Duitsland wil kindbruide verbied

Na die ontdekking van ten minste 1500 gevalle van kinderhuwelike onder vlugtelinge, het die Duitse regering nou ooreengekom op ‘n voorstel Woensdag om sulke huwelike te verbied.

Die huidige ouderdom om wettig te trou is 16 in Duitsland, maar sedert die land nie “godsdienstige huwelike,” erken nie, het owerhede nie ingegryp om sulke huwelike te stop nie. Die wetsontwerp sal ook enige pogings om minderjariges in tradisionele of godsdienstige eerder as staatseremonies te trou, onder die loep hou.

Maar Duitse welsynsamptenare sal nou toegelaat word om minderjarige meisies in die regering se sorg te neem, selfs al is hulle “wettig” in die buiteland getroud. Getroude kinders sal ook van hulle mans geskei word deur die owerhede.

Angela Merkel se koalisie-regering het alle huwelike gesluit onder die ouderdom van 16 nietig te verklaar. Die wetsontwerp wag op parlementêre goedkeuring in Julie.

“Kinders hoort nie by die altaar nie, hulle hoort in die skool,” het die minister van justisie Heiko Maas gesê. “Ons kan nie enige huwelike wat dalk skade aanrig aan die natuurlike ontwikkeling van minderjariges duld nie.”

Die Merkel-administrasie is onder druk om ‘n meer vasbeslote houding teenoor Moslems voor die komende verkiesing te wys. Die immigrante minderjariges met volwasse gades is ‘n Moslem gewoonte en aan die orde van die dag in Islamitiese migrantegemeenskappe.

Die grootste groep kinderbruide, tot 664 minderjariges, kom uit Afghanistan, Irak, Bulgarye en Sirië.

Vanaf Julie 2016, is vele kinders met ‘n Islamitiese agtergrond geregistreer as “getroud” in Duitsland, insluitend 361 onder die ouderdom van 14.

Opvoeders het gewaarsku dat jong meisies dikwels skool verlaat na hulle trou.

Neem deel aan die gesprek en lewer gerus hier onder kommentaar!

L.W. U gebruik die Disqus-kommentaarafdeling op eie risiko en PRAAG, die redaksie of enige verwante persone of entiteite aanvaar geen verantwoordelikheid vir u kommentaar en watter gevolge ook al daaruit mag voortspruit nie. Terselfdertyd vereis ons dat u ter wille van beskaafdheid, redelikheid en die gerief van ander gebruikers, u sal weerhou van kwetsende taalgebruik, vloekwoorde, persoonlike aanvalle op medegebruikers, twissoekery en algemene "trol"-gedrag. Enigeen wat só 'n laspos word, sal summier verbied word en sy IP-adres sal insgelyks versper word. Ons sal ook nie huiwer om, waar nodig, kriminele klagte aanhangig te maak teen individue wat hulle aan dreigemente, teistering of intimidasie skuldig maak nie.
 • Ou Transvaal

  Duitsland raak nou polities en immigrant vyandig …..indrukwekkend!!!

 • Suidpunt

  Maar Merkel kan dit mos nie kom staan en doen nie. Daar is mos iets soos Menseregte (daardie ingeboude piepklein kodetjie in die grondwet wat alles oorskakel na ‘n blanko tjek vir sekeres om te tap soveel hulle lus kry van elektrisiteit tot Lamborghini’s, en terugstel na 0 vir ander – om maar net te swyg). Daarin staan geskrywe: “Toute personne a droit à la liberté de pensée, de conscience et de
  religion ; ce droit implique la liberté de changer de religion ou de
  conviction ainsi que la liberté de manifester sa religion ou sa
  conviction seule ou en commun, tant en public qu’en privé, par
  l’enseignement, les pratiques, le culte et l’accomplissement des rites.”

  Was dit ‘n Christenstaat, soos met Spanje onder Phillip II, kon jy die septer swaai. Hou jy nie van die plek nie, staan dit jou vry om die land te verlaat. Maar die Franse het mos van beter geweet – hulle het gedink hulle is slim. Die “openbare orde” beteken niks – nie solank die eie kultuur doodgesmoor word deur die media nie. Maak nie saak watter wette Merkel nou wil deurvoer nie, dit sal vir ewig in die geskiedenisboeke as “diskriminasie teen geloof” voorgehou word.

 • Mattewis Kat

  Jammer om vir tannie Merkel te sê, maar Raka is nou in die kraal….Sterkte!!
  Simpatie?…..Nee, jammer, voel niks!