SA wil bande met Wes-Sahara versterk

Deel op

Suid-Afrika wil ekonomiese en politieke bande met Wes-Sahara versterk.

President Brahim Gahli van die Saharawi Arabiese Demokratiese Republiek is op ‘n werksbesoek in Suid-Afrika.

Hy vergader vanoggend met president Jacob Zuma. Bande tussen die twee lande dateer terug uit die stryd teen “apartheid en kolonialisme”.

Wes-Sahara is die enigste land in Afrika wat nog gekolonaliseer is en is jare reeds in ‘n geskil met Marokko gewikkel.

Die woordvoerder van die presidensie, Bongani Ngqulunga sê Suid-Afrika steun die vryheid en selfbeskikking van die mense van Wes Sahara.

Die Polisariofront het formele erkenning van 37 lande, en het lidmaatskap in die Afrika-unie. Marokko het voorheen erkenning of ondersteuning vir sy posisie in die gebied van verskeie Afrika-regerings en die Arabiese Liga verkry.

Sedert 2006, het geen ander lidland van die Verenigde Nasies Marokkaanse soewereiniteit oor Wes-Sahara erken nie.

Neem deel aan die gesprek en lewer gerus hier onder kommentaar!

L.W. U gebruik die Disqus-kommentaarafdeling op eie risiko en PRAAG, die redaksie of enige verwante persone of entiteite aanvaar geen verantwoordelikheid vir u kommentaar en watter gevolge ook al daaruit mag voortspruit nie. Terselfdertyd vereis ons dat u ter wille van beskaafdheid, redelikheid en die gerief van ander gebruikers, u sal weerhou van kwetsende taalgebruik, vloekwoorde, persoonlike aanvalle op medegebruikers, twissoekery en algemene "trol"-gedrag. Enigeen wat só 'n laspos word, sal summier verbied word en sy IP-adres sal insgelyks versper word. Ons sal ook nie huiwer om, waar nodig, kriminele klagte aanhangig te maak teen individue wat hulle aan dreigemente, teistering of intimidasie skuldig maak nie.