Moody’s gradeer agt instellings af

Die graderingsagentskap Moody’s, het ‘n aantal kredietafgegraderings voorgesit met Eskom, Sasol, MTN, die Lughawensmaatskappy van Suid-Afrika en sewe ander maatskappye wat afgegradeer word.

Dit volg op die land se kredietafgradering Vrydag tot die kerf bó rommelstatus, met negatiewe vooruitsigte. Moody’s het Maandag ook die vyf vernaamste banke en versekeraars afgegradeer meestal tot die kerf bó rommelstatus.

Eskom is van B-A-1 tot B-A-2 afgegradeer met negatiewe vooruitsigte. Dit is twee kerwe onder beleggingsgraad.

Moody’s sê sy negatiewe vooruitsigte vir Eskom weerspieël sy negatiewe vooruitsigte vir die regering. ACSA is van B-A-A-2 tot B-A-A-3 ook met negatiewe vooruitsigte afwaarts aangepas.

MTN is afgegradeer, maar sy negatiewe vooruitsigte is na stabiel aangepas. Sasol is van B-A-A-2 na B-A-A-3 afgegradeer met ‘n negatiewe vooruitskouing.

Neem deel aan die gesprek en lewer gerus hier onder kommentaar!

L.W. U gebruik die Disqus-kommentaarafdeling op eie risiko en PRAAG, die redaksie of enige verwante persone of entiteite aanvaar geen verantwoordelikheid vir u kommentaar en watter gevolge ook al daaruit mag voortspruit nie. Terselfdertyd vereis ons dat u ter wille van beskaafdheid, redelikheid en die gerief van ander gebruikers, u sal weerhou van kwetsende taalgebruik, vloekwoorde, persoonlike aanvalle op medegebruikers, twissoekery en algemene "trol"-gedrag. Enigeen wat só 'n laspos word, sal summier verbied word en sy IP-adres sal insgelyks versper word. Ons sal ook nie huiwer om, waar nodig, kriminele klagte aanhangig te maak teen individue wat hulle aan dreigemente, teistering of intimidasie skuldig maak nie.
 • sussie se vissie

  Kumbaya’ers is min gespin.
  Saterdag is TOETS….en daar’s biltong wat gekerf moet word.

  • Die apatiese stompsinnigheid van Kerk en Volk (ek meen die rentmeestermense), – wagtende op die Pous en/ of Nuwe Ordes om dit vir ons te kom doen, is maar bitterlik teleurstellend (deels omdat ons blankes dikwels nou saam swaartrek sonder ‘n redelike alternatiewe sosio-ekonomiese model waarbinne alle of meeste Afrikaners weer kan presteer). Ons kan en wil verseker nie al die probleme oorneem nie (wie gaan dan, terloops, – AfriForum, FW, Sorros, die DA, die (((0)))?). Dat die blanke Afrikaner intussen sy en haar eie skip so selfbeskikkend moontlik moet vlotmaak kan ook nie onbepaald en gerieflik kop-in-die-sand ge-ignoreer word nie.

  • Rooikop

   Beter kan jy dit nie stel nie.

  • Occidentness

   Amen.

   praag.co.za/?p=16389

 • Karel Combrinck

  Hier is die antwoord op Pierre Fouché se vraag elders op hierdie bladsy: “Wat kan ons doen?” Die antwoord is niks. Net niks. Sipho sal dit alles vir ons doen. Ons moet net geduldig wag. Dit gebeur vanself. Ja, ons kan intussen darem wel iets doen en dis belangrik: sakeondernemings steun waar ons taal die erkenning en respek ontvang wat dit toekom.

  • Ou Transvaal

   Wyse woorde Karel .

  • En terwyl ons vir Sipho wag kan ons begin om ‘n eenheid te vorm, ons kan ook die kaf tussen ons uit waai

 • Ou Transvaal

  Die drie skuldbriewe of blou briewe waarvan Siener gepraat het wat by die Parlement afgelewer word begin nou realiteit word ??????