Karel Combrinck: Weste voer VN ‘n woestynpil

Indien daar nog twyfel was oor die sinisme, valse vroomheid en korrupsie van Westerse demokrasieë, dan het die verkiesing van die VN se Kommissie vir Vroueregte in April 2017 dit tot walging toe bewys. Sewe-en-veertig van die 54 lede van die VN se Ekonomiese en Sosiale Raad het naamlik ‘n verteenwoordiger van Saoedi-Arabië tot lid van die Kommissie vir Vroueregte verkies.

Die stemming was geheim maar by wyse van eliminasie is dit duidelik dat minstens 15 Westerse demokrasieë vir die Saoedi-Arabiese kandidaat moes gestem het, waaronder minstens 5 Europese lande. Die Kommissie bestaan uit dertien lede, waarvan een nou ‘n Saoedi-burger is.

Die posisie is natuurlik dat Saoedi-Arabië een van die swakste rekords ter wêreld het vir sover dit vroueregte aanbetref. Steniging en geseling van vroue is amptelike strafvorme in Saoedi-Arabië en kom algemeen voor. Minder belangrik, maar tog insiggewend, is dat vroue in Saoedi-Arabië nie eers ‘n motorvoertuig mag bestuur nie.

Met een uitsondering is geen van die Europese lande wat vir die Saoedi-Arabiër gestem het bereid om dit te erken nie, maar kruip hulle weg agter die geheime stemming. Die uitsondering is België, wie se buitelandse minister, Didier Reynders voor die Belgiese parlement apologie aangeteken het vir die pro-Arabiese stem wat die gevolg was van die patetiese rede dat die Belgiese verteenwoordiger by die VN nagelaat het om vooraf met sy regering oorleg te pleeg.

Die ware redes vir die vriendskapsgebaar teenoor Saoedi-Arabië is natuurlik eerstens oliebelange en voorts die feit dat Westerse lande wapens ten bedrae van miljarde dollar aan Saoedi-Arabië verkoop, wapens wat hulle onder meer gebruik om die bevolking van Jemen te onderdruk. Die Westersgesteunde Saoedi-Arabiese oorlog in Jemen is daarop gemik om die regering daar teen rebelle te verdedig, m.a.w. presies die teenoorgestelde situasie as dié in Sirië, waar die Westerse lande die rebelle téén die regering steun.

Waarmee ons hier te make het, is die volslae morele dekadensie van wat ons as die ” Westerse Beskawing” beskryf en waar daar net een waarde oor is — die $-teken.

Neem deel aan die gesprek en lewer gerus hier onder kommentaar!

L.W. U gebruik die Disqus-kommentaarafdeling op eie risiko en PRAAG, die redaksie of enige verwante persone of entiteite aanvaar geen verantwoordelikheid vir u kommentaar en watter gevolge ook al daaruit mag voortspruit nie. Terselfdertyd vereis ons dat u ter wille van beskaafdheid, redelikheid en die gerief van ander gebruikers, u sal weerhou van kwetsende taalgebruik, vloekwoorde, persoonlike aanvalle op medegebruikers, twissoekery en algemene "trol"-gedrag. Enigeen wat só 'n laspos word, sal summier verbied word en sy IP-adres sal insgelyks versper word. Ons sal ook nie huiwer om, waar nodig, kriminele klagte aanhangig te maak teen individue wat hulle aan dreigemente, teistering of intimidasie skuldig maak nie.
 • Eric Strong

  Bestaan die “Weste” nog? Nederland, Frankryk, Duitsland en natuurlik die spilpunt van Europese Islam, nl Belgie het almal in anti blanke Moslem apologete ontaard. Daar is geen nasietrots, toekomsvisie, integriteit of patriotisme in die Wes Europeer oor nie. Verskonings word gemaak vir Islamitiese terroriste, moslems se gevoelens weeg swaarder as die dooies en verminktes se regte. En Duitsland, besig met ‘n totale ondergrawing van die hele Wes Europa. Merkel bring Obama Duitsland toe om haar verkiesings veldtog te bevoordeel. Selfs in SA word Obama deur due meerderheid blankes versfgod. Die Westerse beskawing is in die skemer van sy bestaan en daar is niks wat dit gaan verander nie.

  • More Eric,
   Dit is n bitter hartseer situasie. Die trots om blank te wees, my eie taal te koester, en om bloedvermenging te opponeer, is vir baie van ons n teer saak. Ek praat van ondervinding. My hart is stukkend, en die samelewing aanvaar dit gelate.

   • Eric Strong

    Andy, dit het verby aanvaarding gegaan. Wes Europese leiers dien globalisme met oorgawe en die massa media (kyk hoe Naspers nie ‘n enkel geleentheid laat verbygaan om blankes te benadeel nie) dryf hierdie veldtog. Russ Limbaugh het onlangs die stelling gemaak dat die demokrate die werktuig van die massamedia is en nie andersom nie. Dit is ‘n paradigma skuif en plaas ‘n nuwe perspektief op ons ondergang. SA was nog altyd ‘n projek war deur Westerse liberale gebruik is om idees te “toets”. Swart oorname, oenskynlik “vreedsaam”, etniese suiwering op die platteland waaroor geen hann kraai nie, die totale oorgawe van die gemiddelde blanke soos de Vos, du Preez en al die blanke meisietjies wat so oor Obama te kere gaan. Die Spur insident demonstreer hierdie gedagte proses uitstekend. Max du Preez het nog nooit die etniese suiwering op die platteland een keer veroordeel nie, nog geen woord oor die Guptas gespreek nie, maar veroordeel blankes vir alles. Waar is die ‘blanke’ kommentaar oor “oilgate”? Bok van Blerk, Steve Hofmeyer word mee die spot gedryf ten spyte van die feit dat hulle opstaan vir die Afrikaner. Politieke korrektheid het ‘n sielsiekte geword en ook ‘n metastaserende sosiale kanker. Ons beleef ‘n enigma in die bestaan van die mens, kultuur word geruil vir barbarisme, Christendom vir middeleeuse Islam, blanke vrouens verkies swart barbare bo blanke mans om “in” te wees. Studente betoog teen vryheid van spraak, teen kwaliteit opleiding en Wes Europese kiesers stem vir hul eie ondergang. Marie le Pen, Donald Trump, Geert Wilders word selfs in Naspers op ‘n daaglikse basis aangeval. Swart Afrikane wat nog bitter min tot die wereld bygedra het word globaal tot godstatus verhef. Feminisme met hulle “rapists before racists” beskou die blanke man as due oorsaak van alles wat in ons samelewing verkeerd is en omhels die moslem barbare. Rome was ook hier, die Grieke ens. Dit is vieruur in die Weste en die son sit laag.

    • Karel Combrinck

     Miskien is dit die frase wat ek soek vir “politiek korrektheid”: Linksliberale sielsiekte.

    • Naand, jy is so reg in wat jy hier uitspel en ek stem saam met jou.
     Ja, dit het weliswaar laat geword.

     • Gegroet Dolk,
      dit is goed om jou naam weer hier stil – stil te sien beweeg onder die kommentare.
      Vertrou alles is nog wel met eggenoot en kinders.

     • Goeienaand aan u ook. 🙂 Ek mis die webwerf se sielsgenote inderdaad… Vertrou dat dit goed gaan met u almal?

      Ons is almal wel dankies. Daar is gesondheid vir ons almal en werk – die Here se Hand sien ons daagliks in Sy sorg…

      Seën en groete aan u elkeen hoor.

    • Danny

     Die van ons wat ingelig is (en daar’s báie, en meer oppad!!) het LAAAANKAL deur Naspers se truuks gesien.

   • Danny

    Die wiel draai stadig, maar hy draai wel, indien Malan dit kon doen, kan ons ook!!

  • Danny

   Nie deur my nie!! Dis nie te laat nie!!
   Ek vir een sal NIE ophou baklei nie!

 • Teen die tyd het die Geldmag al die ou ordes al omgekoop, uitgekoop, verkoop of heuning om die mond gesmeer. Nie dat dit saakmaak as ons almal iewers na ‘n reuse kosmiese windlating en toe later ‘n weerligstraal uit ‘n modderpoel uitgebroei het en eintlik maar doelloos nie na iewers heen op pad is nie. Dan is dit oorlewing van die mees slinkstes of brutales wat tel. Sou ons dit anders interpreteer en ander resultate wou sien, gaan ons moet vingertrek en plan sien, meen ek.

  • Danny

   Mammon.

 • Kalium_Chloraat

  Die 3 ninja’s.

 • Skisofreen

  Nou waarom sal 15 Westerse lande vir ‘n Donmeh beheerde land stem? Sekere mense is maar bra stadig as dit kom by twee en twee bymekaar sit, óf dit óf hulle gee voor dat die kolletjies nie al reeds so na aan mekaar sit dat dit nie eers meer nodig is om strepies tussen hulle in te trek nie om die prentjie te sien nie.

 • Danny

  Uitstekend!!! Man, DIE HIPPOKRASIE!!! Geen waardes meer nie behalwe R, so ‘n raakvat mening!!
  Ons (dié weste se) ondergang, net die tyd sal leer of die kaiings nog uit die vuur gekrap sal kan word…