Kallie Kriel verloor debat teen Pieter du Toit en Johan Pienaar op RSG

Kallie Kriel

Kallie Kriel, die uitvoerende hoof van Afriforum, het verlede week ‘n debat met die Naspers-propagandis Pieter du Toit en die linkse fanatikus Johan Pienaar op RSG gevoer. Alhoewel Kallie die debat verloor het, het hy soos gewoonlik ‘n paar houe ingekry wat na “regses”, “blanke rassiste”, “nasionaliste” en selfs die einste hier op Praag gemik is.

Die gesprek waaroor hierdie artikel handel kan dmv hierdie skakels geluister word: Skakel 1 of skakel 2.

Organisasies soos Afriforum is ideologies bankrot. Hulle leiers lewe nog in ‘n tydvak toe blanke Suid-Afrikaners deur veelrassige krieketwedstryde op DSTV gepaai kon word. Hulle het geen benul van “meme magic” of “Hail Pepe” of “Top Kek” nie. Dit is ‘n organisasie wie se manifes nie ‘n toekoms buite die eenheidstaat kan voorstel nie. Dit is ‘n organisasie wat dink die ineenstorting van die Nasionale Party en die daaropvolgende verafgoding van Nelson Mandela tel onder die mees positiewe gebeure van die twintigste eeu.

Kallie het onthul dat een van die barometers waarmee sy organisasie hulle eie moraliteit meet, is ‘n aanval deur regse webtuistes. Ek vermoed hy verwys na die einste, omdat daar nie ander Afrika-geleë regse webtuistes is waarvan ek bewus is nie. Dalk die mediamasjien van meestervideovervaardiger Jan Lamprecht (AKA History Reviewed Channel), maar hy het nog nooit iets oor Afriforum gesê nie.

Kriel het meer as een keer gesê dat Afriforum alle vorms van blanke “rassisme” en dus volksnasionalisme verwerp. Kriel voldoen aan die woordeboekdefinisie van ‘n kloekserwatief (cuckserwative in Engels). Donald Trump se beweging het al die kloekserwatiewe figure uit regse politiek in Amerika verjaag. Ons kan amper aankondig dat die hele “neokonserwatiewe” beweging van die Bush-era nog verder verlinks het en nou ‘n tuiste by Trotskiïstiese partye soos die Demokrate in die VSA of die Tories in Engeland gevind het.

Veroordeel jou organisasie die stryd van blankes in ander lande Kallie? As jy sê “ons weet ons doen iets reg as regse webtuistes ons aanval” dan beteken dit mos julle opponeer direk die oorlewingstryd van die Westerse beskawing? Of hoe?

My persoonlike gevoelens oor die Broederbond en die post-Februarie-1990-Afrikanerelite(waaronder Afriforum natuurlik tel) is baie meer radikaal as Dr Dan s’n. Dus sal ek hierdie denkrigting maar hier laat.

Toe Kallie se rug teen die muur is, verwys hy na ‘n irrelevante skrywe deur die kleurlingaktivis Rhoda Kadalie. Ernst Roets het ook ‘n obsessie met die gematigde swart skrywer Thomas Sowell. Dit lyk my Afriforumbestuurders voel hulle mag slegs die fundamentalistiese anti-blanke aspekte van liberalisme teenstaan as hulle self swart denkers aanhaal.

Pieter du Toit het al in die verlede geweier om hom van swartmagbewegings te distansieer. Hy het in Maart 2016 in ‘n Twittergesprek oor Frantz Fanon onthul dat Nasperskantore volgeplak is met plakkate van hierdie swart nasionalis. Swart nasionalisme word dus omhels terwyl wit nasionalisme as die poësie van Satan beskou word.

Johan Pienaar het halfpad deur die gesprek ingebel en die diskoers oorheers. As altregse kyk ek ook objektief na sake en dit is tog waar dat Afriforum onnodig vir Pienaar gedurende 2016 hof toe gesleep het. Dit wys vir my dat organisasies wat maak asof hulle namens blankes optree net so vasbeslote is om ons ras se geboortereg op spraakvryheid totaal en al te verwyder. Pienaar is baie verder links as du Toit, en besit dus oor die vermoëns om sy opponente te stoomroller. Hy verwys na uitsprake van regter Mogoeng Mogoeng — omdat die Zuma-aangestelde regter Mogoeng nou glo verhef is om namens Suid-Afrikaners oor moeilike politieke, filosofiese en selfs geestelike kwessies te besluit.

‘n Behoorlike antwoord aan die anti-Steve-fanatikus en professionele agitator Pienaar sou wees om uit te wys dat die oorweldigende meerderheid grondgebiede op planeet Aarde nie onder die jurisdiksie van die ANC se boendoehowe val nie. Kallie kon gesê het dat hy hom so min steur aan die doen en late van Mogoeng as wat Oos-Europeërs hulle steur aan die uitsprake van imams in Saoedi-Arabië.

Tydens 2014 het Dan in ‘n rubriek, Piet Croucamp, Pierre de Vos en die honde van Karl Marx, geskryf:

“Ek voel my hoegenaamd nie deur die grondwet gebind nie en weier byvoorbeeld om te aanvaar dat ek en my nageslag aan regstellende aksie onderworpe moet wees omdat een of ander NP-amptenaar iewers dertig of veertig jaar gelede iemand sou te nagekom het.”

Die Suid-Afrikaanse grondwet is volgens my ‘n ideologiese instrument wat die onderdrukking en semantiese teistering van die blanke en veral die Afrikaner goedpraat. Die Joodse kommunis Albie Sachs het vir meer as ‘n dekade op hierdie regbank gesit. Die regter Chris Jafta, wat na bewering ongekwalifiseerd is om in so ‘n hof te dien, het in die einste “Afriforum v Tshwane”-saak gesê dat belangrike aspekte van die Afrikaner se geskiedenis “op die ashoop van geskiedenis hoort”. Let wel, in Suid-Afrika van die 2010s is dit nie ‘n dronk bergie wat hierdie stelling gemaak het nie, maar ‘n regter in die hoogste hof van die land.

In die laaste 10 minute skel Pieter iets wat Vicky (waar sy hier in die koue sit) kliphard laat lag het. “Kallie probeer om Trump se styl op Twitter na te boots.” Anders as papbroekige aktiviste is Donald Trump ‘n aggressor op Twitter. Hy is ‘n meestertrol en ‘n woordsmous soos min. Anders as Afriforum is die milisie van sy beginsels nie in ‘n verdedigende formasie geposisioneer nie.

Dan Roodt het 38 keer meer volgelinge as Kallie Kriel op Twitter, maar hy kry 38 keer minder mediadekking in Suid-Afrika.

Dr Dan het in die herfs van 2015 sy toetrede na die altregs gemaak tydens ‘n verskyning op Red Ice Radio. Red Ice word in altregse kringe as die platform van mondigwording gesien. Hy het dit opgevolg met ‘n toespraak in die lente by Jared Taylor se American Rennaissance-konferensie. Dan was dus in ‘n kamer waar hy meet gesagsfigure soos Paul Ramsey en Richard Spencer bladgeskud het. Richard Spencer is vinnig besig om een van die belangrikste politiese figure ter wêreld te word. Hy het onlangs tydens ‘n gesprek met Mike Enoch en Andrew Anglin (wat albei twee van die grootste altregse webblaaie ter wêreld bedryf) bevestig dat hy die ivoortoring van die filosofie gaan verlaat en self as leiersfiguur binne identitêre politiek begin optree. Sy NPI-stigting het pas ‘n kantoor in Washington geopen en hulle sal elke tweede maand ‘n voorlegging aan die Trump-administrasie maak. Aan watter internasionale administrasie maak Afriforum voorleggings? (Sogenaamde pleidooie voor die VN tel nie, omdat die ANC sowel as meeste ander lande — insluitend Israel, Iran en Saoedi-Arabië — hulle nie aan die VN steur nie)

Ek moet krediet gee aan die kleurlingaanbieder Lynette Francis. Sy het kalm gebly en die debat met grasie gemodereer. Naspersaanbieders het ‘n lang geskiedenis van aggressie; net soos die hoofstroommedia in Westerse lande.

Pieter maak die stelling dat Suid-Afrikaners by “alle dele van die grondwet móét inkoop”. Wát?! Hierdie absurde stelling verdien ‘n artikel op sy eie… Miljoene Amerikaners “lobby” al sedert die 1990s teen die 2de Wysiging van die Amerikaanse Grondwet. Moet hierdie Amerikaners gearresteer word, Pieter? Moet die Engelse skryfster JK Rowling in die tronk gesmyt word omdat sy vir die laaste 9 maande onophoudelik pleit dat die Brexit-referendum omgekeer word? Baie apolitiese sektore van die aanlyngemaanskap glo dat die huidige liberalisme daagliks al hoe meer totalitêr begin raak. Selfs die Suid-Afrikaanse glansfiguur Gareth Cliff het laasweek vir man-kind en etnomasochis, Frans Cronje gesê dat hy hom nie meer as ‘n “linkse” beskou nie. Volgens meeste altregse leiers is die linkse spektrum in die Weste nou openlik Bolsjewisties.

Pieter praat van Afriforum se “ou Verwoerdiaanse denke”. Sê my bietjie Pieter, sal jy die regime van Wladimir Poetin as ‘n Verwoerdiaanse regime beskryf? As dit die geval is, dan sit jy en jou soort met ‘n groot probleem, want weergawes van Meneer Poetin se denke word meer en meer gewild in (voorheen) blanke lande.

— Vicky

Neem deel aan die gesprek en lewer gerus hier onder kommentaar!

L.W. U gebruik die Disqus-kommentaarafdeling op eie risiko en PRAAG, die redaksie of enige verwante persone of entiteite aanvaar geen verantwoordelikheid vir u kommentaar en watter gevolge ook al daaruit mag voortspruit nie. Terselfdertyd vereis ons dat u ter wille van beskaafdheid, redelikheid en die gerief van ander gebruikers, u sal weerhou van kwetsende taalgebruik, vloekwoorde, persoonlike aanvalle op medegebruikers, twissoekery en algemene "trol"-gedrag. Enigeen wat só 'n laspos word, sal summier verbied word en sy IP-adres sal insgelyks versper word. Ons sal ook nie huiwer om, waar nodig, kriminele klagte aanhangig te maak teen individue wat hulle aan dreigemente, teistering of intimidasie skuldig maak nie.
 • Jaco Steyn

  Ongeveer ʼn jaar gelede het Flip Buys met groot bravade aangekondig dat daar ernstig gesprek gevoer moet word oor die onderwerp, “Sien jy ’n uitvoerbare plan waar die grondwetlike ruimte vir selfbesluitneming of selfbeskikking prakties benut kan word, deur Afrikaners wat glo dat selfstandigheid op ’n gebiedsbasis deel van die oplossing vir die toekoms is?” Daar is toe ʼn “toekomsdebat” hieroor gevoer op AfriForum se webblad by https://www.afriforum.co.za/afriforum-toekomsdebatte.

  In hierdie debat het ek probeer om eenstemmigheid te kry oor die begrippe, “Afrikaner” en “selfbeskikking”.
  Die gevolg hiervan was dat heelwat van my kommentare verwyder is en dat ek uiteindelik ʼn DERDE gebruikersnaam moes gebruik wat nié deur hulle geblokkeer is nie! Oral waar die woorde, “This comment was deleted” verskyn, is verwysings na van my vorige kommentare wat verwyder is omdat ek die misleiding aangaande hierdie twee begrippe ontbloot het. Hier is van my kommentare wat darem nié deur die webblad se sensuurbehepte administrateurs verwyder is nie:

  “Ek is bevrees AfriForum en Solidariteit sal eers die begrip ‘selfbeskikking’ behoorlik moet definieer alvorens julle enige behoorlike hulp van hulle kan verwag in hierdie verband. Indien anderskleuriges
  – volgens húlle, óók Afrikaners kan wees, moet ons besef dat anderskleuriges ook welkom sal wees in die voorgestelde ‘vrystad’. Ek kom tot die gevolgtrekking dat AfriForum en Solidariteit se ‘selfbeskikking’ soortgelyk is aan FW se ‘eie sake’ en dat daar nié ruimte is vir enige volledige onafhanklikheid afsonderlik van die Suid-Afrikaanse eenheidstaat nie… Die belangrikste prioriteit is om ʼn doeltreffende alternatiewe media te vestig wat kan dien as teenvoeter vir die gedurige propaganda vanaf Naspers en die regering se SABC. Een van die belangrikste take van hierdie media sal wees om die misleiding te ontbloot in veral die NG Kerk, DA, VF+, Solidariteit en AfriForum.”

  Hierdie was my laaste kommentaar as deel van die genoemde “debat”. Sedertdien was daar geen teken
  meer van enige verdere “toekomsdebatte” nie:

  “Ons kan tot in lengte van dae van mekaar verskil wat betref die ‘ware’ betekenis van die woord ‘Afrikaner’,
  maar die groot vraag is waarom my vorige kommentare hier verwyder is. Ek het geen onwelvoeglike taal gebruik of enigiemand gevloek of beledig nie. Ek het nie eers een spelfout gemaak nie! Kan dit wees dat hierdie ʼn taboe-onderwerp is wat ongerieflik is vir sekere belangegroepe? Hoe kan enigiemand hoop om eerlike steun te verwerf vir ‘Afrikaner-selfbeskikking’ as ons nie eers helderheid kan kry oor die begrip ‘Afrikaner’ nie??”

  • Johann Schutte

   Jou versoek om `n waterdigte definisie van ‘Afrikaner’ is omtrent so onsinnig soos Pik se teatrale ‘Waar’s jou kaart’ vereiste van die laat 80s/vroeë 90s. Anders gestel: As jy Afrikaner self-beskikking afhanklik maak van `n kriterium vir Afrikanerskap is jy besig met `n fools errand.

   Maar asseblief, gee vir ons `n definisie wat geen onsekerheid laat nie. Ek sien uit daarna.

   • Vicky

    Ek, Vicky is self nie ‘n Afrikaner of self ‘n Suid-Afrikaner nie. My identiteit is BLANK. Niks minder, niks meer. Daardie gesprek oor identiteit was ‘n doelbewuste taktiek deur die geheime polisie na 1985 – om verdeeltheid onder dom mense te saai.

    • Johann Schutte

     Kan nie meer met jou saamstem nie. Die aanslag is teen blankes. Die definisie vereiste bring niks meer as verdere verdeeldheid nie. Ongelukkig is die hele Afrikaner/Boer dispuut ook nog lewendig hier op PRAAG.

     • Vicky

      Deur blankes self. Die blanke is die blanke se grootste vyand.

     • Rooikop

      Einste – een reuse gedeelte van die blankesamelewing is besig met ‘n enorme kulturele selfmoordpoging. Soveel haat vir jou eie sort en self het ek nog nêrens anders van gelees nie.

     • Rooikop

      Ja Johann, dit is, juis omdat dit telkemale in ons geskiedenis geblyk het dat ons grootste vyande binne wat as “Afrikaners” geklassifiseer word sit. Max en FW is uitstekende voorbeelde hiervan.

     • Johann Schutte

      Ons kort `n nuwe broederbond. Dit is oppad. Die eerste tekens van solidariteit is reeds daar. PRAAG is `n voorbeeld.

     • Darkest Enlight

      Ja, maar ons sal eers van die ou Prog”bagasie” – die FW geslag Baby Boomers moet ontsla raak. Soos bv die 82-jarige Perskor verloorder sopdrol Thys Human, hier op Praag.

     • Johann Schutte

      Die Prog bagasie ondersteun altyd, – is die vaandeldraers van – wat ookal die heersende populere narratief is. As die spul morele agterlikes in die sestigs geleef het was hulle almal segregasioniste.

      Wanneer Europa binnekort finaal wegdraai van multikulturalisme/integrasie, maak die plaaslike spul sotte ook `n handomkeer vir sosiale en finansiele voordeel.

      Die tyd is ryp vir ` n nuwe intellektuele aristokrasie. Hopelik termineer hul hulself wanneer die doelwitte bereik is, anders as die Borederbond van ouds (wat na 1948 geen bestaansreg meer gehad het nie).

     • Rooikop

      Hier verskil ek. Geheime organisasies soos die broederbont is juis hoekom ons in hierdie gemors beland het. ‘n Klomp gekonkel agter toe deure.

   • Johann. Ek aanvaar die meer “internasionaal-aanvaarbare” definisie van die woord “Afrikaner” as ‘n “blanke Afrikaanssprekende persoon”. Dit is ook dieselfde definisie waarmee baie van ons grootgeword het. Ek het dit as volg verduidelik in die bogenoemde “toekomsdebat”:

    “Dit is interessant dat selfs die meer polities-korrekte buiteland nog steeds die begrip ‘Afrikaner’ vereenselwig met velkleur en/of genetiese herkoms. Vergelyk bv. hierdie definisies wat ek op die eerste bladsy raakgeloop het na ʼn vinnige Google-soektog op die woorde ‘definition of Afrikaner’:

    (1) ‘a person born, raised, or living in South Africa whose first language is Afrikaans and whose ancestors were Dutch [!!]’; ‘a South African of European descent [!!] whose native language is Afrikaans’ (Mirriam-Webster Dictionary)

    (2) ‘An Afrikaans-speaking South African of European and especially Dutch [!!] ancestry.’ (The Free Dictionary)

    (3) ‘Afrikaners are a Southern African [white??] ethnic group descended from predominantly Dutch settlers first arriving in the seventeenth and eighteenth centuries.’ (Wikipedia)

    (4) ‘a ​South ​African ​person whose ​family was ​originally ​Dutch [!!] and whose first ​language is ​Afrikaans’ (Cambridge Dictionaries Online)

    (5) ‘a White [!!] native of the Republic of South Africa whose mother tongue is Afrikaans.’ (Collins Dictionaries Online)”

    • Johann Schutte

     Wanneer is jy `n blanke? Is dit `n genetiese toets? Indien nie, hoe word dit getoets? Wat is die akkuraatheid van sodanige toets(e)?

     Hoeveel nie-blanke genetika mag jy he? Let byvoorbeeld daarop dat die Franse betekenisvol vermeng is, en dat die meeste Afrikaner blankes se voorgeslag Franse insluit.

     Kan jy `n Afrikaner wees as jy meer taalvaardig is in Afrikaans as die gemiddelde Afrikaner, maar jy Engels as jou eerste taal sien?

     Wat van Engels-sprekende blankes wat die Afrikaner se vryheidstrewe deel, in vergelyking met byvoorbeeld eerste taal Afrikaans sprekende blankes met swart gades en gemengde kinders?

     Wat van Afrikaners (in terme van beide eerste taal en huidige rasse klassifikasie) wat gerig is op die vernietiging van Afrikaner etnisiteit? Wat van die blanke Afrikaanspsrekendes soos Carel Niehaus, Beyers Naude en Bram Fischer?

     Kom kultuur-elemente anders as taal engsins ter sprake? Of is dit slegs taal in assosiasie met genetiese eienskappe? Indien daar ander kultuur elemente teenwoordig is, wat is dit? Sluit `n aversie in tipiese Afrikaner kultuur elemente (bv. volksdanse, kuns, geloof) jou uit?

     ens. ens…

     Die voorafgaande vrae is voorbeelde van sinlose reaksies op die ewe sinlose versoek om `n waterdigte kompartementalisering/definisie van wat `n Afrikaner werklik is te stel as voorvereiste vir die debat oor politieke onafhanklikheid.

     Constant Viljoen het homself laat vang met hierdie foefie. Vanuit `n meer siniese oogpunt was hy moontlik volledig bewus dat dit `n foefie is, en het hy dit gebruik om konserwatiewe Afrikaner van die 80s se ondersteuning daarmee te konsolideer.

     Daar is GEEN manier waarop Afrikaners a-priori geindentifiseer kan word met die oog op `n verkiesing nie. Meeste Afrikaners (blank en Afrikaans) tans, versoen hulself met onbeskaafheid.

     Die enigste manier waarop self-determinasie behaal sal word is deur intuitiewe solidariteit en ontwikkeling van wedersyds ondersteunende meganismes en aksies gegrond op `n hoogs onbeskryfbare subjektiewe belewenis van soortgelykheid. Om aanspraak te maak op `n beksaafde toekoms, sal so `n groep van grondvlak af opwaarts moet groei en ontwikkel.

     Ek vermoed dit is PRAAG se missie.

     • Darkest Enlight

      Kultuur, soos ras, is generies-geneties. Tabula rasa is maar net nog n Prog waanvoorstelling…

  • Vicky

   Hallo ! Dankie vir jou kommentaar. Dan se Disqus blok automaties sekere woorde. Hy het nog nooit persoonlik kommentaar hier verwyder nie.

   • Johann Schutte

    Lees die hele kommentaar.

    • Vicky

     Ek het. My antwoord: geen toekoms vir blanke binnne Afrika, moet iewers in Oos Europa/Amerika gaan intigreer.

   • Suidpunt

    Ek. het. vandag. weer. kommentaar. gelewer, maar. die. kommentaar. is. ook. vanself. vir. pespos. geblok. S. p. a. / m. Ek. het. na. géén. firma. verwys. nie. Kan. iemand. asseblief. net. uitvind. wat. die. foutiewe. woorde. is. , anders. gaan. ons. voordurend. onsself. teen. die. stelsel. moet. beskerm. deur. spelfoute. en. onnatuurlike. en. ongrammatiese. Afrikaans.

   • Jaco Steyn

    Ek het weer probeer om my aanvanklike kommentaar te plaas…

  • Vicky

   Is jy verbaas dat Afriforum jou gesensor het?

   • Nie regtig nie…

    • Rooikop

     Jy mag nie hierdie “teer” puntjie aanraak nie. Mense glo nog vir Afirforum – ek lankal nie meer nie – Hierdie “selfbeskikkings” praatjies was maar net weer ‘n manier om die weerlig af te lei, en nog ‘n klomp skape ter slagting.

 • Suidpunt

  “In die laaste 10 minute skel Pieter iets wat Vicky (waar sy hier in die koue sit) kliphard laat lag het.”

  Vicky is toe heeltyd ‘n “sy”? Kyk, Vicky, as ‘n Engelse dame sulke briewe kan skryf, dan kry sy outomaties my respek. Ek salueer jou.

  Nee, ek is nie chauvinisties nie. Ek hou net van vroue wat nie soos sekere Afrikanervroue op die hoofstroommedia vroeg en laat hul voordoen as “feministe”, nie ‘n geleentheid laat verbygaan om Afrikanermans af te kraak nie (“ons kan sonder mans klaarkom!”), maar dan ‘n versekeringsmaatskappy bel om hul pap band om te ruil en tog te gretig hierdie einste mans se geld as drankgeld uitsuip. Jy weet, daardie “selektiewe soort”, wat hul brood aan albei kante gebotter wil hê. Daardie “pappa se dogtertjie”-soort wat gou die traankraantjies oopmaak om hul sin te kry. Daardie tipe Afrikanervroue sal nooit so “hardcore” (hardgebak) soos die Sweedse, Engelse, Franse en… sidder ek nou… sekere Hollandse vrouens kan wees nie.

  • Vicky

   Het jy al ooit ‘n man met die naam Vicky ontmoet?

   • Suidpunt

    Om die waarheid te sê, ja. Hy was trouens in die Engelse klas in my skool. Seker maar afgelei van Victor. Ek het maar aangeneem Vicky is maar onder sulke androgene name soos Alex… 🙂

    • Riaan Slabbert

     Eks met jou op die een Suidpunt. Ek lees (en admireer) al Vicky se kommentaar en was nog heeltyd onder die indruk dat sy n Hy is 🙂 Eks aangenaam verras.

   • Maus

    Wie onthou vir Wiekie?

    • Rooikop

     Hyl lyk nogal soos ek. 😉

     • sussie se vissie

      Die ‘horing'(s) wat jou weggee.
      😉

     • Rooikop

      Afrikanerbul van formaat? 🙂

     • Darkest Enlight

      Tsk tsk, UG. Jy kan baie beter as dit, of?

     • sussie se vissie

      S[UG]
      I suppose.

      PS.
      Die ‘of’ intrigeer my.

  • sussie se vissie

   Mmmm.
   Behou my reg op repliek voor oor hierdie een.
   Watchit.

   • Suidpunt

    Nee wat, Sussie weet hoe om aan die maatstok (dipstick) te proe. Sy ken van. As die olie te koolstowwerig proe, dan moes die olie lankal vervang gewees het. Ek glo ook sy sal haar eie verkoeler (radiator) en vonkproppe (spark plugs) kan ruil. En ‘n kar in ‘n noodgeval te kan hotwire… of soos my Pharos “Nuwe Woorde” Woordeboek (1999) my teleurgesteld moet inlig: “‘n kar/motor met die ontstekingsdraad aan die gang kry”. Aai, soveel jare later, en nie ‘n enkele woordgelyke in Afrikaans nie…

    • sussie se vissie

     ‘Oppie’….ook maar net oor hoe jy Die Groot Uitveër systap.
     Resep?

 • Darkest Enlight

  Uitstekende skrywe, Vicky 🙂

 • Darkest Enlight

  “Organisasies soos Afriforum is ideologies bankrot. Hulle leiers lewe nog
  in ‘n tydvak toe blanke Suid-Afrikaners deur veelrassige
  krieketwedstryde op DSTV gepaai kon word”

  Amen. Ongelukkig is die (meeste) Afrikaners alweer 20 jare agter die Zeitgeist. Geen wonder dat hulle altyd so liederlik omkant gevang word nie… soos in 1992.

  Die “Rabbit hole” is so diep en fasineerend. Die Rooi Pil is gratis…

  https://pjmedia.com/richardfernandez/2017/02/18/the-secret-door/

  • Vicky

   Albert ? Dit Jy ?

   • Darkest Enlight
    • Darkest Enlight

     Jy op Twitter, Vicky?

     • Vicky

      Johan Pienaar se vir my jou regte naam is A***n B*r***d. Is dit waar ?

     • Darkest Enlight

      Arme ou nikswerd verloopte vet seun Johan Pienaar se obsessie met my grens al aan (die) Oediphus Kompleks. Sy geestelike&fisiese Pa, sal ek altyd wees. #Kek

      En nee, ek’s nie Anton Barnard nie. Vra maar vir Dok Dan, en Anton self.

     • Vicky

      Ek wag vir my gab.ai, dan gaan ek en jy ‘n lang gepsrek hou Darth Brenner. In privaat.

     • Darkest Enlight
     • Vicky

      Ek ken Deon, David, Pieter, Dan, Jan, Monica se regte name. Ek wil weet wie jy is, want jy is my gunsteling Afrikaanse troll

     • Riaan Slabbert

      Hi Vicky, hoe voer julle n gesprek in privaat? Ek sal graag met jou wil gesels oor die altregs…

     • Vicky

      Ek het ‘n Facebook, vir nou.

     • Riaan Slabbert

      Ek is glad nie n fb aanhanger nie, maar sal tog probeer. Hoe spoor ek jou daar op?

     • Darkest Enlight

      Geduld, my slim Padawan. Alles met sy tyd. Die Sith seleksie, jy moet eers slaag;)

      Vind jou ‘gelukkige plek’ eers, jy moet.

     • Vicky

      As jy my weer ‘n padawan noem gaan jy oond toe.

     • Darkest Enlight

      Maar jy het dan een?

 • Boerseun

  Pienaar se inbel na RSG is heel moontlik beplan en met binne-hulp uitgevoer.

  • Vicky

   100%. Dis absurd dat mense nog inbel. Dis absurd dat radio stasies nog bestaan. Begin jou eie podcast as jy iets te se het.

 • Maus

  Tog interesant hoe alles stadig ontvou.. Afriforum kop in een mus met ANC bomblanter Robert McBride en Paul O’Sullivan wat burgerskap in die vroee 90’s gekry het en bande met Britse Militere Inligting het. Eers was net die hande sigbaar, maar met tyd sien ons die hande lei tog na een en dieselfde lyf.

  • sussie se vissie

   ‘ Vyand se vyand is my……..’ (?)

 • Rooikop

  Daar het nou skielik ‘n klomp kommentaar verdwyn – wonder hoekom.

  • Jaco Steyn

   My aanvanklike kommentaar is hier verwyder, maar ek het weer gepoog om dit te plaas…

   • Rooikop

    Dankie
    Nou kan ons dit ook lees.

 • Jaco Steyn

  Ongeveer ʼn jaar gelede het Flip Buys met groot gejuig aangekondig dat daar ernstig gesprek gevoer moet
  word oor die onderwerp, “Sien jy ’n uitvoerbare plan waar die grondwetlike ruimte vir selfbesluitneming of selfbeskikking prakties benut kan word, deur Afrikaners wat glo dat selfstandigheid op ’n gebiedsbasis deel van die oplossing vir die toekoms is?” Doen gerus ʼn Google-soektog op die woorde, “AfriForum
  toekomsdebatte”, om die webblad te sien.

  In hierdie debat het ek probeer om eenstemmigheid te kry oor die begrippe, “Afrikaner” en “selfbeskikking”. Die gevolg hiervan was dat heelwat van my kommentare verwyder is en dat ek uiteindelik ʼn DERDE gebruikersnaam moes gebruik wat nié deur hulle geblokkeer is nie! Oral waar die woorde, “This comment was deleted” verskyn, is verwysings na van my vorige kommentare wat verwyder is omdat ek die misleiding
  aangaande hierdie twee begrippe ontbloot het. Hier is van my kommentare wat darem nié deur die webblad se sensuurbehepte administrateurs verwyder is nie:

  “Ek is bevrees AfriForum en Solidariteit sal eers die begrip ‘selfbeskikking’ behoorlik moet definieer alvorens julle enige behoorlike hulp van hulle kan verwag in hierdie verband. Indien anderskleuriges
  – volgens húlle, óók Afrikaners kan wees, moet ons besef dat anderskleuriges ook welkom sal wees in die voorgestelde ‘vrystad’. Ek kom tot die gevolgtrekking dat AfriForum en Solidariteit se ‘selfbeskikking’ soortgelyk is aan FW se ‘eie sake’ en dat daar nié ruimte is vir enige volledige onafhanklikheid afsonderlik van die Suid-Afrikaanse eenheidstaat nie… Die belangrikste prioriteit is om ʼn doeltreffende alternatiewe media te vestig wat kan dien as teenvoeter vir die gedurige propaganda vanaf Naspers en die regering se SABC. Een van die belangrikste take van hierdie media sal wees om die misleiding te ontbloot in veral die NG Kerk, DA, VF+, Solidariteit en AfriForum.”

  Hierdie was my laaste kommentaar as deel van die genoemde “debat”. Sedertdien was daar geen teken
  meer van enige verdere “toekomsdebatte” nie:

  “Ons kan tot in lengte van dae van mekaar verskil wat betref die ‘ware’ betekenis van die woord ‘Afrikaner’, maar die groot vraag is waarom my vorige kommentare hier verwyder is. Ek het geen onwelvoeglike taal
  gebruik of enigiemand gevloek of beledig nie. Ek het nie eers een spelfout gemaak nie! Kan dit wees dat hierdie ʼn taboe-onderwerp is wat ongerieflik is vir sekere belangegroepe? Hoe kan enigiemand hoop om eerlike steun te verwerf vir ‘Afrikaner-selfbeskikking’ as ons nie eers helderheid kan kry oor die begrip
  ‘Afrikaner’ nie??”

 • Dave

  Praag…. goed kom ons gee ter wille van die argument (want dit is geen redenasie) toe dat Afriforum minder suiwer is as wat hulle voorgee om te wees, wat op aarde het Praag al ooit gedoen ten gunste van Afrikaans en Afrikaanssprekendes? Wat het julle ooit gedoen waarop geroem kan word genoeg om Afrirorum aan te val? Julle praat, praat, praat net. Julle ken nie my gebruikersnaam in MM waar ek Dan Roodt voorhou as ‘n beter alternatief as Hofmeyr om vir die konserwatiewe in te tree. Soek en dit sal gevind word. ‘n Artikel soos hièrdie waar julle Afriforum (wat werklik baie doen) aanval sonder dat julle enigiets ooglopends doen, is verraad en laat ny wonder waarom ek steeds hier lees en somtyds bydra. Ek lees hier want lojaliteit wil my deel maak van hierdie groep maar ‘n artikel soos hierdie neig om dit na misplaaste lojaliteit te laat lyk. Julle val almal aan wat selfs net klink asof daar opgetree word vir die Afrikaanssprekende maar julle doen niks meer as net spoeg en praat.

  • Darkest Enlight
  • Darkest Enlight

   ” Julle ken nie my gebruikersnaam in MM… Soek
   en dit sal gevind word.” https://uploads.disquscdn.com/images/7c09c6e4c2f2084bde1c3a73bd7aab2e8029578becefc032abcf8d17018d7ca2.jpg

   Ag, shame. Een of ander ou sopdrol FW geslag 13de-range eks-Broeder probeer nog relevant wees.

   • Dave

    Jy het toe ‘n gek gemaak van jouself want jy het gewag op hulp wat toe nie opgedaag het nie. Geweet jy het nie dit in jou om te reageer anders as sopdrol-tipe-kommentaar.

  • Andrew-John Miles

   Selfbeskikking of niks. Een of die ander. Ons sal sonder afriforum klaar kom. afriforum pie julle met strooi wat nie werk nie. Meer en meer hofsake gaan verloor word en VN voel n veer or anti Afrikaaner sentiment. Ek sien ook nie afriforum by die CVO betrokke nie of enige volkeie aksies nie, als nog die globalist uitkyk wat afrikaaner in die eerste plek hier laat beland het. Dan maak nie saak waar nie, gee afrikaaner net sy swaziland. Nou verduidelik gou die baie wat afriforum doen, lig bietjie ons dommes. Dave jy klink maar bietjie soos die ou NP skape

  • Dave, ek deel die frusrasie dat “konserwatief” of “regs” skynbaar histories in SA nie uit die wegspringblokke kan kom nie. Die ander liberale of gematigde “Afrikaner” groepe wat hierbo in die hoofrede en kommentare genoem word het gewoonlik geld, pelle en struktuur van sponsors en priesterordes wat die konserwatiewes gekruisg wil sien sodat vryheid en waarheid tog vir eens en altyd effektief onderdruk kan word. Selfs my beskeie bemoedigende pleidooie vir effektiewe konserwatiewe ordes met doelgerigde werkwyses en samewerking bring min vreugde of resultate. Ons sal mos kan sien as dinge begin reg werk vir die man, vrou en kind wat ‘n konserwatiewe en waarheidskeuse wil uitoefen. Ons mense sal ophou doodbloei en weer kan werk! Ek stem saam dat AfriForum en die GPF as blote voorbeelde, tans ‘n interim voorwaatse momentum verleen, – maar ek twyfel self aan die volhoubaarheid (of eerlikheid) in sommige gevalle.

 • Darkest Enlight
 • Darkest Enlight

  Afriforum is die #Antifa van die Afrikaner. http://www.bbc.co.uk/programmes/p04skkwn

 • Anton Schutte

  dit maak my naar as ek sien hoe blind en doof die drie kan wees…..Terwyl hulle hard besig is om “Afrikaners” te identifiseer as n individuele “ras”, is hulle heeltemal blind oor die aanslag op die blanke ras (Engels, Afrikaans, Portugues, Duits en almal andser met n wit vel) Dis amper asof hulle doelwittig die aandag op die feit (wit moord) wil verdoesel met hule hana hana oor wie nou eintlink n “Afrikaaner” is…BOG!

  • Darkest Enlight

   Net die Jood lag nog in SA, Net sy/haar unieke identiteit word gestu deur 60 miljoen hanslangers. #DinkDaaraan

 • Darkest Enlight
 • G

  Natuurlik sal hy dit verloor. Krioel probeer links wees en die ander twee was nog linkser. No contest. Maar hy het die eerste prys vir dom broedergatlekker losgeslaan darem.

 • Darkest Enlight

  Jou mammie het nou net omgerol, my n deftige plathand piets op my seksie boude gegee en geseg; “My arme ou Corkie seun Dawie het nog altyd daddy issues gehad. En hy het n baie klein tottie. Arme klein vreksel. Ignoreer hom eenvoudig soos n mini-taxi n stop teken ignoreer”.

 • Albei my kommentare is verwyder vanaf hierdie gesprekslyn. Is iemand by PRAAG behep met sensuur of dalk suur oor die belangrike inligting met andere hier wil deel??

  • Vicky

   Plaas weer. Ek weet persoonlik Dan sensor nie die blaaie nie.

   • Vicky. Hier is my laaste probeerslag om dit WEER te plaas:

    Ongeveer ʼn jaar gelede het Flip Buys met groot gejuig aangekondig dat daar ernstig gesprek gevoer moet word oor die onderwerp, “Sien jy ’n uitvoerbare plan waar die grondwetlike ruimte vir selfbesluitneming of selfbeskikking prakties benut kan word, deur Afrikaners wat glo dat selfstandigheid op ’n gebiedsbasis deel van die oplossing vir die toekoms is?” Doen gerus ʼn Google-soektog op die woorde, “AfriForum toekomsdebatte”, om die webblad te sien.

    In hierdie debat het ek probeer om eenstemmigheid te kry oor die begrippe, “Afrikaner” en
    “selfbeskikking”. Die gevolg hiervan was dat heelwat van my kommentare verwyder is en dat ek uiteindelik ʼn DERDE gebruikersnaam moes gebruik wat nié deur hulle geblokkeer is nie! Oral waar die woorde, “This comment was deleted” verskyn, is verwysings na van my vorige kommentare wat verwyder is omdat ek die misleiding aangaande hierdie twee begrippe ontbloot het. Hier is van my kommentare wat darem nié deur die webblad se sensuurbehepte administrateurs verwyder is nie:

    “Ek is bevrees AfriForum en Solidariteit sal eers die begrip ‘selfbeskikking’ behoorlik moet definieer alvorens julle enige behoorlike hulp van hulle kan verwag in hierdie verband. Indien anderskleuriges – volgens húlle, óók Afrikaners kan wees, moet ons besef dat anderskleuriges ook welkom sal wees in die voorgestelde ‘vrystad’. Ek kom tot die gevolgtrekking dat AfriForum en Solidariteit se ‘selfbeskikking’ soortgelyk is aan FW se ‘eie sake’ en dat daar nié ruimte is vir enige volledige onafhanklikheid afsonderlik van die Suid-Afrikaanse eenheidstaat nie… Die belangrikste prioriteit is om ʼn doeltreffende alternatiewe media te vestig wat kan dien as teenvoeter vir die gedurige propaganda vanaf Naspers en die regering se SABC. Een van die belangrikste take van hierdie media sal wees om die misleiding te ontbloot in veral die NG Kerk, DA, VF+, Solidariteit en AfriForum.”

    Hierdie was my laaste kommentaar as deel van die genoemde “debat”. Sedertdien was daar geen teken meer van enige verdere “toekomsdebatte” nie:

    “Ons kan tot in lengte van dae van mekaar verskil wat betref die ‘ware’ betekenis van die woord ‘Afrikaner’, maar die groot vraag is waarom my vorige kommentare hier verwyder is. Ek het geen onwelvoeglike taal gebruik of enigiemand gevloek of beledig nie. Ek het nie eers een spelfout gemaak nie! Kan dit wees dat hierdie ʼn taboe-onderwerp is wat ongerieflik is vir sekere belangegroepe? Hoe kan enigiemand hoop om eerlike steun te verwerf vir ‘Afrikaner-selfbeskikking’ as ons nie eers helderheid kan kry oor die begrip ‘Afrikaner’ nie??”

    • Vicky

     Dankie, het gelees

 • Thys Du Plessis

  Se my Vicky. As jy jou identiteit as slegs blank beskou en jou nie as Afrikaner of Boer wil identifiseer nie, is jy dan deel van die blankes wat my voorgeslagte in Frankryk vervolg en vermoor het of deel van die blankes wat my voorgeslagte hier in konsentrasie kampe gestop en n hongerdood laat sterf het of is jy deel van die blankes wat ons land vir eer en geld aan die vernietiging oor gegee het? Of van watter blankes is jy nou eintlik?

  • Vicky

   Thys, op die oomblik het jou “Afrikaner” kultuur nie juis die kapitaal om blankes in ander lande se hulp van die hand te wys nie. Ek is nie Frans of Brits nie so druk daardie moraliteitskompleks waar hy hoort. Ek is ouer, maar die jonger generasies sal nie verdeeldheid tussen blanke mense meer verdra nie.

   • Thys Du Plessis

    So ruk terug het n gay my ook op FB die selfde ding vertel, ons het glo hulp van die wêreld af nodig die selfde wêreld wat saamgewerk het om ons in hierdie situasie te kry. Jy sien Vicky julle dink almal van ons is geestelik bankrot, julle dink ons is oorwonne jy net soos die nuwe wêreld orde het vergeet dat daar n Skepper is wat vir Hom n geslag uitgekies het, julle gaan julle teen Hom vasloop.
    Dankie dat jy my vermoedens bevestig julle beplan om almal wat nie soos julle, sataniste wil word nie dood te maak. Soos jy se julle jonges sal nie verdeeldheid tussen blankes verdra nie terwyl die God van Israel verdeeldheid geskep het.
    Julle wil hê ons moet almal pepe aanbidders word.
    Jy net soos die rooms-katolieke kerk, die Britse imperialis, die kommunis, liberalis, ens. is een van ons volk se grootste vyande. Die verskil is julle is net gevaarliker want julle gee op n slinkse manier voor dat julle met ons deel in sekere beginsels, maar eintlik haat julle ons geloof.

    • Darkest Enlight
     • Vicky

      Jy kan nie ‘n liberalis en kommunis en Katoliek en Brit en en en wees nie.

     • Thys Du Plessis

      Ag ou Vicky. Jou onkunde is so ooglopend. Die rooms-katolieke het ons uit Frankryk gedrywe die Britse imperialiste het ons hier kom vervolg, na hulle het die kommuniste die swartes teen ons opgesteek en toe het die liberaliste ons land weggegee. Julle is maar net die volgende in n lang ry van vervolgers wat almal die selfde koning het Lucifer die lig draer die satan.

     • Vicky

      Ek het jou al twee keer gese dat ek nie ‘n Katoliek of ‘n Brit of ‘n Kommunis is nie. Watter deel van daardie stelling verstaan jy nie?

     • Thys Du Plessis

      Nee Vicky jy is nie een van hulle nie jy is a alt-right en aanbid kek n demoon van die satan net soos hulle ook elkeen sy demoon het wat hulle aanbid, maar op die ou end is julle almal onderdanig aan Lucifer, en hy het net een doel en dit is om teen ons oorlog te voer en dit het julle almal in gemeen.

     • Darkest Enlight

      Kek/Pepe ensovoorts is n meme… n tong-innie-kies simbool waarmee die AltRegs en NRx gek skeer met Progs, jou mislike ou sopdrol savant.

     • Thys Du Plessis

      So as julle nie sataniste is nie, vertel my bietjie op grond van watter stel reëls gaan julle al die blankes regeer?

     • Darkest Enlight

      Elke baba gaan met bok bloed gedoop word. Dan kry elke persoon ouer as 4 n 666 tattoo op hul voorkoppe. Op naweeke moet almal deelneem aan groepswoepse (massa orgies). Alle Protestante gaan as “vrywild” geklasifiseer word. Hulle word dan gejag met kunsstof pyl&boee… soos in die Hunger Games. Maar eers na die orgies. Nog vrae?

     • Thys Du Plessis

      Sien al is dit waarskynlik n sarkastiese opmerking wat jy maak, wys dit tog uit wat die vlak van jou gedagtes is. Watsenaam vergeet tog van die alt-right en doen iets maar konstruktief met jou lewe as om die bose te dien.

     • Darkest Enlight

      Amper vergeet… ou doek-draende sopdrol IK 70 FW geslag Bybel-slaaners soos jy gaan automaties in die arena beland. Daar gaan julle met bobejaan menstruasie bloed besmeer word waarna Eusebius McKaiser en Pierre de Vos innie arena op julle losgelaat word. En dit alles onder begeleiding van n dagga-rookende Noorweegse paganistiese Death Punk groep wat God Save the Queen op doedelsakke speel wat uit die gedroogde knatersakke van die Protestante bestaan wat gejag was op die naweek… na die groepwoeps, natuurlik.

     • Jochen Peiper

      En Pienaar op Viagra…
      En ons almal in die buite deel van die arena sal oor en oor herhaal
      Pepe
      Pepe
      Pepe
      Ons groen god
      Ons aanbid jou
      Trashdove
      Trashdove
      Trashdove
      Ons blou god
      Ons aanbid jou

      https://uploads.disquscdn.com/images/6af6f50b02f9f3caa97ae77c639f722a48b013d49eed98fdecbbb4aefa9020bd.jpg

     • Darkest Enlight
     • Darkest Enlight

      As ek maar net nou voor jou kon staan terwyl jy in my gesig se dat ek n “satanis” is, dan sou ek jou so n harde PK gegee het dat jy jou ouman doek met een slag vol sou gek*k het.

     • Darkest Enlight

      Die perd moet n trol wees… want GEEN mens wat so redeneer kan gelyktydig regop staan en asemhaal nie.

    • Vicky

     Daardie 4 groeperinge verskil totaal en al van mekaar. Het jy net ‘n klomp bizarre aantuigings gemaak sonder om die teenstrydighede te verstaan ? So elkeen en almal is die Boer se vyand? WORD WAKKER PEL ! Die Broederbond het die arme blanke gebreinspoel om te dink dat die hele Westerse Wereld sy kinders se bloed dors.

    • besoeker

     Thys, jy is korrek. Daar is ‘n skeiding aan die kom, ‘n groot skeiding. Die wat vertrou op hulle blankheid en die hulp vanuit hulle self en die wat wag vir hierdie laaste bedryf. Wat rustig wag op die God van Israel. Laat my dink aan Habakuk
     U trek uit tot redding van u volk, tot redding van u Gesalfde. U
     verbrysel die kop van die huis van die goddelose en ontbloot die
     fondament tot by die nek. Sela.

     Toe ek dit hoor, het my ingewande gebewe; my lippe het getril by die
     geluid, bederf het gekom in my gebeente, ja, ek het gebewe waar ek
     staan, omdat ek rustig moes wag op die dag van benoudheid dat dit
     aanbreek vir die volk wat op ons ‘n aanval maak.

    • Rifrug
     • Thys Du Plessis

      Dankie Rifrug. Ja mens hoef nie diep te grawe om te sien wie en wat hulle is nie. Hulle plan is nou amper voltooi, breek eers ware rensheid af deur verfoeilike linksheid, wag dat mense totaal keelvol raak vir die absurde idee van vermenging en stel dan valse rensheid as alternatief. Die meerderheid gryp dit dan aan en siedaar NWO.
      Mens kan nou beter begin insien waarom die Feema kampe in Amerika gebou is en wat hulle doel is. As mens na hulle redenasie metodes hier op Praag oplet kan jy maar net dink wat dit in hulle howe gaan wees die dag as hulle volmag het.

  • Maus

   Thys, ek hoor wat jy se en stem saam. Ek wonder net of ieder die twee terme Afrikaner of Boer nog bruikbaar is om ons van die ander blankes (wat gewillige Joodse knegte wil wees) af te skei. Dalk is dit tyd vir ‘n nuwe term? Ons voorgeslagte het tog nie vir altyd Boere geheet nie. Ons was Duitsers, Franse, Hollanders, ens. en voor dit iets anders. Vir my verloor ‘n term sy krag as ons vyande (blanke verraaiers) hulle sonder veel wroeging daarmee kan vereenselwig, al is dit tydelik. Kyk hoeveel Boereverraaiers en Afrikanerverraaiers was daar nie. In terugskou was dit te maklik vir die spul om tussen ons te beweeg. Elke moontlike poging moet aangewend word om die wereld so ongemaklik te maak as moontlik vir die blanke verraaier tipe wat in ons geledere skuil. Daarmee stem ek saam met jou.

   • Thys Du Plessis

    Maus, verraad is deel van n volk wat geestelik gesuiwer word, daarom sal ons dit altyd beleef dit is soos die struikelblokke dit is nodig, maar wee die deur wie dit kom. Ek stem ons bynaam bly nie konstant nie en die omstandighede bepaal dit, ek vermoed jy is reg ons gaan binnekort nuwe omstandighede beleef wat waarskynlik ons naam sal verander.

    • Maus

     Ek stem saam, maar ‘n volk is ook veronderstel om te leer uit die geskiedenis, om dinge anders te doen om dinge moeiliker te maak vir toekomstige struikelblok herhaling. Anders gaan ons net deur die “motions” soos hulle se. Ek dink bv. ‘n bynaam soos “deplorable” of selfs “verkramp” kan voordelig wees. Alhoewel nie vleiend nie, is dit funksioneel in dat dit ‘n sosiale tipe struikelblok in die kop van die liberalis en verligte plaas om ons te infiltreer. Dis maar net goed waaraan ek dink. Ek dink die term “barbaar” in die verlede het as’t ware as beskutting vir ons vir ‘n tyd uitgewerk. Stem saam dat nuwe omstandighede eers moet plaasvind ongelukkig.

     • Thys Du Plessis

      Ja ons moet uit die geskiedenis leer, die een ding wat ons moet leer is dat mens planne tot niks kom nie en dat ons moet begin om God werklik met ons hele hart te soek en ons lewens in waarheid aan die Bybel moet begin meet. As ons die waarheid werklik ken en verstaan sal die leun vir ons duidelik wees en sal verraaiers n baie moeiliker tyd onder ons beleef.

     • Darkest Enlight

      Inderdaad. Habbakuk, Sale. Die verraad in die Kain adder saad van die Edomiete, Malakiete, Sodomiete, Habelekiete, Joumasetiete, Paddasindieriete en Stalagmiete moet wyk. Wyk Satan WYK! Moenie hom nie steel my steak. Sodom en Gemorah, Habbakuk – verstrengel my totterman in n mik. Oros laat my verstik. Ek druk sommer n dr*l in n blik. Habbakuk, Sale.

     • besoeker

      Kain saad bestaan nie- dood in die vloed. Net die nageslag van Noag wat mense soos jy voortgebring het – goddeloosliete, sondaariete.

     • Darkest Enlight

      Dus geen Wysmyjoutiete nie?

 • Darkest Enlight

  Hier is Dave (Dawie Kabouter) en kie se “fantastiese” Afriforum.

  ‘Afriforum ondersteun Nkandla gemeenskap’.

  http://maroelamedia.co.za/nuus/sa-nuus/afriforum-ondersteun-nkandla-gemeenskap/

  • Darkest Enlight

   Net soos hul ideologiese meesters, die oud-NP, wil hulle nog STEEDS die Bantoe baby-sit. En dit terwyl daar amper n half miljoen blankes in plakkerkampe is… of waar 10 000de Afrikaner kinder honger skool toe gaan elke dag. Maar nou-ja, ou swaer. Solank “verligte” Afrikaners se pense vol is, soos dik seun Kallie Kriel, voel hulle n veer vir hulle mede-Afrikaners. #MUISHONDE

   • Darkest Enlight
    • Vicky

     Albert, verduidelik asb vir Thys hieronder dat dit nie “blankes” was wat sy ouers in kampe gesit het nie.

     • Darkest Enlight

      Hy’s te dom om iets te leer… te ouderwets. Veral te dom om te besef dat ALLE blankes in Mandeadlatopie in dieselfde boot sit. Bv. by die meeste van die plaasmoorde in Natal is Engelse saffas die slagoffers.

      Ignoreer hom dus. Mors van tyd en energie.

     • Vicky

      Alle blankes: WERELDWYD

     • Darkest Enlight

      Amen

     • Thys Du Plessis

      V het jy nie die vermoë nie? Jy sien jy dink ek besef nie dat dit die Edomiete (sogenaamde Jode) is wat agter dit gesit het nie. Die feit is egte dat dit blankes is wat die vuil werk gedoen het. En jy V al weet jy dit nie is in presies die selfde posisie jy gaan ook opeindig as volslae vyand van ons volk met jou blank vel en al want die Edomiete beheer jou na willekeur.

 • Jochen Peiper
 • Malletjie-regse

  Is dit nie snaaks hoe die Afrikaners nou tjank oor “onderdrukking” en “verdrukking” terwyl hul hande drup van die bloed van hul vertrapping, besteling en volksmoord teen die Boervolk reeds sedert die dae toe die Afrikaners nog as Cape Dutch bekend gestaan het nie….

  • G

   Ek sien die polisie agente het weer ‘n doel in die lewe gekry. Hierdie hele draad is onleesbaar. Wanneer raak die swartes tog van julle ontslae?