Polisiebeampte vermoor, 2 ernstig beseer in Paryse Champs Elysees terreur-aanval

Die aanvaller hardloop na die polisiebus
Deel op

Een polisiebeampte is dood en twee is ernstig beseer tydens ‘n skietvoorval in die sentrum van Parys, het die Franse ministerie van binnelandse sake gesê. President Francois Hollande het gesê die skietery was van “terroriste aard” terwyl die Islamitiese staat (ISIS) aanspreeklikheid vir die aanval aanvaar het.

Die skietery het plaasgevind op die sentrale boulevard van die Champs Elysees. Die vermeende aanvaller is ook in die skietery doodgeskiet, volgens die polisie.

Die Franse president, Hollande, het na ‘n krisisvergadering by die presidensiële paleis gesê dat alle leidrade aandui dat die aanval van ‘n “terroriste aard” is.

Hollande het die publiek verseker dat “ons absoluut waaksaam sal wees” tydens die komende presidensiële verkiesing.

Hy het aangekondig dat ‘n veiligheidskomitee Vrydag om 8:00 sal byeenkom vir ‘n vergadering, en bygevoeg dat ‘n nasionale huldeblyk aan die vermoorde polisiebeampte gehou sal word.

Die polisie probeer vasstel of die skieter medepligtiges het. Intussen het die Franse ministerie van binnelandse sake bevestig dat die lewe van die polisiebeampte, wat swaar gewond is tydens die aanval, nie meer in gevaar is nie.

“Die identiteit van die aanvaller is bekend en is nagegaan. Ek sal dit nie gee nie, want ondersoeke oor aanvalle is aan die gang. Die ondersoekbeamptes wil seker wees of hy medepligtiges gehad het of nie gehad het nie,” het Francois Molins, die aanklaer van Parys, aan verslaggewers gesê.

Die Franse ministerie van binnelandse sake het vroeër in ‘n Twitter-pos bevestig dat die aanvaller ‘n polisiebus wat op die boulevard geparkeer was, geteiken het.

Die gewapende man wat die polisieman doodgemaak het, was reeds bekend aan wetstoepassers, het die polisie bevestig sonder om die identiteit van die aanvaller te openbaar.

‘n Buitelandse burger, is ook beseer as gevolg van die aanval, het die Parys-aanklaer Francois Molins aan BMF TV gesê.

Die polisie deursoek tans ‘n verdagte skuiling in Chelles, ‘n gemeente in die oostelike voorstede van Parys, sowat 20 km van die sentrum, het Le Parisien berig.

ISIS het die aanval as hul werk bevestig, het AFP berig, met verwysing na die mediaagentskap Amaq, wat geaffilieer is met die terroriste-groep. Dit het ook Abu Yusuf al-Beljiki as die man agter die aanval uitgewys.

Die skietery het plaasgevind omstreeks 21:00 (plaaslike tyd) naby die Franklin D. Roosevelt metro-stasie in die 8ste distrik van die Franse hoofstad, die Franse RTL TV-kanaal berig.

In die tussentyd het ooggetuies aan die plaaslike media gesê dat die aanvaller uit ‘n motor gespring het en met die Kalashnikov-aanval op die beamptes geskiet het. Hierdie inligting is dan gedeeltelik bevestig deur die woordvoerder van die binnelandse diens, Pierre-Henry Brandet, wat aan joernaliste gesê het dat “‘n outomatiese wapen teen die polisie – ‘n oorlogswapen – gebruik is.”

Die voorval kom net dae voor die eerste ronde van die Franse presidensiële verkiesings, wat geskeduleer is vir 23 April. Marine le Pen van die Nasionale Front het haar “solidariteit met die [Franse] veiligheidsmagte, wat weer geteiken word, uitgespreek.” Le Pen het aangedui dat sy haar presidensiële veldtog Vrydag sal uitstel, volgens AFP.

Die voorval kom net twee dae nadat twee mans in die Franse suidelike stad Marseille aangehou is, op die vermoede dat hulle ‘n “gewelddadige en dreigende aanval” voor die presidensiële verkiesing beplan het. Gewere en plofstowwe is na wat berig word tydens die soektog in hul woonstel gevind. Een van die verdagtes is onlangs na Islam bekeer, volgens Le Soir.

Neem deel aan die gesprek en lewer gerus hier onder kommentaar!

L.W. U gebruik die Disqus-kommentaarafdeling op eie risiko en PRAAG, die redaksie of enige verwante persone of entiteite aanvaar geen verantwoordelikheid vir u kommentaar en watter gevolge ook al daaruit mag voortspruit nie. Terselfdertyd vereis ons dat u ter wille van beskaafdheid, redelikheid en die gerief van ander gebruikers, u sal weerhou van kwetsende taalgebruik, vloekwoorde, persoonlike aanvalle op medegebruikers, twissoekery en algemene "trol"-gedrag. Enigeen wat só 'n laspos word, sal summier verbied word en sy IP-adres sal insgelyks versper word. Ons sal ook nie huiwer om, waar nodig, kriminele klagte aanhangig te maak teen individue wat hulle aan dreigemente, teistering of intimidasie skuldig maak nie.