Brief: Moslem-aktivis Yusuf Abramjee val De Goede Hoop-koshuis aan

Op dieselfde dag as wat ‘n Moslemterroris meer as 40 mense in Londen probeer afmaai het, het die Suid Afrikaanse Moslem-aktivis Yusuf Abramjee ‘n ongelooflike aggressiewe veldtog teen Afriforum op Twitter geloods. Blykbaar het die papbroekige Afriforum ‘n “Afrikaans-koshuis” langs Tukkies oopgemaak. Die aktivis Abramjee se tydlyn bevat aanval op aanval, asook klagtes by verskeie organisasies waaronder die universiteit self.

Regse figure soos Paul Joseph Watson en Stefan Molyneux praat gereeld oor die Islamisering van linkse politiek in die Weste. Mens kan dit sien in die obsessie wat Abramjee en die intellektuele klas in SA het met frases soos “condemn” en “has no place”. Daar is nie ‘n dag wat verbygaan waartyds ‘n aspek van die Westerse beskawing of blankes nie “ge-condemn” of veroordeel word nie. Ek word briesend as ek die FW de Klerk-video’s van die vroeë negentigs kyk. Wat sou die reaksie van die ou SAW gewees het as hulle geweet het dat die woorde “condemn” en “has no place” elke dag vir amper 30 jaar by blankes se kele afgedruk gaan word?

Yusuf Abramjee

In Amerika staan “social activists” as “community organisers” bekend. Die term “community organiser” is deur die kommunistiese Jood Saul Alinsky uitgedink. Dit beskryf iemand wat as agitator vir ‘n politieke doel optree. Eers was mense agitators vir die “Civil Rights Movement” in die 1960’s en in vandag se konteks agiteer sulke mense namens globalistiese (meestal anti-blanke) belange. In 2016 was Ambramjee in twee groot “community organising”-gevegte betrokke. Die eerste man wat onder sy skerp tong deurgeloop het, was ‘n skaam Afrikaner genaamd Richard Botha. Botha het beswaar aangeteken teen die konstruksie van ‘n moskee in Valhalla. Die saak gaan een of ander tyd vanjaar voor ‘n hof draai en soos altyd verwag ek dat die blanke man en sy gemeenskapsveldtog sal verloor. In Junie laas jaar het Abramjee ‘n ontsettend kleinlike veldtog teen ‘n gestremde onderwyser van Johannesburg gelei. Sy sonde? ‘n Brief wat verskille tussen die Islamitiese geloof en Christenskap uitwys. Toe die onderwyser, Bob Fuller, weier om terug te staan, het Abramjee die saak laat vaar omdat Suid-Afrika, mislukte staat wat hy is, alreeds na sy volgende rasseherrie — die Andre Slade-sage — aanbeweeg het.

In die verlede het Abramjee al telke male die “Islamofobie”-kaart gespeel, maar hy spreek homself ook gereeld uit teen die regime van dr Assad. Persoonlik ondersteun ek dr Assad se regime, Iran se anti-Sionistiese-en-rasbewuste staat en Hezbollah. Maak dit my ‘n “Islamofoob” of ‘n “terroriste-ondersteuner”? Ek was al met Soenni-Moslems in argumente waar ek in dieselfde asem as ‘n “Islamofoob” en “terroriste-ondersteuner” uitgekryt is. Blankes besef nie hoe groot die Soenni/Sjia-skeiding tans in die Midde-Ooste is nie. President Poetin ondersteun duidelik die Sjia-faksie; ek stem saam met hierdie standpunt.

Ek neem aan dat Afriforum se koshuis geskep is om blanke studente te beskerm teen die chaos wat tans op SA kampusse heers. Dr Dan se goeie vriend Jared Taylor skryf al dekades oor die konsep van “white flight”. Hierdie konsep is onlangs as ‘n akademiese term aanvaar. In sekere aspekte was die Voortrekkers van destyds ook deel van ‘n soort “white flight”. Die probleem is dat ons ras al te lank weghardloop van rassekonflik en die probleme wat deur multikulturalisme geskep is. Daar word nou summier vir ons voorgeskryf dat enige vorm van “selfbeskikking” — of dit nou in SA of in Wes-Europa of in Amerika is — glad nie geduld sal word nie en dat blankes gedwing sal word om as verpesde minderhede onder vyandige, bloeddorstige regimes te verkeer. Ek sê nee! Die altregs sê nee!

My standpunt oor die Afrikaner se situasie bly onveranderd. Daar is géén toekoms vir die blanke in Afrika nie. Afrikaans sal waarskynlik teen 2050 ‘n uitgestorwe taal wees en die landbousektor sal teen 2030 soos Zimbabwe s’n ineengestort het. Laasweek het die voormalige hoof van die BNP, Nick Griffin, aangekondig dat hy permanent sy tuiste in Brittanje gaan verlaat om na Hongarye te verhuis. Hy beplan om in landelike gebiede opleiding aan apolitiese, rasbewuste, nasionalistiese bewegings te verskaf. Hy voorspel dat alle vryheidslustige blankes binne die volgende 20 jaar na Oos-Europa sal verhuis. In die verlede het ek baie van Griffin verskil, maar ek dink hy is reg. Kallie, ek weet jy lees Praag skelmpies terwyl jou vrou slaap. Luister nou mooi na my, as jy slim wil wees, open jy die De Goede Hoop-koshuis in Estland of Abkhasië, want in Suid-Afrika is jou volk en ras duidelik lankal nie meer welkom nie.

— Vicky

Neem deel aan die gesprek en lewer gerus hier onder kommentaar!

L.W. U gebruik die Disqus-kommentaarafdeling op eie risiko en PRAAG, die redaksie of enige verwante persone of entiteite aanvaar geen verantwoordelikheid vir u kommentaar en watter gevolge ook al daaruit mag voortspruit nie. Terselfdertyd vereis ons dat u ter wille van beskaafdheid, redelikheid en die gerief van ander gebruikers, u sal weerhou van kwetsende taalgebruik, vloekwoorde, persoonlike aanvalle op medegebruikers, twissoekery en algemene "trol"-gedrag. Enigeen wat só 'n laspos word, sal summier verbied word en sy IP-adres sal insgelyks versper word. Ons sal ook nie huiwer om, waar nodig, kriminele klagte aanhangig te maak teen individue wat hulle aan dreigemente, teistering of intimidasie skuldig maak nie.
 • Edkrause

  Vicky, waar bly jy? Laas het iemand erens aangedui dat jy in die VSA bly?

  • Vicky

   Ek bly nie in SA of die VSA nie. Ek wil liewers nie my lokasie ontbloot nie, maar ek hou van Amerika. Ouer Afrikaners moet ophou met anti-Engelssprekende sienings.

   • sussie se vissie

    Kom nou !
    Jou IP-koördinate dui dis in n lokasie.
    Dryf ‘white-flight’ my tot uiterstes…’opt’ ek eerder vir Orania.

    • Vicky

     Mens kan jou “IP”enige plek plaas dmv TOR/VPN.

     • sussie se vissie

      ‘Lokasie’.. soos in Pêlla !?

     • Wim Kotze

      Nee, lokasie soos is die plek waar swartes bly: gewoonlik op die rand van die wit dorp.
      Altans, dit was destyds so, maar deesdae bly hulle sommer tussen die boere.

     • Suidpunt

      Hallo Wim – Pharos se Verklarende Afrikaanse Woordeboek (2011) het hierdie woord geskrap. Dit bestaan dus nie meer nie. Wat bokkerol help as ‘n kind eendag die woord raaklees in ‘n koerant en nie weet wat dit beteken nie. Daardie woord was al vanaf die heel eerste VAW (1934) ingesluit, nog lank voor die bewind van die Nasionale Party.

     • Wim Kotze

      Ek sukkel maar met Newspeak. Al my woordeboeke is van voor 1984.

     • Charles

      Skerp Wim!!
      Wat de swernoot dink die kamtige “aktivis” pateet gaan hy regkry hehe!!
      Hy lewe in Droomwereld.
      @BOEREKRAG

     • G

      Is die woordeboeke dan agter die spreektaal? Die swartes gebruik daagliks “kasie” om te beskryf waar hulle woon. Lyk my hulle gaan nog Afrikaans red as daardie wit aartsdrolle van Stalinbos nog besig is om uit te werk hoe links hulle kan word.

    • Cousin Vinnie

     Wat is die kanse dat Orania aangeval kan word deur EFFers of ander wat die water dalk wil vergiftig of net kom skiet of deurdraf en brand breek en steel?

     • sussie se vissie

      Trek sy been. Sien onder.

     • Middag Sussie,
      moenie negatief wees nie. Ek het ook al daaraan gedink, maar ek is oortuig daarvan dat die Oraniërs nie met hulle broeke af gevang sal word nie, en ek is ook oortuig daarvan dat, sou so-iets gebeur dit dalkies gaan uitwys hoe ons afrikaner volkie kan saamstaan en wys hulle vatikakie. Gegroet ou vriend.

   • Middag Vicky,
    ek wil graag vir jou vanmiddag dankie sê vir ‘n insiggewende siening van ‘n situasie wat in ons geliefde SA ontstaan.
    Van Jou kommentaar het my hare al laat regopstaan omrede dit vir my baie baar en grof was, maar nouja, ons het elkeen ons eie manier om soms ‘n boodskap tuis te bring. Ek is nie moerig met jou daaroor nie, dit is maar net nie lekker om dit te lees nie. Mooiloop ou vriend.

    • Vicky

     Hi Andy, lanklaas jou hier op praag gesien. Ja, ek is so skuinsweg bedonnerd. Dit kom met die ouderdom en ‘n leeftyd slegte ervarings.

    • Cousin Vinnie

     Andy, weet jy somtyds moet n mens die ding op sy naam noem veral in hierdie baar en erge growwe tye! N graaf bly n steeds n graaf maar wat hier in die land aangaan regverdig tans harde woorde van goeie mense want met soentjies, mooi woordjies en koekies bak gaan dit nie uitgesorteer word nie!

     • Middag. Ek hoor jou duidelik. Die probleem is net die wat dit moet hoor en lees weet nie eers van die bestaan van Praag nie.
      So ‘n wyle gelede was hier ook ‘n person op Praag wat , as ek reg kan onthou, as GAS kommentaar gelewer het en ook diknek getrek het jeens van die praag lesers se kommentaar. Hy is gou op sy plek gesit, want sy “kleur” het toe ook deurgeslaan.
      Ek vermoed hy het pad gevat want hy het gesien, hier gaan hy “bloei” soos Dolk ook altyd tereg gesê het.
      Mooiloop en sterkte vir die week.

 • Hans Onrust

  Merkel beliebt in Europa??

  Auf die Regierungschefs CDU-naher Parteien mag das vielleicht zutreffen (kann ich nicht beurteilen), für die Bevölkerung ihrer Staaten gilt das auf keinen Fall! Und was ist denn das für eine merkwürdige Position: Wir müssen die Bevölkerung von halb Afrika bei uns aufnehmen und dann ganz fest die Augen vor den Folgen verschließen? Total i..e!

  Orban mocht nog wat oprechtheid toevoegen op het congres waar schijnheilige EUSSR bolshevik/stalinist ‘Merkel’ werd gevierd in DDR/Soviet stijl.

 • Cousin Vinnie

  Vicky, ek steun absoluut jou standpunte oor die toekoms van ons blankes in Suid Afrika. Hier is nie hoop vir n beter toekoms vir blankes nie en in reënboog feëtjieland gebeur daar verskriklike dinge! Al het jy jouself doodgewerk om te kan emigreer en jy het n bietjie geld is dit steeds n tammeletjie oor waarheen om te gaan en dit raak werklik laat! Nuwe taal in plekke soos Estonia of enige plek in Oos Europa kan n probleem wees want Engels of Afrikaans word nie daar gepraat nie en om n lewe te maak waar jy nie die taal magtig is nie is onmoontlik. Dan moet mens nog dink aan die werklikheid van WW3 met die VN en NAVO wat alreeds vir Putin omsingel het en daarom wil ek wegbly van Europa. Vir n blanke om in VSA in te kom is nie maklik nie en daar gaan alles in elk geval dieselfde roete. As iemand my raad kan geen oor waarheen om te gaan pak ek vandag en dis nie ook nie vir Perth nie want daar het hulle reeds begin met chip “implants”!

  • JDTAKL

   Oorweeg Uruguay. Gaan lees daaroor.

 • Kalium_Chloraat

  Waar is PRAAG se Aprilgek artikel hierdie jaar. Julle het al ‘n paar goeies gehad.

  • Vicky

   Kyk FW se toesprake op 1 April.

 • Wim Kotze

  Hierdie Abramjee is natuurlik die seun van ene Boetie Abramjee, ‘n Nasionale Party lid van destydse Huis van Afgevaardigdes. Die ou twee-gat-jakkals het sy kleinneef gekarnufel omdat diè as ‘n offisier in die Portugese magte teen Frelimo in Mosambiek geveg het. Yusuf is klaarblyklik ‘n appel wat nie vêr van die boom geval het nie.

  • Vicky

   Interessant, dankie