Frankryk se Macron omhels gebroke Engels, die globaliste se taal

Frankryk se Emmanuel Macron, ‘n presidensiële kandidaat, het die taal van Molière versaak vir gebroke Engels, die globaliste se taal.

Macron het ‘n konferensie oor die Europese Unie in sy pidgin English, nie Frans nie, toegespreek – ‘n rare ding vir Franse politici om te doen.

Macron se geskrewe Engelse is gangbaar, maar sy Engelse uitspraak is verskriklik swak. Hy spreek “groei” en “bruto” op dieselfde manier uit, wat dit byna onmoontlik om te verstaan ​​wat die voormalige ekonomie professor wil sê.

Pidgins het gewoonlik lae prestige met betrekking tot ander tale, iets wat die selfvoldane Macron, die banke se man, blykbaar nie weet nie.

Die Franse ekonomie professor, beleggingsbankier, minister van ekonomie en nou presidensiële kandidaat, het ‘n lesing propvol clichés oor Frans-Duitse betrekkinge by die Humboldt Universiteit in Berlyn verlede Dinsdag aangebied.

Hy het ook vanaf die konferensie in Engels getwiet. Sy patetiese pogings om modieus en nuwerwets te wees, is deur Franse politici uitgelag, het Politico berig.

Die leier van die anti-EU Nasionale Front in Frankryk, Marine Le Pen, het opgemerk: “Presidensiële kandidaat Macron gaan na Berlyn om ‘n konferensie in Engels te hou … arme Frankryk!”

Florian Philippot, Le Pen se adviseur, het opgemerk: “Dit is nie net dat hy geen respek vir ons taal het nie, hy glo nie in Frankryk nie”.

Selfs as Franse politici in die buiteland reis, praat hulle hul eie taal. Baie het ‘n goeie begrip van Engels, maar is trots op hul behoud van Frans.

Globalistiese Macron, wat verlede jaar uit president François Hollande se Sosialistiese regering bedank het om as ‘n onafhanklike kandidaat in die komende presidensiële verkiesing te staan, het ook tydens sy toespraak die EU verdedig en die mislukte oop-grensbeleid van Duitse kanselier Angela Merkel besing.

En so gepraat van taaltrots: Voormalige Franse president Jacques Chirac, het in 2006 uit van ‘n EU-beraad gestorm uit protes teen ‘n Franse afgevaardigde wat die gehoor in Engels toegespreek het.

Neem deel aan die gesprek en lewer gerus hier onder kommentaar!

L.W. U gebruik die Disqus-kommentaarafdeling op eie risiko en PRAAG, die redaksie of enige verwante persone of entiteite aanvaar geen verantwoordelikheid vir u kommentaar en watter gevolge ook al daaruit mag voortspruit nie. Terselfdertyd vereis ons dat u ter wille van beskaafdheid, redelikheid en die gerief van ander gebruikers, u sal weerhou van kwetsende taalgebruik, vloekwoorde, persoonlike aanvalle op medegebruikers, twissoekery en algemene "trol"-gedrag. Enigeen wat só 'n laspos word, sal summier verbied word en sy IP-adres sal insgelyks versper word. Ons sal ook nie huiwer om, waar nodig, kriminele klagte aanhangig te maak teen individue wat hulle aan dreigemente, teistering of intimidasie skuldig maak nie.
 • Hans Onrust

  Goedemorgen allemaal.

  Beetje in de stijl van ‘Alo Alo’, de toch wel grappige BBC serie over het Franse verzet in WOII ?

  Het totalitaire ‘oopgrens beleid’ van Goldman Sachs stalinist Merkel werd, zoals u weet, ook bezongen door Udo Ulfkotte. Maar meer in de ‘blues’.
  Udo Ulfkotte is nu helaas op 56 jarige leeftijd overleden aan een hartinfarct.

  https://www.welt.de/vermischtes/article161172618/Umstrittener-Publizist-Udo-Ulfkotte-gestorben.html

  In memoriam :

 • Suidpunt

  ‘n Taal wat ek nie gedink het globalisties van aard is nie, maar nou baie sterk na vore tree, is Esperanto. Kyk, niemand praat Latyn meer as moedertaal nie. Latyn het jare lank as Wes-Europese kerk- en akademiese taal gedien vir ernstige werke; die volkstale het hul eie stadige opgang gegaan, maar is geensins deur Latyn verplaas nie. Die taal was in wese neutraal (en die Franse het ewe veel met hierdie mannetjie gesukkel as die Duitsers en Italianers). Esperanto, soos te sien by moedertaalsprekers soos George Soros, is vir my eintlik die grootste vorm van liberalisme wat jy kan kry: jy is nie gebonde aan ‘n volk, land of streek nie. Dit grens eintlik vir my aan die taal van ‘n globalistiese kunstaalkultus. (En in wese is dit maar ‘n taal vir mense wat nie die Latynse mas kon opkom nie).

  • Rooikop

   Die spul sweer almal trou aan ‘n ander organisasie wat nie taal, volk, land of streeksgebonde is nie. Almal is mos broeders.

 • Rifrug

  “Macron se geskrewe Engelse is gangbaar …” – ‘Engels’