Rusland veroordeel sluipmoord op ambassadeur as terreurdaad

Deel op

Rusland sê hulle beskou die sluipmoord op die land se ambassadeur in Turkye, Andrei Karlov, as ‘n terreurdaad.

Karlov is gisteraand by ‘n kunsgallery in die Turkse hoofstad Ankara doodgeskiet. Beeldmateriaal toon hoe ‘n gewapende man in ‘n pak klere van agter op die ambassadeur losbrand, terwyl hy besig is om ‘n toespraak te lewer.

Nog mense is in die voorval gewond en die aanvaller is later doodgeskiet. Hy is geïdentifiseer as die 22-jarige Mevlut Mert Altintas, wat vir meer as twee jaar vir die onluste-polisie in Ankara gewerk het.

Die Turkse president, Tayyip Erdogan sê hy en die Russiese president, Wladimir Poetin het tydens ‘n telefoongesprek ooreengekom dat hulle samewerking en solidariteit in die stryd teen terreur na die voorval versterk moet word.

Erdogan sê die doel van die aanval was om betrekkinge tussen Turkye en Rusland te skaad.

Neem deel aan die gesprek en lewer gerus hier onder kommentaar!

L.W. U gebruik die Disqus-kommentaarafdeling op eie risiko en PRAAG, die redaksie of enige verwante persone of entiteite aanvaar geen verantwoordelikheid vir u kommentaar en watter gevolge ook al daaruit mag voortspruit nie. Terselfdertyd vereis ons dat u ter wille van beskaafdheid, redelikheid en die gerief van ander gebruikers, u sal weerhou van kwetsende taalgebruik, vloekwoorde, persoonlike aanvalle op medegebruikers, twissoekery en algemene "trol"-gedrag. Enigeen wat só 'n laspos word, sal summier verbied word en sy IP-adres sal insgelyks versper word. Ons sal ook nie huiwer om, waar nodig, kriminele klagte aanhangig te maak teen individue wat hulle aan dreigemente, teistering of intimidasie skuldig maak nie.