MIV-koers onder Swazi-vroue staan nou op 42 persent

Deel op

'n Nuwe verslag sê dat 42% van swanger vroue in Swaziland besmet is met die virus wat Vigs veroorsaak.

Die klein Suider-Afrika-nasie het die hoogste Vigssyfer ter wêreld  en die gemiddelde lewensverwagting is selfs 37 jaar as gevolg daarvan.

In 2007 was 39% van swanger vroue MIV-positief. 'n Regeringsverslag wat Vrydag vrygestel is, het gesê die toename in 2008 was toe te skryf daaraan dat meer vroue medikasie neem en op dié manier langer lewe.

Vigsaktiviste blameer Swaziland se koning Mswati III dat hy te min doen om die gebruik van kondome en bewustheid van MIV-toetsing aan te spoor. Hulle sê dat hy 'n swak voorbeeld stel deurdat hy 13 vroue het.

игрь для детейАлександр Фильчаков Васильевич

Neem deel aan die gesprek en lewer gerus hier onder kommentaar!

L.W. U gebruik die Disqus-kommentaarafdeling op eie risiko en PRAAG, die redaksie of enige verwante persone of entiteite aanvaar geen verantwoordelikheid vir u kommentaar en watter gevolge ook al daaruit mag voortspruit nie. Terselfdertyd vereis ons dat u ter wille van beskaafdheid, redelikheid en die gerief van ander gebruikers, u sal weerhou van kwetsende taalgebruik, vloekwoorde, persoonlike aanvalle op medegebruikers, twissoekery en algemene "trol"-gedrag. Enigeen wat só 'n laspos word, sal summier verbied word en sy IP-adres sal insgelyks versper word. Ons sal ook nie huiwer om, waar nodig, kriminele klagte aanhangig te maak teen individue wat hulle aan dreigemente, teistering of intimidasie skuldig maak nie.