Ras, ras, ras: Obama in trane

Die uittredende Amerikaanse president, Barack Obama, het in ‘n emosionele afskeidstoespraak in Chicago Amerikaners gevra om op te staan vir Amerika se “waardes” en om alle vorme van diskriminasie te verwerp.

Die uittredende swart president het gesê rasverskille bly ‘n verdelende krag in die VSA.

Obama het gesê die suksesse wat in sy tyd behaal is sluit in die ekonomiese herstel, die kernwapen-ooreenkoms met Iran en die wettiging van huwelike tussen dieselfde geslagte.

Hy het die afskeidstoespraak gebruik om die aangewese president, Donald Trump, se beleidsvoorstelle skerp te kritiseer.

In die nominasie-sittings sal al die Trump-aanstellings vir sleutelposte na verwagting oor rasverskille gebraai word. Dit blyk dat dit die enigste idee is wat die Demokrate oor het na hul geweldige terugslag met die verkiesing.

Jeff Sessions, wat Trump vir prokureur-generaal wil aanstel moes Dinsdag bontstaan oor rassisme-aantygings.

Onder die komende sittings is een Woensdag vir Exxon Mobil se baas, Rex Tillerson, Trump se keuse vir minister van buitelandse sake.

Demokrate en Neocon-Republikeine is bekommerd dat hy te naby is aan Rusland. Afgetrede Marine Corps Gen. James Mattis, is die keuse vir verdedigingsekretaris. Sy rassisme-vere gaan na verwagting Donderdag gepluk word.

Nou het dit ook bekend geraak dat die borsbeeld van Martin Luther King uit die Ovaalkantoor gesmyt gaan word, en Winston Churchill gaan teruggeplaas word op sy plek.

Obama het Winston verwyder.

Neem deel aan die gesprek en lewer gerus hier onder kommentaar!

L.W. U gebruik die Disqus-kommentaarafdeling op eie risiko en PRAAG, die redaksie of enige verwante persone of entiteite aanvaar geen verantwoordelikheid vir u kommentaar en watter gevolge ook al daaruit mag voortspruit nie. Terselfdertyd vereis ons dat u ter wille van beskaafdheid, redelikheid en die gerief van ander gebruikers, u sal weerhou van kwetsende taalgebruik, vloekwoorde, persoonlike aanvalle op medegebruikers, twissoekery en algemene "trol"-gedrag. Enigeen wat só 'n laspos word, sal summier verbied word en sy IP-adres sal insgelyks versper word. Ons sal ook nie huiwer om, waar nodig, kriminele klagte aanhangig te maak teen individue wat hulle aan dreigemente, teistering of intimidasie skuldig maak nie.
 • Rooikop

  “Die uittredende swart president het gesê rasverskille bly ‘n verdelende krag in die VSA.” – Heeltemal korrek en al wat hulle heeltyd doen is om die donker ras op te steek teen die blanke ras. Verder is hulle heeltyd besig om die blanke ras te ontneem van geleenthede in die naam van “regstellende aksie”. Jy kan nie een ras bevoordeel deur ‘n ander doelbewus te benadeel en nie verwag dat dit rassespanning aan beide kante gaan verhoog nie.

  • Rooikop, ek stem saam dat “ongeregtigheid” nie met ongeregtigheid reggemaak kan word nie. Dat aangewese President Trump ook met kaarte in sy mou en groot vennote langs die groot politieke en nuwe orde tafels sit, is sekerlik te verwagte. Hulle invalshoek speel nou net vir die meer konserwariewe gehore, wat toe eintlik internasionaal groter skyn te wees as die Liberaliste! “InfoWars” druk die situasie as volg in ‘n tekenprentjie uit: https://uploads.disquscdn.com/images/76f9432f1efc2d4c407515325ba2fd4bfedab94beec7e452feb73fc4f3b2a258.jpg

   • Rooikop

    Verseker – as ek kyk na die hele inligtingskandaal wat gister op die kassie was dan is daar verseker dinge aan die gang. Trump vertrou ek net so min soos sy voorganger en sy teenstander maar hoop dat hy beter is. Hy het nou in die openbaar vir CNN aangevat (is dit nie een van Soros se goed nie? – weet nie).
    Wat wel aan die gebeur is, is dat daar ‘n ander faksie is wat besig is om beheer oor die wêreld oor te neem. Eers brexit en nou Trump. Beide hierdie gebeure is so ver mis voorspel dat ‘n klomp mense met eier op hulle gesigte sit. Kan mens egter die verkiesings vertrou of is dit gekook? My eie opinie is dat mense aanvanklik die liberale gedagte gevolg het vir meer vryheid (Makliker om te skei, rond te slaap, ens ) maar nou begin agterkom het hierdie vryheid kom teen ‘n geweldige prys van werkloosheid en eiendomsreg in jou eie land. Jou vyand word in jou eie land bo jou bevoordeel – mense begin opstaan en die internet help hierdie aan. Die rede hoekom ek dit ook toedig aan ‘n ander faksie is want die mense met regte mag speel altyd vir beide van die opponerende spanne.

  • Vrystaat

   Ons weet wie die “verdelende kragte” is in meeste samelewings. Ons ervaar dit mos elke dag hier ter plaatse

 • Walter

  Hy’s ń poepol.

  • eduard

   Erger as dit, hy is ‘n opgefrommelde karton doooos. Hy is verantwoordelik vir meer skade as enige iets anders. Soos die ingilse se: Good riddance of bad rubbish.

   • Vicky

    Hy het ook maar net (((hulle))) wense uitgevoer.

  • Jacques

   ‘n Betaalde poepol.

  • Vrystaat

   Obama of Putin?

   • Walter

    In enige gesprek waar Obama se naam opgeroep word, kan jy maar aanneem dat Obama die poepol is.

 • Chroom

  Dit moet sleg wees as jy die preidensie verlaat sonder enige, noembare “legacy” Al wat die neger kon vermag was om tweedrag te probeer saai en om ‘n werêld oorlog te probeer skep. Gelukkig het Putin, baie slim man, deur hom gesien. Maar ons kan Putin nooit onderskat nie, want hy bly maar ‘n Rus.

 • Anton Schutte

  vir my is dit n groot verligting dat daar nou weer n regte man in beheer is…maar ek voel baie onrustig oor die feit dat die meerdere Amerikaaners braak o’bummer TWEE keer die stuurwiel gegee het. Dit spreek boekdele oor die mentaliteit van die rykste land in die wereld.

 • Ou Transvaal

  Merk mooi op wie Barak se nuwe werkgewer is en u sal sien wie die Amerikaners die afgelope 8 jaar agter skerms regeer het .
  Pragtig om te sien dat Trump se eerste uitsettings bevel op ‘n buitelander gedien en gehoorsaam is …..nl die uitsetting van die huidige inwoner van die Withuis…..sarkasme af.