Britte dink ‘Russiese’ radioaktiewe deeltjies dryf na die VK

Deel op

‘n Amerikaanse “kernsnuffelhond” vliegtuig het in die rigting van Noorweë opgestyg, het die Britse media berig, want Britte glo dat “Russiese” radioaktiewe deeltjies uit Oos-Europa na die Verenigde Koninkryk dryf.

Die Amerikaanse opsporingsvliegtuig het vanaf Sussex opgestyg op ‘n missie “om getuienis van kernaktiwiteit of ‘n kernontploffing te vind”.

Volgens “spotters” is ‘n tweede spioenasievliegtuig ook ontplooi uit Mildenhall ná die eerste een, het The Daily Mail berig. Die WC-135 Phoenix versamel atmosferiese monsters in reële tyd in die rigting van die noorde van Europa en die Barentsz-see.

Die vrees van ‘n radioaktiewe voorval word deur Brittanje uitgebuit met suggesties dat “Russiese kerntoetse by Nowaja Zemlja naby die Arktiese sirkel” kon plaasgevind het meen die Britse media, as gevolg van ‘n beweerde skerp styging in jodiumvlakke aangeteken in Noord-Europa.

Luggehalte metings oor die hele vasteland het spore van radioaktiewe jodium-131 ​​in Januarie en Februarie opgemerk, wat kom uit Oos-Europa. Jodium-131 ​​het ‘n halfleeftyd van net agt dae, sodat die opsporing in die atmosfeer ‘n bewys van ‘n onlangse vrystelling beteken. Dit word wyd gebruik in die behandeling van sekere soorte kanker.

Maar die CTBTO (Kernsperverdragsorganisasie) het enige kerntoets wat onlangs plaasgevind het, uitgesluit. Die organisasie bestuur ‘n wêreldwye moniteringstelsel. In ‘n verklaring Maandag, het die CTBTO gesê: “As dit ‘n kerntoets was, sou daar baie ander radioaktiewe isotope vrystel gewees het.

“Geen ontdekkings bo tipiese plaaslike historiese vlakke is waargeneem nie,” het die CTBTO verklaar en bygevoeg dat geen kommer oor die verslae van Jodium-131 ​​in Europa bestaan nie.

Onder die teorieë wat waarskynlik beskou word, is dat ‘n vervaardiger van mediese radio-isotope, waarskynlik in Oos-Europa, ‘n lek gehad het. Hierdie voorval lyk nou soos ‘n episode van 2011, toe die Budapest Isotope Instituut – wettig en skadeloos – ‘n aantal radioaktiewe jodium in die omgewing vrygestel het.

Die lekkasie was die gevolg van ‘n foutiewe filterstelsel by die Instituut vir Isotope in Budapest, Hongarye, wat ‘n wye verskeidenheid van radio-aktiewe isotope vir mediese behandeling en navorsing produseer.

Frankryk se kernveiligheidgesag, die IRSN, het verlede week aangekondig dat die werklike aantal radioaktiewe jodium-131 ​​in Europa se atmosfeer in Januarie “nie openbare gesondheid geraak het nie”, en het sedertdien na normaal teruggekeer het. Ander waarnemings is opgemerk in Finland, Pole, die Tsjeggiese Republiek, Duitsland, Spanje en Frankryk, volgens die IRSN.

“Ons lei die ondersoek,” het Jean-Christophe Gariel, van die IRSN gesê.

Die Britte is blykbaar te ongeskunsteld om enige wetenskaplike verklaring te begryp en verkies om spookstories en samesweringsteorieë oor “Russiese kernontploffings” te glo. Hulle verkies skynbaar ‘n oorlog met Rusland deur dié soort onverantwoordelike manipulasie van openbare gesindhede.

Neem deel aan die gesprek en lewer gerus hier onder kommentaar!

L.W. U gebruik die Disqus-kommentaarafdeling op eie risiko en PRAAG, die redaksie of enige verwante persone of entiteite aanvaar geen verantwoordelikheid vir u kommentaar en watter gevolge ook al daaruit mag voortspruit nie. Terselfdertyd vereis ons dat u ter wille van beskaafdheid, redelikheid en die gerief van ander gebruikers, u sal weerhou van kwetsende taalgebruik, vloekwoorde, persoonlike aanvalle op medegebruikers, twissoekery en algemene "trol"-gedrag. Enigeen wat só 'n laspos word, sal summier verbied word en sy IP-adres sal insgelyks versper word. Ons sal ook nie huiwer om, waar nodig, kriminele klagte aanhangig te maak teen individue wat hulle aan dreigemente, teistering of intimidasie skuldig maak nie.