Finansier halaal-belasting terrorisme?

Vingers wys min of meer na sekere Moslemlande as befondsers van jihadistiese terroriste in Sirië, Irak, en ander lande regoor die wêreld, maar baie verbruikers is onbewus daarvan dat die aankoop van produkte gesertifiseer as “Halaal” uiteindelik ook in die hande van die verkeerde organisasies kan beland.

Die Wahabiese Moslem Wêreldliga (MWL) vereis Halaal-sertifisering wat deur imams pre-gesertifiseer word in die lande van oorsprong. Dit beteken dat maatskappye wat uitvoer na Saoedi-Arabië geld stort in die skatkis van imams wat deur die Wahabiste goedgekeur is. Volgens Britse ontleder Alastair Crooke, is die terreurorganisasie ISIS ‘n direkte uitvloeisel van Wahabisme.

Halaal verwys na voedselprodukte wat voldoen aan die dieetwette van Moslemverbruikers.

Sowat 60 persent van halaalkos in Frankryk word beheer deur ‘n organisasie wat deel uitmaak van die Moslem-broederskap. Ander belastings ingesamel gaan na Islamitiese skole en moskees of direk in die sakke van diegene wat dit sien as ‘n lewensvatbare winsgewende besigheid.

Adviseurs van President Trump oorweeg tans ‘n bevel om die Moslem-broederskap aan te wys as ‘n buitelandse terroriste-organisasie, het die New York Times berig.

Steven Bannon het volgens die Washington Post die Broederskap as “die fondament van moderne terrorisme” beskryf in 2007.

Suid-Afrikaanse Moslemowerhede is ten minste nugter oor die saak. Hulle het daarop gewys – tot die ontsteltenis van die Halaal-sertifiseringsbedryf – dat die Koran die heffing van geld om kos te sertifiseer as halaal deur imams verbied.

Tog, die praktyk gaan voort met gelde wat gehef word vir halaal om verskeie jihadistiese groepe van groot bedrae kontant te voorsien.

In 2010 het die tweede grootste Franse kitskosketting, Quick, slegs halaal-kos in 22 van sy restaurante in Frankryk bedien.

Die besluit het gelei tot ‘n ontsteltenis in Frankryk, want Quick restaurante het die saamkomplek vir Moslembendes, insluitende jihadiste geword.

In 2015, het die Amerikaanse ketting Burger King Quick gekoop en in sy 509 restaurante in Frankryk, België, en Luxemburg bied hulle halaalkos aan.

Volgens Australiese Een Nasie partyleier Pauline Hanson is die beraamde waarde van halaal-akkreditasie wêreldwyd in die triljoene per jaar. Hanson sê die sertifisering is ‘n geldmaakfoefie, want selfs troeteldierkos, openbare vakansiedae, medisyne en vitamiene word ingesluit.

Die internasionale farmaseutiese bedryf wil “Halaal” handelsmerke vestig met ‘n geskatte waarde 500 miljard dollar.

Tydens ‘n verkiesingsveldtog in Queensland in 2015, het Hanson aan verslaggewers gesê: “ASIO [Australiese Sekuriteit en Intelligensie Organisasie] het opgetel dat die geld ‘n organisasie in Sirië finansier en die terrorisme daar”. ASIO het die aanklag ontken.

Australiese ikoon Cadbury het betaal vir die Moslem-sertifisering op hul Paasfees-produkreeks in 2014, alhoewel Paasfees is ‘n Christelike fees is.

Rachid Bakhalq, die eienaar van ‘n halaalsupermark in Nanterre, ‘n voorstad noord van Parys, sê die mark is oorval met valse produkte: “Tagtig persent! Die meeste van die Halaal produkte wat gebaseer is op vleis, is glad nie halaal nie.”

Op die groothandelmark buite Parys sê hy, “is daar mense daar gereed om alles wat jy Halaal wil hê te stempel, bloot omdat hulle geld wil hê en hulle neem 15 sent per kilo”.

Neem deel aan die gesprek en lewer gerus hier onder kommentaar!

L.W. U gebruik die Disqus-kommentaarafdeling op eie risiko en PRAAG, die redaksie of enige verwante persone of entiteite aanvaar geen verantwoordelikheid vir u kommentaar en watter gevolge ook al daaruit mag voortspruit nie. Terselfdertyd vereis ons dat u ter wille van beskaafdheid, redelikheid en die gerief van ander gebruikers, u sal weerhou van kwetsende taalgebruik, vloekwoorde, persoonlike aanvalle op medegebruikers, twissoekery en algemene "trol"-gedrag. Enigeen wat só 'n laspos word, sal summier verbied word en sy IP-adres sal insgelyks versper word. Ons sal ook nie huiwer om, waar nodig, kriminele klagte aanhangig te maak teen individue wat hulle aan dreigemente, teistering of intimidasie skuldig maak nie.