Duitsland wil kindbruide verbied

Deel op

Na die ontdekking van ten minste 1500 gevalle van kinderhuwelike onder vlugtelinge, het die Duitse regering nou ooreengekom op ‘n voorstel Woensdag om sulke huwelike te verbied.

Die huidige ouderdom om wettig te trou is 16 in Duitsland, maar sedert die land nie “godsdienstige huwelike,” erken nie, het owerhede nie ingegryp om sulke huwelike te stop nie. Die wetsontwerp sal ook enige pogings om minderjariges in tradisionele of godsdienstige eerder as staatseremonies te trou, onder die loep hou.

Maar Duitse welsynsamptenare sal nou toegelaat word om minderjarige meisies in die regering se sorg te neem, selfs al is hulle “wettig” in die buiteland getroud. Getroude kinders sal ook van hulle mans geskei word deur die owerhede.

Angela Merkel se koalisie-regering het alle huwelike gesluit onder die ouderdom van 16 nietig te verklaar. Die wetsontwerp wag op parlementêre goedkeuring in Julie.

“Kinders hoort nie by die altaar nie, hulle hoort in die skool,” het die minister van justisie Heiko Maas gesê. “Ons kan nie enige huwelike wat dalk skade aanrig aan die natuurlike ontwikkeling van minderjariges duld nie.”

Die Merkel-administrasie is onder druk om ‘n meer vasbeslote houding teenoor Moslems voor die komende verkiesing te wys. Die immigrante minderjariges met volwasse gades is ‘n Moslem gewoonte en aan die orde van die dag in Islamitiese migrantegemeenskappe.

Die grootste groep kinderbruide, tot 664 minderjariges, kom uit Afghanistan, Irak, Bulgarye en Sirië.

Vanaf Julie 2016, is vele kinders met ‘n Islamitiese agtergrond geregistreer as “getroud” in Duitsland, insluitend 361 onder die ouderdom van 14.

Opvoeders het gewaarsku dat jong meisies dikwels skool verlaat na hulle trou.

Neem deel aan die gesprek en lewer gerus hier onder kommentaar!

L.W. U gebruik die Disqus-kommentaarafdeling op eie risiko en PRAAG, die redaksie of enige verwante persone of entiteite aanvaar geen verantwoordelikheid vir u kommentaar en watter gevolge ook al daaruit mag voortspruit nie. Terselfdertyd vereis ons dat u ter wille van beskaafdheid, redelikheid en die gerief van ander gebruikers, u sal weerhou van kwetsende taalgebruik, vloekwoorde, persoonlike aanvalle op medegebruikers, twissoekery en algemene "trol"-gedrag. Enigeen wat só 'n laspos word, sal summier verbied word en sy IP-adres sal insgelyks versper word. Ons sal ook nie huiwer om, waar nodig, kriminele klagte aanhangig te maak teen individue wat hulle aan dreigemente, teistering of intimidasie skuldig maak nie.