Alabama gryp in om Konfederale monumente te beskerm

Konfederale standbeeld in Butler, Alabama
Deel op

Amptenare in New Orleans, Louisiana, het verskeie Konfederale monumente verwyder oor redes soos “wit rassisme” en “slawerny” in die suidelike Amerikaanse deelstate met linkses en swartes wat historiese afbeeldings van Amerikaanse geskiedenis op openbare eiendom verwerp. Maar Alabama sal nie hul voorbeeld volg nie.

Die voorgestelde verwydering van ‘n standbeeld van genl. Robert E. Lee in Charlottesville, Virginia, het verontwaardiging van patriotiese Amerikaners uitgelok en het gelei tot ‘n fakkelligprotes en ‘n kerslig-teen-demonstrasie.

Maar in Montgomery, Alabama het wetgewers staatwye beskerming vir Konfederale monumente, name en historiese gedenktekens, goedgekeur het die Associated Press berig. Die Alabama-wetgewer het Vrydag 19 Mei ‘n wetsontwerp goedgekeur wat die verwydering van monumente verbied.

Die maatreël sal die “verwydering, verandering, hernoeming of ander versteuring van enige argitektoniese beduidende gebou, gedenkgebou, gedenkstraat of monument wat vir 40 of meer jare op openbare eiendom gestaan ​​het, verbied,” het dit gelui. Die nuwe staatskommissie sal nou veranderinge aan name of gedenktekens moet goedkeur.

Ondersteuners van die beskermende maatreëls het aangevoer dat alle soorte geskiedenis ingesluit moet word.

Gerald Allen, ‘n Republikeinse senator, het uitgevaar teen wat hy ‘n “golf van politieke korrektheid” genoem het, en gesê beelde is histories betekenisvol, selfs al het sommige historiese figure foute gehad.

Die goewerneur van Alabama, Kay Ivey, het ‘n wysiging bygevoeg, wat wetgewers goedgekeur het, om te bepaal dat skole van plek kan verander en opknapping kan doen, maar nie name verander nie.

Die wysiging is voorgestel nadat die wetgewers bekommerd was dat skole, wat dikwels na mense vernoem word, nie opknapping of verhuising onder die wetsontwerp sou kon doen nie.

Afro-Amerikaanse wetgewers probeer egter met alle wetgewende middele om ‘n “skandelike nalatenskap van slawerny” te verwyder. Monumente wat die Konfederasie eer, word uitgesonder.

“Jy sê ons beskerm geskiedenis. Ons beskerm nie geskiedenis nie. Ons beskerm monumente wat onderdrukking van ‘n groot deel van die mense in die staat van Alabama verteenwoordig,” het Hank Sanders, ‘n Afro-Amerikaanse demokraat van Selma, gesê.

New Orleans, ‘n meerderheid swart stad, breek tans nie minder nie as vier Konfederale monumente af. Die swart griewebedryf en verlinkse wit liberale het verklaar dat sulke monumente “aanstootlik aan swart mense” is.

Dieselfde aktiviste wil monumente vir Andrew Jackson, George Washington, en Johanna van Arkel ook verwyder.

Die stadsraad van New Orleans bestaan ​​uit sewe lede, waarvan vyf swart en twee is wit. Al vyf swart lede en een van die blanke lede het ten gunste van die afbreek van die monumente gestem.

Ná die stemming van ‘n “pro-monument” wetsontwerp, het die vier-en-twintig-lid swart koukus uit protes uitgestap.

Die wetsontwerp staan ​​bekend as LA HB71 en word die Wet op die Bewaring van Militêre Gedenktekens genoem.

Aanvanklik het die wetsontwerp enige munisipale of gemeente-owerheid verbied om enige gedenktekens wat met enige militêre veterane verband hou, te verwyder.

Maar voordat dit gestem is, is dit heeltemal geneutraliseer. Die wetsontwerp is verander om te sê dat enige munisipaliteit of gemeente ‘n openbare referendum kon hou om enige monument te verwyder.

Neem deel aan die gesprek en lewer gerus hier onder kommentaar!

L.W. U gebruik die Disqus-kommentaarafdeling op eie risiko en PRAAG, die redaksie of enige verwante persone of entiteite aanvaar geen verantwoordelikheid vir u kommentaar en watter gevolge ook al daaruit mag voortspruit nie. Terselfdertyd vereis ons dat u ter wille van beskaafdheid, redelikheid en die gerief van ander gebruikers, u sal weerhou van kwetsende taalgebruik, vloekwoorde, persoonlike aanvalle op medegebruikers, twissoekery en algemene "trol"-gedrag. Enigeen wat só 'n laspos word, sal summier verbied word en sy IP-adres sal insgelyks versper word. Ons sal ook nie huiwer om, waar nodig, kriminele klagte aanhangig te maak teen individue wat hulle aan dreigemente, teistering of intimidasie skuldig maak nie.