Histerie oor ‘geweld’ van ‘Nazi-plakkate’ by Stellenbosch

Deel op

Die SR van die Universiteit van Stellenbosch sê toesigkamerastelsels sal gebruik word om die dader wat “New Right”-plakkate wat oral op die hoofkampus geplaas is, op te spoor en te identifiseer.

Volgens die Studenteraad is “geweld” gepleeg deur die daders.

Die plakkate, met die naam “The Anglo Afrikaner Student” en die slagspreuk “Fight for Stellenbosch”, het Donderdag ‘n vergadering by ‘n universiteitslokaal geadverteer wat ‘n organisasie genaamd The New Right verteenwoordig.

Die SR het gesê hulle is eers Dinsdag bewus gemaak van die plakkate.

“Hierdie plakkate, wat gebruik maak van die propaganda-beelde en uitsluitingstaal van die Nazi-era, moedig haatspraak aan en ondersteun die teenproduktiewe waardes van rassemeerderwaardigheid en geweld,” het die voorsitter, Nomzamo Ntombela, sonder ironie gesê.

Wat Ntombela van Nazi’s weet, moet gevaarlik wees. Dit vorm nie deel van Afrikakultuur nie.

Die plakkate is op kampus opgesit sonder die kennis of toestemming van die universiteit, die biblioteek of die SR.

Die plakkate is ook by die Universiteit se Gelykheidseenheid aangemeld.

Ntombela het gesê die universiteit ondersoek tans die saak en as SR sal hulle verseker dat die betrokkenes aanspreeklik gehou word vir die dissiplinêre kode van die instelling en die land se Handves van Regte.

“Hierdie diskriminerende dade sal nie deur die VSR geduld word nie, en ons roep elke student op om saam te staan ​​om hierdie daad van rassisme en geweld te veroordeel, wat so sterk teen die visie en bestaan ​​van ons studenteliggaam en -inrigting stry.”

Neem deel aan die gesprek en lewer gerus hier onder kommentaar!

L.W. U gebruik die Disqus-kommentaarafdeling op eie risiko en PRAAG, die redaksie of enige verwante persone of entiteite aanvaar geen verantwoordelikheid vir u kommentaar en watter gevolge ook al daaruit mag voortspruit nie. Terselfdertyd vereis ons dat u ter wille van beskaafdheid, redelikheid en die gerief van ander gebruikers, u sal weerhou van kwetsende taalgebruik, vloekwoorde, persoonlike aanvalle op medegebruikers, twissoekery en algemene "trol"-gedrag. Enigeen wat só 'n laspos word, sal summier verbied word en sy IP-adres sal insgelyks versper word. Ons sal ook nie huiwer om, waar nodig, kriminele klagte aanhangig te maak teen individue wat hulle aan dreigemente, teistering of intimidasie skuldig maak nie.