Minister Gigaba se adviseur wil ‘wapens teen blankes opneem’

Deel op

Die Suid-Afrikaanse ekonomie gaan dalk dieselfde roete as dié van Venezuela en Zimbabwe loop, as die nuwe adviseur van die minister van finansies sy wil laat geskied.

‘n “Ekonomiese adviseur” van die onlangs aangestelde Suid-Afrikaanse minister van finansies, Malusi Gigaba, het gevra om “wapens op te neem” teen wit boere as hulle nie hul eiendom aan die regering oorhandig nie.

Christopher Malikane, ‘n Marxistiese ekonomie-professor aan die verlinkse Universiteit van die Witwatersrand in Johannesburg, het gepraat by ‘n slegs-swart-konferensie wat deur die plaaslike radikale groep Black First Land First (BFLF) georganiseer is.

Behalwe vir die oordrag van alle grond aan swartes in Suid-Afrika, wil BFLF ook blankes in die tronk sit wat ‘n swart rewolusie wil teëgaan ​​en dit as rassisme beskou. Malikane het die BFLF toegespreek as deel van ‘n “Blacks In Dialogue” -gebeurtenis waar blankes nie welkom was nie. Volgens Blacks First Land First, “het prof Malikane uitgebrei oor sy algehele standpunte oor radikale ekonomiese transformasie. Dit is skokkend om te sien dat die media in wit besit lekker lieg oor wat prof Malikane by die geleentheid gesê het.”

President Jacob Zuma van Suid-Afrika en sy minister van finansies het hulself daartoe verbind om “radikale ekonomiese transformasie” deur te voer, ‘n eufemisme vir die Marxistiese rewolusie in die land.

Een van die eerste stappe in die rewolusie sou wees om alle grond wat aan wit boere behoort, te onteien – sonder vergoeding. Zuma het onlangs sy Indiese minister van finansies, Pravin Gordhan, afgedank en hom op 31 Maart 2017 met mede-Zoeloe, Malusi Gigaba, vervang. Die nuwe minister van finansies het Christopher Malikane aangestel as ekonomiese adviseur teen die middel van April.

Volgens City Press, ‘n Sondagkoerant, wou Malikane die idee hê om wapens teen wittes te gebruik, “bespreek”. Volgens die koerant het hy gesê: “Dit is nie vir my om te besluit nie. Dit is die progressiewe kragte wat moet besluit. My rol is om hierdie progressiewe kragte te verenig. Om wapens op te neem, is een ding, maar die bou van ‘n land is ‘n ander.”

Malikane het erken dat Suid-Afrika ekonomiese swaarkry tydens ‘n radikale ekonomiese transformasie sal ly, soortgelyk aan wat lande soos Venezuela en Zimbabwe ervaar het. Hy het aan die gehoor gesê tydens die “Blacks In Dialogue” -konferensie:

“Dit is waar dat hierdie land sal ondergaan soos Venezuela en Zimbabwe. Indië het deur dieselfde pyn gegaan.

“As ons werklik ernstig oor transformasie is, moet ons realisties wees en ons mense ideologies en polities versterk. Ons moet ons mense organiseer en opvoed. Het jy gedink om te transformeer, gaan lekker wees?”

Neem deel aan die gesprek en lewer gerus hier onder kommentaar!

L.W. U gebruik die Disqus-kommentaarafdeling op eie risiko en PRAAG, die redaksie of enige verwante persone of entiteite aanvaar geen verantwoordelikheid vir u kommentaar en watter gevolge ook al daaruit mag voortspruit nie. Terselfdertyd vereis ons dat u ter wille van beskaafdheid, redelikheid en die gerief van ander gebruikers, u sal weerhou van kwetsende taalgebruik, vloekwoorde, persoonlike aanvalle op medegebruikers, twissoekery en algemene "trol"-gedrag. Enigeen wat só 'n laspos word, sal summier verbied word en sy IP-adres sal insgelyks versper word. Ons sal ook nie huiwer om, waar nodig, kriminele klagte aanhangig te maak teen individue wat hulle aan dreigemente, teistering of intimidasie skuldig maak nie.