Richard Spencer in die gesig geslaan by Trump se inhuldiging

Richard Spencer by die Trump-inhuldiging in Washington
Deel op

Richard Spencer is Vrydagmiddag (Washington DC-tyd) uit die bloute deur ‘n betaalde antifa-betoger in die gesig geslaan, terwyl hy besig was om ‘n onderhoud met ‘n groep joernaliste te voer.

Donald Trump is Vrydag, 20 Januarie as die 45ste president van die Verenigde State van Amerika ingesweer. Spencer was in Washington om voetsoolvlakverslaggewing te doen. Hy was besig om ‘n vraag oor sy “Pepe”-lapelwapen te beantwoord toe die blanke skurk in ‘n swart masker hom met die vuis bydam.

Daar is Vrydag wêreldwyd in die alternatiewe media oor gewelddadige optogte en vandalisme verslag gedoen.

Die hutsmerk #RichardSpencer was tydens die skryf van hierdie berig die nommereenhutsmerk op Twitter.

Vele bekende figure soos Keith Olbermann en Patton Oswald het hulle teen gunste van die antifa-man se gedrag uitgespreek. ‘n Bakleiery het op Twitter losgebars toe altregse figure soos “Baked Alaska” en “Paul Joseph Watson” ingespring het om Spencer te verdedig.

‘n Bord met die woorde “white lives matter too much” kan in die agtergrond van hierdie video gesien word waarin die aanval op Spencer vasgelê is.

Ek het die volgende kommentaar op Spencer se splinternuwe www.altright.com gelaat:

The overwhelming support/laughter/joy coming from the left/celebrities after this incident should remind all white people: THEY HATE YOU! THEY WANT YOU DEAD!

Suid Afrikaners is gewoond aan geweld teen diegene wat deur linkses as “ketters en hekse” beskou word. Sekere opinies of politieke standpunte verdien om met ‘n ysterhand deur die uitverkorenes vermink en belaglik gemaak te word.

Blankes is wêreldwyd in groot, groot moeililkheid.

Burgers van alle lande; mense wat dalk voorheen middelmatig was, hunker na ideologieë wat oplossings bied.

#RichardSpencer was een van die min hutsmerke wat Vrydag nommer een op Twitter behaal het. #Inauguration was die ander belangrike een. Dink bietjie daaraan: Spencer en President Trump word nou in dieselfde asem genoem!

Byt vas. Blankes gaan nie langer die internasionale epidemie van geweld — wat deur verskeie polities en rasgedrewe faksies teen hulle gevoer word — duld nie.

—Vicky

Neem deel aan die gesprek en lewer gerus hier onder kommentaar!

L.W. U gebruik die Disqus-kommentaarafdeling op eie risiko en PRAAG, die redaksie of enige verwante persone of entiteite aanvaar geen verantwoordelikheid vir u kommentaar en watter gevolge ook al daaruit mag voortspruit nie. Terselfdertyd vereis ons dat u ter wille van beskaafdheid, redelikheid en die gerief van ander gebruikers, u sal weerhou van kwetsende taalgebruik, vloekwoorde, persoonlike aanvalle op medegebruikers, twissoekery en algemene "trol"-gedrag. Enigeen wat só 'n laspos word, sal summier verbied word en sy IP-adres sal insgelyks versper word. Ons sal ook nie huiwer om, waar nodig, kriminele klagte aanhangig te maak teen individue wat hulle aan dreigemente, teistering of intimidasie skuldig maak nie.