Londen universiteit wil wit filosofie afskaf

Emmanuel Kant
Deel op

Britse universiteitstudente, vermoedelik nie wit nie, eis dat filosowe Plato en Kant geskrap word van ‘n leerplan, want hulle is wit.

Die stigterslede van die Westerse filosofie, wat die grondslag is van ‘n beskaafde samelewing, moet gaan, volgens studente by ‘n gesogte Universiteit van Londen. Hulle wil Plato, Descartes en Immanuel Kant van die kurrikulum verwyder omdat hulle wit is, het The Telegraph berig.

Die Skool vir Oosterse en Afrika-studies (SOAS) se Studente-unie beweer dat “die meerderheid van filosowe op ons kursusse” uit Afrika en Asië moet wees.

Dit is deel van ‘n wyer veldtog om “dekoloniseer” by die universiteit, sê hulle, om “die strukturele en epistemologiese nalatenskap van kolonialisme” aan te spreek.

Feitlik presies dieselfde eise is deur swart studente van Kaapstad Universiteit verlede jaar voorgehou vir hul wanprestasie. Een swart vrouestudent het selfs gevra dat wetenskap as ‘n geheel uitgehaal word uit die leerplan.

Op ‘n paneelbespreking wat op YouTube te siene is, het die vrou gereageer op ‘n vraag oor die dekolonisasie van wetenskap. “Wetenskap as ‘n geheel is ‘n produk van die Westerse moderniteit en die hele ding moet geskrap word. Veral in Afrika,” was die arme siel se voorstel.

Onder voorgestelde Britse hervormings in hoër onderwys, wil die regering studentetevredenheid plaas in die hart van ‘n nuwe valuasiestelsel, maar kritici vrees dit gaan akademiese integriteit ondermyn.

Sir Roger Scruton, die filosoof, het gesê die eise stel “onkunde” aan die kaak. “Jy kan nie ‘n hele gebied van intellektuele pogings elimineer sonder ondersoek nie en duidelik het hulle nie ondersoek gaan doen oor wat hulle bedoel met wit filosofie nie,” het hy aan The Mail on Sunday gesê.

“As hulle dink daar is ‘n koloniale konteks waaruit Kant se Kritiek van Suiwer Rede ontstaan het, wil ek dit graag hoor.”

Die visekanselier van Buckingham Universiteit Sir Anthony Seldon het bygevoeg: “Daar is ‘n werklike gevaar dat politieke korrektheid buite beheer raak. Ons moet die wêreld verstaan ​​soos dit was en nie die geskiedenis herskryf soos wat ‘n paar dink dit moet wees nie.”

Die Studente-unie by SOAS, ‘n leidende sentrum vir die studie van Asië, Afrika en die Midde-Ooste, glo hulle moet “dekoloniseer” en die universiteit “konfronteer as wit instelling” as een as sy prioriteite vir die akademiese jaar.

Hulle sê dat “wit filosowe” net bestudeer moet word “indien nodig”, en het bygevoeg dat hulle uitsluitlik moet geleer word vanuit ‘n “kritiese oogpunt”: “Byvoorbeeld, die erkenning van die koloniale konteks waarin sogenaamde ‘Verligtingsfilosowe’ geskryf het,” sê hulle.

Dit is maw suiwer kulturele Marxisme.

Neem deel aan die gesprek en lewer gerus hier onder kommentaar!

L.W. U gebruik die Disqus-kommentaarafdeling op eie risiko en PRAAG, die redaksie of enige verwante persone of entiteite aanvaar geen verantwoordelikheid vir u kommentaar en watter gevolge ook al daaruit mag voortspruit nie. Terselfdertyd vereis ons dat u ter wille van beskaafdheid, redelikheid en die gerief van ander gebruikers, u sal weerhou van kwetsende taalgebruik, vloekwoorde, persoonlike aanvalle op medegebruikers, twissoekery en algemene "trol"-gedrag. Enigeen wat só 'n laspos word, sal summier verbied word en sy IP-adres sal insgelyks versper word. Ons sal ook nie huiwer om, waar nodig, kriminele klagte aanhangig te maak teen individue wat hulle aan dreigemente, teistering of intimidasie skuldig maak nie.