Histerie oor ‘geweld’ van ‘Nazi-plakkate’ by Stellenbosch

Die SR van die Universiteit van Stellenbosch sê toesigkamerastelsels sal gebruik word om die dader wat “New Right”-plakkate wat oral op die hoofkampus geplaas is, op te spoor en te identifiseer.

Volgens die Studenteraad is “geweld” gepleeg deur die daders.

Die plakkate, met die naam “The Anglo Afrikaner Student” en die slagspreuk “Fight for Stellenbosch”, het Donderdag ‘n vergadering by ‘n universiteitslokaal geadverteer wat ‘n organisasie genaamd The New Right verteenwoordig.

Die SR het gesê hulle is eers Dinsdag bewus gemaak van die plakkate.

“Hierdie plakkate, wat gebruik maak van die propaganda-beelde en uitsluitingstaal van die Nazi-era, moedig haatspraak aan en ondersteun die teenproduktiewe waardes van rassemeerderwaardigheid en geweld,” het die voorsitter, Nomzamo Ntombela, sonder ironie gesê.

Wat Ntombela van Nazi’s weet, moet gevaarlik wees. Dit vorm nie deel van Afrikakultuur nie.

Die plakkate is op kampus opgesit sonder die kennis of toestemming van die universiteit, die biblioteek of die SR.

Die plakkate is ook by die Universiteit se Gelykheidseenheid aangemeld.

Ntombela het gesê die universiteit ondersoek tans die saak en as SR sal hulle verseker dat die betrokkenes aanspreeklik gehou word vir die dissiplinêre kode van die instelling en die land se Handves van Regte.

“Hierdie diskriminerende dade sal nie deur die VSR geduld word nie, en ons roep elke student op om saam te staan ​​om hierdie daad van rassisme en geweld te veroordeel, wat so sterk teen die visie en bestaan ​​van ons studenteliggaam en -inrigting stry.”

Neem deel aan die gesprek en lewer gerus hier onder kommentaar!

L.W. U gebruik die Disqus-kommentaarafdeling op eie risiko en PRAAG, die redaksie of enige verwante persone of entiteite aanvaar geen verantwoordelikheid vir u kommentaar en watter gevolge ook al daaruit mag voortspruit nie. Terselfdertyd vereis ons dat u ter wille van beskaafdheid, redelikheid en die gerief van ander gebruikers, u sal weerhou van kwetsende taalgebruik, vloekwoorde, persoonlike aanvalle op medegebruikers, twissoekery en algemene "trol"-gedrag. Enigeen wat só 'n laspos word, sal summier verbied word en sy IP-adres sal insgelyks versper word. Ons sal ook nie huiwer om, waar nodig, kriminele klagte aanhangig te maak teen individue wat hulle aan dreigemente, teistering of intimidasie skuldig maak nie.
 • G

  Mmm, baie spraakvryheid daar in Stalinbosch van die shabbos goy.

 • Suidpunt

  Gaan die vergadering môre dan nou uitgestel word (as daar dan geen toestemming was nie)? Is dit nog ‘n psysop? Is dit ‘n grap? Is dit werklik? Is dit doelbewuste haataanblaas op kampus? Is dit ‘n kaping van Nieu-Regse idees? Is dit ‘n stelling (statement)? Is dit kuns? Oor laasgenoemde kan ek saamstem.

 • leonlemmer

  Teen marxisme/kommunisme maak die nuwe US nooit beswaar nie. Eredoktorsgrade word aan diesulkes uitgedeel omdat hulle standpunt glo die US-etos weerspieel. Niemand is te verlinks om ‘n platform gegun te word nie. Enigeen wat naasteby regs is, kry nie ‘n spreekbeurt nie. Wim de Villiers reageer nie as Afrikaans of Afrikaners benadeel word nie. Hy het ampshalwe nog nooit ‘n goeie woord vir Afrikaans of Afrikaners geuiter nie. Maar teen hierdie plakkate het hy dadelik sy afkeur uitgespreek.

  • G

   Wonder hoekom want ek het nog nooit ‘n Rooinek so hard sien gatkruip soos met daardie plakkaat nie. Ek dink “Vim” het Amerikaanse vriende wat hy wil beïndruk met “virtue signalling”.

 • coendemilander

  Het sommige Engelse wit outjies nou ook hulle moer gestrip?

  • G

   Nee bang geword toe hulle die optelsommetjie uiteindelik regkry na 23 jaar

 • Vicky

  Die Alliansie het WW 2 gewen sodat Nomzamo Ntombela vir julle kan voorskryf oor watter opinies julle mag beskik.

 • Chroom

  Die ouens is so behep met rassime dat die storie nou so afgesaag raak dat ‘n mens daarvan wil kots. Maar dit is mos net die Afrikaner Balnke wat rassisties is. Dan wonder ‘n mens wat sal jy dit noem as die Afrikaner Blanke se huis afgebrand word omdat die rubber nie sy sin kry nie. Steel en beskadig is mos deel van rassisme veral waar dit die Blanke se goed aanbetref. Plunder is eintlik die woord. Nou vra ‘n ou so onwillekeurig, veeral gesien dat dit Blankes is wat nog so ‘n dorpie aan die gang hou, is dit regverdig? Nee, maar zoema rek nie sy bek nie, hy sal seker weer he he he en you don’t understand. Shame.

 • Andre

  En wat is nou eintlik rassisties mbt die plakaat? Is dit omdat dit ‘n wit outjie is wat ‘n vlag vashou? Of dalk omdat dit ‘n denkbeeldige “Anglo Afrikaner Student” (nugter weet wat die definisie is) verteenwoordig? Wat ookal die motief, dit het die klomp sogenaamde intellektueles iets gegee om oor op hol te gaan. Lekker man, lekker!

 • Ou Transvaal

  As die ou manne nie wil staan nie sal die jongmense vir ons wys hoe dit gedoen word .
  Die dor bene is besig om na mekaar te beweeg met of sonder slaprug ouers .

  • Ek vra self die vraag, Ou Transvaal. Met watter erfporsie laat my pa en my oupa my om ‘n toekoms op te bou?

 • Alan Joseph Secrève

  Probleem, reaksie, oplossing. Ek dink een of ander ekstreemlinkse groep het dit gedoen om kameras oor die kampus te regverdig om mense beter dop te hou.

  • G

   Dink jy het dit opgesom.

 • Snel

  Die lot is vreeslik bang vir enige tekens van blankes wat saam wil groepeer tot n sekere doel, die geskiedenis het baie voorbeelde van wat dit kan vermag.

  • G

   Ons is nog banger vir daai blankes, moenie worrie nie.

 • In ‘n regeringlose SA kan elkeen skynbaar nou maak wat hulle wil terwyl die SAPD terugstaan. Wonder wat dink die wereld (en internasionale beleggers) regtig?

  • expatNederland

   en.. omdat niemand die Grondwet lees, en dus Artikel 9(3) kan negeer, en nog erger Artikel 10.

 • Kalium_Chloraat

  Asseflippenblief, pasop dat julle nie weer ‘n eie doel aanteken soos met die swartgesig glipsie nie. Patete

 • G

  Die Rooinekke sien die skrif aan die muur. Wat is ‘n “Anglo-Afrikaner”? Ken nie so ding nie. Nou dat die khak wit sit wil hulle groepie maak. Dis of die een of die ander. Phok julle ook. Julle praat nie ons taal nie.

 • Antonie Geyser

  dit is bedoel om die ‘brown shirts’, n groep misdadige duitsers uit te beeld, dit is ‘disinformation’ en propaganda

  • Rooikop

   Hierdie lyk nes die voortrekkers van destyds – nog ‘n plek waar ons jongmense mooi geleer is om oor te gee.

 • Maus