Le Pen weier ‘oligargiese vadoek’ in die agtergrond

Frankryk se Front Nasional het Woensdag die blou vlag van die Europese Unie ‘n “oligargiese vadoek” genoem en het voorspel dat sy dae getel is, volgens Reuters.

Die partyleier het geweier om op ‘n openbare platform te praat waar die EU-vlag vertoon word.

Die Franse TV-kanaal TF1 het ‘n vlag van die Europese Unie uit sy ateljee verwyder nadat Marine Le Pen daarop aangedring het dat slegs die Franse vlag tydens haar onderhoud met die uitsaaier sigbaar moes wees. Volgens die plaaslike media het TF1 ingestem om die vlag Dinsdagaand te verwyder.

Die verteenwoordiger van die Europese Kommissie in Frankryk, het getwiet: “Trots oor ons vlag, simbool van eenheid, solidariteit en harmonie tussen die volke van Europa. Kom ons steek dit nie weg nie,” nadat Marine Le Pen die blou-en-geelster vlag van die EU geweier het.

Die FN is ook nie geamuseer deur die EU-verteenwoordiger se twiet nie. “Jy sal sien, ons sal binnekort jou oligargiese lap in die kas pak,” het Florian Philippot Le Pen se tweede-in-bevel in reaksie op die EU gesê.

Le Pen het opgemerk dat sy verkies is deur Franse kiesers en nie die Unie nie. “Ek wil die president van die Franse Republiek wees. Ek wil nie president van die Europese Kommissie wees nie. Ek dink die EU het baie skade aan ons land gedoen,” het Le Pen aan TF1 gesê toe sy gevra is om haarself te verduidelik oor die EU-vlag.

Die EU-vlag is gereelde agtergrond op TV.

Meningspeilings is deurmekaar aangesien die gaping met Marine Le Pen se ander aanspraakmakers steeds verander, maar die grootste demografiese blok vir FN-ondersteuning kom van jonger kiesers tussen 18 en 24 jaar, waar Le Pen met 40 persent ondersteun word. In die Verenigde Koninkryk het die anti-immigrasie UKIP net agt persent gemonitor, wat daarop dui dat daar ‘n duidelike ekonomiese rede in Frankryk is vir die werklose jeugdiges om vir Le Pen te stem.

Jean-Luc Mélenchon, die ver-linkse kandidaat, het twiets uitgestuur vir Europa en vir die EU, het AFP berig. ‘N FN-amptenaar Joffrey Bollée het opgemerk dat Mélenchon “inderdaad ‘n agent van die stelsel is net soos die ander”.

Jeugwerkloosheid in Frankryk raak bykans ‘n kwart van werkers, in Duitsland is dit sowat sewe persent en in die Verenigde Koninkryk is dit 12 persent, volgens data wat deur die webwerf Trading Economics ingesamel is.

Dekades van ekonomiese wanbestuur deur sosialiste en sentrumpartye het gelei tot hoë vlakke van jeugdwerkloosheid, min werksversekering en verminderde sosiale mobiliteit. Maandag het Le Pen belowe om alle immigrasie met onmiddellike effek op te skort indien verkies, ‘n voorstel wat nie in haar manifes verskyn nie.

Twee van die mees prominente figure in die Front National, David Rachline en Marion Maréchal-Le Pen, is in hul twintigerjare.

Neem deel aan die gesprek en lewer gerus hier onder kommentaar!

L.W. U gebruik die Disqus-kommentaarafdeling op eie risiko en PRAAG, die redaksie of enige verwante persone of entiteite aanvaar geen verantwoordelikheid vir u kommentaar en watter gevolge ook al daaruit mag voortspruit nie. Terselfdertyd vereis ons dat u ter wille van beskaafdheid, redelikheid en die gerief van ander gebruikers, u sal weerhou van kwetsende taalgebruik, vloekwoorde, persoonlike aanvalle op medegebruikers, twissoekery en algemene "trol"-gedrag. Enigeen wat só 'n laspos word, sal summier verbied word en sy IP-adres sal insgelyks versper word. Ons sal ook nie huiwer om, waar nodig, kriminele klagte aanhangig te maak teen individue wat hulle aan dreigemente, teistering of intimidasie skuldig maak nie.
 • Hans Onrust

  Die vlag werd met de eigen valuta in de hand op pad naar Brexit, ook in GB al jaren niet vaak gewapperd.

  Wel in Duitsland, terwijl er daarvandaan nogal wat goedlopende bedrijven naar Krankrijk zijn verplaatst om straks bv. met een nieuwe LeClerque tank in Mali te kunnen rondrijden.

  Francois Mitterand noemde de DM ‘de Duitse atoombom’ en eiste deze EUSSR. Ter onderpand van een ‘verenigd Duitsland’.
  Alle WE landen zijn vanaf de jaren ’60 verzopen in de Afrikanen/moslims en ook werden miljoenen Oost Europeanen toegelaten.
  Over de schade aan de WE volken mocht en kon nooit constructief gesproken. Laat staan dat aan de noodrem trekken werd toegestaan.

 • Flip Kriel

  Vergelyk dit met Merkel wat op ‘n byeenkoms van die CDU die Duitse vlag uit ‘n partygenoot, wat die vlag geswaai het, se hande geruk het en seker op die vloer sou gegooi het en daarop getrap het as ‘n ander persoon die vlag nie by haar geneem het nie.

  • Hans Onrust
 • sussie se vissie

  Wil amper vra waaroor kla Duitsland, Frankryk en Kwien bewoners.
  Jeugwerkloosheid luidens die handels indeks van NSA staan ‘ons’ op 51.54%. ( 2013 – 2016 )
  My vermoede ( en veroorsaakte rede ) hiervoor weergegee…oënskynlik tot groot hartseer en verdriet vir Praag se Groot Uitveër.

  • Hans Onrust

   De echte werkloosheid is in die door u genoemde landen veel hoger dan de officiële cijfers tonen, sussie.
   Het wemelt van de quasi ‘jobs’ (moderne slaven)die geen perspectief bieden.

   • sussie se vissie

    Neem kennis.
    Dki Hans.

    • Hans Onrust

     😉

     Ook gaande bij misdaadcijfers etc.

 • Suidpunt

  “…maar die grootste demografiese blok vir FN-ondersteuning kom van jonger kiesers tussen 18 en 24 jaar, waar Le Pen met 40 persent ondersteun word. In die Verenigde Koninkryk het die anti-immigrasie UKIP net agt persent gemonitor, wat daarop dui dat daar ‘n duidelike ekonomiese rede in Frankryk is vir die werklose jeugdiges om vir Le Pen te stem.”

  Vreemd hoe CNN nou juis die “roesblok” besoek het waar veral die ou mensies nog oor is. ‘n Hele saal vol grysaards. Die voormalige staalfabriekwerkers. Dit skep klaar die indruk vir die internasionale TV-kyker (wat absoluut niks weet wat binne Frankryk aangaan nie) dit is slegs die oumense wat vir Le Pen ondersteun (met die onderliggende boodskap – diegene wat verlang na een of ander “goeie ou dae”).

  • G

   CNN is die beste ligte vermaak beskikbaar ek stem saam. Dit laat gewone mense slim voel.

 • Skisofreen