Angus se dilemma

Dit is moeilik om oor Angus te skryf. Mense koppel hulle persoonlike ervaring aan hom en is daarom geneig om hom te probeer beskerm om sodoende indirek hulle persoonlike ervaring te beskerm. Dit is ‘n baie gevaarlike plek om te wees, want mense is geneig om minder oop te wees vir rede, wanneer emosie betrokke is. Hierdie artikel het nie ten doel om jou persoonlike ervaring van 22 April af te breek of in gedrang te sit nie. Hierdie artikel gaan nie oor jou persoonlike ervaring nie.

Angus het ‘n dilemma. Heel aan die begin het Angus getuig dat die Vader vir hom gesê het daar gaan 1 miljoen mense of meer wees. Dit was die doelwit vir die byeenkoms. Uit die bewyse van die fotos, as mens die oppervlak bereken en vergelyk met die hoeveelheid mense, sowel as die getal voertuie wat deur die tolhek op die N1 is, kan mens redelik akkuraat bepaal dat daar nie 1 miljoen mense was nie. ‘n Ander manier om dit te bevestig is die feit dat daar net 4 miljoen blankes in SA is. Die saamtrek was hoofsaaklik bygewoon deur blanke mense. So as daar ‘n miljoen mense was sou dit beteken dat 1 uit elke 4 blankes in SA daar moes wees. Dit is tog duidelik dat dit nie die geval was nie.

Die eerste reaksie van mense wat nie kan onderskei tussen hulle persoonlike ervaring en Angus nie sal wees om te vra wat maak dit saak? Vir jou persoonlike ervaring maak dit nie saak nie. Vir die persoon wat daar was en wat geestelik verryk is deur die geleentheid maak dit nie saak of daar 4 of 4 miljoen mense was nie. Weereens moet ons onderskei tussen die persoonlike ervaring, wat nie hier bevraagteken word nie en Angus.

Die dilemma wat Angus, het is hy kan nie erken daar was nie ‘n miljoen mense nie. Omrede hy van die begin af getuig het dat die Vader vir hom gesê het daar gaan 1 miljoen en meer mense wees, moet hy nou hou by sy storie. Indien hy erken dat daar nie 1 miljoen mense was nie, beteken dit dat of hy of die Vader valse getuienis gelewer het. Van die begin af het hy vir almal vertel dat hy twee boodskappe van die Vader gekry het naamlik “It’s Time” en “1 million” of “million”.

In hierdie video getuig hy dat die Vader baie duidelik, duideliker as ooit tevore, aan hom gesê het hy moet die plek gereed kry vir 1 miljoen mense.

Op die foto’s op Angus se eie Facebook blaai is dit duidelik dat die plek nie vol is nie. Hy het dit ook baie duidelik gemaak dat sy span baie somme gemaak het oor die logistiek en hulle sou maklik kon sien of daar miljoen mense was bloot oor die manier waarop die logistiek uitgespeel het. Dit is dus nie moontlik dat hy nie geweet het nie.

In die video op hierdie skakel, lank na die byeenkoms, hou hy nogsteeds vol dat daar ‘n miljoen PLUS mense was.

In kort, hy het gesê die Vader het gesê 1 miljoen mense, daar was duidelik nie 1 miljoen mense nie en hy hou aan om dit so te getuig. Hoekom maak dit saak? Om valse getuienis te lewer is sonde. Angus bid dat korrupsie moet stop, maar hierdie daad is niks anders as korrup nie. Nou gaan mense dadelik antwoord, maar almal het sonde. Dit is korrek, maar om te volhard in sonde, bly nogsteeds verkeerd. Daar is geen manier dat sy span nie al teenoor hom erken het daar was nie ‘n miljoen mense nie. Met ander woorde, Angus kies om valse getuienis te lewer.

Die realiteit is dat elkeen wat verkondig dat daar ‘n miljoen mense was, wat hierdie foto gesien het of wat ‘n basiese som gaan maak het, deel in hierdie valse getuienis. Deur valse getuienis te lewer is julle besig om die geleentheid te diskrediteer net soos wat Angus homself diskrediteer elke keer as hy vals getuig. Daar is geen rede hoekom mense valse getuienis moet lewer oor die dag nie. As dit vir jou ‘n geestelike ervaring was, hoekom dan dit besmet met valse getuienis oor getalle. Dit maak nie saak hoeveel mense daar was nie…. Behalwe vir Angus…. Want Angus sit met ‘n dilemma.

Neem deel aan die gesprek en lewer gerus hier onder kommentaar!

L.W. U gebruik die Disqus-kommentaarafdeling op eie risiko en PRAAG, die redaksie of enige verwante persone of entiteite aanvaar geen verantwoordelikheid vir u kommentaar en watter gevolge ook al daaruit mag voortspruit nie. Terselfdertyd vereis ons dat u ter wille van beskaafdheid, redelikheid en die gerief van ander gebruikers, u sal weerhou van kwetsende taalgebruik, vloekwoorde, persoonlike aanvalle op medegebruikers, twissoekery en algemene "trol"-gedrag. Enigeen wat só 'n laspos word, sal summier verbied word en sy IP-adres sal insgelyks versper word. Ons sal ook nie huiwer om, waar nodig, kriminele klagte aanhangig te maak teen individue wat hulle aan dreigemente, teistering of intimidasie skuldig maak nie.
 • Rifrug

  ” … baie somme gemaak het oor die logostiek …” – logistiek

 • Ou Transvaal

  Die oproep was dat SA bymekaar moet kom in gebed VIR SA , dit was nie geadverteer om ‘n persoonlike ervaring te wees nie , maar dit is die getuienis van baie van die mense wat daar was .
  Die eindresultaat van eeue se beprediking om ‘n beperkend geloof van slegs ‘n persoonlike Verlosser sonder verantwoordelikheid teenoor Volk en dat persoonlike optredes nie ‘n impak op jou Volk veroorsaak nie is stewig gevestig in ons mense …..die eie -ek ondervinding is belangriker as naasteliefde . Die mense wat ou Bakhand se skouspel bygewoon het , het die geldelike vermoee gehad om daar te kom …vraag …hoeveel verarmde Volksgenote is uitgenooi om deur die vermoendes geborg te word en waar is hulle die naweek gewees toe daar naarstiglik oproepe uitgegaan het om Coligny en Lichtenburg se NAASTES te gaan beskerm ???
  Ons Volk staan aangekla voor die Regter omdat ons telank stilgebly het omdat ons nie aanstoot wou gee nie , en ek verontskuldig myself geensens met hierdie stelling nie , ek erken my skuld …en jy my Volk??
  Daar het op 22 April ‘n skeiding tussen ons mense gekom deur keuses en dit het veroorsaak dat ‘n deel van ons mense binne eenheid ingegaan het , die hartseer is dat eiewys- hardkoppigheid van die Volksvyandiges steeds ‘n bloedprys van ons gaan eis ..waar wil ons nog geslaan word ??

  • G

   Angus pleeg suiwer politiek soos almal wat teen Zuma te kere gaan. Hulle kan ook nie somme maak nie. Ons het ‘n getalle oorwig van Zoeloes. Einde van storie.

   • Ou Transvaal

    Dit is weer die ou metode van verdeel en oorwin politiek waarvoor ons telkens val want as broer nie in my party , kerk of oortuiging groep is nie , dan luister ek nie eers na hom nie .
    Sou die twee manne toegesluit gewees het as ons 1miljoen sterk in Coligny opgedaag het , want die Zoeloe sou sy mense gaan ondersteun .

 • Ciska

  wahahahah, hoe lekker lag ek nou, jy sal dat mense jou aankla van rasisme net omdat jy hulle bevraagteken! Goed gestel! My Ma (82) het die spullitjie so gekyk en so ewe droog afgehak en gesê: “my kind, dis die anti-chris waarvan die Bybel praat”……………. I rest my case!

  • Ciska, – meeste Christene onderskei nie wat beteken kerk, gemeente, geestelikheid, godsdiens, ‘n godsdiensgees, afgodery, idole en geloof nie. Ek beleef al vir jare afvalligheid, bedrog, kompromie, eie gewin, halwe evangelies en vals godsdiens in die kerk en sending. Ek het self so na die fotos gekyk en gereken dat net sowat ‘n derde of ietwat meer van die logistieke terrein voorbereiding benut is op die plaas Bitterals buite Bloemfontein op 22 April. Kan ek en jy sulke samekomste organiseer? Wel, dit is ‘n interessante ontleding om te let waar die borgskap vandaan kom en wat die doel van die samekoms is. Nietemin, buiten Oom Angus se getalle dilemma, sien ons uit na die vrugte van die massa-godsdienstige versugting van soveel in SA, op alle terreine van die samelewing. Inderdaad word persoonlike godsdiensbelewenis gerespekteer.

   • Middag en DANKIE Johnny…………” I rest my case”.

   • Rifrug

    Dankie Johnnycongo.

    Op ‘n ander draad sê jy : “Daar is al baie geskryf oor Oom Angus se “opdrag” om te help om die “Een
    Godsdiens” op pad na die Nuwe Wereld Orde onder SA se Christene te help vestig …”. Ek stem met jou saam, maar sal graag so ‘n bietjie meer hieroor wil lees. ‘n Paar webskakels (‘links’) sal help …

    https://uploads.disquscdn.com/images/1b26aea6b58c603ad136e868c5a68a2636f974e587e9f999e1dd7213ed750d51.jpg

    • Ou Transvaal

     Gatewaynews.co.za
     Fortheloveofhistruth.com/2014/10/10angus-buchan-roadshow
     Discerning the world / angus buchan and the romanconliliation
     Discerningtheworld.com/the dominianist – faith of angus buchan
     Christrian Gnostic / neil richardson van guard

     • Jip, – sag versuimend en sluimerend die Kerk en die Volk …

   • Jonas Van Die See

    En net die volgende dag is Lichtenburg in ligte laaie…

 • Chroom

  Ek dink nie daar is enige regverdiging om Angus te bespreek nie. As ons lewens soos syne was kon ons dalk praat, maar aan die einde van die dag bly die vraag, Waar Staan Jy Met God? Kon ek of jy dieselfde saamtrek reël?

  • G

   Ja natuurlik kan ek en jy dieselfde saamtrek reël. Die hoofstroommedia is agter die Aartappel. Al wat ons hoef te doen is anti-Zuma en anti-Afrikaans te wees soos wat die HSM konstant op ons aflaai. Mooi woord is “stratkom”. Dis klaar voorberei vir die dom massas. Hulle dink as hulle net Christelik is, sal die wit/swart saamsmelting nie so pynlik voel nie, want dis ‘n alternatief vir kultuur.

 • Vicky

  Angus is ‘n Sionis. Sy maatskappy se naam is dan (((Shalom Ministries)))

  • Antony

   Sionis? Nee. Om die Joodse volk te ondersteun is n goeie ding. Israel gaan die wereld nog baie lesse leer.

   • Vicky

    Ja, die Jode gaan die wereld leer hoe jy van die blanke ras ontslae raak.

    • Antony

     Ag nee, hoe so? Die Jode is die mees gevorderde in die wereld. Die Jode bedreig jou nie, moenie bekommerd wees nie.

 • Owen
  • G

   En net toe verlaat Jesus die byeenkoms, want Hy is wit.

   • Antony

    Owen, Jy is seker nie ernstig oor so ongevraagde stelling nie. Jesus is lief vir enige ras. As jou verhouding met die Here beperk is tot wat se kleur Jesus was is dit regtig hartseer. God seen almal in die land wit, swart, indier, chinees, dit maak nie saak.

    • G

     Nou wat sê die plaasmoorde vir jou? Wie word daar geseën?

     • Antony

      Plaasmoorde is verkeerd, natuurlik. Enige moord is verkeerd. Daar is baie swart moorde ook. Die punt is Jesus sien nie ras raak nie. Ons moet saam staan, maak nie saak watter ras nie. Dit is die doel van bid, of n bid dag soos Angus s’n gewees.

 • Antonie Geyser

  wel hy is n oortuigde Christen-ek hoop net nie hy is n valse profeet nie,in elk geval is hy reg:ons kan doen met beter politicie, as hulle almal die Christelike lewenswyse uitleef waarvan orals in die Bybel gepraat word, dan gaan ons n meer respekvolle, liefdevolle nederige groep leiers kry

 • Maus

  Klink na ‘n politieke byeenkoms vermom as ‘n geestelike byeenkoms. Dis soos die Anglikaanse en ander Engelse kerke in die Apartheid bewind, die SA raad van kerke, ens. Die godsdiens van Globalisme onder Joodse beheer.

  • G

   Dit was ‘n byeenkoms vir die mense wat dink Facebook op hulle slimfone bevat nuus en nie nog data kan beskostig om op die internet te wees nie.

  • sussie se vissie

   Verskil.
   Dis nie een vd twee nie.( sien supra )
   Meer n ((( nego$iewinkel))) saamtrek.

 • Skisofreen

  (((Hulle))) hou van Gematria.
  Jesus = Muhammad = Lucifer = 74
  7/4 = 4 Julie = onafhanklikheidsdag van die (((VSA))).
  Independence Day = 74 as jy die letterorde na ‘n enkele syfer reduseer.

  • Antony

   Van waar af bel jy ou maat?Verseker Johann nugter weet wat hy/sy bedoel.

   • Rifrug

    Ek verduidelik nie dikwels ander se kommentare nie, maar ek sal vir jou en Johann ‘n uitsondering maak… omdat dit duidelik is dat julle die trippel hakies ((())) nie verstaan nie.

    Skisofreen sê: Die Jode (dis waarvoor die hakies is) hou van gematria (waar syfers simboliese waarde het) … en vir hulle (die Jode) is Jesus, Mohammed en Lucifer dieselfde… vyande van Judaisme.

    Hoop die verduideliking help.

    • Antony

     Dit het dankie. Ek verstaan nie wat die ‘ Yanks ‘ daarmee te doen het nie?

 • sussie se vissie

  Mnr die Praag uitveër.
  U stem my droewig. ( en dit nadat ek u goedgunstiglik van goeie raad bedien het )

  • Rifrug

   Sussie se vissie … ek dink jy praat met ‘n algoritme, nie ‘n werklike persoon nié. Probeer gerus weer sê wat jy wou, verwoord dit net effens anders …

   • sussie se vissie

    Hoe spoor mens die alg op wat walg?

    • Rifrug

     Dit lyk sowaar asof “die alg wat walg” daardie sjaal-om woord is, ek het ook ‘n ‘pending’ kommentaar wat dié woord ingehad het. Wonder hoekom? Seker maar soos die onderste-bo karre in die laaste motor rubriek!

 • Karel Combrinck

  Die Angusverskynsel lyk na ‘n gegryp na ‘n strooihalm en ‘n poging deur Afrikaners om ‘n nuwe mite te skep. ‘n Miljoen was daar net nie. En waarom moes daar opsluit ‘n miljoen gewees het. Sou 500-duisend of 250-duisend nie genoeg gewees het nie? Christus het self gesê dat waar drie of vier in Sy naam vergader, daar sal Hy ook wees. Of is Christus dalk nie hier ter sake nie.

  • G

   Ek sien ou Leep-ol Skollie is besig met die Franse verkiesing om stemme te werf vir Macron net toe die getalle probleem vir die Aartappel opduik en die swartes wit huise begin afbrand in Coligny. Volgens Leep-ol is Macron nie ‘n Sosialis nie want hulle was te “links” vir hom. Macron was van 2014 tot 2016 die Minister van Ekonomie, Nywerheid en Digitale Sake. Wat beteken dat leep-ol sê Macron was te “links” vir homself?! Hy was ‘n lid van Francois Hollande se Sosialistiese party tydens hierdie tyd en het toe geen probleem met linkse beleid gehad wat hyself gevorm het nie. Leep-ol se bewering is dus totale onsin. Maar om ‘n minister van ‘n regering onder ‘n president te wees wie se gewildheid so laag is dat hy homself die verleentheid van ‘n tweede termyn moes spaar, kon Macron om sy eie bas te red duidelik nie aanbly nie. Hy en sy vrou hoort natuurlik in die tronk vir die vieslike sede oortredings wat hulle begaan het. Dit is die houvas wat die globaliste op die stuk drek Macron het. Wonder watse houvas het hulle op Leep-ol?

   • Guest

    Macron is running on a platform of more George Soros, more blacks and Arabs, more neo-liberalism, and punishing Poland and Hungary for not wanting any of the above. That sounds far-left to me.

  • Verkenner

   Dit het gegaan oor die mens(buchan) en mense, nie werklik oor die Vader en wat sy plan vir die land is nie. Hulle is besig met hul eie planne…

 • Verkenner

  Baie baie goed gestel! Hy streel maar net die mense in hul gehoor, hul(ons) wil nie werklik hoor wat ons sondes is nie, maar ons gaan nie daarvoor kan ewig wegvlug nie!

 • Antony

  Met alle respek as die argument van die een miljoen mense die enigste punt is om Angus te diskrediteer is dit lagwekkend. Dit was n fantastiese dag en daar gaan nog baie wees. Dit klink vir my asof meeste opinies hier net die wit afrikaner ‘ boost ‘ en daar is in sommige tradisionele afrikaners geen ruimte vir verandering, wat hartseer is. Tradisie en wettisme vernietig. Angus Buchan het niks verkeerd gedoen.Mag die here hom seen.Dit is nooit verkeerd om te bid nie.Kom ons spreek lewe en nie die dood nie.

  • sussie se vissie

   Wil blyk die enigste een hier wat homself wil ‘boost’….is jyself.
   Jou eensaam en eie gegewe opduimpie se als.
   n Preek van Anus oor ydelikheid mag sy aanhangers dalk iets leer.

   • Antony

    Ek verstaan nie wat jy se nie. Wat se lering volg jy. Kan jy vir my n voorbeeld gee na wie jy gewoonlik luister as prediker vir inspirasie? Of is daar nie so n persoon nie?

    • sussie se vissie

     Merk jy die getal 2 ( op/merkies ) teenoor jou naam?
     As die een komend van Jani 7 Eleven is….wie nogals is die ander?
     My inspirasie het jy reeds by naam genoem: PREDIKER.

  • Rifrug

   “Angus Buchan het niks verkeerd gedoen.”

   Ai, Antony … jy verstaan nie! Dit is nie die “argument van die een miljoen mense” wat die probleem is nie – dis die LEUEN dat daar ‘een miljoen mense’ was, wat ‘n probleem veroorsaak!!!

   As oompie Ertappel kan lieg oor getalle, kan hy mos lieg oor ander goeters ook … en hy is reeds uitgevang dat hy juis dit doen!

   “Maybe you’ve watched a YouTube video of Angus Buchan, at Ein Gedi, which claims to show a miracle of Acts 2 importance? It is a Hollywood fabrication.”

   • Antony

    Ek was wel daar. Was jy daar? Ek dink glad nie dit is belangrik hoeveel mense daar was nie.
    Indien jy se Angus praat nie die waarheid oor die getal mense wat daar was en dat dit aanleiding gee tot ander verkeerde goed. My vraag is dan hoe weet jy of enige iemand hoeveel mense daar was? As jy nie self daar was nie, wat se statistiek gebruik jy. Die argument van 4 miljoen wit mense en 1 uit 4 van die land se wit mense moes daar gewees gaan ook nie werk nie. Daar was duidende swart en indier mense ook….

  • sussie se vissie

   Nerens word gesuggereer dat dit n fout is om te bid nie.
   Inteendeel.
   Feitevraag is of die enkeling se gebed in sy binnekamer dan geen beslag dra….of inslag vind nie.
   Sodanig kon jy R1000 van jou R5000 trippie eerder afknyp vir n regspan om ons geknelde volk in die Wereldhof te verteenwoordig.
   Het jy geen urge om lsg. te sien realiseer nie, verwag nie van my om op jou versoek afstand te doen van tradisie en ‘wettisme’ ( WDD is dit? ) nie.
   Glo jy om knus om die nek met Kassiet & Kie te aanbid……good for you.
   Ek daarenteen het agter elke reenboog-belofte nog net n pot str@nt gevind.
   Ook dink ek jy huigel.
   Ofskoon jy dit nie by implikasie wil erken nie….die groot doedelsak-fees is juis 100% gemotiveer/geinspireer deur SWART donderwolke wat op die horison dreig.
   Deur nou vertonerig te wil saam ‘jive’ en bid met dit/diegene wat juis daardie bedreiging inhou….is Kide/Biehl-agtig.
   Kry jy maar vir jou.

   • Antony

    Jy kan natuurlik bid in jou binnekamer, dit is bybels, niemand se jy moet of mag nie. Maar daar is ook krag in ‘ coporate ‘ gebed, en in eenheid dit is ook bybels. wie is die geknelde volk na wie jy verwys? Elke taal, volk en nasie behoort aan God en elke volk gaan deur sy eie ‘ struggles ‘. Wat maak die een verhewe bo die ander?

    • sussie se vissie

     Uhm.
     Soos in wanneer jou reënboog bokspannetjie kringetjie maak en bid op n oorwinning.
     Gerugsteun deur n hele pawiljoen vol ‘glory halleluja’ meelopers.
     Helaas.
     Aan die einde van 90-min is gebed irrelevant…en staan algar kop onderstebo.
     Ek sluit my gesprek hiermee af.
     Gaan soek jou reënboog.

     • Rifrug

      Ja-nee, sussie se vissie

      As ‘n mens eers die reënboog-leuenboog geglo het, sal geen feite, bewyse of Skrif-verwyse hom help nie. https://uploads.disquscdn.com/images/2899d6cd2e98f5de15490955c50f76ffc59682839393571669bf5e16cd8d5894.jpg

      En kyk wie is hul godjie … ou dooie trippel-ses homself!

     • Antony

      Rifrug….As jy so oortuig is van jou saak hoekom regeer jy of die afrikaner nie meer nie?
      Ek is afrikaans en trots daarop, maar ek het nie n verwronge idee van dominansie oor n ander kleur omdat ek dink ek is n beter ras as iemand anders nie. Ek se nie die huidige regering is reg en nie korrup nie, natuurlik is hulle. Die feite is hulle het saam gestaan en was bereid om tronk toe te gaan vir n saak waar in hulle geglo het. Daar is min afrikaners wat dit sou doen, hulle is te verdeeld en stel dikwels net belang in een ding, hulle eie opinies. Nog n ding ek weet nie of jy met verwysing na skrif praat van Angus of jou teenkanting teen ander rasse nie. Rassisme is n demoniese mag, en die skrif kan dit duidelik uitwys. Sommige mense lees die bybel wat kamstig net vir een ras geskryf is!!!

     • G

      Kleinletter? Nee ons lees juis nie daai ding nie. Hoe verklaar dan die ‘uitverkore volk’ as jou boek dit nie toelaat nie?

     • Antony

      Wie is die uitverkore volk?

     • sussie se vissie

      Uitverkore is die lot wat als verniet op n skinkbord kry.
      Kos by die skool, huis hier en daar en n eens pragtige land op-die-koop-toe.
      Voorts loop die BMW’s goed ge-olie met BEE ghries.
      Uitverkore en bevoorreg inderdaad….of hoe ?

     • Antony

      Wel jy is seker reg, maar vir jare was die skoen ander die ander voet. Dit is net die vorige bedeling wat vir hulle hiedie baba ‘ create ‘ het. Hulle wou alles gaps vir hulle self en as die nuwe bedeling dit ook doen, dan is daar panic.

     • sussie se vissie

      ‘Panic’ vir sommige snotkoppe ja.
      So-wie-so dat hul nie gou genoeg by die ‘cowboy preecha’ se ‘rodeo show’ kan uitkom nie.

     • Antony

      Moet se ek geniet jou woord speling. Moet ek vir jou iets van Wimbeldon terug bring?
      Of hou jy nie van die pommies nie. Miskien iets van Roger Federer hy het immers bietjie Suid Afrikaanse bloed in hom.

     • Karel Combrinck

      As jy regtig wil weet, lees die Ou Testament.

     • sussie se vissie

      Nope.
      Bevrees als dui op n ‘goodie good shoes’ mentaliteit.
      Soort van in n waan in die tuin van Eden ( pre- sondeval ) verkeer.
      Skoenlappers vang en ring-a ring-a rosie met Kussiete speel….is net te wonderlik.
      Als net te AWESOME vir woorde.

     • G

      Mmm ja, gedink dis nie te moeilik om die kishou te uitklop styl plant nie, groete vir Wombat-doom!

     • Vicky

      As jy glo ‘n ander stam is die “uitverkore volk” dan is jy nie jou wit vel werd nie. Gaan bly dan asb in Israel. Wat is dit? Jy mag nie daar gaan bly nie? So jou gunsteling stam laat jou nie toe om hulle volkstaat te bewoon nie, maar tog spoeg jy jou geweldadige Sionisme hier op ‘n altregse webtuiste. Wyk!

     • Antony

      Vicky, wat is fout om pro-Israel te wees? As ek wil kan ek in Israel gaan bly, niks keer my nie. Ek hou van Suid Afrika en wil hier bly.Wat het die Jode verkeerd gedoen? Israel en die Jode is deel van God se plan, hoe lees jy dit? Ek het nie n gunsteling stam nie, ek weet nie waar jy daar aan kom nie. Wie is die superras dan in jou oe? Ek het nie gese die Jode is verhewe bo ander nie. Slegs gese die bybel maak dit duidelik dat God n vriend van Israel seen, en dit sou dwaas wees om teen Israel te gaan, gaan lees die feite…..Glo my ek is baie gemaklik in my wit vel

     • Vicky

      “As ek wil kan ek in Israel gaan bly, niks keer my nie.” Nee, nee eintlik keer jou gentiele bloed jou. Gentiele mag nie in Israel bly nie. Gaan lees mooi jou Bybel, God se kontrak met die Jode is verbreek toe hulle Jesus kruisig. Johannes 3:44. Openbaring 3:9.

     • Antony

      Ek kan baie skrif vir jou gee wat die teendeel bewys. Gaan lees bv. Romeine 11, waar Paulus praat oor die Jode en Israel. Die verbond wat God met Abram en toe Abraham in Genesis 17 maak en die Jode staan vir ewig. Al breek mense, Afrikaners, Jode ens. n verbond met God, sal God nie Sy verbond breek nie. Die hele bybel is vol profesie van Israel, kan nie alles vir jou gee nie, dit sal te lank vat. Punt is jy kan nie die hele Joodse volk blameer vir n handjie vol Jode wat vir Jesus se kruisiging verantwoordelik is nie. So kan jy nie elke afrikaner blameer vir apartheid, wat baie swart mense doen nie.Ek ken baie messiaanse Jode wat tot bekering gekom het.

     • Antony

      My en jou boek verskil sekerlik hemelsbreed.

     • Karel Combrinck

      Wat is “Die Bybel”? 80% van Die Bybel is die Ou Testament en die OT is geskryf vir net een ras: die Israelitiese.

     • Antony

      Net geskryf vir die Israeliete? Wat jy waar kry? Ja die Israeliete is die uitverkore en God stap n pad saam hulle en gaan nog in die toekoms. Die evangelie het na die heidene ( wat ek myself ag ) gekom, Paulus getuig dan daarvan. Elke belofte is ja en amen in Christus. Van Genesis tot Openbaring getuig net van Christus. Of lees jy glad die Ou Tesament nie? Al volke is nou een in Christus, wel die wat Hom aanvaar.

     • Ou Transvaal

      Is jou god dan veranderlik , dan is dit nie die Almagtige EK IS van die bybel nie ?? En moet nie die Israeli’s met die uitverkore Volk verwar nie en dit is nie mense wat nog steeds die Messiah verwerp nie . ‘n Heiden is ‘n vervreemde volksgenoot , met die klem op Volksgenoot .

     • Antony

      n Heiden is n non-jew. As jy nie n gebore Jood is nie, is jy n heiden. Ongelowige moet nie verwar word met n heiden nie.

     • Ou Transvaal

      Ja , die wat sien en nie sien nie en hoor en nie hoor nie (sarkasme af) ???

     • Rifrug

      “Rassisme is n demoniese mag …”. Regtig?
      Ek wil dit graag aan u verduidelik aan die hand van ‘n lesing wat die bekende Afrikaanse skrywer en digter, TOTIUS, (hy was ook mede-vertaler van die 1933 Bybel) tydens ‘n Kongres oor die Rassebeleid in 1944 gegee het. Hy het sy toespraak begin met hierdie woorde: ‘n Liberale vriend en teenstander van Apartheid sê: “Gee my ‘n Bybelteks wat bewys dat apartheid in ooreenstemming is met die uitsprake in die Heilige Skrif.”

      My antwoord was: Vriend, ek het geen verse nie.

      Hy sê toe: Dan het ek die argument gewen.

      Ek antwoord toe: Ek het geen vers nie, vriend. Ek het net die Bybel – die HELE Bybel, want van Genesis een tot Openbaring spreek dit van Apartheid. God self is die groot Skeidings-Maker EN ook die Skepper van wet en orde. Reeds met die Skepping het die Almagtige Skeiding of Apartheid as wet neergelê.

      En dan verduidelik Totius dit so: In die tweede vers van Genesis een lees ons die aarde was woes, leeg en in totale duisternis. M.a.w. in chaos gedompel.

      Toe maak die Almagtige lig, en omdat lig en duisternis nie saam kan bestaan nie – het Hy hulle van mekaar geskei.

      Hierna maak Hy toe die uitspansel en bring ook SKEIDING tussen waters en waters. En onder die uitspansel maak Hy SKEIDING tussen see en droë grond.

      Die son kry die bevel om te heers oor die dag en die maan moes heers oor die nag.

      En daardie heerskappy staan tot vandag toe nog.

      Die Almagtige het egter nie net dinge van mekaar geskei nie, maar ook dit wat bymekaar hoort (soort volgens soort) bymekaargevoeg.

      Die aarde was dus woes en leeg en chaos het daaroor geheers, totdat God dit herskep het en alles wat nie bymekaar hoort nie, van mekaar geskei het.
      En daarmee kry ons die wet wat bepaal dat SOORT net SOORT kan voortbring. En eers TOE hierdie wet in werking kom, het die chaos plek gemaak vir volmaakte orde in die ganse skepping.

      Totius verduidelik verder: Dieselfde skeppingswette wat vir die lig, duisternis, aarde, see, diere en plante geld, het ook vir Adam gegeld: In Gen. 2:18 lees ons dat God nie net vir Adam ‘n hulp gemaak het nie, maar ook een wat by hom pas – Eva was dus soort van sy soort. Totius verwys toe na Van der Kemp wat aan die Kaap vir hom ‘n swart
      vrou gevat het wat NIE (volgens God se orde) by hom gepas het nie.

      Net soos die son en maan opdrag gekry het om oor die dag en nag te heers, so kry Adam opdrag om nie net te vermeerder en die aarde te vul nie, maar ook om daaroor te heers. En die aarde kon net gevul word indien sy nakomelinge elders heen weggetrek het en hulle gaan vestig het op plekke waarvan God reeds vooraf die grense getrek het.

      Hierdie wegtrek- of skeidingsbevel is weer letterlik na die Sondvloed aan Noag en sy seuns herhaal: “Wees vrugbaar, vermeerder en vul die aarde…”
      Maar hulle kry nie weer die opdrag om oor die aarde te heers nie, want die heerskappy daarvan is reeds in die Tuin van Eden aan Satan oorgegee.

      Nimrod, die geweldenaar, was die nuwe heerser wat namens Satan die Babelse Ryk in die laagte van Sinear moes vestig. Hy het die Almagtige se opdrag om die aarde te vul – m.a.w. weg te trek, geïgnoreer. Hy sou vir sy heer en meester ‘n stad bou en die mense daarin verenig sodat dit NIE vir hulle nodig sou wees om oor die aarde te verstrooi nie.

      Ja, alles was in sy guns om ‘n NUWE ORDE (reënboognasie) tot stand te bring – ‘n orde waarin vryheid, gelykheid en broederskap sou heers –
      want hulle het reeds EEN taal gepraat; hulle was almal GELYK, daar was geen APARTHEID nie, en hulle het ook almal dieselfde DOEL nagestreef, nl. om as geïntegreerde nasie en sónder God, op eie krag die hemel te bereik en sodoende die heelal in besit te neem.

      =================
      Dit lyk vir my, Antony, dat jy glad nie kennis dra van wat in die Woord oor apartheid geskryf is nie: Jy mag jou nie met ander volke verswaer nie (Deut. 7:3); jy mag nie ooreenkomste met hulle aangaan nie (Eks. 23:32) ;
      jy mag nie saam met hulle in dieselfde juk trek nie (2 Kol 6:14)., en die belangrikste van alles, dat die Messias met
      sy Wederskoms wéér apartheid kom instel: Mat. 25:32 – “…en voor Hom sal al die nasies versamel word, en Hy sal hulle van mekaar afskei soos die herder die skape van die bokke afskei…”

     • Ou Transvaal

      Vriend ; jy het ‘n kosbaarheid en wysheid uitgewys wat nie deur jare se breinspoel verander kan word nie , daarom moet ons mense belieg word deur die instellings .

     • Rifrug

      Dankie Ou Transvaal!

     • sussie se vissie

      Netjies!
      Verwag maar n repliek ( indien ) in die lyn van:-
      Die koms van Christus is/was die ‘Gelykmaker’.
      ‘All’s forgiven…. ‘ etc etc.

     • Antony

      ‘ Jy mag jou nie met ander volke verswaer nie ‘ Wie is jy? Praat jy van die joodse volk of van byvoorbeeld n witman mag nie hom verswaer met n swartman nie. Kan n mens dit anders om werk n swart man mag homself nie met n wit man verswaer nie. 2 kor 6:14 verwys Paulus van die nuus van Titus dat daar nog baie omgang met ‘pagan’ associations is. Die skrif praat van jy mag nie dieselfde juk as ongelowges trek nie, daarmee stem ek saam. Dit werwys nie na etniese groepe nie. die klem is ongelwiges maak nie saak watse kleur nie. Mat. 25 vers 32 is n verwysing net soos Jesus beveel het gaan verkondig die evangelie aan elke, nasie, volk ens. Die ‘ mekaar afskei soos die herder van die skape van die bokke afskei is dieselfede waar die skrif praat van koring en kaf skei of wyses en dwaas mense. Dit het hoegenaamd niks te doen met Rasse skeiding nie! Dit gaan oor skeiding van ware gelowiges en of ongelowiges en of sogenaamde gelowiges. Ek se definitief nie alle gelowe is reg nie, en Angus ook nie. Daar is net een bemiddelaar en dit is Jesus, die enigste weg na God. Deut 7:3 se God vir die Israeliete hulle mag nie met ander volke trou nie. Die verwysing is omdat daai volke vals Gode dien, weereens nie verwysing na etniese groepering nie. Hoe verklaar jy Moses se huwelik met n swart vrou? Die nuwe wereld orde is alreeds aan die gang, ja ek stem saam, maar dit het hoegenaamd niks te doen met Ras nie. Dit sal uiteindelik die antichris as leier he. Dit gaan soos die woord Anti se mense wat Anti-Christus is. Daardie anti-Christus kan dan noodwendig, wit, swart, chinees, enige iemand insluit.

     • Rifrug

      “Ek se definitief nie alle gelowe is reg nie, en Angus ook nie.”

      As jy jou eskatologie bietjie opskerp sal dit regtig help. Angus is deel van die ekumeniese beweging wat wil hande vat reg oor die geloofsspektrum … en almal wil laat terugkeer onder die wye sambreel van die Rooms Katolieke Kerk … en die RKK is die vrou van Openbaring 17 wat op die draak sit, die vals godsdiens van die eindtyd.

      Angus says: ( http://angusbuchan.co.za/tag/fnb-stadium/ )

      “The visible unity of the church (with each other and with God) speak very strongly to the world. The Holy Spirit then brings conviction. But if we remain passive, we have no impact and nothing changes. It is when we draw up, UNITE and gather in a Holy Assembly, that a message of new direction is loud and clear. And this is only the beginning of change. Only a united church can heal a divided nation. #BeTheChange”

      There is only One Way that I know of, and that is Jesus Christ the Son of God. (John 14:6) What could this “new direction” possibly be? The new direction is headed right back to Rome and it’s Universal Religion called the Roman Catholic Church. What “change” is Angus Buchan speaking about? When all the world’s churches and faiths “UNITE and gather in a Holy Assembly”, we will revert back to the Dark Ages where the Roman Catholic church will rule the world with iron teeth and join Islam to behead those who chose Jesus Christ the Son of God over The Catholic Christ.

      https://www.discerningtheworld.com/2017/04/19/angus-buchan-time-unite-faiths-under-rome/

     • Antony

      Angus Buchan wil nie die kerk unite onder die Katolieke nie, waar kom jy daaraan.Jy kan die bogenoemde enige manier interpreteer, om jou te pas. Daar word gepraat van n united bruid van Christus, Angus het niks met die Katolieke te doen nie. As hy die apostoliese ‘ creed ‘ bid se hy duidelik dit verwys nie na die Roomse Kerk nie. The Holy Catholic church praat van universal ( die woord catholic beteken ‘ wereldwye ‘) Ek dink ook die Katolieke is van die pad af.

     • Rifrug

      Goed, verdedig jy dan maar vir Angus. Ek sluit hierdie gesprek af met die woorde van 1 Korinthiërs 14:38 Maar as iemand onkundig is, laat hom onkundig bly.

     • Antony

      Stem saam. Iemand is.

     • Rifrug

      Jip. JY!

     • Antony

      Rifrug. Wil jou vra en dit is glad nie om met jou te verkil of reg of verkeerd nie. Wat is jou opinie oor vandag se gospel musiek soos bv . Chris Tomlin, Kari Jobe, Kim Walker Smith, Hillsongs, Jonathan Helser-‘ No longer Slaves ‘. Is dit vir jou ‘ nice’?

     • Rifrug

      Sal met jou eerlik wees, behalwe Hillsongs, het ek nog nie eers een van die name gehoor nie. Hier waar ek bly, hoor ek ‘n hele paar maal in die dag ‘n Visarend roep! Waarom sal ek na mense se gebler wil luister as ek die Skepper God se lied uit die natuur kan hoor? Vanaand is dit kriekies en paddas … ek kyk glad nie TV en luister ook nie radio nie. So sorrie, ek is “disconnected” van vandag se “gospel” musiek.

     • Antony

      Sjoe, dit klink nice, daar stem ek saam baie beter. Gedog ek vra jou, dink jy sal daarvan hou. Geniet dit….

     • Rifrug

      Sien my kommentaar hieronder oor jou stelling “Angus is great” … oppas om mense te vereer!

     • Antony

      Stem saam, as ek se hy is great verstaan jy my verkeerd. Ek eer bv. my vrou of my ouers, dit is in diesefde lig. Om mense te aanbid, jy weet wat ek bedoel, om mense n ‘ Idol’ te maak is heeltemal verkeerd. En , Ja waar ek saam stem meeste TV predikante het in die ‘ prosperity gospel’ vas gehardloop wat maklik is om te sien. Voorbeelde Benny Hinn, Kenneth Copeland, Jessy Du Plantis, Mike Murdock ens.Ek dink die ouens is ‘ CONMEN ‘, en ek weet jy dink Angus ook, maar ek dink nie dit van hom nie. Die prosperity Gospel is een van die grootste euwels van ons tyd want dit maak ‘ gifts ‘ groter as die GIVER ‘. Daar is verseker plek vir Christelike musiek wat opbouend is, vra vir Koning Dawid, ek glo hy sal vir jou kon se. Jy soek nie die Here in die musiek nie, jy eer hom deur die musiek…

     • Ou Transvaal

      Kolskoot Rifrug …snaaks Angus het apologete maar die Vader moet maar die agterstoel in neem sonder dat daar na Sy Wil gevra word .

     • Antony

      Die Vader en Jesus is die enigstes wat opgehef word by Angus se dienste. As jy nie daar was nie, sal jy nie weet nie.Dit is nie n lee godsdiens waar mense vir n uur op n Sondag kerk toe gaan en die mende bid dat die tyd verby gaan en psalms en gesange sing, wat klink as daar n begrafnis plaas vind nie.

     • Rifrug

      Jammer ou Antony, ek was ook al by ‘n Angus ‘show’ ..
      Die manier wat hy ‘Amoen” skreeu … is vir my baie verdag. Vind self maar uit wie daardie afgod is wie se naam hy so skree. (Tut Ank Amun kan vir jou ‘n leidraad wees)

     • Antony

      Nee maat jy weet dit is Amen.Dit is bietjie far-fetched.

     • Rifrug

      OK, as jy so sê … dan moet dit seker so wees

     • expatNederland

      die afrikaner se enige referentiekader is die bybel. Daar is geen vooruitgang. Bly hang in die verlede in ‘ een sprokiesboek van 1000 jaar gelede.
      Ondertussen is ons lekker verdeeld.
      99% van afrikaners is passief, wil sigself offer als martelaren vir Jaweh, intussen moor die satan Malema na hartelus. Feitelik is die Satan magtig. Mens kan direk concreet sy werk sien en meet. Vanaand 99% seker weer ‘n bybel boer vermoord deur Malema satan demoon.

      Feit. Satan is sterker, magtiger, dan Jaweh.

      Lees grondwet artikel 9(3) en artikel 10.

     • Rifrug

      “Satan is sterker, magtiger, dan Jaweh.”

      Nou aanbid hom dan.

     • expatNederland

      Ek aanbid niemand.

      Dit was ‘m metaforiese vergelyking. DIe boodskap kom anders nie aan.

     • expatNederland

      een van die groot oorsake van rassisme is.. godsdiens.

     • Antony

      Jou punt is? Ek neem dan aan jy is glad nie rassisties nie want jy glo nie in God nie.

     • Republican

      Om nie in God/e te glo nie het niks met rassisme uit te waai nie. Jy kry geharde rassiste en ant-rassiste onder ateiste, agnostics en gelowiges

     • Antony

      Stem 100 % saam met jou.

     • Antony

      Weet nie wat jou punt is nie ek is meer van n tennis ‘ Fan ‘!

     • sussie se vissie

      Tensy jy in die korporatiewe beweeg….sal jy verstaan BEMARKING is n essensiële element vir kapitaalgroei.
      Die oogmerk: $$$$.
      ‘After all….a sucker is born every minute’.
      PS.
      Onthou tog om vlgde jaar op Wimbledon MM tartan berets, serpe, Skotse rokkies en voetkombersies te smous.
      Net nie dat van die manne in Skotse rokkies tennis speel nie.
      Met wat ek verstaan van die Skotte….kan daar ( met dit in gedagte en tennisballe wat vlieg ) – dalkies net n “balls-up” kom.

   • expatNederland

    die bid-k@kaspul passiviteit speel mooi in die kaarte van EFF/ANC.
    Eks eintlik bly dat ek ‘n EU-paspoort het, en in ‘n welvarend vooraanstaand EU land woon. ‘n Fysiek klein land. Wel een land van grootse krachtdadigheid.

    • Antony

     Sjoe ek moet se, sal jou graag wil ontmoet, jy het al die antwoorde so ver van Suid Afrika af. Jy het seker baie wonder ‘ powers’ . Ons noem jou Super-expat. Glo jy regtig alles wat jy ‘ post ‘?

  • sussie se vissie

   Minder ‘fantastiese’ dag in Coligny.
   Slat daar n landlyn na Roy Rodgers?
   Dit wil blyk die bede van 1mil kampeerders val kort.

 • Thys Du Plessis

  Wie ook al die brief geskryf het, dankie jy is reg men ken n boom aan sy vrugte, dit is omdat ons volk nie die boom’e aan hulle vrugte ken nie, of omdat ons volk verslaaf geraak het aan slegte vrugte dat ons is waar ons is. Angus lieg, nie net oor die getalle van sy byeenkomste nie, en voor hy dit nie in die openbaar erken en bely dat dit verkeerd is nie kan hy on moontlik van God gestuur wees.

  • Hansie Louw

   My eerste berekening was dat daar dalk so 600 of 700 000 mense was. Dit was redelik vroeg gedoen (seker so 10 vm die Saterdag). Fotos wat ek na die tyd gesien het, het eers vir my vals gelyk, dalk van ‘n ander byeenkoms het ek gedink. Dit is van die koppie geneem waar die drie kruise was. met die kyk daarna het ek my skatting vergroot na 1m mense of wat, maar ek is onseker. Angus self het op die dag gesê dat dit ‘n miljoen mense is, maar dat ons dit nie sal kan verifieer nie. ‘n Mens sou waarskynlik met ‘n lugfoto ‘n telling kon hou. Daar was voorts nie net wittes daar nie – natuurlik te min mense van ander kleure (om dan nou die onderskeid te maak). Om egter die miljoen ‘n argument te maak om te sê Angus is nie van God gestuur nie omdat daar nie presies ‘n miljoen mense was nie is amper dieselfde as om te sê dat die bord wat wys dat ek nog 145 km weg is van Bloemfontein is verkeerd omdat die bord eintlik 140,2 km weg is van die sentrum van Bloemfontein. Dit is dan dieselfde om te sê dat die man of taakspan wat gestuur is om die bord te plant het geen gesag nie en is nie gestuur nie omdat hulle die bord 200 meter verkeerd geplant het, maar dit stop nie daar nie. Dit hang van jou perspektief af, want die bord meet gewoonlik tot die middel van ‘n dorp of stad of tot by ‘n vaste punt in die plek. Die buitewyke van die plek is dan heelwat nader as die middelpunt of vaste punt.

   Hierbo is die logiese kyk daarna, so ek wil nie eers op die geestelike “kyk” ingaan nie. As jy nie wil sien nie, kan jy bloot in ‘n ander rigting kyk of jou oog styf toeknyp. As jy nie iets wil sien nie, sal jy nie en jy sal allerlei “redes” kan aanvoer om jou posisie te verduidelik. Dit maak dit egter nog nie die waarheid nie.

 • Antony

  Johann, ek stem saam met jou. Net mense se selfsugtige opinies.

 • Rifrug

  Dankie Jan … Puik aanhaling en só van toepassing!

 • Antony

  Angus is great. Hoogste bome vang……..?

  • sussie se vissie

   So is my Great Dane.
   Hy sien hoë bome aan vir n bossie as hy been lig.

  • Rifrug

   “Angus is great”

   Antony, weet jy aan wie laat jy my dink met daardie uitspraak van jou?

   ‘n Selfmoordbomaanvaller. Hulle skree mos “Allahu Akbar” (Allah is great) net voor hul hulself opblaas… en hul geloof se naam (Islam) beteken vrede.

   Jy skree net “Angus Akbar” en jou geloof se naam is $halom Ministries … seker toevallig … beteken $halom ook vrede!

 • Antony

  Ek verlaat definitief nie die land nie. Ek is baie ernstig oor die land, volk en my geloof, dit is my hele punt. Ek ontken glad nie dat daar groot probleme in die land is nie. Dit is juis hoekom dit n aanhoudende en klem op aanhoudende geestelike oorlog is… Ons land en veral mense in groot en belangrike posisies word geken merk deur voorvader aanbidding wat slegs beveg kan word deur geestelike oorlog voering, wat gebed insluit, of dit nou in jou binnekamer is of met bid dae soos met Angus. Jy se ‘ wat ernstig oor hulle geloof, volk en land is”- Wil jou een vraag vra wat is jou oplossing vir Suid Afrika, behalwe om al die foute uit te wys.
  Hoe stop ons al die geweld, verkragting, plaasmoorde, negatiewe rand ens. Angus en mense wat daar was wend ten minste n poging aan om dit voor die ‘Here ‘ te bring. Ongeag of jy met sy preke, teologie, 700 000-00, 1000 000-00 of watter getal daar ook was saam stem of nie, dink jy die ‘Here’ het glad nie daai dag geluister nie? Dit is n aanhoudende proses van voor die Here gebring moet word.Ek glo dit 100 %.

 • Antony

  Jou verduidelik wat ek bedoel het. Glo my die sogenaamde ” Islam..” vrede is nie my vrede nie…Laat hulle maar hulself opblaas as hulle die leeun wil glo. Ek weet waar my Vrede is.

 • expatNederland

  700k vir Oom Aardappel. En fokkol oplossing vir Coligny. Die predikers bid, en volksgenote vermoord soos vlieë. Terwyl ‘n EFF-supporter l laggend ‘n volkgesnoot se kop inmekaar slaan, of huis afbrand, en boer met bybel in die hand.. Die “magtige” god kom help nie. Waar is hy?
  Spring maar voor ‘n EFF-terroris in met die Bybel. kyk of dit help. Offer jou lewe op. Wees ‘n martelaar. Alternatief, loop saam met Oom Aardappel & bybelversies na Satan Malema.

  Die satan is sterker, magtiger en hy is georganiseerd. Hy het ‘n strukturele plan. Sy plan WERK. Sy demone volg hom. Die satan is EFF/ANC. Die satan WEN.

  Gebruik jou R5,000 Aardappel-geldjies om Afrikforum te ondersteun, wat daadwerklik concreet AKSIE onderneem. Daarna kan jy nog heeldag en nag bid.

  Ek’s bly dat ek in Europa woon. Thys gaan seker met bybelverse skrou.

  • besoeker

   Jy is verkeerd op soveel stellings. ‘Satan’ het NIKS met enige iets te doen nie. Satan bestaan nie in die realm wat die Enige ( let wel nie drie-enige) Ware en Lewendige God geskep het nie. Satan en sy demone is ‘n fiksie figure en god wat die christendom geskep het in die NT om die oordele en strafgerig van God te verklaar. Hulle god van liefde skep ‘n vas gerustheid skep en hulle liefde is oorsaak van al die onheil. (en ja ek weet- tientalle woorde soos duiwel, satan, engele, bose geeste in die NT – soek maar en vergelyk hoe vertaling gedoen is terwille van die ‘satan’ se ‘bestaan’)

   Oordele is vir aarde en strafgerig vir Sy eiendomsvolk.

   Angus kan bid totdat hy blou is- die bloed sal vloei.

   • Antony

    Besoeker, Ek kan nie regtig agter kom glo jy in God of nie? Duidelik weet ons wat jy glo oor Satan. Nou die bloed wat gaan vloei, is jy n ‘Modern” William Wallace, beplan jy iets wat ons nie van weet nie?Onthou my vraag in die eerste sin.

    • sussie se vissie

     Steur jou nie.
     In die geval skroom ek nie om pro amico vir jou op te tree nie.
     Die pasiënt is so mal soos n hondsdol vlakhaas.

   • sussie se vissie

    Red alert.
    Mamma whetu van die IV-toring aan’t woord.
    Gedog die hoeveelheid afduime op Vaandel sal begin neuk.

   • Republican

    “Satan” en jou “God” het niks met enige iets uit te waai nie. Geen bewyse nie.

  • Antony

   Ja-nee, nou plaas jy n clip van 2 ateiste wat n emosionele vrou ‘ manipulate. Jy moet redeneer jouself, dit sal regverdig wees. Jy met jou beperkte vermoe en as jy gelukkig is jou 30 duisend dae op aarde se bestaan lyk dit vir my, jy in jou eie opinie bevraagteken jy God se almag. Sjoe jy is braaf!! Jou klein wereld het definitief die strokiesboek wat jy na verwys nodig.

   • expatNederland

    Ek wed 99% kans jy is Jaweh-aanbidder want;
    1. Jy het opgegroei in ‘n Jaweh-groupie omgeving.
    2. Jy praat Afrikaans omdat jou ouers afrikaans was.

    Welke religie sou jy gehad het as jy in Saudi Arabië grootgeword het?

    Kan jy hierop reageer..?
    1. Is god almagtig?
    2. Het hy alles geskape.. dus Lucifer ook?
    3. Het god die mens wel/niet een vrye wil gegee? [sien: Mafia baas]
    5. Deur wie is die skepper geskep? [fisika: snaar teorie]

    en.. dit …

    Mafia baas;

    • Antony

     Ek antwoord jou graag. Nee ek is nie afrikaans nie, ek is engels gebore maar ek het groot agting vir die afrikaners aangesien my ma afrikaans is en ek myself dan seker kan ag as afrikaans.Ek is n Christen, maar dit klink asof jy half verwys na ‘Jehova witnesses, maar jy is seker net sarkasties.Jy vra is God almagtig : Ja ( ek verstaan nie jou redenasie nie) Ja hy het alles gemaak insluitende Lucifer.Ja God het die mens vrye wil gegee.Deur wie Is God geskep? Dit is my gunsteling vraag. God is nie geskep nie. As jy quantum physics verstaan, niks kan uit niks kom. As God a creator het, het hy weer creator en die volgende weer n creator. God trancends space and time.Dit is al ewig ateiste se redenasie. Alles het n cause wat n begin het. God het nie n cause nie. God het nie n begin of einde nie. Die feit dat jy nie God ken nie maak nie jou stelling waar nie.Jy sien jy glo dat alles en materie net wonderlik sommer net ingepop het en alles van die mens tot n vis, tot water tot suurstof net ontstaan het, alles gelyk om lewe te skep.Se my dit as evolusie waar is: Hoekom is daar ongeveer net 8 biljoen mense op aarde? al gaan jy 50 duisend jaar terug met 2 mense, male and female, jy sal met my saam stem dit is wat jy nodig het vir voortplanting en hoe male en female saam sou evolve het is ook onmoontlik, maar kom ons se dit is so. Slegs 50 000 duisend jaar gelede, met normale populasie groei moet daar letterlik triljoene mense op aarde wees. As jy regtig glo dat jou oupa….oupa….oupa….groetjie n aap was, en dit op die tafel wil gooi, moet jy maar luister na so n belaglike idee. As evolusie waar is. waarin evolve jy nou daar in jou landjie. Is jy besig om in iets te evolve wat nog nie ontdek is nie. Of evolve jy nou in n aap weer, of miskien n vis? Of miskien evolve jy in n laptop soos jy nou die post lees. Dit is n belaglike redenasie van ateiste.O en ek het nie n Christen groot geword nie, ek het een geword.Ek kan nie God se almag of tydloosheid bewys nie net soos jy nie evolusie kan bewys nie. Jy moet Hom ken in n space that trancends space en time. Selfs Dawkins die ateis se daar is verskillende space en time, maar hy verstaan dit self nie.Mooi bly en lekker aand.

  • Antony

   https://youtu.be/zaKryi3605g

   Net vir my een van Dawkins se beste oomblike.

 • expatNederland
 • Antony

  Wat gee jou die idee dat slegte goed nie met goeie mense kan gebeur, en self gelowiges.. Ek weet jy glo nie in Christus nie, maar wat kan n mens dink dat hy gevrywaar is van hartseer, as Christus dan self so gely het.Gebed werk verseker, maar ons moet die heeltyd bid teen mense soos jy wat dood spreek. Natuurlik is die moorde negatief, dit is n gebroke wereld, wat jy ook in leef, maar daar sal n tyd kom wanneer dit nie meer so sal wees nie. ‘ Dood waar is jou angel..waar is jou oorwinning.?..Expat jy lewe nie net vir die tydelike wereld nie.Dink jy alles eindig hier en dan is dit lekker verby en jy gaan in jou ewige slaap in en dit sal so wees vir ewig.O nee, daar is baie wat kom hierna. jy sal sien Suid afrika sal herstel.Daar is n groot gelowige in jou….jy moet dit net erken….mooi aand….

  • expatNederland

   goed dat jy dit alles glo. Jy’s een goeie mens.
   Ja ek wil dat ZA goed gaan. Mense in ZA verdien ‘n rustige lewe, kanse, moontlikhede, werk, selfoontplooiing. Haat en nyd kos ontsettend veel energie.

   Ons op die forum moet dink hoe mens op MASSA-aksie vrede geluk en acceptatie kan verkondig.. sodat dit vir elke mens sin maak.. Massaal NLP. (neurolistic programming). DIe bevolking Zoeloe/Afrikaner/SePedi moet posetief geïnspireerd word. Helaas met bybeltekste kom jy nie ver. Mens moet prakties aksie onderneem..

   Ons moet SAAM pro-aktief dink oor hoe mens <=2020 op kort termyn die gewelddadigheid met 90% verminder. Nie alleen vir Afrikaners, maar ook voor ander cultuurgroepe. ALLE culture moet elkaar begryp.. Sodat ons as goeie bure naast elkaar kan leef.

   rus, vrede en saligheid is noodsaaklik vir selfontplooiing.. veral in ZA.
   Kinders mag nie in geweld grootword. Daarmee verpes mens die toekomst.

   • Antony

    Daarmee stem ek saam….

    • expatNederland

     Ek snap die goeie bedoelingen van geloof.
     Probleem wat ek daarmee het in ZA specifiek. Dit is abstrakt.

     Oom aardappel sorg vir een goed gevoel. Helaas verander hy NIHIL aan die moord, verkragtinge in ZA.

     Daar is arm lande in die wereld.. soos Marokko en Thailand.
     Verskil is.. daar is geen haatspraak. Voor sy eie kudde preek is maklik, gaan soek die haatstokers op. Verover hul vir ZA, vir almal, bou een land. Dan doen Oom Aardappel & kudde iets goeds. Anders is dit blablablaaaaaa.