Frankryk se ‘misdaad teen die mensdom’

Deel op

Emmanuel Macron is vinnig besig om die nar van die Franse verkiesingsveldtog te word nadat hy kolonisasie ‘n “misdaad teen die mensdom” genoem het.

Tydens sy besoek aan Algerië aan die begin van die week, het Macron nie net te kere gegaan oor die “misdaad teen die mensdom” nie, maar ook die “ware barbarisme” daarvan veroordeel, in ‘n onderhoud met die Algerynse kanaal Echorouk News, uitgesaai op Dinsdag 14 Februarie.

“Kolonisasie is deel van die Franse geskiedenis (…). Dit is deel van die verlede wat ons ten volle in die gesig moet staar deur verskoning te vra aan diegene teen wie ons hierdie dade gepleeg het,” het hy gesê sonder ironie. In die nadraai van die onderhoud, het verskeie politieke leiers van die Republikeine (LR) en die Front National (FN) ten sterkste beswaar gemaak teen die rasbyter se opportunisme.

Tydens ‘n vergadering in Compiègne (Oise) Woensdagaand, het die Republikeine kandidaat François Fillon, dié opmerkings “onwaardig van ‘n kandidaat vir die presidentskap van die Republiek” genoem.

“‘n Tyd gelede het Macron positiewe aspekte aan kolonisasie verbind. Dit beteken Emmanuel Macron het geen ruggraat nie. Hy sê net wat diegene wat na hom luister wil hoor,” het Fillon aan byna 4 000 mense gesê. “Dit pas nie by ‘n staatshoof nie.”

In Oktober het die voormalige Minister van Ekonomie Macron aan Le Point vertel tydens die kolonisasie van Algerië “was daar marteling, maar ook die opkoms van ‘n staat, rykdom, ‘n middelklas. Daar was elemente van die beskawing ingebring.”

Voormalige Eerste Minister Jean-Pierre Raffarin het ook Macron se naakte manteldraaiery Woensdagaand op BFM-TV uitmekaargetrek: “Slaan die Franse, bring hierdie stories om te verdeel, te hermobiliseer, ek sien die verkiesingskommer agter dit alles. Dit pas nie by ‘n staatshoof om te gaan letsels oopkrap wat nog baie seer is nie.”

Die FN het die verklarings van die stigter van En Marche! veroordeel. “Nie net tevrede met die wil om ons op te los in ‘n groot globalistiese bad nie, moet Macron Frankryk in die buiteland afkraak. En hy streef daarna om te lei?” het die veldtogdirekteur Marine Le Pen, David Rachline opgemerk. Wallerand de Saint-Just, tesourier van die FN, het Macron beskuldig omdat hy “Frankryk in die rug steek”.

Die joernalis van die Algerynse TV-kanaal Echorouk News was self oorbluf deur die liggewig se opmerkings en selfs die verlinkse Groene Emmanuelle Cosse, Minister van Behuising, het dit veroordeel: “Ek sou nie die term gebruik nie want ‘n ‘misdaad teen die mensdom” is ‘n baie spesifieke regsterm en ek dink ons ​​moet die regte woorde gebruik in die regte plek,” het sy aan France2 gesê.

In 2012, het Francois Hollande kolonisasie tydens sy toespraak by die Algerynse Parlement veroordeel as ‘n “onregverdige en wrede” koloniale stelsel, en “die lyding wat kolonisasie gebring het oor die Algerynse volk”. Maar Hollande het egter nooit die regsdrempel oorgesteek nie. Macron het hom nietemin geloof vir sy pogings om gedurende sy termyn van vyf jaar ‘n “stabiele” en “sterk” verhouding met Algerië te bou ná die sesde nag van immigrante geweld in Parys.

2012 was die 50ste herdenking van Algerië se onafhanklikheid van Frankryk. Die Harkis, ‘n groep wat uitgedelg is deur dekolonisasie, het aan die Franse kant tydens die Algerynse oorlog geveg. Sowat 250 000 Harkis wat koloniale Frankryk teen Algerië se “vryheidsvegters” verdedig het is eenvoudig aan hul eie lot oorgelaat.

Dit is juis dekolonisasie wat tot die slagtings en massamoorde gelei het. Daaroor het Macron nie ‘n woord gerep nie.

Neem deel aan die gesprek en lewer gerus hier onder kommentaar!

L.W. U gebruik die Disqus-kommentaarafdeling op eie risiko en PRAAG, die redaksie of enige verwante persone of entiteite aanvaar geen verantwoordelikheid vir u kommentaar en watter gevolge ook al daaruit mag voortspruit nie. Terselfdertyd vereis ons dat u ter wille van beskaafdheid, redelikheid en die gerief van ander gebruikers, u sal weerhou van kwetsende taalgebruik, vloekwoorde, persoonlike aanvalle op medegebruikers, twissoekery en algemene "trol"-gedrag. Enigeen wat só 'n laspos word, sal summier verbied word en sy IP-adres sal insgelyks versper word. Ons sal ook nie huiwer om, waar nodig, kriminele klagte aanhangig te maak teen individue wat hulle aan dreigemente, teistering of intimidasie skuldig maak nie.