Richard Spencer in die gesig geslaan by Trump se inhuldiging

Richard Spencer by die Trump-inhuldiging in Washington

Richard Spencer is Vrydagmiddag (Washington DC-tyd) uit die bloute deur ‘n betaalde antifa-betoger in die gesig geslaan, terwyl hy besig was om ‘n onderhoud met ‘n groep joernaliste te voer.

Donald Trump is Vrydag, 20 Januarie as die 45ste president van die Verenigde State van Amerika ingesweer. Spencer was in Washington om voetsoolvlakverslaggewing te doen. Hy was besig om ‘n vraag oor sy “Pepe”-lapelwapen te beantwoord toe die blanke skurk in ‘n swart masker hom met die vuis bydam.

Daar is Vrydag wêreldwyd in die alternatiewe media oor gewelddadige optogte en vandalisme verslag gedoen.

Die hutsmerk #RichardSpencer was tydens die skryf van hierdie berig die nommereenhutsmerk op Twitter.

Vele bekende figure soos Keith Olbermann en Patton Oswald het hulle teen gunste van die antifa-man se gedrag uitgespreek. ‘n Bakleiery het op Twitter losgebars toe altregse figure soos “Baked Alaska” en “Paul Joseph Watson” ingespring het om Spencer te verdedig.

‘n Bord met die woorde “white lives matter too much” kan in die agtergrond van hierdie video gesien word waarin die aanval op Spencer vasgelê is.

Ek het die volgende kommentaar op Spencer se splinternuwe www.altright.com gelaat:

The overwhelming support/laughter/joy coming from the left/celebrities after this incident should remind all white people: THEY HATE YOU! THEY WANT YOU DEAD!

Suid Afrikaners is gewoond aan geweld teen diegene wat deur linkses as “ketters en hekse” beskou word. Sekere opinies of politieke standpunte verdien om met ‘n ysterhand deur die uitverkorenes vermink en belaglik gemaak te word.

Blankes is wêreldwyd in groot, groot moeililkheid.

Burgers van alle lande; mense wat dalk voorheen middelmatig was, hunker na ideologieë wat oplossings bied.

#RichardSpencer was een van die min hutsmerke wat Vrydag nommer een op Twitter behaal het. #Inauguration was die ander belangrike een. Dink bietjie daaraan: Spencer en President Trump word nou in dieselfde asem genoem!

Byt vas. Blankes gaan nie langer die internasionale epidemie van geweld — wat deur verskeie polities en rasgedrewe faksies teen hulle gevoer word — duld nie.

—Vicky

Neem deel aan die gesprek en lewer gerus hier onder kommentaar!

L.W. U gebruik die Disqus-kommentaarafdeling op eie risiko en PRAAG, die redaksie of enige verwante persone of entiteite aanvaar geen verantwoordelikheid vir u kommentaar en watter gevolge ook al daaruit mag voortspruit nie. Terselfdertyd vereis ons dat u ter wille van beskaafdheid, redelikheid en die gerief van ander gebruikers, u sal weerhou van kwetsende taalgebruik, vloekwoorde, persoonlike aanvalle op medegebruikers, twissoekery en algemene "trol"-gedrag. Enigeen wat só 'n laspos word, sal summier verbied word en sy IP-adres sal insgelyks versper word. Ons sal ook nie huiwer om, waar nodig, kriminele klagte aanhangig te maak teen individue wat hulle aan dreigemente, teistering of intimidasie skuldig maak nie.
 • Ou Transvaal

  In SA is dit duidelik dat die Afrikaans sprekende blanke ook sigbaar verdeel het tussen behoudend en liberaal ; maar daar bou ‘n woede teenoor die liberalis op omdat hulle hierdie stinkende bestel bly goed praat en waarheid onderdruk …..hulle raak nou ‘n bedreigde spesie want hulle eie meesters maak nou jag op hulle hensopperswakheid.
  Om my stelling te bewys ;luister net hoe skaars het die Ja-stemmers geword , so al asof hulle skaam is oor destydse besluit .

  • Vicky

   Meeste van daai Ja stemmers bly vandag in OZ,NZ,UK en natuurlik Israel.

   • Linty

    Dink jy regtig dis net ja stemmers wat getrek het?

    • Johann Schutte

     Hy/sy se hoegenaamd nie dat slegs ja-stemmers getrek het nie. Jou vraag berus in verkeerde interpretasie.

     Die ja-stem was in 1992. Almal wat tydens die referendum minder as 18 jaar oud was, het nie gestem nie. M.a.w. alle blankes wat tans nog nie 42 jaar oud is nie (die meerderheid), het NIE ja (of nee) gestem nie.

     Van die 1992 ja-stemmers is `n onbekende, maar betekenisvolle persentasie reeds dood.

     Daar is tans `n minderheid 1992 ja-stemmers in SA of elders oor.

     • Huntingdog

      Mense, die kwessie was nie wie het Ja of Nee gestem nie. Die kwessie is dat ons BEREID was om te stem. Toe die referendum aangekondig was, en die NP gesien het dat ons bereid was om te stem, was die doodsvonnis reeds onderteken.
      Ons generaals en ander “volksleiers” moes daai dag die NP aan hulle pote by die Uniegebou uitgesleep het, en hulle by daai Koi dam tereg gestel het, en gese het ons volk onderhandel nie vir ons vryheid nie.
      Maar dit het nie gebeur nie, en ons het gaan stem, want die rugby en krieket – mal volk wou eerder games speel as selfbehoud toepas.
      So om steeds 25 jaar later te baklei oor Ja of Nee – ons is ALMAL ewe skuldig want ons het gaan stem en nie gaan baklei nie.

     • Karel Combrinck

      Hierdie Huntingdog maak baie sin. Doe so voort vriend.

     • Maus

      Ons is dalk almal skuldig maar beslis nie EWE skuldig nie. Dit is soos om die dade van Judas gelyk te stel aan die van Petrus. Petrus het wel Jesus verloen, maar sonder Judas se verraad sou Sy moord nie gebeur het nie. Om alles te reduseer tot “ons almal het Jesus gekruisig” is om die evangelies en presies hoe Sy dood bewerk is, te ignoreer of as onbelangrik af te maak (presies wat die kerke doen). Wat dan verlore gaan is die modus operandi.. die manier van doen.. sekere karakters het bv. hul rolle op hul tye gespeel in die herhalende plan van die duiwel. Ons leer dus nooit regtig ons les nie, ons wil dalk nie, maar herhaal net oor en oor dieselfde geskiedenis.
      Dit sou natuurlik ook gerieflik wees vir Ja-stemmers om na al die jare die Nee-stemmers van meedepligtigheid te beskuldig en daardeur hulle weer op te stel vir die volgende persoonlike verrykingsaksie.

     • Huntingdog

      Maus, ons is ewe skuldig. Dis n bitter pil om te sluk. Ek is dood seker dat die meeste mense wat Ja gestem het, baie spyt is vandag.

      Wat nou moet gebeur is die strydbyl tussen Ja en Nee moet begrawe word, en n pad vorentoe moet gevind word. Dit kan slegs gebeur wanner almal saam staan, en daar GEEN onderlangse verskille meer is nie. Die toekoms is donker, en sal donkerder wees met n verdeelde volk – wat ons is op feitlik alle vlakke.

      Ons is weer besig om die NP se praktyk van verdeel en oorwin te volg – instede daarvan dat al die blankes in SA saamgevoeg was, maak nie saak watse taal jy gepraat het nie, het hulle ons al op daai manier begin verdeel. Vandag doen ons dit met Ja of Nee stem, steeds tussen Afrikaans sprekende of ander taal, waar jy bly, watse kar jy ry, watse klere jy dra ens ens.

      Op die manier sal niemand saamstaan nie, en sal geen uitkoms gevind kan word nie.

     • Maus

      Nee so maklik kan dinge nie onder die mat gevee word nie. Daar moet op minimum openbare uitsprake van spyt wees anders kan daar geen vergifnis wees nie. Verneder jou voor die volk wat jy tweede gestel het met jou ja-stem, en die volk sal jou vergewe. Jou argument dat ons “ewe skuldig” is is bloot ‘n poging om hierdie proses te systap. Die bitter pil is julle het jul Volkswagen bo jul volk geplaas, en dit is nie maar net die geringe saak wat jy dit skets nie. Dis juis hierdie gerieflike vergifnis sonder enige opoffering na die ABO, en vele ander gevalle, wat tot die pynlike herhalings gelei het. Nie weer nie, jammer. Dit was nie swartes, of ander volke wat ons hiertoe gebring het nie. ‘n Eksterne vyand kon ons nie oorwin het nie. Om blanke verraad of stomme naiewiteit somaar te ignoreer beteken julle is nie ernstig oor ‘n nuwe blaaitjie omslaan nie. Daar is net een kriteria.. is jy opreg met Christelike Afrikaner waardes.. wat anders (teenoorgesteld) is as Britse of Amerikaanse waardes. Mense wat ja gestem het het nie hul mede-Afrikaner die son gegun nie. Hulle het hul mede-Afrikaner afgekraak en beledig en gedwing in ‘n eenheidstaat teen sy sin. Hoe kan dit as Christelik gesien word? Jammer, maar nee daar moet openbare berou en bekering wees. Ek is regtig ook nie gepla of jy en jou onberoude Ja-stemmers maaitjies by ons staan nie, ons het julle nie nodig nie. Julle sou in elk geval net ‘n meulsteen wees. Soos die ABO aangegaan het en die komando’s meer gesuiwer is, het die bittereinders beter geveg alhoewel kleiner.

     • Huntingdog

      Maus, ek was so gegriefd gewees soos jy vir baie lank. Maar jy en ek weet niemand gaan homself ‘verneder voor die volk’ en vergifnis vra oor hy/sy Ja gestem het nie.
      En is dit werklik nodig? Sal dit ons toestand vandag verander? Sal dit dit wat gebeur het ongedaan kan maak? Sal dit nie beter wees as ons ons negatiewe energie in n ander rigting instuur en gebruik om n oplossing vir ons toekoms te vind nie?
      Solank as wat daar die kloof tussen blankes in SA is, sal daar nooit n brug wees wat ons saam sal kan oorgaan na iets beters aan die oorkant nie.
      Ek wil ook vir jou se dat jy veralgemeen oor bv my. Jy weet nie wat ek gestem het nie, of wie ek is nie – nie dat ek iemand noemenswaardig is nie.
      Jy weet nie of daar Amerikaners is of Engelse is wat net sulke hoe Christelike waardes het as sommige Afrikaners nie.
      Ek wil jou ook dit se, hoeveel van die mense wat NEE gestem het, het n huis bediende, n tuin bediende,
      het n baster kind by n huishulp,
      KYK RUGBY en KRIEKET, kan jou al die name noem van wie in watse span speel,
      laai n witman op wat hulle langs die pad sien loop,
      help die witmense wat in die plakkers kampe bly
      hou 16 Desember…..?

     • Maus

      Jy klink opreg so ek sal jou die voordeel van die twyfel gee. Die ‘verneder voor die volk’ sien ek as onvermydelik indien ons Christelike waardes wil nastreef. Netsoos die doop ‘n tipe vernedering voor die volk (gemeente) is, is daar ‘n doop hier ook nodig vir werklike versoening. Hoe kan mense ‘n gesamentlike toekoms met vertroue aanpak sonder dat daar onderlinge vertroue bestaan? Daardie vertroue is gebreek. Mens kan dit toepleister maar hoe lank gaan dit hou? En watter voorbeeld stel dit.. geen gevolge vir selfsugtige anti-volk gedrag? En ja, deur Nee te gestem het, of voor te gee jy gestem het, maak jou beslis nie ‘n engel nie. Om soos sommiges vir die wereld in te gegee het, is ook nie rede om self in te gee nie.
      Waar ons verskil van ander blanke nasies is dat ons die ware Christelike pad met ander volke wou stap.. nerens anders was afsonderlike ontwikkeling regeringsbeleid gewees nie. Nerens anders het ‘n regerende entiteit grond en self-regering so afgestaan soos ons nie. In Amerika en al die ander plekke is daar verseker Christene te vind, maar daar het hul regerings anti-Christelike beleide gevolg wat neerkom op misbruik van ander. Verskillende groepe het daar hul kultuur prysgegee. Aanvaarding deur ‘n Westerse Amerikaanse kultuur in ‘n nuwe multi-kultuur utopia was die wortel voor hulle uitgehou. Die haat teen die blankes daar spruit voort uit ‘n gewaarwording dat hulle mislei was, en dat hul nooit ooit daardie wortel sal bykom nie.
      Indien ons nie wil voortsit wat ons voorvaders voortgesit het.. ‘n blanke alternatief tot die anti-Christelike skynheilige gedrag.. dan is daar vir my geen doel tot die voortbestaan van die Afrikaner. Ons kan dan maar eerder Amerikaners of Engelse word.

    • Vicky

     Toe ek in SA was, het dit vir my gelyk of meeste Bittereinders nog daar bly.

  • Die uitermate en oor jare-georkestreerde verdeeltheid onder ons ou Afrikaner volkie is baie effektief om ons te verdeel vir oorheersing en interne erosie ( d.m.v. slinks-bewimpelde Volksselfmoord.) Maar hier faal konserwatiewe of regse inisiatiewe in SA ons al vir jare, – en kan mens half insien hoe die “dryf maar incognito en rentmeesterskap “vry” (???) saam met die liberale hoofstroom” ‘n gerieflike skuilkrans maar vrugtelose opsie bied. Konserwatief of regs in SA kom eenvoudig nog net nie met ‘n nuwe baadjie, netjies en modieuse gekamde hare en ‘n deurdagte, uitvoerende plan uit die blokke uit nie! Maar, ja, daar is pogings met die VA (Vaderland Alliansie) en die ASK (Afrikanerstrategie Komitee), – onder slakkepas andere. Hoe ons gister in 1994 gestem het is inderdaad ter sprake. Hoe ons vandag en more stem met ons denke, voete, hande, samewerking, fokus en geldjies is egter deurslaggewend vir die toekoms. Na mening moet blankes met ‘n Skriftuurlike insig internasionaal weer die tradisionele “wit lande” in ekonomiese en verdediginsordes organiseer. Gaan doen gerus weer huiswerk oor die ou migrasiepatrone en bloedlyne, en bestaansreg/ bestaansdoel. Ons pluk tans toenmend die vrugte van ons eie plisgsversuim, onverantwoordelikheid en apatie. Natuurlik sal al die ander ons, ons seen beny een hulle bedrog probeer voorhou as verkeerd wat nou reg is! Laat ons nie self in apatiese kantlyntoeskouerskap ons vrug en loon verbeur nie. Daarmee ontken ek in die kleine glad nie nasionale en internasionale verantwoordelikhede tussen volke, tale, nasies en stamme nie.

 • Huntingdog

  Sodra blankes in SA begin afstand doen van hulle “domestic” workers, sal ek begin glo dat hulle werklik wil verandering teweegbring.
  Jy kan nie in een asem vertel in watse groot moeilikheid die blanke ras is nie, veral die blankes in SA, en terselfdertyd is jy omring met swartes, want jy kan nie sonder hulle klaarkom nie.
  Vir my grens dit aan tweegesig gedrag en wys dit dat blankes “hulle” nodig het, en nie andersom nie.

  • Vicky

   Bly jy in SA?

   • Huntingdog

    Nee

  • Anton Schutte

   Jy is absoluut reg..vir 7 jaar sny ek my eie gras, ons was ons eie vloere, ek stryk my klere…Voel heel rustig oor die feit dat ek nie n “domestic” ondersteun nie.

   • Hans Onrust

    in een oud huis van 180m2 en 3 verdiepingen en tuin van 200m2, hebben wij nog nooit gedacht een een huiswerker, tuinwerker o.i.d., Anton.
    Privé/veiligheid is een groot goed. Door schade en schande wijs geworden.
    Waarbij gesteld dat een bekend gezegde luidt : “een wijs man wordt wijs van schade bij een ander’.
    (zo wijs was ik dan zelf ook weer niet 😉 Aanvankelijk 3 inbraken geslikt )

   • Huntingdog

    Anton, ek kan jou nie se hoeveel mense my hanteer asof ek van n anner planeet afkom wanner ek vir hulle dit se nie. En elke mens met wie ek praat, reken dat sy of haar tuin hulp, of huis hulp die mees betroubaarste is.
    Twee van my kollegas en baie goeie vriende was/is besig om plaasboere in Natal opleiding te gee, wat hulle gendaer het om hulp mbt plaas veilgheid, wapenhantering, eerste hulp ens.
    My eerste opmerking wat ek gemaak het was dat daai plaas boere van hulle swart arbeiders moet ontslae raak, of ten minste hulle huis hulp en tuin hulp.
    Dit as bewys dat in 88% van die plaas aanvalle was die huishulp en tuin hulp, of die vorige huis hulp of tuin hulp betrokke.
    Ek belowe vir jou, as ek jou begin vertel van wat sommige van daai boere aan hulle huishulpe oorlaat in volle vertroue, dan sal jy se ek lieg. En dis die boere, nou wil ek nie eers weet van die ‘gewone’ ou in die stede nie.

    • Hans Onrust

     worden die er niet ook deels systematisch toe gedwongen om van de wolf schaapswachter te maken, jagende hond ?
     ‘Maatschappelijke druk’ e.d.

 • Hans Onrust

  Politie en justitie zijn in de ver gaand criminaliserende Westerse landen al 40 jaar uiterst laks in de aanpak van ‘migrantengeweld’, wat nu dus ook is uitgegroeid tot terreur EN links geweld en misdaad en terreur.
  De politiek en media zijn medeplichtig en hebben er kennelijk baat bij.

  In Nederland mondde dat bv. uit tot de terreuraanslag op de heer Janmaat, waarbij zijn vrouw werd verminkt en medische hulp onmogelijk werd gemaakt en de moord door een ‘groene’ beul op Pim Fortuyn.

  Als er al ooit en dader wordt of werd gepakt, volgde tergend lage ‘straffen’ en was de volksvijandige politiek en media meer bezig met het wel en wee van de misdadiger dan met het slachtoffer.
  Heeft justitie in de VS naar deze misdaad al een geloofwaardig onderzoek gestart ?
  Gaat er zware straf volgen ?
  Zo nee, dan is ook dit weer extra olie op het vuur van dat soort ‘tolerant’ achterlijk links gespuis.
  Sprak Trump gisteren niet in zijn speech over ‘bendegeweld’ ?! Die antifa achtige schurken is ook een bende die zich bedient van allerlei soorten van misdaad. Incl. wapenhandel en drugshandel en zware gewelddelicten in groepsverband maar ook individueel.

  p.s. deel van het probleem wordt ook wel geduid met het woord ‘Schuldcult’. Wat in Duitsland helemaal geen grenzen meer kent en tot ronduit onderdrukking heeft geleidt.

 • skobbejak

  Leer deur jou fout boet, – jy praat nie met hulle nie – voordat hulle nie agter tralies is nie.

 • Karel Combrinck

  Dit is nou maar van die linkses: vreeslik demokraties solank hulle wen en vreeslik vrygewig solank dit met ander mense se geld is.

 • En die progresiewe links liberale’s reken hulle is die toppunt van opvoeding en beskaafdheid, hulle optrede grens eerder an Barbaarse onopgevoede diere.