefeninge steeds. Dinge is besig om baie warm te word.

  • Chroom

   En die polisie en weermag is nie opgewasse nie. Kan jy jou indink, hoe gaan hierdie knape oorleef as al die Witmense hul geld ontrek van hierdie land, as hulle al die Witmense dood gemaak het en hulle al hul grond “terug gekry” het. Somalië. hier kom ons. of nog erger.

   • Rooikop

    Meer as 100 voorbeelde ten noorde van ons. Maar dit is soos hulle wil leef.

   • Johann Schutte

    300 Staatsgrepe (of pogings) in Afrika sedert die sestigs.

 • Chroom

  Iemand het ‘n tyd gelede genoem dat daar ongeveer 300000 taxi’s in die land is. Toyota het lekker “gescore”. Die outjies kan nogal redelik skade aanrig tot nadeel van hulself en hul passasiers. Maar die groot aspek is, kan die land nog sulke goed bekostig.. Daar gaan op die oomblik ongeveer 85 gesinne per maand die land uit, baie ouens kom van die noorde Kaap toe, ongeveer110 gesinne per maand.Maar dit is nie ‘n oplossing nie.
  Ons oplossing lê in die totale verbreking van globalisasie, soos wat President Trump in Amerika doen. “Employ South African, Buy South African” Ek het gister verneem dat Jordan skoene, wat Bronx skoene vervaardig gaan koop in Sjina sekere komponente van skoene wat in Suid Afrika vervaardig kan word Die rede dit is goedkoper, al hou dit nie so lank soos ‘n Suid Afrikaans vervaardigde produk nie. Tweede rede was, dit stoot ons wins marge op. Wat hierdie ouens nie besef nie, hulle gee ons werksgeleendhede weg. Kyk wat het van Yskor geword Transnet, ons goudmyn bedryf, klerebedryf, ag man, alles is in sy m@@r in omdat sekere elemente omgekoop word en dit net oor hulself gaan en nie besorg is oor die wat vir hulle stem nie.

 • Riaan Slabbert

  Kan iemand my nie help met so klompie handgranate nie????? Ek sal darm maar lekker pret hê as ek met die bike tot voor by die versperrings kan kom….