Beppe Grillo ontbloot Amerikaanse en Italiaanse valse nuus

Deel op

Beppe Grillo, stigter van Italië se Vyfster anti-EU beweging het Amerikaanse joernaliste uitgewys vir “die vervaardiging van vals nuus”.

Grillo het die linkse, anti-Trump BuzzFeed ontbloot omdat hulle valse nuus oor sy party versprei.

Buzzfeed het hul misleidende berig oor ‘n kontrak tussen M5S LP’s met Casaleggio Associati afgehaal, maar die nuuswerf het versuim om ‘n nota by te voeg waarin verduidelik word dat dit ‘n valse berig was.

Die Amerikaanse webwerf het Grillo se party beskuldig van “‘n uitgebreide netwerk van webwerwe en sosiale media rekeninge wat valse nuus, samesweringsteorieë, en pro-Kremlin stories na miljoene mense versprei” na “analise deur BuzzFeed Nuus”.

Dit was ‘n volledige fabrikasie. Die verkose amptenare van M5S in die afgelope maande, voor die Italiaanse referendum, het honderde institusionele figure uit die buiteland, insluitend die Russe ontmoet, volgens Grillo, maar die Italiaanse koerant La Stampa en Buzzfeed het hierdie klein detail uitgelaat om hul samesweringsteorie te verkoop oor die omvang van Russiese invloed in die party.

Grillo sê ook die beskuldiging dat hy pro-Kremlin propaganda versprei is belaglik.

Hy het voorgestel dat Buzzfeed ‘n artikel doen oor persvryheid in Italië, want die land staan tans op 77 van Verslaggewers Sonder Grense se ranglys en is slegs gedeeltelik vry.

“Koerante en TV-nuus programme is die grootste vervaardigers van valse nuus in die land, met die doel om te verseker dat diegene aan die mag dit hou,” het hy gesê op sy blog vandeesweek.

Grillo voorgestel dat ‘n gewilde jurie die “waarheid oor gepubliseerde nuus bepaal,” en bygevoeg dat in gevalle van valse nuus “die redakteur, hoof gebuig, ‘n openbare verskoning sal moet aanbied en die korrekte weergawe aan die begin van die program of op die koerant se voorblad sal moet publiseer.”

Maar Italië se media en tradisionele politieke partye was in rep en roer ná die aanklag dat hulle “valse nuus” vervaardig.

Die hoofredakteur van la Repubblica het Grillo se eis verwerp en gesê Grillo moet ophou om joernaliste te blameer vir die swak stand van die land se persvryheid op die World Press Freedom Index.

Die unie van Italië se joernaliste, sê die jurie-voorstel sal joernaliste “lewendig slag”. Die nuusdirekteur van die private OG LA7 kanaal, Enrico Mentana, het hy gesê hy gaan die komediant dagvaar.

Wat Grillo sê word “genoem Fascisme, en diegene wat dit af beaam is medepligtiges,” het die linkse PD senator Stefano Esposito gesê.

Marco Travaglio, redakteur van die ver-links Il Fatto Quotidiano daaglikse, het saamgestem om met Grillo, maar het gesê die gewilde jurie idee sal nooit werk nie. “Die grootste leuens is dié wat versprei word deur die televisie en koerante, maar die oplossing wat hy stel is naïef,” het hy gesê.

Tipies van die verlinkse kommuniste, wat sê hulle is vir die mense, wil hulle nooit mense vertrou met met enige mening nie, maar namens hulle besluit.

Neem deel aan die gesprek en lewer gerus hier onder kommentaar!

L.W. U gebruik die Disqus-kommentaarafdeling op eie risiko en PRAAG, die redaksie of enige verwante persone of entiteite aanvaar geen verantwoordelikheid vir u kommentaar en watter gevolge ook al daaruit mag voortspruit nie. Terselfdertyd vereis ons dat u ter wille van beskaafdheid, redelikheid en die gerief van ander gebruikers, u sal weerhou van kwetsende taalgebruik, vloekwoorde, persoonlike aanvalle op medegebruikers, twissoekery en algemene "trol"-gedrag. Enigeen wat só 'n laspos word, sal summier verbied word en sy IP-adres sal insgelyks versper word. Ons sal ook nie huiwer om, waar nodig, kriminele klagte aanhangig te maak teen individue wat hulle aan dreigemente, teistering of intimidasie skuldig maak nie.