Hoekom doen Marine Le Pen so goed?

Deel op

Gister het ‘n komitee van wetgewers in Brussel ‘n Franse regsversoek om die FN-leier van haar immuniteit te stroop oor twee gevalle van “laster” en “publikasie van gewelddadige beelde van die Islamitiese staat moorde” op Twitter oorweeg, het Bloomberg berig.

Le Pen het ‘n foto van die onthoofde liggaam van ‘n Amerikaanse ISIS-gyselaar aan die einde van 2015 getwiet.

Sy het dit gepos nadat ‘n linkse joernalis haar party met ISIS vergelyk het, maar die foto is ook beskikbaar op Google. “Dit kan verkry word deur enigiemand op Google,” het Le Pen gesê.

Die aanklaer se kantoor in die voorstad Nanterre bevestig dat hulle ‘n ondersoek na “die verspreiding van gewelddadige beelde” begin het nadat Le Pen die joernalis se kwaadwillige vergelyking beantwoord het met “So lyk ISIS” wat die onthoofding wys.

Die komitee sal sy aanbevelings volgende week na die EU parlement stuur, en die volle kamer sal later stem oor die kwessie in Maart, net betyds vir die eerste ronde in April se verkiesings in Frankryk. Dis duidelik dat die Sosialiste probeer om enige politieke foefie te kry om die FN te stop.

Die Sosialistiese minister van justisie, Jean-Jacques Urvoas het in ‘n onderhoud met die Journal du Dimanche gesê dat staatsaanklaers met hul ondersoek tydens die verkiesingsveldtog sal voortgaan. Sosialistiese kandidaat Benoit Hamon, wat sukkel in die vierde plek het die ondersoek deur sy party geloof.

“Die regstelsel is onafhanklik,” het hy aan FranceInter radio Maandag gesê. “Hulle is betrokke by die verkiesing, want daar is ernstige vermoedens van bedrog.”

Verlede week het Le Pen geweier om ‘n nie-bindende dagvaarding vir ‘n onderhoud met die Franse polisie oor die gebruik van fondse van die Europese Parlement te gehoorsaam.

“Die regters is daar om die wet toe te pas, die wet nie te gebruik om die wil van die mense te stuit nie,” het Le Pen aan ondersteuners by ‘n saamtrek op Sondag in Nantes gesê.

‘n Professor van die Franse kultuur en politiek aan die Stanford Universiteit, het aan Bloomberg: “In vergelyking is daar teen die FN geen beskuldiging van persoonlike verryking nie, terwyl dit in die geval van Francois Fillon oor hom en sy familie gaan wat die direkte doelwitte van ‘n ondersoek [van selfverryking] is,” sê Cecile Alduy.

Die FN word beskou as ‘n anti-establishment party. “Die Nasionale Front word beskou as vervolg deur die stelsel so hul ondersteuners dink dat as almal anders rykdom van die stelsel gekry het, dit vir hulle goed is om ‘n bietjie van daardie geld terug te kry,” het Jean-Yves Camus, ‘n politieke wetenskaplike aan die Jean Jaures navorsingsinstituut gesê.

“[Francois] Fillon het ook probeer om die samesweringsverskoning te gebruik, maar dit werk nie, want hy is deel van die stelsel,” sê Jaures.

Bloomberg berig die Republikeinse Francois Fillon worstel met ‘n terugslag weens die kriminele ondersoek teen hom, wat die kanse van die banke se kandidaat Emmanuel Macron verbeter het.

Maar die FN is ook ver voor met digitale kommunikasie. Dit is “groter en meer professioneel as die sosiale media bedrywighede van teenstanders, insluitend die voormalige Ekonomie Minister Emmanuel Macron”, het Politico berig.

Dit was die eerste party in Frankryk in die middel-1990’s wat ‘n webwerf gehad het. Vandag is die FN se sosiale media enorm, en hulle bestuur legioene van aanlynvrywilligers in Frankryk, Europa en daarbuite wat elke dag werk om hul boodskap te versterk.

Die belegging het vrugte afgewerp met Le Pen wat spog met die hoogste sosiale media “betrokkenheidskoers” (gemeet aan voorkeure en volgelinge) van enige presidensiële kandidaat.

“In teenstelling met ander partye, wat rekeninge het wat net deur amptenare bestuur word… het Marine Le Pen ‘n groot netwerk van ondersteuning op sosiale media,” sê die bestuurder van Avec Marine, ‘n Twitterrekening met 15 400 volgelinge. Die 23-jarige professionele persoon wil egter anoniem bly.

Die ware held van Marine se veldtog is Philippe Vardon, ‘n anti-immigrant-aktivis, bekend as die “koning van agitprop” wat die gesofistikeerde sosiale media veldtog vir Marine Le Pen bestuur. Die episentrum, bekend as l’Escale vir die binnekringe, is geleë in die weste van Parys, ‘n kort afstand van die Place de l’Etoile.

Sowat 15 permanente web personeellede by die kantoor skep inhoud vir MLP2017 op rye Apple-rekenaars.

“Wat ons waargeneem het tydens die Brexit veldtog, en in die Amerikaanse presidensiële verkiesing, is dat die wenpartye ook baie sterk sosiale media veldtogte het,” sê Alberic Guigou, hoof van die Reputation Squad, ‘n sosiale media konsultasie-agentskap. “In Frankryk, het die FN duidelik ‘n groot voordeel in hierdie gebied op sy mededingers, beide in terme van gewildheid en hul metodes.”

“Vardon is ‘n spesialis in al daardie dinge, die agitprop aspek,” sê Sébastien Chenu, ‘n ander lid van die eenheid, en kulturele adviseur vir Le Pen. Vardon, ‘n ware Obelix-karakter, is ‘n voormalige lid van die Bloc Identitaire.

Le Pen het ook ‘n persoonlike blog, Carnet d’Espérances, ‘n mengsel van beleid en foto’s van die platteland.

Gaëtan Bertrand, die koördineerder van Le Pen se web-veldtog, het gesê die party het nie enige raad of hulp van vennote ontvang buite Frankryk nie.

Vardon het ook bevestig dat die Front geen formele bande het met aktiviste in die buiteland nie, maar hy erken die bestaan ​​van ‘n globale patriotiese front aanlyn. “Skielik sien ons ‘n klomp mense, veral Trump ondersteuners, wat van mening is dat: ‘OK, nou is Brexit gedoen, nou is Trump verkies, so ons is op pad na Frankryk.’ Jy kan sien hoe sentraal die Franse verkiesing is in hul siening van die wêreld,” het hy gesê.

Die FN het #FillonGate, ‘n nuwe hutsteken gewy aan aantygings teen die Republikein geskep. In Januarie, nadat die satiriese koerant Le Canard Enchaîné berig het dat Fillon sy Britse vrou Penelope groot bedrae betaal het uit parlementêre fondse, het #FillonGate #PenelopeGate geword. Dit het vinnig gestyg tot die tweede hoogste gewilde onderwerp op Twitter.

“Hierdie veldtogte maak staat op voorbereiding, dissipline, spoed en ‘n groot aantal ondersteuners versterk die boodskap,” sê Gaëtan Dussaussaye, direkteur van die FN jeugvleuel. “Sonder hulle sou ons nooit so baie mense bereik het nie.”

Neem deel aan die gesprek en lewer gerus hier onder kommentaar!

L.W. U gebruik die Disqus-kommentaarafdeling op eie risiko en PRAAG, die redaksie of enige verwante persone of entiteite aanvaar geen verantwoordelikheid vir u kommentaar en watter gevolge ook al daaruit mag voortspruit nie. Terselfdertyd vereis ons dat u ter wille van beskaafdheid, redelikheid en die gerief van ander gebruikers, u sal weerhou van kwetsende taalgebruik, vloekwoorde, persoonlike aanvalle op medegebruikers, twissoekery en algemene "trol"-gedrag. Enigeen wat só 'n laspos word, sal summier verbied word en sy IP-adres sal insgelyks versper word. Ons sal ook nie huiwer om, waar nodig, kriminele klagte aanhangig te maak teen individue wat hulle aan dreigemente, teistering of intimidasie skuldig maak nie.