Oproeriges gooi klip by Ogies en Hoedspruit

Meneer Koko

Vyf-en-twintig oproeriges is by Ogies in Mpumalanga in hegtenis geneem na ‘n onwettige optog Woensdag deur jeugdiges in die gebied. Hulle het die polisie, veiligheidswagte en geboue met klippe bestook.

Die betogers het ‘n beroep op die waarnemende bestuurshoof van Eskom, Matshela Koko gedoen om te bedank nadat hy na bewering miljard rand se tenders aan sy stiefdogter toegeken het.

Hulle is ook ontevrede oor die sluiting van vier kragstasies in die provinsie. Die betogers het na die Kusile-kragstasie opgeruk.

Intussen is ‘n tweede vragmotor aan die brand gesteek in Namakgale by Phalaborwa in Limpopo. Inwoners betoog teen die indiensneming van twee gemeenskapskakelbeamptes by die Phalaborwa-mynmaatskappy.

Die R40 by Hoedspruit word met rommel versper. Die myn se woordvoerder, Zulu Shikati sê werksaamhede by die myn is opgeskort.

Shikati sê die myn sal vanmiddag met gemeenskapsverteenwoordigers en die plaaslike munisipaliteit vergader om die probleem te probeer oplos.

Neem deel aan die gesprek en lewer gerus hier onder kommentaar!

L.W. U gebruik die Disqus-kommentaarafdeling op eie risiko en PRAAG, die redaksie of enige verwante persone of entiteite aanvaar geen verantwoordelikheid vir u kommentaar en watter gevolge ook al daaruit mag voortspruit nie. Terselfdertyd vereis ons dat u ter wille van beskaafdheid, redelikheid en die gerief van ander gebruikers, u sal weerhou van kwetsende taalgebruik, vloekwoorde, persoonlike aanvalle op medegebruikers, twissoekery en algemene "trol"-gedrag. Enigeen wat só 'n laspos word, sal summier verbied word en sy IP-adres sal insgelyks versper word. Ons sal ook nie huiwer om, waar nodig, kriminele klagte aanhangig te maak teen individue wat hulle aan dreigemente, teistering of intimidasie skuldig maak nie.
 • Rooikop

  En so duur die oefeninge voort!

 • Anton Schutte

  nuwe SA wiskunde, booi gebaseer, sodat die gemiddelde sipho iets het om voor te streef
  booi +klip=happycoon+toi-toi
  booi+posisie+tender=korrupsie+happycoon+arrogance+ama-benz
  booi-brein+zulu+showerkop=prezidente-for-life+maningi vet-meide+many-niglets+firepool
  booi-(any of the above)=(booi<<1994)
  booi+t-hemp+kfc=happycoon+toi-toi+vote cANCer

 • Dit is ongelukkig my eie waarneming in Afrika dat die prinsiep van konstruktiewe bydrae tot die samelewing nie deel van die genetiese ontwikkeling by almal is nie. Sommige kulture kan net instinktief gryp, plunder, beskadig, afbreek en verorber. Ander kulture kan beplan, konstruktief uitvoer, in stand hou en toekomsimpak beredeneer – self ter positiewe bydrae tot die meer primitiewe groepe (wie dit dan weer summier wil tot niet maak). Dit by ‘n uitdaagende kontras om “multikultureel” in Afrika te wees en konstruktief te bou aan ‘n toekoms vir ons nageslag. Die konflikte in Afrika en in die Nuwe SA (“beter vir almal”) is natuurlik ideaal vir internasionale agendas wat die Nieu Kolonialisme wil bevorder. Net jammer dat die verspreide volksoorblyfsels wat met soveel sorg aan die Kaap en oor die Drakensberg in SA gevestig is, versuim om te onderskei, te stig, te hervorm en volhardend voort te bou.