Demokratiese globalis bepaal nou Trump-beleid

Deel op

Gary Cohn, ‘n demokratiese en disleksiese voormalige Goldman Sachs bankier, is tans die Withuis se nuwe liefling. President Trump, berig Reuters, noem Cohn sy nuwe gunsteling persoon, en “een van my genieë,” volgens ‘n bron naby aan Cohn.

Cohn is die direkteur van die Nasionale Ekonomiese Raad (NEC), en luidens ‘n berig in The Rolling Stone van 2011, eintlik ‘n krimineel wat aangekla behoort te word omdat hy wetgewing wil ongedaan maak, die sogenaamde “Fiduciary Rule” van die Dodd-Frank-wet, om finansiële instellings verantwoordelik te hou vir besluite rakend hul kliënte se fondse.

Luidens Reuters is Cohn een van die magtigste globaliste in die VSA wat tans ekonomiese beleid bepaal, ten spyte daarvan dat hy nooit vir die Republikeine gestem het nie en ook nie deel was van die Republikeinse veldtog vir Trump nie. Bronne sê dat nadat Cohn by Trump aangesluit het, is al sy konserwatiewe Republikeinse adviseurs, insluitend Steve Bannon, afgedank.

Adam Brandon, president van die konserwatiewe groep FreedomWorks, sê die deurslaggewende ekonomiese herstelplan wat Trump tydens sy veldtog voorgestel het vir die heffing van belastings op ondernemings en ryk individue is nou heeltemal van die baan. Die plan was die breinkind van konserwatiewe ekonomiese beleidsdeskundige Stephen Moore, ‘n lid van die gesiene Heritage Foundation.

Die Amerikaanse president verlede week getwiet: “Ons weermag groei en is vinnig besig om sterker as ooit tevore te word. Om eerlik te wees, ons het nie ‘n keuse nie!” Maar voor sy verkiesing het Trump kiesers wysgemaak dat konflikte elders nie gewens is nie. In Maart egter, het Trump gevra dat Amerikaanse wetgewers die begroting van die Pentagon verhoog met $54 miljard.

Brasilië, Rusland, Indië, China en Suid-Afrika het sedertdien ‘n gesamentlike BRICS-verklaring uitgereik wat Amerikaanse militêre optrede in Sirië wat nie deur die Verenigde Nasies gemagtig is nie, veroordeel. Die verklaring veroordeel ook die VSA se skendings van internasionale reg, en doen ‘n beroep op die reg op territoriale integriteit en soewereiniteit.

Intussen het Thomas L. Friedman, ‘n New York Times-rubriekskrywer, openlik aangevoer dat Trump die internasionale terreurgroep ISIS moet ondersteun in Sirië: “Maak dat hulle [Rusland en bondgenote] ‘n twee-front oorlog veg – die matige rebelle aan die een kant en ISIS op die ander. As ons territoriale ISIS in Sirië nou verslaan, sal ons net die druk op Assad, Iran, Rusland en Hezbollah verminder en hulle in staat stel om al hul hulpbronne te wy om die laaste matige rebelle in Idlib te verslaan.”

Trump, onmring deur sy nuwe raadgewers

Bronne sê Friedman is ‘n bondgenoot van Cohn. Friedman het vermoedelik nog nie ingesien wat kennelik ‘n groot hupstoot vir internasionale terreurveldtogte sal wees nie.

Op CNN het die voormalige CBS-aanbieder Dan Rather opgemerk dat Trump tans soos ‘n padda “op ‘n warm plaat rondspring” wat betref sy beleidsbesluite.

“In terme van beleid, insluitende buitelandse beleid, spring President Trump rond soos ‘n padda op ‘n warm plaat. Hy het reeds homself oor ‘n aantal dinge weerspreek. Hy bevraagteken eers NAVO en nou is hy ten gunste van NAVO. Hy het gesê die Amerikaanse weermag is ‘n ramp tydens die veldtog en nou is hy vir die weermag. Hy bevraagteken die Federale Reserweraad, nou oorweeg hy die heraanstelling van die hoof van die Federale Reserweraad. Daar is ‘n lang lys van hierdie dinge. Chinese geldeenheid, eers het hy gesê China is ‘n valutamanipuleerder. Nou sê hy hulle is nie valutamanipuleerders nie. Daar is baie wat aangaan agter die skerms. Hierdie besigheid van rondspring van plek tot plek: Om onvoorspelbaar te wees, is soms nuttig vir ‘n leier. Maar, as jy hierdie vlak van onvoorspelbaarheid bereik, neem jy die risiko om ‘n disfunksionele presidentskap te skep. Dit is waarmee Donald Trump sukkel op die oomblik.”

Op Fox News Sunday, het gasheer Chris Wallace Trump beskuldig dat hy “deursigtigheid onderskat”. Tydens die paneelbespreking oor die nuus dat die Withuis nie meer ‘n besoekerslys sal vrystel nie en dat president Donald Trump nie sy belastingopgawes gaan vrystel nie, was Wallace vol kritiek oor die nuwe wending om alles geheim te wil hou.

“Daar was nog ‘n verandering hierdie week deur die president, nie ‘n verandering in sy beleid nie, maar van vorige presidente,” sê Wallace. “Hy [Trump] sê nou dat hierdie Withuis nie meer gereeld besoekerlyste gaan vrystel wat wys wie kom na die Withuis nie, wie hulle ontmoet nie, soos president Obama het nie. En nog ‘n interessante ontwikkeling hierdie naweek, was massiewe optogte regoor die land, mense wat protes aanteken. Hierdie word belastingoptogte genoem. Mense eis dat president Trump sy belastingopgawes vrystel soos wat presidente gereeld sedert Jimmy Carter gedoen het. En dit was die onderwerp van ‘n twiet vanoggend van ons leier Trump. Kom ons sit dit op die skerm. Die president glo nie aan optogte nie. Hy sê: ‘Ek het gedoen wat ‘n byna onmoontlik ding was om te doen vir ‘n Republikein, maklik gewen in die kieserskolleges. Nou moet belastingopgawes weer opgehaal word?’ Dit is ‘n president wat blykbaar dink deursigtigheid word oorskat.”

Die Amerikaanse Kantoor vir Regeringsetiek, geskep in 1978 in reaksie op skandale binne die administrasie van president Nixon, het uitgevaar teen die besluit dat Trump sy globale sakeondernemings behou terwyl hy in die amp dien. Geen ander Amerikaanse president het dit nog gedoen nie.

Neem deel aan die gesprek en lewer gerus hier onder kommentaar!

L.W. U gebruik die Disqus-kommentaarafdeling op eie risiko en PRAAG, die redaksie of enige verwante persone of entiteite aanvaar geen verantwoordelikheid vir u kommentaar en watter gevolge ook al daaruit mag voortspruit nie. Terselfdertyd vereis ons dat u ter wille van beskaafdheid, redelikheid en die gerief van ander gebruikers, u sal weerhou van kwetsende taalgebruik, vloekwoorde, persoonlike aanvalle op medegebruikers, twissoekery en algemene "trol"-gedrag. Enigeen wat só 'n laspos word, sal summier verbied word en sy IP-adres sal insgelyks versper word. Ons sal ook nie huiwer om, waar nodig, kriminele klagte aanhangig te maak teen individue wat hulle aan dreigemente, teistering of intimidasie skuldig maak nie.