Oostenrykse FPÖ teken samewerkingsooreenkoms met Poetin

Deel op

Die Oostenrykse FPÖ het ‘n samewerkingsooreenkoms met president Vladimir Poetin onderteken tydens ‘n Moskou besoek aan die Verenigde Rusland party.

Dit is bevestig deur die Frankfurtse voorsitter van die FPÖ, Detlef Wimmer. Die verdrag is onderteken in die teenwoordigheid van FPÖ se hoof Heinz-Christian Strache, president Norbert Hofer, vise-burgemeester Johann Gudenus, en adjunk Harald Vilimsky Maandag in Moskou.

Die ondertekening van die samewerkingsooreenkoms met Rusland het ‘n groot politieke storm in Oostenryk veroorsaak.

Sondagaand, het ‘n joernalis Claus Pandy die inhoud van die ooreenkoms op Twitter vrygestel. Die twee partye, onder andere, onderneem om “gereeld te skakel deur afvaardigings op verskeie vlakke” en ook “te organiseer vir die uitruil van ondervinding in wetgewende aktiwiteite”. Ook op die gebied van “besigheid, handel en belegging”, het die twee hul wedersydse ondersteuning uitgespreek.

‘n Stortvloed van kritiek het losgebars ​​van die SPÖ, ÖVP en die Groenes. Die SPÖ se President Georg Niedermühlbichler het gesê: “Dit is duidelik dat die koue in Moskou na die here se koppe toe gegaan het.”

ÖVP se uitvoerende hoof Reinhold Mitterlehner het gesê dat op ‘n tyd wanneer die wêreld na Moskou gaan “as gevolg van die gebeure in die Siriese stad Aleppo”, is die reis na die Russiese hoofstad “absoluut onaanvaarbaar” en “ongelooflik onsensitief”.

Die Groenes was buite hulself oor die reis na Moskou. Hulle beskryf die reis as “‘n hernude teken van Europese antagonisme”. Groen-guru Eva Glawischnig was boos na die aankondiging: “Net twee weke na die Duitse presidensiële verkiesing, is die FPÖ duidelik besig om terug te keer na sy anti-Europese houding.”

Die Groen-LP Karl Öllinger het selfs gepraat van die “vyfde kolom van Poetin in Europa”.

Neem deel aan die gesprek en lewer gerus hier onder kommentaar!

L.W. U gebruik die Disqus-kommentaarafdeling op eie risiko en PRAAG, die redaksie of enige verwante persone of entiteite aanvaar geen verantwoordelikheid vir u kommentaar en watter gevolge ook al daaruit mag voortspruit nie. Terselfdertyd vereis ons dat u ter wille van beskaafdheid, redelikheid en die gerief van ander gebruikers, u sal weerhou van kwetsende taalgebruik, vloekwoorde, persoonlike aanvalle op medegebruikers, twissoekery en algemene "trol"-gedrag. Enigeen wat só 'n laspos word, sal summier verbied word en sy IP-adres sal insgelyks versper word. Ons sal ook nie huiwer om, waar nodig, kriminele klagte aanhangig te maak teen individue wat hulle aan dreigemente, teistering of intimidasie skuldig maak nie.