Hoofstroom Amerikaanse media raak al hoe meer onnosel oor die ‘Kremlin’

Die Verenigde State is in groot gevaar om deur die Russies-Ortodokse Kerk oorgeneem te word, volgens die tydskrif Time. Ten minste, dit is wat die beeld van die Withuis wat met die ikoniese katedraal in Moskou verweef is, op die weeklikse voorblad vertel.

Die idee is gesteel uit die satiriese publikasie MAD, het MAD in ‘n aanlynpos verlede Donderdag gesê wat die omslagbeelde langs mekaar wys.

MAD se dekking van 12 Desember 2016 verskyn met die opskrif “Poetin se invloed oor die Trompet groei,” en het die beroemde koepels van St Basil bo-op die Wit Huis as afbeelding gebruik.

Time van 18 Mei 2017, toon die Withuis wat skynbaar in St. Basil’s verander, maar in die artikel word oor die “Kremlin” geteem. Die Christelike kruise bo-op St Basil is ook vreemd genoeg afwesig.

Is die redakteurs van Time so onnosel? Die tydskrif gaan te kere oor president Trump en die federale ondersoek na Rusland se beweerde knoeiery in die presidentsverkiesing van 2016, en noem nooit die kerk nie. Waarom beeld Time dan die kerk uit?

St. Basil’s is in 1923 deur die Sowjet-regering toegemaak en is vandag ‘n museum. In teenstelling met die algemene indrukke van Time-lesers en linkses, is dit nie deel van die Kremlin-kompleks nie.

Liberale Amerikaners in die media het ook gedink dat Time se “Kremlin” oulik is, en hulle het hul onkunde op sosiale media uitgestal. St Basil is dalk naby die Kremlin, maar nie die Kremlin nie.

Die legendariese Oos-Ortodokse struktuur is terloops 456 jaar oud.

Newsweek het met Time meegeding vir oningeligtheid en lae-graad anti-Russiese propaganda. Volgens Newsweek, is “Rusland ‘n dodelike bedreiging”, alhoewel Rusland nog geen land aangeval het in die onlangse geskiedenis nie.

“Amerika se grootste skat – sy demokrasie – word aangeval in wat [senator John] McCain – wat vir baie van die Washington-elite praat – ‘n ‘oorlogsdaad’ genoem het.”

Die Independent het Time se “treffende dekking” van die “Kremlin” ook ten hemele geprys.

Maar CNN se dekking was die mees vertraagde. CNN het eers oor die “Kremlin” gekyf, maar na hulle die fout ontdek het, het hulle skielik van Rusland se “minarette” gepraat, asof die kerk ‘n Moslem-struktuur is.

Neem deel aan die gesprek en lewer gerus hier onder kommentaar!

L.W. U gebruik die Disqus-kommentaarafdeling op eie risiko en PRAAG, die redaksie of enige verwante persone of entiteite aanvaar geen verantwoordelikheid vir u kommentaar en watter gevolge ook al daaruit mag voortspruit nie. Terselfdertyd vereis ons dat u ter wille van beskaafdheid, redelikheid en die gerief van ander gebruikers, u sal weerhou van kwetsende taalgebruik, vloekwoorde, persoonlike aanvalle op medegebruikers, twissoekery en algemene "trol"-gedrag. Enigeen wat só 'n laspos word, sal summier verbied word en sy IP-adres sal insgelyks versper word. Ons sal ook nie huiwer om, waar nodig, kriminele klagte aanhangig te maak teen individue wat hulle aan dreigemente, teistering of intimidasie skuldig maak nie.
 • Rifrug
  • sussie se vissie

   Om van naar te word.
   Juis wat ek wou belig in my plasing* oor die ongebreidelde diskriminasie teen blanke mans.
   Sou lsg aansoek doen vir n onderwyserspos ten einde die kortlys te haal – spring hul summier weg met n nulletjie.
   Gemeet teen lapkop-vroue & mans met n 8 en 6 graderings-punt onderskeidelik. ( proses onder die spul as ‘equity assessment’ bekend )
   Nou ja. Skynbaar vat hul dit op die ken…en sê nie booh of bah nie!?
   * Onverklaarbaar ‘spambox’-toe.

   • Rifrug

    Dis maar stil hier by praag … ek geniet die kommentare op http://maroelamedia.co.za/debat/meningsvormers/ek-het-my-aptyt-om-by-spur-te-eet-verloor/ terdee!

    • sussie se vissie

     Stem.
     Selfs die advertensie hier ( bo en onder ) bied n oomblik van groter bepeinsing ( hoop ? )
     Dit vanaand onder manlief se neus vryf?
     🙂

     • Rifrug

      Ek weet nie of die neus die regte plek is om die goed te vryf nie … lyk hy more dalk soos Pinocchio na ‘n lang lieg sessie!

     • sussie se vissie

      😉 !!!!!!

    • Suidpunt

     Die boikotlys raak nou verdomp lank. Eers moet ek hoor ek moet alle Naspersprodukte en affiliasies boikot en tweedehandse goed koop. Toe hoor ek Google is boos (en ek moet minder Google-krapkaarte koop). Toe ontdek ek WWF is ewe boos. Ek lees Dr. Roodt sê ek moet my ouers se TV “in die lokasie” (sic) gaan aflaai. Die antiglobaliste sê ek moet alle Amerikaanse konsessies boikot – wat Starbucks en Burger King insluit. Ek neem met groot verdriet afskeid van my Nestlé koffietjies. Nou hoor ek ons moet plaaslike konsessies soos Spur ook boikot. Bakstene deur Sjinese winkelruite gooi. SEB-bedrywe om elke hoek en draai uitsnuffel en die banvloek tref. Om kleiner huisie te koop (wat niemand in Coligny ontsien het om ewe erg af te brand nie). ‘n Trabant te koop (waarvoor daar geen onderdele meer is nie), of Asiatiese karretjies (die wieletjies sukkel oor die sinkgate). Nege hondsdol basterbrakke by die DBV aan te neem.

     Stadig oorweeg ek om die Amiese geloof aan te neem.

     • G

      Boikot iemand Naarpers? Risiko om Spur te boikot is nul, want die oktrooie is ander Afrikaners. Die boikotters eet nou seker by die swartes en die Jode en lees Moeroele se pro-Britse nuus: https://www.dailymaverick.co.za/article/2017-05-17-a-taste-for-strife-how-a-right-wing-boycott-has-lost-spur-millions-and-counting/#.WSb6r5KGPIU

     • Rifrug

      Ai, Suidpunt – ek hoor jou frustrasie!

      Die Amiese ‘Doopsgesindes’ het ‘n punt beet, maar as Afrikaner hoef jy regtig nie so ver te gaan nie. Lees net jou Bybel,

      “Nege hondsdol basterbrakke by die DBV aan te neem.” is ook nie regtig nodig nie. Ek het in die swaar tyd (TIK-verslaafde in my huis … sy is nou gelukkig weg – bly vir ‘n maand by haar ouers) besef dat gesonde verhoudings met diere altyd beter is as ongesonde verhoudings met mense. My Rifrug honde hou my geselskap. https://www.youtube.com/watch?v=E8_FkDB1aAU

     • Johann Schutte

      Teef is groter as die reun. Of is hy nog jonk?

     • Rifrug

      Nog jonk.

 • Vicky

  Kyk bietjie mooi, die Jode wat TIME besit het die kruise van hierdie torings verwyder. Dit behoort die Sionistiese Christene wat nog hier op praag rondhang te irriteer? Of Hoe? Of beskou daardie Christene Moses as hulle redder, eerder as Jesus?

 • Opgewonder oor Dr. Dan se verjaardag! Ons moet glo almal teen 18:00 daar by hom wees. Informeel. RSBP. Ja, die Jode en die Russe en Rome … is ‘n gedoente. Volkie nog in verwarde losgemaal. Kry glo nie die bal, vreemde speelveld en die doelpale is gesteel. Die Broeders, vaders, priesters, vals en doem profete en “leiers” gooi nog kleilat saam met Trompie. Ek spook al lank om kibbutzim en Amiese gemeenskappe tussen Kaapstad en Kisangani te bevorder. Juis voor al ons mense op die grond omkom van fisiese, geestelike en soekende honger, – of Afrika in hul verwarring oor goeie en slegte witmense al ons kos ook kom opeet. Sou darem wou help om al die geestelike of filosofiese ontsnappingsmetodiek meer prakties te beleef.