BLM Toronto verklaar dat swartes wittes kan uitwis met beter genetika

Die mede-stigter van Black Lives Matter in Toronto, Kanada, glo witmense is “resessiewe genetiese defekte” en bespiegel oor hoe hulle “uitgewis” kan word volgens ‘n berig oor wat lyk na haar Facebook-blad.

Yusra Khogali het die afgelope jaar die BLM Toronto se politieke invloed verbreed ná hul konfrontasies met Ontario Premier Kathleen Wynne.

Khogali het ‘n bewese rekord van gewelddadige en verdelende retoriek.

Net verlede week tydens ‘n protesoptog voor die Amerikaanse konsulaat het Khogali geskree in ‘n mikrofoon dat nie-blankes die getalle het op teen wittes op te staan.

“Kyk na ons, ons het die getalle,” het sy gesê.

Terwyl hierdie opmerkings talle Kanadese onthuts, is dit in vergelyking met ‘n verklaring wat Khogali blykbaar gepos het op Facebook in 2015, niks.

“Witheid is nie menslik nie,” het die verklaring begin. “Om die waarheid te sê is witheid submenslik.” Die boodskap gaan voort om ‘n genetika gebaseer op melanien en ensiem aan te bied.

Sy sê “swartes kan eenvoudig deur hul dominante gene letterlik wittes uitwis”.

Neem deel aan die gesprek en lewer gerus hier onder kommentaar!

L.W. U gebruik die Disqus-kommentaarafdeling op eie risiko en PRAAG, die redaksie of enige verwante persone of entiteite aanvaar geen verantwoordelikheid vir u kommentaar en watter gevolge ook al daaruit mag voortspruit nie. Terselfdertyd vereis ons dat u ter wille van beskaafdheid, redelikheid en die gerief van ander gebruikers, u sal weerhou van kwetsende taalgebruik, vloekwoorde, persoonlike aanvalle op medegebruikers, twissoekery en algemene "trol"-gedrag. Enigeen wat só 'n laspos word, sal summier verbied word en sy IP-adres sal insgelyks versper word. Ons sal ook nie huiwer om, waar nodig, kriminele klagte aanhangig te maak teen individue wat hulle aan dreigemente, teistering of intimidasie skuldig maak nie.
 • G

  Uiteindelik ‘n mening wat heeltemal korrek is. Hulle gaan ons uitwis met dominante genetika. Of dit beter is, glo ek nie.

 • Maddox1

  Whahaaaa… arme pateet, sy is ‘n moslem, nou wonder ek net wat het haar wondelikke profeet Mohammed swartes genoem, en hy het hulle ook gesien as ‘n sub-spesie en nie mense nie. Die ironie van sulke patete is verbysterend. Ook snaaks as die wittes nie mens is nie, hoekom gebruik sy wit mens tegnologie en uitvindsels, waar is haar super ras se uitvindsels?… nerens want dit bestaan nie!
  Nou wie is eintlik ‘n sub-spesie vra ek jou?

  • Jacques

   Korrek. Ek kan aan absoluut niks dink wat “hulle” bygedrae het tot die beskawing nie.

 • Suidpunt

  Ek verstaan glad nie die “dominante genetika storie” nie. Jou mtDNS en Y-chromosoom word nou eenmaal bepaal deur jou ouers, en dis dit.

  Ek lees gister nog by die Duitse Wikipedia by Haplogruppe R1b (Y-DNA) – dit is nou die allerjongste chromosoomgroepe wat o.a. gevind kan word onder Hollanders, Duitsers, Franse, Italianers, maar nie so dominant onder die Nordiese volke nie – hulle is ‘n veel ouer groep, wat nog tot I2 behoort (van die evolusioniste sal seker sê: ja, jonger is inderdaad slimmer en vaardiger – hulle is mos heelwat stappies in die evolusieleer verder as die ander volke op aarde):

  “By Kameroen-Mandara word tot 65% van hierdie Y-chromosoom [onder swartes] gevind. Op São Tomé und Príncipe word 8,7% van die draers van die Haplogroep R1b [in die omgewing] opgespoor, in die bevolkingsgroep van die Forros tot 17,7%. Dit is duidelik ‘n erfenis van die koloniale era deur die Duitsers, Franse en Engelse.”

  Dit wil sê – dit maak nie saak watter kleurgroep jy aan behoort nie, die Y-chromosoom sit vas. O ja, terloops. Nou dat ons op die onderwerp is. As die Hollanders en Duitsers dan merendeels uit die R-groep is, d.w.s. die groep wat oorspronklik uit Asië en Suid-Europa na die binneland van Europa getrek het… dan kon hulle onmoontlik nie ‘n Germaanse taal gepraat het toe hulle ‘n paar duisend jaar tevore hul intrek in die Europese vleilande geneem het nie. Hulle moes ‘n ander taal soos Kelties gepraat het. (En dit is so – Google maar “Kelten in Nederland”).

  Op ‘n manier het hierdie R-groep in Noord-Europa besluit om ‘n Germaanse taal aan te neem wat via Denemarke die Vasteland bereik het. Op die een of ander wyse het die I1-Haplogroep, dit is nou die afstammelinge van die ouer Nordiese volke, nie veel ingang gevind in die ander volke nie – maar die taal het nietemin tog tot in Beiere antwoord gegee. En dit moes vinnig plaasgevind het. Dit slaan my dronk. Want die Nordiese groepe het nie oor hierdie grondgebied regeer nie. Kyk self na die I1 -haplogroep se verspreiding vandag (die oudste bevolkingsgroep in Europa). Wat jy hier sien is die eintlike verspreidingsgebied van die Germaanse tale, as mens gene aan taal kan koppel. (Dit laat ook die Taalstryd in België na ‘n klug lyk, want Vlaming en Walloon stam tog uit dieselfde oervaders! Streng gesproke behoort die Vlaminge tog Frans te praat.)

  As ons veronderstel die Nordiese groepe was die uitvinders van die Germaanse taal, met die Duitsers en Hollanders wat die taal aangeneem en vervolmaak het, wonder ek nou net waarom hulle Kelties prysgegee het. Dat die Franse hier hul moedertaal vir Afrikaans verruil het, was ‘n logiese keuse – demografie en politiek. Ons weet ook die Franse het eers Kelties gepraat voordat hulle “verlatiniseer” het onder die Romeinse Ryk (oor dieselfde voorouers, R…) en geleidelik die Franse taal laat ontstaan het. (As jy Latyn en Keltiese tale vergelyk, lyk hulle baie dieselfde, hoewel die sinsbou opmerklik verskil: Latyn is S-O-V, Kelties is V-S-O.)

  Ek het gesien die Malans stam definitief uit die R-groep. So ook die Venters. Heel waarskynlik ek met my Hollandse oupa aan vaderskant ook. As die meerderheid Afrikaners dan van die R-groep is… is ons volkstaal streng gesproke nie ‘n Germaanse taal nie. Dit moes vandag eintlik Frans wees. https://uploads.disquscdn.com/images/d1c8ab64cf75db243cfef75630152266701af1a090e3ba914a2097e76f443005.jpg

  • Antonie Geyser

   ek myself stam af van die haplopaplopicasso groep -grap

   • Betzie van Rensburg

    Op ons kinders se vrae aan my pa waar ons vandaan kom, het hy gesê my broers het hy as bobbejaantjies in die koppie agter die huis gevang en toe hulle hare afgeskeer. Om een of ander rede het ek glo uit n sjokolade-masjientjie gekom.

    • sussie se vissie

     Betz,
     Hy’t stellig verwys na die produk in jou Steri-nappy!?
     😉

  • Flip Kriel

   As ek ‘n stuiwer in die armbeurs mag gooi – die ou mense het maar baie rondgetrek en vermeng. Breedweg het die Kelte wes en suid van die Ryn gewoon en die Germane noord en oos daarvan. Kelties en Germaans is albei Indo-Europese tale soos ook Latyn en Grieks en die Slawiese tale. Die Nordiese volke is Noord-Germane. Die Gote wat die oerinwoners van Swede was, was Oos-Germane. Die Vlaminge en Walloniers is hoofsaaklik afstammelinge van Ripuariese Franke (Germane). Die eerste koning van wat vandag Frankryk is, was ‘n Saliese Frank (Germaan) – Clovis (Louis?) 465-511nC so ook sy opvolgers tot by die ontbinding van die Frankiese Ryk na die dood van Karl die Grote. Die Franse is dus ‘n mengsel van Germane (hoofsaaklik), Kelte en Romeine wat almal van die Indo-Europese taalgroep is.

   • Hans Onrust

    Hallo Flip, even uit het blote hoofd. De Germaanse West Goten (Vandalen)versloegen Attila de Hun in Frankrijk.
    Trokken onder koning Geiserich vanuit Spanje naar en door Noord Afrika en namen Carthago (in het huidig Tunesië) in zonder een steen af te breken. Van daaruit trokken zij onder Geiserich’s zoon ook naar Rome.
    Alles zo’n 450-500 na Chr.
    Hier evt. een docu over e.e.a.

 • Ou Transvaal

  Dit moet haar seermaak om te dink….

 • GrimKay

  Tipies “dier van die veld” redenasie.

 • Vixie

  Haar ma het heeltemal verkeerd gehoor wat die dokter gese het toe sy gebore is. Hy het gese “maak dood”, toe hoor haar ma “maak groot”

  • Vicky

   Toe maak haar ma haar wel groot, en nou maak haar stam ons almal dood.

 • Vicky

  Jammer om vir julle te vertel dat sy 100% reg is. Kyk hoe moor die Bantu die blanke in Afrika.

 • sussie se vissie

  Mnr Moderator….die aanhaling n verbatim aanhaling van Gandhi.
  Stenig hom as u wil.

  • sussie se vissie

   n Ander volks- en kleurgenoot laat hom as volg uit :-
   ” …the raw ka**ir whose occupation is hunting, and whose sole ambition is to collect a certain number of cattle to buy a wife with, and then, pass his life in indolence and nakedness….”
   [ Gandhi – Mumbai 1896 ]

   “We believe also that the white race in South Africa should be the predominating race”.
   [ Gandhi – 1903 ]

   Oopsie. Enige voortspruitende kommentaar mdme Ali?

   • Rooikop

    En Ghandi is amper so ‘n groot afgod soos die ander een.

    • sussie se vissie

     Is so Rooies.
     Dink jy verhef haar ietwat meer as wat sy verdien.
     Wat my muhrig maak…is Praag se huiwering ‘to call a spade a spade’.
     Ander ‘cuckers’ kan #*po*$!$hirt#@&faark! na willekeur….maar ecce Romano! Die gewraakte ‘K-woord’ ( ofskoon dit nie uit een van sy lesers se monde kom nie ) – word gekortwiek.
     Tyd vir liggies suutjies-phoep is verby.
     Die gespragte woord kom immers uit haar DNA gene-poel.

     • Rooikop

      Mens moet versigtig wees – En hier praat ek uit duur ervaring – dit kan jou baie geld/tyd/moeite ens kos, veral met hierdie nuwe lawwe wet wat die volk nou ook weer wil instel.
      Ek het baie jare gelede as jong student op die toe beginstadia van die internet dinge gesê. (Dit was laank voor oop besprekingsforums soos hierdie). Ons liewe “googel” het die goed mooi gebêre vir meer as 20 jaar. Ek het laaankal van die goed vergeet totdat iemand my eendag “googeloer” – En nee ‘n skuilnaam hou net jou identiteit verborge vir die wat nie moeite doen om te soek nie.
      Self kan mens seker enige gevolge dra maar die goed raak ook jou gesin (Vrou/Kinders ens).

     • sussie se vissie

      Jou geantwoord. Super uitveër besig.
      Niks in jou repliek waarmee ek nie saamstem nie.
      Punt is: Sal Praag my nog toelaat om n ander se uitinge te herhaal ( masjiengeweer en setlaars etc ) net om my dan die mond te snoer? Of maak ek my dan skuldig aan haatspraak?

     • Suidpunt

      Ek dink PRAAG moet vir ons die skandwoorde publiseer. Dat ons mos nou weet watter woorde nie geduld sal word nie. Ons is mos gehoorsame en gedissiplineerde burgers.

      Die Franse het ‘n manier om rondom ‘n saak te praat. Soos “engelmaker” vir agterstraatabortiseerder (iemand wat in die agterstrate vroue help om hul babas te aborteer). En ons is mos skeppend met woorde…

     • sussie se vissie

      Met jou. Maar moet ons nou ter wille van ‘detante’ – Gandhi se woorde van ‘k**fir’ verdraai na ‘sons of Africa’?

     • Rooikop

      EK reken as mens dit behoorlik aanhaal met ‘n goeie verwysing na ander betroubare bronne – liefs met ‘n skakel dan is jy relatief veilig. Niks is 100% nie maar in so ‘n geval mag jy dalk daarme wegkom.

     • Suidpunt

      Jy sal nogal verbaas wees oor een aspek: Ek sukkel baie keer om ou woorde van my met Google te sif. Ek kry soms die idee Google is gevra om PRAAG te blok. Maar… soek ek met Ecosia, wat van Bing gebruik maak, kry ek alles. Ook wat ek hier op hierdie fora skrywe.
      Ander kere het ek juis ‘n onderwerp soos “Die vloek van Boontjieskraal” op Wikipedia geskryf om seker te maak hierdie mite word vir eens en vir altyd stopgesit. Laat die De Wets tog nou met rus – MAAR NEE! Netwerk24 raap die blad op en skryf ‘n sensasionele storie nadat ‘n baie verlangse familielid van ‘n windpomp afgeval het. En gesterf het. Dit was uiters swak smaak! Het hulle wragtig nie die laaste sin gelees wat ek geparafraseer het nie? Miskien moet ek dit weer aanhaal: “…maar dat die pers juis sulke gerugte sal gebruik om hul verkoopsyfers mee op te jaag.”

      Nog iets: dit is nogal skokkend, selfs op die Afrikaanse Wikipedia, hoeveel mense presies dieselfde trefwoorde as jy gebruik op die Internet se soekenjins wat nommerpas met jou kommentaar – almal lees dan jou kommentaar op ‘n ander gebruiker se besprekingsblad (wat net spesifiek vir daardie persoon bedoel was…). Soms is die bladtrekke 14, soms 50. Per dag. En dit is geen bots nie. Ons gebruik https://tools.wmflabs.org/pageviews/?project=af.wikipedia.org&platform=all-access&agent=user&range=latest-20&pages=Kat|Hond om na die besoekstatistiek te kyk.

      Nee vrek, dis tyd dat ek ‘n ander taal leer – die wêreld raak nou te klein.

     • sussie se vissie

      Nostalgiese wekroep.
      Sou eendag langs die ooskus loop duik. Vasgehaak op Botrivier.
      Eers 5dae later uit die ‘hottel’ geparadeer.

     • Rooikop

      Ja Suidpunt, Afrikaans word juis geteiken deur die PK bendes – hulle reken mos al wat Afrikaans en Manlik is moet uitgeroei word (Hoekom is hulle so bang vir ons?)

 • Anton Schutte

  hahahaha jaaaa my swart ondiertjie…dis hoekom julle sooo slim is. Kyk net na al die wetenskaplike uitvindings van jou spesie..maar moenie wharrie nie, eendag sal julle wel die wiel ondek, net nadat julle die mes en vurk bemeester het.

 • Rooikop

  Ek het net een opmerking hieroor:
  “Jealousy makes you nasty”….

 • WB

  Ons is kamstig inferior!haha.lekker lag ek nou.ons voer die rotte orals waar ons gaan.eks baie bly dat hulle sulke snert praat want die regte wit mense is besig om wereld wyd oo te staan en ons moet hulle net n lessie leer om nie vir hulle kos te gee en geld te gee nie.die goed vrek soos vliee sonder die wit man se handouts.al wat ek n spook voor sien in europa,amerikas en afrika is dat hulle armsalig,dom,skelm en bak hand staan en bedel.

  • Rooikop

   Net een ding – Onkunde kan hom/haarself nie herken nie. In haar oë is ons

 • Mattewis Kat

  En was die rolle in hierdie storie omgeruil was die hoofstroom media weer almal op hol. Media24 sou dit vir ‘n week lank as voorblad nuus voorgehou het.

  Dis maar hoe die Skepper die volkere straf wat hulle gene met dié van Gam se nageslag laat meng. Dit vat nie veel daarvan nie, en dan begin jou nakomelinge ook as volg praat “hundred million two hundred and eleventy trillion, listen carefully” terwyl hulle koppe heen-en-weer wieg. Meeste van die Suidelike Europese lande wat grens aan die Mediterreense See was eens op ‘n tyd groot beskawings gewees, en is vandag uitgebasterde modder-rasse wat ‘n skadu is van hul voormalige glorie. Dis maar seker ook ekwivalent daaraan dat onkruid baie makliker groei as nuttige gewasse.

  Die mees ironiese feit van Khogali se uitbarsting, is dat die huisvesters van haar verhewe gene ‘n afsku in hul “verhewenheid” het. Hulle haat hul donker velle en hulle verafsku hulle kroes hare en groot neuse. Hulle smag na die “minderwaardige” ligte vel, ligte hare, ligte oë, en fyn gelaatstrekke.

  • Vixie

   Net ‘n week, Mattewis? ‘n Hele maand!! En ja, hulle wil so bitter graag soos ons lyk, maar ai, dit gaan nie gebeur nie. En al kry hulle dit reg om soos ons te lyk, dan gaan hulle nog steeds nie die breins he nie. Foeitog

 • Betzie van Rensburg

  Suidpunt, Flip en Hans, dankie vir julle interessante insette wat my onwillekeurig laat dink aan die verskeie volke se ‘ struggles’ wat oor eeue strek. As ek dit reg het , het die’ barbare’ 700 jaar teen die Romeinse Ryk se oorheersing gestry. Verbysterend dat die gemiddelde blanke in Suid Afrika aan totale geheueverlies ly rakende sulke geskiedkundige feite. Tog versuip hulle in die daaglikse gehamer op die ellendes waarin die swart bevolking hulself vir lang tye bevind ( het).

 • WB

  Die grootste ding wat hulle as n spesie uitgevind het was toe n klong in amerika soos oudergewoonte n klip gevat het en neute fyn geslaan en toe een dag toe kap hy grondboontjies fyn en toe het hy peanut butter gemaak.dit is als wat hulle as n spesie reg kon gekry het en kyk wat het ons as n spesie gemaak,motors,masjiene,selfone,ligte ,elektrisiteit ens ens ens.Selfs die donkie karre wat hulle so mee ry is ons onderstelle.ons het selfs die baksteen aan hulle bekend gestel.En o ja,hulle weet hoe om kinders te maak en nie vir hulle te sorg nie.

  • Maddox1

   As ek dit nie mis het nie was dit die Aztech’s wat eerste grondbone fyngemaal het tot ‘n tipe pasta. Mens moet net so bietjie soek op die internet. Hierdie ding is ook maar een van ‘n hele klomp goed wat “hulle” verklaar dat hulle die uitvinders of ontwerpers daarvan was. Dit is ‘n ou truuk van hulle. Soos die gesegde gaan- ploeg met iemand anders se kallers.

   • WB

    So waar.hulle het groot programme hier in noord amerika om die mense te leer hulle het darm iets gedoen.Dis net soos die spook wat vir chris barnad gewerk het wat vir dekades sy bek gehou het oor als en toe chris barnard oorlede is toe kom hy uit en se hy het die hart oorgeplant en nie die Dokter nie.en hulle se die apostels saam met die Here was outas gewees want kyk na al die jare is die tekene van hulle gesigte swart of donker van kleur.die pigmente wat hulle daai tyd gebruik het sal na byna 2000jr donker trek nes soos enige ander pigmente van selfs Da Vinci ook fonker getrek het en nie meer die mooi helder kleure uitbeeld nie.
    Gee die outa maar net sy verf blik om onder die boom te sit en slaap.

    • Maddox1

     Ek neem aan van jou skrywe dat jy in die VSA is. Dan is jy mos in Tom Shelly’s se wereld. Weet nie of jy sy forum ken nie- kyk as ek die dag lus is vir lekker lag dan besoek ek sy forum. Wat verbysterend is, is hoeveel ooreenkomste daar is tussen die swart Afrikaan hier plaaslik, en sy mede broer in die VSA. Mens sal dink dat hulle in die VSA baie meer ontwikkel sal wees, maar ten spyte bly die manier van dink en optree dieselfde….Steel, teel , moor en vernietig dis al…

     • WB

      Eks nou in kanada op die oomblik.nog lankal nie klaar met afrika nie,sal kom baklei teen die terroriste as hulle eerste aanval.ek was in engeland en het my deel gedoen om die boere oorlog se gesteelde gelde terug te kry en nou is dit kanada se beurt want hulle het deel gehad in die plundering van ons land.elke bietjie help.die dollars en ponde is goed op die sak.
      Selfs in engeland vreet die savage hoender en amerika en kanada ook.hulle is orals dieselfde.steel.dwelms,slaap rond en orals kinders by vrouens maar staan nie pa nie en hulle almal leef grotendeels op die wit man se handouts.in engeland hol die slaaf kinders rond en klap en skop wit vrouens en ou mense tot hulle dood is of amper dood is en dis vir die lekkerte.Gelukkig is amerika n ander kalant en die spook gaan baie vinnig vou want die wit mense is gelaai tot by hulle tande met wapens.wapen verkope is deur die rekords vandat obama in gekom het en omdat hy rassisme teen blankes goed gepraat het.die wittes gaan elke dag uit en oefen om te skiet en moslems se gesigte is die teikens en BLM se gesigte word ook gekruik om op te oefen.