Frankryk se Macron omhels gebroke Engels, die globaliste se taal

Deel op

Frankryk se Emmanuel Macron, ‘n presidensiële kandidaat, het die taal van Molière versaak vir gebroke Engels, die globaliste se taal.

Macron het ‘n konferensie oor die Europese Unie in sy pidgin English, nie Frans nie, toegespreek – ‘n rare ding vir Franse politici om te doen.

Macron se geskrewe Engelse is gangbaar, maar sy Engelse uitspraak is verskriklik swak. Hy spreek “groei” en “bruto” op dieselfde manier uit, wat dit byna onmoontlik om te verstaan ​​wat die voormalige ekonomie professor wil sê.

Pidgins het gewoonlik lae prestige met betrekking tot ander tale, iets wat die selfvoldane Macron, die banke se man, blykbaar nie weet nie.

Die Franse ekonomie professor, beleggingsbankier, minister van ekonomie en nou presidensiële kandidaat, het ‘n lesing propvol clichés oor Frans-Duitse betrekkinge by die Humboldt Universiteit in Berlyn verlede Dinsdag aangebied.

Hy het ook vanaf die konferensie in Engels getwiet. Sy patetiese pogings om modieus en nuwerwets te wees, is deur Franse politici uitgelag, het Politico berig.

Die leier van die anti-EU Nasionale Front in Frankryk, Marine Le Pen, het opgemerk: “Presidensiële kandidaat Macron gaan na Berlyn om ‘n konferensie in Engels te hou … arme Frankryk!”

Florian Philippot, Le Pen se adviseur, het opgemerk: “Dit is nie net dat hy geen respek vir ons taal het nie, hy glo nie in Frankryk nie”.

Selfs as Franse politici in die buiteland reis, praat hulle hul eie taal. Baie het ‘n goeie begrip van Engels, maar is trots op hul behoud van Frans.

Globalistiese Macron, wat verlede jaar uit president François Hollande se Sosialistiese regering bedank het om as ‘n onafhanklike kandidaat in die komende presidensiële verkiesing te staan, het ook tydens sy toespraak die EU verdedig en die mislukte oop-grensbeleid van Duitse kanselier Angela Merkel besing.

En so gepraat van taaltrots: Voormalige Franse president Jacques Chirac, het in 2006 uit van ‘n EU-beraad gestorm uit protes teen ‘n Franse afgevaardigde wat die gehoor in Engels toegespreek het.

Neem deel aan die gesprek en lewer gerus hier onder kommentaar!

L.W. U gebruik die Disqus-kommentaarafdeling op eie risiko en PRAAG, die redaksie of enige verwante persone of entiteite aanvaar geen verantwoordelikheid vir u kommentaar en watter gevolge ook al daaruit mag voortspruit nie. Terselfdertyd vereis ons dat u ter wille van beskaafdheid, redelikheid en die gerief van ander gebruikers, u sal weerhou van kwetsende taalgebruik, vloekwoorde, persoonlike aanvalle op medegebruikers, twissoekery en algemene "trol"-gedrag. Enigeen wat só 'n laspos word, sal summier verbied word en sy IP-adres sal insgelyks versper word. Ons sal ook nie huiwer om, waar nodig, kriminele klagte aanhangig te maak teen individue wat hulle aan dreigemente, teistering of intimidasie skuldig maak nie.