Trump sê hy gaan aanhou twiet

Deel op

Die gebruik van Twitter is die enigste manier om oneerlike media teen te werk, het die nuwe Amerikaanse president Donald Trump gesê tydens ‘n Fox News-onderhoud wat Woensdag uitgesaai is.

“Ek hou nie van twiet nie, ek het ander dinge wat ek kan doen,” het hy opgemerk.

“Maar ek kry baie oneerlike media, baie oneerlike pers. En dit is my enigste manier waarop ek dit kan teenwerk. Wanneer mense wanvoorstellings oor my maak, is ek in staat om dit te sê en dit uit te wys,” het die Amerikaanse verkose president verduidelik en bygevoeg dat “As die pers eerlik, wat dit nie is nie, sou ek absoluut nie Twitter gebruik het nie.”

Daar is historiese voorbeelde van direkte kommunikasie. Iemand soos Franklin D. Roosevelt, het sy kaggel-geselsies baie effektief gebruik om sy kritici by te kom en die pers te omseil.

Ronald Reagan het met openbare ongefiltreerde radio-onderhoude elke Saterdag direk met die bevolking gepraat.

“Tussen Facebook en Twitter, dink ek het ek meer as 40 miljoen mense en dit is ‘n moderne vorm van kommunikasie,” het hy gesê tydens ‘n 7 Desember-onderhoud met NBC. “Ek kry dit baie vinniger uit as ‘n persverklaring. Ek kry dit veel meer eerlik uit as deur oneerlike verslaggewers.”

Die Nederlanders verwys na valse nuus as “nep-nieuws”. Miskien kan Afrikaners by hulle gaan kersopsteek vir die neologisme nepnuus, soos in nepotistiese nuus.

Neem deel aan die gesprek en lewer gerus hier onder kommentaar!

L.W. U gebruik die Disqus-kommentaarafdeling op eie risiko en PRAAG, die redaksie of enige verwante persone of entiteite aanvaar geen verantwoordelikheid vir u kommentaar en watter gevolge ook al daaruit mag voortspruit nie. Terselfdertyd vereis ons dat u ter wille van beskaafdheid, redelikheid en die gerief van ander gebruikers, u sal weerhou van kwetsende taalgebruik, vloekwoorde, persoonlike aanvalle op medegebruikers, twissoekery en algemene "trol"-gedrag. Enigeen wat só 'n laspos word, sal summier verbied word en sy IP-adres sal insgelyks versper word. Ons sal ook nie huiwer om, waar nodig, kriminele klagte aanhangig te maak teen individue wat hulle aan dreigemente, teistering of intimidasie skuldig maak nie.