Karel Combrinck: Ras en beskawing

‘n Stelling dat meeste, indien nie alle nie, menslike ondernemings deur die eeue heen in mislukkings geëindig het, sal seker sommiges na die pen laat gryp met beskuldings van “negatief” of “pessimisties” of selfs “rassisties”. (Alles waarmee die konformerende elite nie saamstem nie is outomaties “rassisties”.) Tog het feite die manier om hardnekkig te wil terugveg teen ideologieë en dogmas van allerlei aard.

Kom ons noem kortliks enkele gevalle van reusagtige mislukkings: Die ryk van Aleksander, die Persiese ryk, die epiese tog van Hannibal oor die Alpe in ‘n poging om die rug van Romeinse heerskappy te gaan knak, maar wat uitgeloop het op die sloping van sy glorieryke stad Kartago, die ondergang van die einste Romeinse Ryk en die Bisantynse ryk, die monumentale ramp van die Kruistogte, die selfverterende Franse Rewolusie, die rampspoedige Napoleontiese avontuur wat hom in Rusland te pletter geloop het, die Wêreldoorlog van 1914-18 met die Bolsjewistiese Rewolusie as gevolg, die Wêreldoorlog van 1938-1945, met inbegrip van die rampspoedige Duitse veldtog in Rusland.

Die Egiptiese beskawing, miskien die grootste van almal, het in 332 v.C. na ‘n bestaan van bykans drieduisend jaar met die verowering deur Aleksander tot ‘n val gekom. Die laaste “Farao”, Cleopatra Philopator (69-30 v.C.) was, soos ons weet, geen Egiptenaar nie, maar wel ‘n Griek.

Wat van die Geallieerde inval in Normandië in Junie 1944? Hieroor sal daar uiteenlopende menings wees, na gelang van die oogpunt waaruit dit beoordeel word. Uit die oogpunt van die Angel-Saksiese wêreldling en die Amerikaanse globale geldempaaier was dit natuurlik ‘n groot sukses. Uit die oogpunt van die nasiestaat en die voortbestaan van die wit ras en die wit beskawing was dit moontlik die grootste ramp van almal.

En wat het oorgebly van die Britse Ryk na die soort van beheerde inploffing wat daar plaasgevind het? Binne die leeftyd van baie van ons hier was Brittanje nog ‘n magtige wêreldryk. Baie van ons onthou nog die “winds of change”-toespraak van Harold Macmillan in die parlement in Kaapstad op 3 Februarie 1960 waarin hy by implikasie die einde van die ryk aangekondig het. Vandag het die empaaier weggekrimp tot ‘n benoude eilandjie, oorbevolk deur Indiërs, Pakistani’s en Nigeriërs met ‘n buitensporige bank- en finansiële sektor, so op die patroon van ‘n Hong Kong of ‘n Singapoer — rykdom wat in ‘n paar hande gekonsentreer is en wat die oorblyfsel is van die roofbou wat hulle in die voormalige kolonies beoefen het. Soos Marcus Antonius in sy begrafnisrede vir Julius Caesar gesê het :

Are all your conquests, glories, triumphs, spoils,
Shrunk to this little measure (Shakespeare, Julius Caesar Bedryf I Ton. 8)

En les bes, wat het van ons geword ? Driehonderd-en-vyftig jaar van opoffering, toewyding, swaarkry, veg, vasbyt, opbou, beplan, vertrou, alles, alles tevergeefs? Maar daaroor is al genoeg gesê.

Die vraag ontstaan: watter soort ramp staar die Westerse beskawing volgende in die gesig en is dit ‘n katastrofe waarvan ons ooit weer sal kan herstel?

Twee scenario’s doen hulle voor :

Die eerste moontlike katastrofe wat die mensdom kan tref, is dié van ‘n massale uitdelging deur vuur en swawel, om dit so te noem. Ons het onlangs hierdie bedreiging naelskraap vrygespring toe die halfbesete Hillary Clinton in die Amerikaanse presidentsverkiesing die onderspit gedelf het. Die gewapende konflik met Rusland waarheen sy op pad was, sou outomaties ook op ‘n konfrontasie met Sjina uitloop en so ‘n konfrontasie sou eenvoudig ‘n kernoorlog en die uitwissing van die menslike ras en trouens van bykans alle lewe op aarde beteken.

Maar daar is ook ander maniere om die beskawing te vernietig en uiteindelik die vernietiging van die mens self te bewerkstellig.

In sy mylpaalgedig uit 1925, The Hollow Men, skryf T. S. Eliot:

This is the way the world ends
This is the way the world ends
This is the way the world ends
Not with a bang but a whimper.

Dit is dus duidelik dat Eliot meer as een wyse oorweeg het waarop die wêreld tot ‘n einde kan kom. Dit is ook duidelik dat hy ‘n gewelddadige en vernietigende konfrontasie (bang) as een so ‘n moontlikheid oorweeg het, maar dat hy tot die gevolgtrekking geraak het dat die wêreld eerder in die teendeel hiervan, nl. ‘n kreuntjie (whimper) tot sy einde sal kom.

Wat beteken die kreuntjie dus presies? Dis nie altyd maklik om presiese betekenisse aan die uitinge van digters te heg nie, maar uit Eliot se werke in die algemeen, asook die titel van die gedig, wil dit blyk dat hy ‘n soort geestelike en morele verval in gedagte kon gehad het, dws ‘n beskawing wat sy ankers byster geraak het en van sy waardes en sy natuurlike aard vervreem geraak het en dus van binne uitgehol is.

Sonder om dus betekenisse aan Eliott te wil toedig, wat hy self miskien nie in gedagte gehad het nie, of net deels in gedagte gehad het, word aan die hand gedoen dat in die tydvak waarin ons leef, die kwessie van verlies van kulturele identiteit moontlik die hoofsaaklike bedreiging geword het van ons beskawing en uiteindelik van die mensdom self, wat dus ten slotte gedoem is tot uitwissing in die vorm van ‘n magtelose kreun.

Hoe kan die skouspel van honderdduisende ” vlugtelinge” vanuit die derde wêreld wat Europa oorstroom, wat op sypaadjies woon, die landskap besmeer en besoedel met vullis en rommel, in swembaddens ontlas en wat wit vrouens en meisies verkrag en molesteer anders beskryf word as ‘n kreun van die Westerse beskawing of wat daarvan oorgebly het?

En wie praat van verlies aan kulturele identiteit, praat noodwendig ook van verlies aan rasse-identiteit.

In sy artikel van 10 Desember op Praag haal Leon Lemmer soos volg aan uit ‘n werk oor multikulturalisme van twee Amerikaanse akademici, David O Sacks en Peter A Thiel :

“Multiculturalism filled the vacuum created by the elimination of the West” (963). “Multiculturalism amounts to nothing less than a war on Western civilization and, beyond it, a war on the very idea of civilization.”

In nog ‘n artikel van Leon Lemmer, (Samuel Huntington oor die botsing van beskawings van 5 Nov. 2016) verskyn die volgende aanhaling :

” …if the purpose of education is to impart knowledge, then its purpose is to impart Western civilization. “

Met hierdie sienswyses is ons dit natuurlik roerend eens. Maar wat die Amerikaanse professore nie durf sê nie, is dat ons Westerse beskawing en die blanke ras eintlik twee woorde is vir dieselfde ding. Daarom moet dit vir enige regdenkende mens duidelik wees dat ‘n aanval teen die een ‘n aanslag teen die ander is. Wie die Westerse kultuur wil beveilig, moet hom noodwendig vir die voortbestaan van die blanke ras ook beywer. In stede hiervan beleef ons dekades reeds ‘n vernietigende tweeledige aanval teen beide die wit ras en die Westerse kultuur.

Kyk gerus maar weer na die foto by die Praagberig Olifant in die wiskunde-klaskamer van 9 Desember. Watter hoop op voortbestaan kan daar wees vir ‘n samelewing soos daar uitgebeeld? Watter soort samelewing en watter soort beskawing kan op so ‘n manier voortduur? Anders gestel, is voortbestaan van so ‘n aard hoegenaamd die moeite werd?

Na elke kolossale fiasko in die geskiedenis probeer mense om redes daarvoor te soek en om maniere te vind om ‘n herhaling van dieselfde soort katastrofe te voorkom. Meesal word dan net weer nuwe foute gemaak waaruit die daaropvolgende ramp dan op sy beurt ontstaan.

Na die Tweede Wêreldoorlog het die Westerse samelewings, onderhewig aan hewige propaganda, die feit, of die mite, verkondig dat die oorlog hoofsaaklik die gevolg was van rasse-onverdraagsamheid. Duidelik was rasse-oorwegings nie die oorsaak van die Tweede Wêreldoorlog nie, hoewel sulke oorwegings met verloop van die oorlog wel prominensie verkry het. Feit is egter dat propaganda die wêreld juis dít wysgemaak het: Rasseverskille veroorsaak konflikte en selfs wêreldoorloë. En vandaar dus die volgende mite in die proses van ideologiese breinspoeling: Rasseverskille bestaan nie.

So dit is dan die verhaal van die modepolitiek: rassespanning gee aanleiding tot oorloë. Daar is ‘n soort konsensus om te fokus op hierdie een element van potensiële internasionale struweling ten koste van ander oorsake wat ons letterlik aan die keel gryp. In die proses word ons beskawing wat heel duidelik eng verbonde is aan ons ras, vreugdevol opgeoffer.

In die vernietigingsproses van ons beskawing is daar die snelle manier van ‘n gewelddadige konfrontasie en daar is die langsamer metode van rassevermenging en dus van rasse-uitwissing.

Die groot meerderheid van die linkse wêreld, wat die afgelope dekades die kern uitmaak van die moderne modepolitiek, verkies die langsamer proses.

Nog ‘n gedig kom hier in gedagte:

Fire and ice ( Robert Frost 1920)

Some say the world will end in fire ,
Some say in ice.
From what I’ve tasted of desire
I hold with those who favor fire.
But if it were to perish twice ,
I think I know enough of hate
To say that for destruction ice
Is also great
And would suffice .

Die program van rassevermenging en dus van rasse-uitwissing is in groot mate gebore uit haat vir die wit ras, waaraan die wit ras ras natuurlik self lustig meedoen. Om ons voortbestaan as beskawing onherroeplik te vernietig, is daar dus ‘n kernoorlog of daar is rassevermenging. Daar is vuur of daar is ys. Maar die een is so dodelik soos die ander.

Is daar ten slotte ‘n positiewe noot waarop ‘n mens ‘n stuk soos hierdie kan afsluit? Nouliks. Gaan die verkiesing van mnr Trump tot Amerikaanse President, asook die opkoms van behoudende en volksgerigte elemente in Europa die wiel ver genoeg laat draai om die vernietiging van die blanke beskawing te stuit? Ons kan maar net bly hoop.

Neem deel aan die gesprek en lewer gerus hier onder kommentaar!

L.W. U gebruik die Disqus-kommentaarafdeling op eie risiko en PRAAG, die redaksie of enige verwante persone of entiteite aanvaar geen verantwoordelikheid vir u kommentaar en watter gevolge ook al daaruit mag voortspruit nie. Terselfdertyd vereis ons dat u ter wille van beskaafdheid, redelikheid en die gerief van ander gebruikers, u sal weerhou van kwetsende taalgebruik, vloekwoorde, persoonlike aanvalle op medegebruikers, twissoekery en algemene "trol"-gedrag. Enigeen wat só 'n laspos word, sal summier verbied word en sy IP-adres sal insgelyks versper word. Ons sal ook nie huiwer om, waar nodig, kriminele klagte aanhangig te maak teen individue wat hulle aan dreigemente, teistering of intimidasie skuldig maak nie.
 • Rifrug

  ” … en so ‘n konfronfontasie sou eenvoudig …”

  • Dankie vir die proeflees, Rifrug! Ons sien dikwels nie alles raak nie.

   • Rifrug

    Altyd ‘n groot plesier!

  • Hans Onrust

   Na 3 jaar van speuren is er nou recent ook uwerzijds een spelling/tikfout uitglijder te melden beste Rifrug.

   Uit PRAAG “Israel stel omstrede ‘verkragter-rabbi’ by weermag aan” van 13-12-2016.

   “Puik antwoord aan Jaco Steyn, Revan!

   Jaco se agenda is lankal duidelik – hy probeer die Bybel diskrediteer “Jou motiewe aan die anderkant is duidelik.” … gaan lees gerus my geprek met hom op http://praag.co.za/?p=38084

   Jaco: “Jy benodig ‘n bietjie verbeelding en inisiatief om Bybelgedeeltes behoorlik te interpreteer.”

   Rifrug: DIT is dan waar jy die fout maak! Vir eisegese (inlegkunde) kom verbeelding en inisiatief natuurlik handig te pas, maar vir eksegese (om die Bybel

   behoorlik te interpreteer) moet dit juis opsy geskuif word. Jy moet leer om te lees en te verstaan WAT die Bybel sê, en slegs wat dit sê – nie wat jy dink dit sê, of wil hê dit moet sê nie.”

   ‘Eisegeese’, zoals u dus terdege weet, moet wees : eksegese.

   Overigens hoeft het niet benadrukt dat ook ik het met de inhoud van dat schrijven van u roerend eens ben 😉

   • Rifrug

    Baie dankie vir jou kommentaar, Hans … maar ek bedoel regtig eisegese.

    While exegesis is the process of drawing out
    the meaning from a text in accordance with the context and discoverable
    meaning of its author, eisegesis occurs when a reader imposes his or her
    interpretation into and onto the text.

    • Hans Onrust

     Ik ben inderdaad tè zeer bezig geweest met de spelling en miste de bocht en belandde in de sloot.
     Als u het niet erg vindt ga ik nu even de auto/motor van klei/sediment ontdoen en uitdeuken 😉

     Ga zo door 😉

 • Hans Onrust

  Food for thought of een ‘feestmaal’ van Erasmus. We eten de buiken vol bij PRAAG.

  “Na elke kolossale fiasko in die geskiedenis probeer mense om redes daarvoor te soek en om maniere te vind om ‘n herhaling van dieselfde soort katastrofe te voorkom. Meesal word dan net weer nuwe foute gemaak waaruit die daaropvolgende ramp dan op sy beurt ontstaan.”
  ‘Foute’ is zoals bekend wat anders dan kwade intentie. Al wordt de eerste, onder geveinsde onnozelheid, maar al te vaak gebruikt om de tweede te verdoezelen.
  Er zijn maar al te sterke, cosmopolitische, zo u wilt globalistische, krachten boosaardig bezig om, binnen elk WE land, als 5e colonne schuim de vrede, welzijn en harmonie en welvaart dagelijks af te breken onder schijnheilige praatjes over ‘mensenrechten, diversiteit, tolerantie’ etc. Er valt, zoals genoeglijk bekend van de ‘Russische Revolutie’ etc. , flink wat te geld te verdienen aan dood en verderf zaaien.
  In het Romeinse rijk, waar Paulus, voordat hij zijn hoofd verloor, ook maar moest blijven opdraven bij rechtbanken, maar ook en juist in WE en de VS.

  In Dante’s ‘Inferno’ belandden de meest kwaadaardigen niet in het hellevuur maar in het ijs van binnenste ring/cirkel.
  Daarin zal naast in de buurt van Judas Iskariot en Lucifer een EUSSR valsaard ‘merkel’ kunnen plaatsnemen omdat de in de teugels/dwangbuis van de, via Goldman Sachs, door ‘Krankreich’ geëiste €, de ‘Duitse èènwording’ na de zogenaamde val van de muur, nu de nekslag krijgt met de ‘vluchtelingen’ crisis.
  Het ONDEMOCRATISCH onrechtmatige onrechtvaardige besluit van ‘merkel’ om de poorten open te gooien voor het grootste misdadige uitschot ter wereld is een voortgaande catastrofe voor de mensheid.

  Een kernbom op Berlijn, zou al met al minder schade aanrichten aan de EUSSRepubliek Duitsland en de Germaanse Europese bevolkingen dan de door Goldman Sachs gesouffleerde ‘morele plicht’ van de ‘savior of Western values(NYT) Merkel en haar applaudisserende quasi christelijke lakeien en groen/rode beulen.

  Totaal volksvijandig Genocide plegende EUSSRepubliek ‘Krankreich’ had er, uit menselijk en CHRISTELIJK oogpunt, beter aan gedaan een paar miljoen door links naar binnen gelogen ‘migranten, asielzoekers, vluchtelingen, gastarbeiders’, terug te sturen. In plaats van ook de al zo betroffen Germaanse bevolking in Duitsland te laten verzuipen in ‘tolerantie’ voor deze Hooton, Kaufmann, Nizer, Morgenthau ‘Endlösung’. Hoe verging het de Oost Europeanen na het verdrijven van 14 miljoen Duitsers/Germanen vanaf 1944 ? Vanaf de ‘val van de muur’ en de door de NAVO bevrijdde Balkan, zijn ook van hen miljoenen weer naar het Westen getrokken !

  Backstabber en vluchtelingen paap Bergoglio, die in de EUSSR Ratzinger voor het oog van de wereld een mes in de rug mocht rammen na zijn toespraak in Regensburg, mag zijn schijnheilige louche klanten en horigen voor eeuwig gaan zegenen bij -35°C in ring 9.

  Het volgende boek door de verketterde Wolfgang Gedeon geeft een accuraat en absoluut realistisch beeld van wat gaande is :
  https://uploads.disquscdn.com/images/86933ab9ff01a5ae06061bc9a11b12d76bf8715357b2378192e0594002c7d3c7.jpg

 • Vicky

  NEE! Ras IS Beskawing.

  • Hans Onrust

   dat mocht o.m. Litouwer Alfred Rosenberg niet zeggen van de moreel hoog verheven vernietigende ‘Rassengleichmachungsracisten’ of ‘Rassenniveleringsracisten’ …….

   • Vicky

    English please Hans, c’mon.

    • Hans Onrust

     race-equalizing- racists(?)
     A term used by Wolfgang Gedeon in his book : ‘ The green communism. and dictatorship of minorities’ regarding the current catastrophic Western situation

     • Vicky

      Start your own blog man.

     • Vicky

      Geert Wilders guilty of hate speech.

 • Kalium_Chloraat

  Daar is ‘n siklus wat elke beskawing deur gaan.
  Verslawing bring bewuswording,
  bewuswording bring aksie,
  aksie bring bevryding,
  bevryding bring welvaart,
  welvaart bring dekadensie,
  dekadensie bring verslawing.

  Selde staan ‘n beskawing weer op vir ‘n 2de siklus. So voeter die wêreld aan keer op keer. Ons is op hierdie stadium in erge dekadensie waarin daar ‘n soort van ‘n selfhaat ontstaan wat deur ‘n vreemde volk op ons afgedwing word. Die empatie van die Witman vir ander groepe (ek glo dit is ‘n gewetensnalatingskap uit die Godsopdrag om vir die Skepping te sorg) is verdraai en korrup gemaak, omdat ons nie onthou waarvandaan dit eintlik kom nie.

  Dr. Malan se God Familie volk is vervang deur mag geld en plesier. En soos Francis Schaeffer gesê het kan valse beginsels gemanipuleer word deur net die illusie daarvan aan die mens voor te hou. Die Afrikaner in die besonder en die Witman in die algemeen se waardes is vals. Ek weet nie hoe om dit te verander nie, maar geskiedkundig het dit gebeur deur ‘n baie groot Volksramp waardeer die Volk se waardes weer konserwatief gemaak was uit noodsaaklikheid vir oorlewing.

 • Na aanleiding van die Amerikaanse Verkiessing kan daar met sekerheid gese word dat die Links Liberale kamp doen en praat sonder om te dink. Die skuld vir mislukking word op die naaste regdenkende persoon of groep persone geplaas en die oorsaak vir die mislukking word nie ondersoek nie. Ons sien die selfde tendens met die ANC, Swapo en ZANU-PF en daarom sou ek
  “Na elke kolossale fiasko in die geskiedenis probeer mense om redes daarvoor te soek en om maniere te vind om ‘n herhaling van dieselfde soort katastrofe te voorkom.”
  verander na
  “Na elke kolossale fiasko in die geskiedenis probeer die konservatiewe mense om redes daarvoor te soek en om maniere te vind om ‘n herhaling van dieselfde soort katastrofe te voorkom.”
  en dan ook
  “Meesal word dan net weer nuwe foute gemaak waaruit die daaropvolgende ramp dan op sy beurt ontstaan.”
  vervang met
  “Meesal word dan net weer deur die onbesonne denke van liberale nuwe foute gemaak waaruit die daaropvolgende ramp dan op sy beurt ontstaan.”
  Is dit nie maar die tendens wat homself uitleef keer op keer? Konservatiewe denke is togt gebaseer op die opweging van die geskiedenis en dan word ‘n ingeligte besluit gemaak.
  Waar die besluitneming van die liberale persoon meer gebaseer word op emosie en propaganda en die geskiedkundige feite word verberg as dit nie inpas by die siensweise nie.
  Die geskiedenis leer ons dat die liberale in die 40’s nie teen Apartheid was omdat dit onheilig was nie maar omdat hulle bang was dat die NP alle swartes na die swart gebiede sou verban en daarmee hulle goedkoop arbeid sou wegvat. Totaal die teenoorgestelde as wat die propaganda se.
  Daar word ook Klippe gegooi na Bantu Onderwys en hoe swak dit was, wel die standaarde op matriek vlak die selfde as in Blanke skole, waar die werklikheid is dat Bantu onderwys die eerste vorm van onderwys was wat op staats vlak aan Swartmense gegee was.
  Deur die toesprake van HF Verwoerd kan gesien word dat hy ‘n persoon was wat baie omgegee het vir die ontwikkeling van swart mense, maar die liberale propaganda maak van hom ‘n monster wat ‘n uiterse rasis was.

  Die probleem is die liberalis en ons moet tot die besef kom dat dit nie verkeerd sal wees om van hulle ontslae te raak nie om die toekoms van die beskaafde mensdom te verseker. As kind het ek ‘n afkeur in Hitler gehad, ek dink egter vandag dat Hitler se nasionale sienswyse die regte pad was, meskien was dit net verkeerd uitgevoer.

  Liberalisme is egter gebou op sand en sonder enige fondasies ander as verdraaide geskiedenis, propaganda en emosies, en daarom sal dit dan ook moontlik wees om hulle te venietig deur daardie fondasies aan te val. As die ware geskiedenis geleer word en die propaganda vernietig word sodat net die waarheid oorbly is net die emosies oor. Emosie lei na ‘n totale ineenstorting soos gesien was na Trump se oorwinning, ek weet nie hoefeel liberale het hand aan eie lewe geslaan nie maar ek glo daar was ‘n paar. In hierdie tydperk na daar niks oor is vir die liberalis kan die wat meer gematig is se denke verander word sodat hulle tot insig kan kom. Die ander wat al reeds te ver links progresief is is natuurlik verlore en die beste gebruik vir hulle is om as kanonvoer gebruik te word. Dit mag dalk klink na ‘n wrede ding om te se maar ek kan nie glo dat dit ‘n plesier kan wees vir ‘n liberalis om te lewe nie. Liberalisme is egter tog maar selfhaat, en selfhaat is ‘n vorm van depressie depressie lei weer tot self vernietiging. Volgens wet mag enige persoon hom self verdedig, waarom sal ek myself daaraan bloodstel.

 • Ordentlik Bybellees, opregte “Ons vir jou (God se) Suid-Afrika” en deurdagte “Eendrag maak Mag” aksie sou moontlik vir die blanke Boere-Afrikaner (nou met meer beskikbare geskiedenis en politieke ontledings byderhand) nog ‘n aangepase en beter deurdagte geleentheid tot oorlewing en impak kon bied. Maar … is ons koppe skoon genoeg en ons ontevredenheid met slawerny in verskeie vorms sterk genoeg?

 • besoeker

  so van bybel lees gepraat. Om te lees wat daar staan is vir baie amper onmoontlik weens teologie – die teologie wat die geur van dag maand jaar of eeu is ookla mag wees.

  En die verby lees, ignoreer en verander word seepglad gedoen. Die alternatief is om die waarheid te konfronteer. Sonder allerhande doekies en draadjies.

  Vandag was gelofte dag en so min steur hulle daaraan- dis net nog ‘n stukkie geskiedenis soos die OT net nog geskiedenis is van ‘n volk lank lank terug en het natuurlik niks met ons te doen nie. Of het dit?

  Vir die wat die moed het om die bybel te lees, en te lees wat daar staan sonder die “ons is reeds vergewe dogma”, Deut 28.

  • eduard

   Die Bybel is nie die probleem nie, dis die vertalings wat die probleem is. Vertalings uit Hebreeus is onder verdenking, die Septuagint LXX is seker nog die getrouste vir die Ou Testament.

   • besoeker

    Ek lees ook die Septuagint but beware- die laaste boeke in die Septuagint is beslis nie vir die Christen nie. Dit is die geskiedenis van die ‘joodse’ lees eintlik Israel volk ‘n honderd plus jaar na Messias. Maar, nie ‘n woord oor Hom nie. Daar is slegs die aanbidding van die God van Israel, die roep na Hom tydens die ergste uitwissing van die Israeliete in die tyd en is eie aan dit wat ons Trekkers gedoen het en wat ons nou behoort te doen- sonder die teologie van die kerk..

 • Johan Ferreira

  gepraat van die blanke ras wat lustig meedoen aan sy eie vernietiging: het Europeërs al enigsins die vraag gevra, waarom emigreer die spul so graag uit Afrika na Europa? Die begrippe ‘vlugtelinge’ en ‘migrante’ word as sinonieme gebruik asof die een presies dieselfde is as die ander.
  Afrika is ‘n gemors, die redes daarvoor is welbekend maar ernstig ontkend. Nou wil die spul hul ‘waardes’ of gebrek daaraan op europa ook toepas om daar ook ‘n gemors te veroorsaak.

 • Jy is 100% reg, stel dit soos ek dit sien, en as jy gaan kyk wie was die oorsaak van die probleem is dit elke keer die Liberalis. Hoe meer ek die tyd na 1948 bestudeer kom ek agter dat die liberaliste van die tyd nie eintlik veel vir die Swartmense omgegee het nie. Hulle het vir Verwoerd die vlieg in die salf gemaak en die sisteem wat hulle ingestel het begin veroordeel. Nie omdat hulle nie Apartheid wou he nie maar omdat hulle bang was dat die NP die goedkoop arbeid waarmee hulle rykdom verkry uit die land gaan sit. Eintlik maar pateties as jy so daaraan dink, en die Liberaliste wat so maklik ons konservatiewes met Hitler vergelyk se leiers klink ook maar baie soos hy. Hulle wil nou die Blanke ras uitroei soos wat Hitler die Jode wou uitroei. Dit was egter nie Hitler se oorspronklike idee gewees nie, dit was ‘n uitvloeisel van die optede van die liberales wat daartoe aanleiding gegee het.