Lesufi dwing 2 Afrikaanse hoërskole om Engelse klasse in te stel

Panayza Lesufi, LUR vir onderwys in Gauteng
Deel op

Panyaza Lesufi, die anti-wit, anti-Afrikaanse LUR vir onderwys in Gauteng het Hoërskool Overkruin en Hoërskool Montana in Pretoria gedwing om Engelse klasse in te stel.

Die twee skole het gister gepoog om Lesufi se verengelsingsaanslag af te weer deur ‘n dringende aansoek in die Noord-Gautengse Hooggeregshof in Pretoria te loods. Die saak is egter van die hofrol geskrap, waarskynlik omdat die regter nie die dringendheid wou toelaat nie.

Lesufi het beveel dat elk van die twee Afrikaanse skole nou “moet plek vind” vir ‘n ekstra 40 leerlinge. Blykbaar is daar ‘n Engelse skool in die omgewing maar die swart ouers wil nie hul kinders daarheen stuur nie.

Lesufi, wat reeds voorheen Afrikaanse skole met verengelsing gedreig het, het gesê: “Die geriewe van ons skole behoort aan al die kinders van Suid-Afrika.”

Lesufi het gister gesê dat hy ten minste veertig Engelstalige leerlinge op die skole gaan “aflaai”. Met die toestroming va onwettige immigrante uit die hele Afrika, bestaan daar ‘n tekort aan skoolgeriewe vir ten minste 40 000 kinders in Gauteng.

Terwyl skole in Soweto leegloop vanweë die onderwysers se swak reputasie, het die Gautengse onderwysdepartement gister ‘n nuwe laerskool in die gebied geopen, wat na Winnie Mandela vernoem is. Dit beskik volgens woordvoerders oor “uitstekende geriewe”.

Neem deel aan die gesprek en lewer gerus hier onder kommentaar!

L.W. U gebruik die Disqus-kommentaarafdeling op eie risiko en PRAAG, die redaksie of enige verwante persone of entiteite aanvaar geen verantwoordelikheid vir u kommentaar en watter gevolge ook al daaruit mag voortspruit nie. Terselfdertyd vereis ons dat u ter wille van beskaafdheid, redelikheid en die gerief van ander gebruikers, u sal weerhou van kwetsende taalgebruik, vloekwoorde, persoonlike aanvalle op medegebruikers, twissoekery en algemene "trol"-gedrag. Enigeen wat só 'n laspos word, sal summier verbied word en sy IP-adres sal insgelyks versper word. Ons sal ook nie huiwer om, waar nodig, kriminele klagte aanhangig te maak teen individue wat hulle aan dreigemente, teistering of intimidasie skuldig maak nie.