Amerikaanse wit nasionaliste draai teen Trump

Dié Kuschner-vent en Soros-vennoot slaan die kitaar in die Withuis. Hy is nooit verkies nie.
Deel op

Stomgeslaan deur die president waarin hulle hul vertroue geplaas het, het wit Amerikaanse Trump-ondersteuners teen die leier waarvoor hulle gestem het om oorloë te beëindig, gedraai.

Sy kiesers het gedink hy bedoel wat hy sê omdat Trump vir jare volgehou het dat ‘n Siriese aanval ‘n verskriklike idee sal wees. Tot hy sonder enige bewyse skielik besluit het om presies dit te doen waarteen sy kiesers in die eerste plek gestem het.

Voormalige Trump ondersteuners was Donderdagaand verenig in die veroordeling van die aanval op Sirië as ‘n groteske fout. Voormalige Breitbart-mederedakteur Milo Yiannopoulos het Trump se optrede “vals en gay” genoem. Trump het sy basis totaal vervreem wat in sy isolasionistiese, “America First” boodskap geglo het.

Die redes vir die aanval wat Trump aanvoer is so ongeloofwaardig, dis pynlik om te aanskou. Daarbenewens was die Siriese lugbasis gebruik ter beskerming van die Christene in Homs, waar die meeste van hulle saamgetrek is. Sonder dié beskerming is die Siriese Christene uitgelewer aan ISIS.

Sonder die wit nasionaliste se steun, sou Trump nooit die kieskolleges gewen het om president te word nie. As daar nou ‘n beweging kom om van hom ontslae te raak, is dit neusie verby vir die ryk eiendomsagent.

Nasionaliste, anti-intervensioniste en anti-globaliste, sowel as die alt-regses het ook ‘n merkbare weersin in konflik met Rusland, iets wat die Amerikaanse aanval op Sirië dramaties gaan verhoog.

Volgens die New York Times, het die Amerikaanse president Donald Trump “emosioneel” opgetree, ‘n monumentale fout vir ‘n leier van ‘n land soos die Verenigde State van Amerika en iets wat sy manlike kiesersbasis verafsku.

Toevallig, kom die gekke aanval op Sirië net nadat Steve Bannon deur Trump se skoonseun Jared Kuschner weggejaag is. Kuschner is nie ‘n verkose amptenaar nie maar hy slaan die kitaar oor die VSA se besluite rakende buitelandse beleid.

Trump, het sy ondersteuners geglo, sou die land uit onnodige oorloë hou. Die mees uitgesproke in hul verontwaardiging was leiers van die klein maar invloedryke wit nasionalistiese beweging. Paul Joseph Watson, ‘n redakteur vir die gewilde webwerf Infowars, het op Twitter gesê dat Trump “is net nog ‘n skaduregering/Neocon marionet.” Hy het bygevoeg: “Ek is amptelik af van die Trumptrein.”

Alex Jones, eienaar van Infowars het gesê: “Die White Helmets, ‘n al-Qaeda geaffilieerde groep befonds deur George Soros en die Britse regering, het na bewering die chemiese wapen aanval op burgerlikes in die Siriese stad van Khan Sheikhun uitgevoer om blaam te lê op die Siriese regering.”

Richard Spencer, wat die term het geskep “alt-regs” geskep het, het gesê dat hy die aanval veroordeel. “Die ergste scenario: Ons herhaal die 2000s: ‘n Konserwatiewe as leier met ‘n populistiese boodskap, word ‘n globalis en Neocon-sluiper. Weereens, ek sal wag en kyk, maar ek is bereid om Trump af te skryf.”

Scott Adams, die spotprenttekenaar wat Dilbert geskep het, skryf op sy webwerf dat die chemiese wapenaanval ‘n “vervaardigde gebeurtenis” was.

Blogger Mike Cernovich het gewaarsku dat die Verenigde State van Amerika Sirië gaan aanval. “Ons moet hom stop” het hy op ‘n lewendige internetvoer gepleit.

Stefan Molyneux het dit raakgevat toe hy die volgende getwiet het:

Marine Le Pen het Trump se onbesonne aanval ten sterkste veroordeel. Beide UKIP-leiers Nigel Farage en Paul Nuttall het ook teen hom uitgevaar en gewaarsku dat sy ondersteuners hom gaan verwerp.

Neem deel aan die gesprek en lewer gerus hier onder kommentaar!

L.W. U gebruik die Disqus-kommentaarafdeling op eie risiko en PRAAG, die redaksie of enige verwante persone of entiteite aanvaar geen verantwoordelikheid vir u kommentaar en watter gevolge ook al daaruit mag voortspruit nie. Terselfdertyd vereis ons dat u ter wille van beskaafdheid, redelikheid en die gerief van ander gebruikers, u sal weerhou van kwetsende taalgebruik, vloekwoorde, persoonlike aanvalle op medegebruikers, twissoekery en algemene "trol"-gedrag. Enigeen wat só 'n laspos word, sal summier verbied word en sy IP-adres sal insgelyks versper word. Ons sal ook nie huiwer om, waar nodig, kriminele klagte aanhangig te maak teen individue wat hulle aan dreigemente, teistering of intimidasie skuldig maak nie.