Landbougrond word skaarser

Deel op
Die voorlopige resultate van die Landbousensus 2007, stem TLU SA pessimisties. Uit die resultate wat op 17 Februarie 2009 bekend gemaak is, blyk dit duidelik dat daar sedert 1993 ’n afname van 17,998 boerdery-eenhede was. Gevolglik kan dit aanvaar word dat daar ook ’n ooreenstemmende afname in die bewerkte oppervlaktes was. Dit plaas ’n besondere verpligting op boere wat steeds grond produktief benut.

Volgens die president van TLU SA, mnr Ben Marais, raak landbougrond, wat in Suid-Afrika alreeds ’n baie skaars kommoditeit is, al hoe skaarser. Dit kan grotendeels toegeskryf word aan die volgende:

    * Die feit dat landbougrond toenemend deur gemeenskappe opgeëis word en daarna vir ander doeleindes benut word.
    * Die gevolge van plaasmoorde wat lei tot boedelbereddering wat tydsgewys negatief op volgehoue produktiwiteit inwerk.
    * Toenemende misdaad, veral diefstal, wat daartoe lei dat boere alternatiewe praktyke oorweeg.
    * Stygende insetkostes wat die winsgewendheid van veral marginale boerderye uiters nadelig affekteer.

Mnr Marais het dit beklemtoon dat  die produksie van voldoende en bekostigbare voedsel van aanvaarbare standaard al hoe belangriker word. Teen hierdie agtergrond sal die gevolge van die wêreldwye ekonomiese insinking en werksverliese in Suider-Afrika vernietigend wees indien daar nie optimaal van beskikbare landbougrond gebruik gemaak gaan word nie. Dit is in belang van hierdie land se inwoners dat die owerheid hiervan kennis moet neem en aksieplanne in werking stel om te verseker dat Suid-Afrika in staat sal wees om voldoende voedsel vir huishoudelike gebruik sowel as vir die buurlande waarin hongersnood toenemend ‘n realiteit word, te voorsien.

справка для бассейна москваЛобановский Харьков

Neem deel aan die gesprek en lewer gerus hier onder kommentaar!

L.W. U gebruik die Disqus-kommentaarafdeling op eie risiko en PRAAG, die redaksie of enige verwante persone of entiteite aanvaar geen verantwoordelikheid vir u kommentaar en watter gevolge ook al daaruit mag voortspruit nie. Terselfdertyd vereis ons dat u ter wille van beskaafdheid, redelikheid en die gerief van ander gebruikers, u sal weerhou van kwetsende taalgebruik, vloekwoorde, persoonlike aanvalle op medegebruikers, twissoekery en algemene "trol"-gedrag. Enigeen wat só 'n laspos word, sal summier verbied word en sy IP-adres sal insgelyks versper word. Ons sal ook nie huiwer om, waar nodig, kriminele klagte aanhangig te maak teen individue wat hulle aan dreigemente, teistering of intimidasie skuldig maak nie.