Is die VSA ISIS se nuwe lugmag?

Major Garrett; Trump; Poetin
Deel op

Soos Arthur Conan Doyle eenkeer geskryf het: “Wanneer jy die onmoontlike uitskakel, is al wat oorbly, maak nie saak hoe onwaarskynlik nie, die waarheid.” Die beroemde Britse skrywer en geneesheer, is bekend vir sy speurderkarakter Sherlock Holmes.

Maar niemand het Sherlock nodig om die skreiende teenstrydighede in president Donald Trump se beweringe dat Sirië hul eie mense vermoor het in ‘n gifgasaanval raak te sien as bewys van kruipende globalisme nie.

Na al Trump se veldtogbeloftes, het CNN se Fareed Zakaria opgemerk: “Daar is ‘n gevaar dat ons [die VSA] effektief opgetree as ISIS se lugmag. Want enigiets wat Assad verswak in ‘n strategiese sin in Sirië, versterk ISIS. Dit is basies die twee spelers op die grond.”

Hier is ‘n paar juwele van die Trump-twiets wat terugdateer tot 2013 waarin hy baie duidelik waarsku om nie militêr in te gryp in Sirië nie:

The President must get Congressional approval before attacking Syria-big mistake if he does not!

AGAIN, TO OUR VERY FOOLISH LEADER, DO NOT ATTACK SYRIA – IF YOU DO MANY VERY BAD THINGS WILL HAPPEN & FROM THAT FIGHT THE U.S. GETS NOTHING!

We should stay the hell out of Syria, the “rebels” are just as bad as the current regime. WHAT WILL WE GET FOR OUR LIVES AND $ BILLIONS?ZERO

What will we get for bombing Syria besides more debt and a possible long term conflict? Obama needs Congressional approval.

We should stop talking, stay out of Syria and other countries that hate us, rebuild our own country and make it strong and great again-USA!

President Obama, do not attack Syria. There is no upside and tremendous downside. Save your “powder” for another (and more important) day!

Let the Arab League take care of Syria. Why are these rich Arab countries not paying us for the tremendous cost of such an attack?

Only days before last November’s election, Trump told a crowd in Florida that Hillary Clinton “wants to start a shooting war in Syria…that could very well lead to World War III.”

Volgens die TNS Global peiling vir die Sputnik nuusagentskap, meen meerderhede in Duitsland, Frankryk, en die Verenigde Koninkryk, sowel as die helfte van die respondente uit Italië, dat die wêreld minder veilig geword het onder die presidentskap Trump. Sowat 45 persent van Amerikaners voel dieselfde. Duitsers lyk die meeste bekommerd, met 72 persent wat glo dat die wêreld ‘n minder veilige plek onder Trump sal word.

Die gevoel van baie Europese kiesers is die mees optimistiese siening oor wat gebeur in Sirië tans, ná ‘n berig dat Trump se dogter inderdaad haar vader oorreed het om die missiel-aanval te loods.

Trump se seun Eric het bevestig dat sy suster Ivanka Trump, wat onlangs amptelik ‘n onbetaalde Withuis-adviseur geword het, haar pa se besluit beïnvloed het om Sirië aan te val, volgens The Telegraph.

Op Vrydag, 7 April het die VSA 59 kruismissiele op Sirië se Ash Shayrat vliegbasis in die provinsie Homs van skepe in die Middellandse See afgevuur sonder bewyse van wie verantwoordelik was vir die chemiese aanval.

“Dit was aaklig. Hierdie ouens is barbare en ek is bly hy gereageer op die manier waarop hy gereageer het,” het Eric Trump bygevoeg, maar hy kon geen besonderhede gee nie.

Die onderhandelingsposisies van Washington voor gesprekke tussen die minister van buitelandse sake Tex Tillerson en sy Russiese eweknie Sergei Lawrof, is aansienlik verswak deur die aanval.

Dinsdag het ‘n joernalis van CBS gekerm dat Russiese president Poetin gereed moes staan om Tillerson te ontvang, want Rusland neem nou glo die VSA nie ernstig genoeg op nie.

Die ironie van Major Garrett se gekerm was verlore op hom. Vir maande lank het hy en sy koerant, sowel as ander hoofstroomkoerante gekla dat Rusland die VSA se presidentsverkiesing geswaai het omdat hulle “te veel” aandag kry. Nou is dit skielik te min aandag.

Neem deel aan die gesprek en lewer gerus hier onder kommentaar!

L.W. U gebruik die Disqus-kommentaarafdeling op eie risiko en PRAAG, die redaksie of enige verwante persone of entiteite aanvaar geen verantwoordelikheid vir u kommentaar en watter gevolge ook al daaruit mag voortspruit nie. Terselfdertyd vereis ons dat u ter wille van beskaafdheid, redelikheid en die gerief van ander gebruikers, u sal weerhou van kwetsende taalgebruik, vloekwoorde, persoonlike aanvalle op medegebruikers, twissoekery en algemene "trol"-gedrag. Enigeen wat só 'n laspos word, sal summier verbied word en sy IP-adres sal insgelyks versper word. Ons sal ook nie huiwer om, waar nodig, kriminele klagte aanhangig te maak teen individue wat hulle aan dreigemente, teistering of intimidasie skuldig maak nie.