‘Moenie die immigrante nie voer nie’

Deel op

Die sentrum-regse burgemeester van die Franse hawestad Calais het liefdadigheid aan immigrante verbied. Natacha Bouchart het die verspreiding van voedsel verbied om te keer dat ‘n nuwe Oerwoudkamp weer op die rand van haar stad ontstaan.

Bouchart het ingetree om hulpgroepe te keer om immigrante te voer deur die goedkeuring van nuwe beperkinge. Bouchart het gesê dat sy die situasie verstaan ​​”van ‘n menslike oogpunt,” maar sy was nie van plan om in te gee aan hulpgroepe se oproepe dat hulle die mense wil kos gee nie.

Die polisie pas wat hulle noem ‘n “nul-toleransie beleid” op immigrante toe, en stuur hulle na amptelike akkommodasiesentrums elders in Frankryk as hulle hulle vang.

Na die uitreiking van ‘n bevel om al die voedselverspreiding op die terrein van die sogenaamde “Oerwoud” wat in Oktober verlede jaar gesloop is te stop, het Bouchart gesê langtermyn kommer is belangriker as onmiddellike hulpverligtingaksies. “Ons het te veel gely,” het Bouchart, ‘n lid van die sentrum-regse Les Republicains gesê.

Sy het verwys na die ontsettende styging in geweld en misdaad sedert die immigrante uit Afrika en die Midde-Ooste op die plek toegesak het.

Amptenare het reeds pogings deur plaaslike liefdadigheid belemmer om storte vir tienerimmigrante in die dorp te open, het die Guardian berig. Liefdadigheid en die plaaslike owerhede is nou in ‘n hofstryd gewikkel oor Calais se besluite.

“Ek het hierdie besluit geneem om seker te maak dat daar geen permanente basis of plakkery geskep word rondom Calais nie,” het Bouchart aan AFP gesê.

Calais het toenemend polities konserwatief en anti-links geraak en stem nou vir die FN, Marine Le Pen se party sedert die oorspronklike plakkersdorp opgerig is in 1999.

Utopia56, ‘n humanitêre hulpgroep, sê beamptes het traangas op vrywilligers en tieners gegooi wat vir kos tougestaan het. Die groep het aan La Voix du Nord vertel dat hulle sal voortgaan om die immigrante te voed “vir die eenvoudige rede dat hulle honger is,” selfs al moet hulle ondergronds werk.

Sarah Arrom van Utopia56 sê “Toestande is besig om meer en meer problematies te raak vir die immigrante. Hulle slaap nie, hulle kan nie ‘n stort neem nie, hulle is al hoe meer en meer moeg. Ons is regtig bekommerd oor hul toekoms.”

Nuwe aankomelinge, hoofsaaklik uit die Midde-Ooste, Afrika en die Indiese subkontinent, stroom steeds na Calais, met ‘n paar liefdadigheidsorganisasies wat rapporteer dat hulle besig is om honderde, en selfs duisende mense daagliks te voed.

Net Utopia56, ‘n klein organisasie, versprei 250 warm etes per nag, ‘n skerp styging na voorverlede maand, met die meeste ontvangers van Eritrea, Soedan en Ethiopië.

Op sy hoogtepunt, het die bevolking van die kamp 10 000 bereik, waarna swaar gewapende polisie die gebied moes patrolleer om inwoners te beskerm teen die gevolglike misdaad en aanvalle, ook op toeriste.

Neem deel aan die gesprek en lewer gerus hier onder kommentaar!

L.W. U gebruik die Disqus-kommentaarafdeling op eie risiko en PRAAG, die redaksie of enige verwante persone of entiteite aanvaar geen verantwoordelikheid vir u kommentaar en watter gevolge ook al daaruit mag voortspruit nie. Terselfdertyd vereis ons dat u ter wille van beskaafdheid, redelikheid en die gerief van ander gebruikers, u sal weerhou van kwetsende taalgebruik, vloekwoorde, persoonlike aanvalle op medegebruikers, twissoekery en algemene "trol"-gedrag. Enigeen wat só 'n laspos word, sal summier verbied word en sy IP-adres sal insgelyks versper word. Ons sal ook nie huiwer om, waar nodig, kriminele klagte aanhangig te maak teen individue wat hulle aan dreigemente, teistering of intimidasie skuldig maak nie.