Verenigde ANC dreig DA met geweld

Die ANC Jeugliga dreig met geweld teen die DA Vrydag, want die DA beplan ‘n optog teen President Jacob Zuma in Johannesburg.

Die Jeugliga het ‘n saamtrek in Germiston gehou om hulle steun vir die president te toon. ‘n Woordvoerder van die Liga, Sifiso Mtsweni sê hulle sal optoggangers inwag met sambokke en ander wapens.

Die DA wil na die Mary Fitzgerald-plein in die Johannesburgse middestad opruk uit protes teen President Zuma se kabinetskommeling, wat ‘n kredietafgradering tot rommelstatus tot gevolg gehad het.

“Suid-Afrika het R2,2 biljoen in openbare skuld. R20 miljard van hierdie skuld word betaal in buitelandse valuta,” het die nuwe minister van finansies Malusi Gigaba gesê. Hy het gesê dat hy geweet het die land gaan afgegradeer word.

Die ANC-uitvoerende komiteelid, Nomvula Mokonyane het by die Jeugliga-saamtrek gesê die party sal sterk staan te midde van die felle media-aanslag teen Zuma.

Die ANC sê intussen notas van die vergadering van die Nasionale Werkkomitee wat uitgelek het, is nie amptelik nie. Die dokumente is gestuur na die media gisteraand via kommunikasieamptenare.

Die notules toon dat die meerderheid van ANC-lede President Jacob Zuma ondersteun het. Die top-amptenare van die ANC het toe ‘n verandering in leierskap bespreek. Zuma se onlangse kabinetskommeling en die gevolge van die afdanking van die minister van finansies, Pravin Gordhan was bo-aan die agenda.

Die ANC-woordvoerder, Zizi Kodwa het bevestig dat die party verenig is. Maar Britse agente Mary Metcalfe, eerwaarde Frank Chikane en Cheryl Carolus, het gewaarsku dat Zuma nie onaantasbaar is nie.

Die skommeling maak die herkapitalisering van staatsinstansies moontlik, asook die Russiese kernkontrak, en goedkeuring van die Vardospan/Habib banklisensie sodat die Guptas kan voortgaan om sake te doen.

Daar is geen werklike vrees by Zuma of sy ondersteuners oor sy 783 aanklagte van korrupsie nie. Hy het te veel beheer en die ANC sal nooit ‘n president, huidig of voormalig, tronk toe stuur nie.

Die Rand Daily Mail berig dat Zuma ‘n sluipmoord deur Russiese “mafiabaas” Vladimir Poetin vrees, weens die Rosatom-kernooreenkoms tussen Zuma, Poetin en die Russiese eerste minister Medwedef, en daarom het hy van Pravin ontslae geraak.

Dit wil egter voorkom asof Zuma se vyande nou besef dat hulle ‘n dekmantel-verhaal nodig sal hê om hom uit die weg te kan ruim.

Die Russiese roebel is die mees goudgesteunde geldeenheid ter wêreld. Vir die aantal roebels wat sirkuleer, is daar ongeveer twee keer die goud in Rusland se Tesourie beskikbaar.

‘n Finansiële alliansie tussen Rusland en China wat oor die afgelope paar jaar tot stand gekom het, het hul eie geldoordragstelsel geskep, die China International Payment System, ‘n betalingstelsel wat die Westerse oordragstelsel SWIFT vir Russies-Chinese interne handel vervang.

SWIFT, staan ​​vir die System for Worldwide Interbank Financial Telecommunication, ‘n netwerk wat in 215 lande en gebiede is en gebruik word deur meer as 10 000 finansiële instellings.

CIPS word reeds gebruik vir handel en monetêre ruiltransaksies binne China en Rusland asook deur die oorblywende BRICS-lande, Brasilië, Indië en Suid-Afrika; en deur die lede van die Sjanghai Samewerking Organisasie (SCO), plus Indië, Pakistan en Iran, asook die Eurasiese Ekonomiese Unie (EEU – Armenië, Wit-Rusland, Kazakhstan, Kyrgyzstan, Rusland en Tadjikistan).

Daar word gesê dat CIPS gereed is om wêreldwyd uitgerol te word. Die aankondiging deur China op 19 April 2016 van sy goudgesteunde yuan wat nie meer omskepbaar is in dollars nie, kan net die sneller ‘n ekonomiese verskuiwing in die Ooste verhaas.

Neem deel aan die gesprek en lewer gerus hier onder kommentaar!

L.W. U gebruik die Disqus-kommentaarafdeling op eie risiko en PRAAG, die redaksie of enige verwante persone of entiteite aanvaar geen verantwoordelikheid vir u kommentaar en watter gevolge ook al daaruit mag voortspruit nie. Terselfdertyd vereis ons dat u ter wille van beskaafdheid, redelikheid en die gerief van ander gebruikers, u sal weerhou van kwetsende taalgebruik, vloekwoorde, persoonlike aanvalle op medegebruikers, twissoekery en algemene "trol"-gedrag. Enigeen wat só 'n laspos word, sal summier verbied word en sy IP-adres sal insgelyks versper word. Ons sal ook nie huiwer om, waar nodig, kriminele klagte aanhangig te maak teen individue wat hulle aan dreigemente, teistering of intimidasie skuldig maak nie.
 • Hans Onrust

  Als de messen hier niet worden geslepen, zitten ze een rug dit achterlijke bloederige helhol en gefaalde staat.
  Maar wat hebben de quasi verontwaardigden en nu verongelijkten in de show oppositie dan ooit verwacht van een bende bloederige corrupte egoïstische psychopaten en opvreters die als een sprinkhanenplaag het land verschalken ?
  Zelfs de gewiekste Mandela hield het, als het op verantwoordelijkheid aankwam, al gauw voor gezien om nog iets van z’n eigen naam te redden.

  • Nick

   Phew ! Disse modvol. So `n potpourri van als en nog wat.
   Bevrees die MSM is vandag in beheer met “what’s trending”. En dit wat buite hul verwysings raamwerk lê is basies irrelevant. Trouens dit is inder waarheid ongewens, en enige logiese of ideologiese benadering wat nie hierby inval nie word oorgeplaas na die “realm of excommunicated heritics” en met verbasing aangegluur, soos wat die meerderheid kiesers vandag in die V.S.A. aangegluur word. Absolute verstomming heers oordat hulle (nog steeds durf om te) bestaan.

   “What do we do when we see a man chopping the very branch he is sitting on” is wat ons vandag aan mekaar vra as ons sien hoe die community te kere gaan. `n Wyse man sal frons, asem skep en sê ..
   “We should be patient, and allow him to finish”

   • besoeker

    Presies my gevoel. Zuma het hom omring met Zulus. Elke liewe minister is van KZN. Hoe lank gaan dit vat voor die besef gaan kom dat SA nou eintlik ‘n Zulu koninkryk is? Gaan dit geduld word of is daar weer ‘n Mfecane op pad?
    Meeste van ons gaan rustig sit en wag. Wanneer die gety draai en ons openlik en onbeskroomd in die visier is, dan is dit tyd vir alles waarvoor ons voor berei het.

    Soos Dawie Roodt gese het; al gaan Zuma gaan dit niks aan die ekonomie verander nie. Meer as die verwydering van Zuma is nodig. En daardie meer is nerens in hierdie land te vind nie. Afrikane bedryf ‘n land soos Afrikane en dit is en bly die vooruitsig vir nou.

    • Nick

     sien, ek reken dis `n uitstekende verwikkeling. Die feit dat die Zoeloe homself vervreem teenoor sy eie ondersteuners. Dit moet uitgebyt word !

     Hitler het eendag iets as volgs gesê :
     “Im Augenblick des größten Feindes ist auch mein größter Verbündeter”

     “right now by biggest enemy is also my biggest ally”

     .. want als wat sy teenstaanders gedoen het het hulle meer en meer onbemind gemaak by sy eie (potensiële) ondersteuners. Hy self het besef dat hy eerder moes brieke aanslaan en hom rig tot die hart van sy volk.

     Maar wat doen die Boere vandag ? Sit en luister na elke bietjie advies van elke kwaksalwer – soos Dawie Roodt, wie niks meer wil uitrig as om sy eie loopbaan aan die gang te hou deur soos wyle Piet Mulder rond te hardloop en plysters op almal se einas te plak.

     In die ganse land blyk dit my was daar tot dus vêr nog net drie broers wie geweet het hoe om Jacob te hanteer.

   • Hans Onrust

    Als een tak verrot is, hoeft er niet veel gezaagd. Nog een paar lotgenoten erbij en ……..boem

 • Antonie Geyser

  dit is ‘courses for horses’- die geweldenaars dreig met geweld, niemand vat hulle aan oor hulle publieke uitlatings nie, dit is maar net n vorm van ‘blackmail’, die unies doen dit, hulle doen dit, as daar rerig geweld voorkom, blameer hulle dit op ‘unruly elements’

 • Chroom

  Ek hoop nie die DA gaan hulle laat afskrik nie. Miskien moet hulle, hulself ook bewapen met knopkieries, sambokke ens. Kan nogal pret wees om te sien hoe frustrasie die oorhand gaan kry.

 • Kalium_Chloraat

  As mens die koerante se opskrifte sien sal jy sweer Zuma is op die rand om uitgeskop te word, maar ons weet mos beter van die nuusmedia. Ek dink hy sit stewig.

  • Betzie van Rensburg

   Hulle gaan nog vir hom ook n rolstoel skenk.

 • Ou Transvaal

  Dit is nogal merkbaar dat slegs twee opsies aan ons geskilder word , die van optrede deur die DA of meeloop met “Z” en GEEN ander keuse vir die stemvee nie !!!
  Hierdie wending in die propoganda politiek verstewig die twee-party sienswyse en veroorsaak altyd dat die skyndemokrasie alhoemeer regte van hul burgers ondergrawe…totdat die stemvee uit pure frustrasie reg in eie hande neem met Marikana gevolge.
  Die behoudenes se oorsproklike weiering om aan die breinspoelproses in die verlede deel te neem was toe ironies genoeg profeties , nie waar???

  • Kalium_Chloraat

   Dit is wat die heersers agter die skerm doen – gee die vee 2 opsies wat eintlik net 1 opsie is – die vee reageer soos hulle moet en die wol bly stewig oor die oë terwyl hulle vir “vryheid” stry en boonop trots op hul poging bly. So word die vee gepaai en die skaduheersers se planne stoom voort. Dit is ‘n oefening in sinisme van die skaduheersers en wys wat hul eintlik van die vee dink.

  • Die blanke Afrikaner het darem ook twee verdere opsies. AfriForum wat skynbaar binne die chaos en anargie aan die EFF/FW/ Sorros/ NWO (Nuwe Romeinse Ryk/ Nuwe Babilon) onvolhoubare agenda meewerk om die “Afrikaner se burgerregtebelange” te behartig teen R100 per maand en met hol-simbaal berade en/of SMSe. Dan is daar die ((Britse) (0) (VSA)) drie-eenheid waarby die Vrymesselary en die Broeders [nee, – hulle speel dit all kante toe!] ook ge-inkorporeer is wat die verspreide stamme se “belange” op brutale wyses agter die skerms “behartig”. Probeem is dat nie een van hierdie opsies werklik ge-interesseerd is in die behoud van die blanke (Boere) Afrikaner hier aan die suidpunt van Afrika nie omdat die geldmag ons as ‘n bedreiging vir die Een Wereld Orde sien (of dit nou ‘n Roomse orde of ‘n Zioniste orde is). Derdens is daar die “Derde Wereld Orde” waarin Afrika, China en Indie figureer … Daar is ‘n buiteperd-opsie vir die konserwatiewe Boere-Afrikaner: Selfbestuur en Selfbeskikking met selektiewe vennote in die internasionale arena. Hiervoor is daar mooi ideale en groot godsdienstigheid … maar niks wat tasbaar, oortuigend, ekonomies, administratief of selfbeskermend werk nie. Sluit dus vandag nog aan by “Bidnet”, “Sluimernet” of “Wagnet” terwyl jy oefen om te hurk en jou kop so laag as moontlik te laat sak sodat jy jou g@t al sluimernde en versuimende koebaai kan soen. https://uploads.disquscdn.com/images/4af42b34d0e975a7c2ef9d7f6ff7906f9a33a8082d22fa413603ee264aa4496f.jpg

 • Neko2011

  Kan iemand asseblief vir my meer inligting gee aangaande ‘n optog op Vrydag.

  Wanneer en waar? Aangesien my geliefde Moeder in die middestad van Pretoria werk,
  is ek bekommerd oor haar veiligheid.

  Dankie.

  • Nick

   Verwys die “ANC Youth League” se Facebook blad en verwante web werwe. Selfde met die DA.
   Indien jy jou bemoei met Twitter dan sal jy waaskynlik daar ook verneem van beplande ontwrigting aksies.
   `n Blote Google surtsh kan miskien ook iets oplewer. .. https://www.enca.com/ sal waarskynlik nader aan die tyd die sappige detail met ons wil deel.

 • sussie se vissie

  Verbysterend.
  Uit nuuskierigheid knoop ek verlede Vrydag gesels aan met vier ousies waar hul sit en smous in ons hoofstr.
  Moes seker kon weet:
  Gordhan as persoon ken hul nie.
  Die debakel rondom SASSA uitbetalings is vir hul nuus. Eers met n kriptiese agtergrond-beskrywing van gebeure….het die bekke wawiele getrek.
  Wat dus beteken…sy edele boerboonkop sit steeds stewig in die saal.
  Sy ondersteuningsbasis van miljoene oningeligdes leef asof die reënboog steeds skitter.
  Vandaar Zuma se wrewel in ‘clevva blacks’.