Russiese gas is nou ‘n gegewe vir Duitsland

Deel op

Die Europese Unie het alle pogings om die konstruksie van die Nord Stream-2 gaspyplyn te sluit, opgehef.

The Wall Street Journal skryf dat die EU-owerhede lank onder die druk van verskeie state, hoofsaaklik Pole was, maar nou sal Brussel Moskou bystaan met die probleme vanuit hierdie lande.

Vroeër het die Europese Kommissie ‘n amptelike brief aan die hoofde van die energie departemente van Swede en Denemarke gerig, waarin dit duidelik gestel word dat geen gronde vir die indiening van ‘n regsgeding teen Nord Stream-2 bestaan nie.

Trouens, Brussel het besluit die bespreking oor die implementering van hierdie projek het tot ‘n einde gekom.

Die Europese Kommissie het erken dat die opposisie daarteen slegs binne ‘n politieke konteks gevoer kan word, aangesien daar geen regsgronde bestaan om die konstruksie te keer nie. Daarbenewens is die EU-reëls nie van toepassing op die kusdeel van die pyplyn wat weg van die land loop nie.

“Nord Stream-2” is ‘n grootskaalse konstruksieprojek vir twee gaspyplyne vanaf die Russiese kus deur die Oossee na Duitsland. Die kapasiteit van die gaspyplyn sal 55 miljard kubieke meter gas per jaar wees. Die koste van die projek, volgens Gazprom, is 9,9 miljard euro.

Neem deel aan die gesprek en lewer gerus hier onder kommentaar!

L.W. U gebruik die Disqus-kommentaarafdeling op eie risiko en PRAAG, die redaksie of enige verwante persone of entiteite aanvaar geen verantwoordelikheid vir u kommentaar en watter gevolge ook al daaruit mag voortspruit nie. Terselfdertyd vereis ons dat u ter wille van beskaafdheid, redelikheid en die gerief van ander gebruikers, u sal weerhou van kwetsende taalgebruik, vloekwoorde, persoonlike aanvalle op medegebruikers, twissoekery en algemene "trol"-gedrag. Enigeen wat só 'n laspos word, sal summier verbied word en sy IP-adres sal insgelyks versper word. Ons sal ook nie huiwer om, waar nodig, kriminele klagte aanhangig te maak teen individue wat hulle aan dreigemente, teistering of intimidasie skuldig maak nie.