Lekkerrr nat! Vaaldam kry een Olimpiese swembad per sekonde

Deel op

Johannesburg Water het ‘n “groot toename” in die Vaaldamwatervlak sedert Dinsdagaand aangeteken, berig The Citizen. Die Vaaldam ontvang nou die volume van amper ‘n Olimpiese-grootte swembad elke sekonde oor die afgelope 24 uur.

Woensdagoggend, het Johannesburg Water getwiet, “Vaaldam is nou op 71,62 persent. Groot toename sedert gisteraand”

Dit het toegeneem van net minder as 65 persent Dinsdag, volgens die Stad van Johannesburg.

Weer SA het bevestig dat die watervlak van die dam bo 70 persent gestyg het Woensdag, tot meer as die afgelope 20 maande se hoogtepunte en die 24 uur invloei is 2237.6m3/s.

VBHydrology, wat volgens sy Twitter-profiel “hidrologiese inligting aan die Vaal Barrage Reservoir en Vaaldam soos gerapporteer deur die Departement van Waterwese en Sanitasie en Rand Water” verskaf, het ook getwiet dat die dam 71,62 persent vol is en dat die invloei 2 237.6m3 per sekonde is.

“Mon 22 Februarie Vaaldam Vlak 20m. Volle 71,62%. Invloei 2237.6m3 / s. Ontslaan 14.169m3 / s. River Kleppe Oop 1X100% 1X50%. Hekke open 0, “tweeted VBHydrology.

Die uitloop is 14.169m3 per sekonde en vir die kleppe is een 100 persent oop en een 50 persent. Geen waterhekke is nog oop nie.

Woensdag, het The Citizen berig dat die deurdringende reën wat ervaar is in Gauteng sedert Maandag effens sal opklaar Woensdag, maar sal na verwagting terugkeer Donderdag, volgens die Suid-Afrikaanse Weerdiens.

Teen Woensdag het Johannesburg 109mm reën ontvang, die Vaal het 107mm en Pretoria het 87mm ontvang.

‘n Aantal paaie in Noordwes het tydelik gesluit gister weens oorstromings na swaar reën sedert Sondag.

Die provinsiale departement van gemeenskapsveiligheid sê die N4 tussen Swartruggens en Rustenburg en die N12 brug wat lei na Wolmaransstad bly vandag gesluit.

Inligting oor ander paaie in Ottosdal, Leeudoringstad, Delareyville en Orkney word nog ingesamel.

Voorvalle waarin motoriste moes gered word uit hul voertuie is gister aangemeld. Op die R502 tussen Leeudoringstad en Orkney moes ‘n bestuurder uit sy voertuig gered word toe hy deur oorstromings vasgekeer is. Op die N14 tussen Kuruman en Vryburg het twee mense het ligte beserings opgedoen voordat hulle gered is uit hulle voertuig.

Polisieduikers soek steeds na ‘n vermiste persoon wat op ‘n plaas naby die Augrabies-watervalle in die Noord-Kaap wat ná swaar reën in die gebied vermis geraak het.

Die liggame van drie mense wat Sondag saam met die persoon deur vloedwater meegesleur is, is reeds gevind. ‘n Polisiewoordvoerder, Jacques September, sê die vier was in ‘n huis op die plaas toe die Oranjerivier ná swaar reën afgekom en die huis oorstroom het.

September sê hulle doen alles in hul vermoë om die persoon te vind. Hy sê benewens die polisieduikers wat in die rivier soek, soek die soek-en-reddingseenheid ook op die oewers van die rivier na die persoon.

Neem deel aan die gesprek en lewer gerus hier onder kommentaar!

L.W. U gebruik die Disqus-kommentaarafdeling op eie risiko en PRAAG, die redaksie of enige verwante persone of entiteite aanvaar geen verantwoordelikheid vir u kommentaar en watter gevolge ook al daaruit mag voortspruit nie. Terselfdertyd vereis ons dat u ter wille van beskaafdheid, redelikheid en die gerief van ander gebruikers, u sal weerhou van kwetsende taalgebruik, vloekwoorde, persoonlike aanvalle op medegebruikers, twissoekery en algemene "trol"-gedrag. Enigeen wat só 'n laspos word, sal summier verbied word en sy IP-adres sal insgelyks versper word. Ons sal ook nie huiwer om, waar nodig, kriminele klagte aanhangig te maak teen individue wat hulle aan dreigemente, teistering of intimidasie skuldig maak nie.